Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Досаден проблем с езиковата лента (клавиатурната подредба)

Featured Replies

Здравейте, обръщам се към вас с молба за помощ, тъй като имам един досаден за мен проблем датиращ още от Windows 8.1 че чак до 11, който се появява на различни машини и с различни версии на ОС -Home, Pro, enterprise. Сега съм с Издание    Windows 11 Enterprise
Версия    23H2
Инсталирана на    ‎2.‎4.‎2024 ‎г.
Компилация на ОС    22631.4541
Персонализиране    Пакет за работа с функции на Windows 1000.22700.1055.0. Задал съм си като език на клавиатурата - Български - фонетична и Английски - Сащ, международна, на произволни за мен интервали при рестарт или включване на машината се добавят още езикови подредби в езиковата лента - Български, Сащ, обаче в настройките за език и клавиатура ги няма. За да ги премахна отивам в настройките за език и клавиатура, добавям тези които искам да ги няма, премахвам ги и вече ги няма в езиковата лента, докато пак се появят... Как веднъж завинаги да се отърва от този дразнещ проблем? Благодаря за отделеното време.

Екранна снимка 2024-10-11 072119.png

Екранна снимка 2024-10-11 072250.png

Разрешен от цър-вул

• Отговори 71
  • Прегледи 13,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• @vanci, изпълни в cmd as admin reg delete "HKCU\Keyboard Layout\Preload" /f reg add "HKCU\Keyboard Layout\Preload" /f /v "2" /t REG_SZ /d "00000402" reg add "HKCU\Keyboard Layout\Preload" /f /v "1"

• Когато инсталирам ОС, си задавам да е на Български, избирам си фонетична клавиатура и... Това е. А. аз съм засичал доста хора с този проблем, но не му обръщат внимание.

• Изпълни   reg delete "HKCU\Keyboard Layout\Preload" /f /v "3" Logoff/logon или рестарт

Публикувани изображения

преди 3 минути, nusho73 написа:

Премахвате ги от тук :

И как предлагаш да се премахне нещо, което не се вижда:

преди 1 час, vanci написа:

в настройките за език и клавиатура ги няма.

• Автор
преди 16 минути, nusho73 написа:

Премахвате ги от тук :image.png.57ab51318b969de78359192646fa268a.png

Аз много благодаря че си прочел всичко което съм написал. Относно формат С, и да го направя, после ще инстална ОС и пак ще го има този проблем.

преди 9 минути, nusho73 написа:

С формат ц:

Той казва, че всички пре-инсталирани системи върху ВСИЧКИ РАЗЛИЧНИ машини му правят този проблем след рестарт. Демек, пита ни къде е сбъркал, че настройката се връща. Демек "открий ми гарда на компютъра, който пази настройките". Кажи му как да подходи. :D

преди 9 минути, vanci написа:

Аз много благодаря че си прочел всичко което съм написал. Относно формат С, и да го направя, после ще инстална ОС и пак ще го има този проблем.

Нещо бутате ,аз го нямам проблема и не се е появявал.Кой ви инсталира системите ,че се появява при всички ?

• Автор
преди 15 минути, nusho73 написа:

Нещо бутате ,аз го нямам проблема и не се е появявал.Кой ви инсталира системите ,че се появява при всички ?

Ми не съм сигурен че аз бутам, защото на машината на сестра ми е същото положение, там аз достъп нямам а, тя ми се оплака от същото. Аз си инсталирам ОС, като съм забелязвал проблема и на машина с фабрично инсталирана ОС. Не че не е невъзможно, но не вярвам пък аз да омазвам ОС, да правя си леки корекции на настройките - избор на клавиатура, тапет, цветови оттенък, избор на антивирусна. Обаче все ми се струва че се появява проблема когато се ъпдейтва езиковия пакет в магазина на Windows... Но...

преди 3 минути, vanci написа:

Ми не съм сигурен че аз бутам, защото на машината на сестра ми е същото положение, там аз достъп нямам а, тя ми се оплака от същото. Аз си инсталирам ОС, като съм забелязвал проблема и на машина с фабрично инсталирана ОС. Не че не е невъзможно, но не вярвам пък аз да омазвам ОС, да правя си леки корекции на настройките - избор на клавиатура, тапет, цветови оттенък, избор на антивирусна. Обаче все ми се струва че се появява проблема когато се ъпдейтва езиковия пакет в магазина на Windows... Но...

Благодаря за иформацията ,но някъде бъркате в настройки или по време на инсталацията.Други незнам да се оплаквали .

• Автор
преди 1 минута, nusho73 написа:

Благодаря за иформацията ,но някъде бъркате в настройки или по време на инсталацията.Други незнам да се оплаквали .

Когато инсталирам ОС, си задавам да е на Български, избирам си фонетична клавиатура и... Това е. А. аз съм засичал доста хора с този проблем, но не му обръщат внимание.

преди 7 минути, vanci написа:

Когато инсталирам ОС, си задавам да е на Български, избирам си фонетична клавиатура и... Това е. А. аз съм засичал доста хора с този проблем, но не му обръщат внимание.

От MS, ли издърпваш имиджа за направата на boot флашката с Windows, с помощта на Download tool-a:

Изтегляне на Windows 10

Изтегляне на Windows 11

преди 11 минути, vanci написа:

Премахнете нежеланите езици от настройките за език и клавиатура:

Отворете Настройки (натиснете клавишите Windows + I).

Изберете Време и език -> Език.

Под Преферираните езици, натиснете на езика, който искате да премахнете и изберете Опции.

Премахнете нежеланите клавиатурни настройки и натиснете Съхранете.

След извършване на горните стъпки, проверете настройките за синхронизация:

Отворете Настройки.

Изберете Акаунти -> Запазване на настройките на Windows.

Изключете опцията Езикови предпочитания и натиснете Запазване на предпочитанията.

Рестартирайте компютъра и проверете дали проблемът продължава да съществува.

Това го казва изкуствен интелект,може там да бъркате.

• Автор
преди 11 минути, Mr. ?? написа:

От MS, ли издърпваш имиджа за направата на boot флашката с Windows, с помощта на Download tool-a:

Изтегляне на Windows 10

Изтегляне на Windows 11

Само от там.

преди 10 минути, nusho73 написа:

Премахнете нежеланите езици от настройките за език и клавиатура:

Отворете Настройки (натиснете клавишите Windows + I).

Изберете Време и език -> Език.

Под Преферираните езици, натиснете на езика, който искате да премахнете и изберете Опции.

Премахнете нежеланите клавиатурни настройки и натиснете Съхранете.

След извършване на горните стъпки, проверете настройките за синхронизация:

Отворете Настройки.

Изберете Акаунти -> Запазване на настройките на Windows.

Изключете опцията Езикови предпочитания и натиснете Запазване на предпочитанията.

Рестартирайте компютъра и проверете дали проблемът продължава да съществува.

Това го казва изкуствен интелект,може там да бъркате.

Как да махнеш нещо което го няма? Тоест добавям тези които не ми трябват, след това ги махам и чак тогава изчезват за известно време.

преди 7 минути, vanci написа:

Само от там.

Как да махнеш нещо което го няма? Тоест добавям тези които не ми трябват, след това ги махам и чак тогава изчезват за известно време.

Синхронизацията имах предвид, с акуант Майкрософт ли влизате или локален ?

• Автор
преди 4 минути, nusho73 написа:

Синхронизацията имах предвид, с акуант Майкрософт ли влизате или локален ?

Майкрософт. 

Рядко, но и при мен се е случвало да се добави нова подредба автоматично, това става само при прясно инсталирана ОС, но след като я премахна от настройките, не се появява повече. Майкрософт акаунт не ползвам.

Някой инсталиран от тебе софтуер добавя клавиатурите, гаранция! Снимай какво се зарежда при старта от Диспечера на задачите.

Виж и тази врътка с регистрите -> Unwanted keyboard layouts keep appearing when I restart - Microsoft Community

Разцъкай и тези статии.

преди 1 минута, stoy@n написа:

Нямам идея защо е така :speak:

Както си го настроиш, така ще стане. Езиковия пакети и клавиатурните подредби са различни неща. Цъкаш на Още опции -> ...Езикови опции -> Клавиатури и премахваш ненужната за тебе. Аз предпочитам само US.

И как мислиш го настройвам? Добавям още една US и после българска :angry:

Когато е само една е само една, но като добавиш българска явно нещо се бъгва...

преди 3 минути, Joss Bomon написа:

Нищо не се "бъгва"! Имаш опцията да настроиш всичко както си искаш.

Сподели я опцията, та и аз да си го опрвя, нищо, че не ме дразни!

Сега забелязах, че при смяна на езика си сменя между БГР и ENG INTL, тоест не минава през третта показана само на таскбара 

image.png.ad982b85a8348f2b34fdb12a3dfbded3.png

Когато си на EN натисни едновременно Ctrl+Shift за да се смени между двете EN. Преместването на едната или другата нагоре и дава приоритет пред другата. Ако искаш, можеш да махнеш едната без никакви проблеми.

преди 41 минути, Joss Bomon написа:

Ако искаш, можеш да махнеш едната без никакви проблеми.

По-горе помолих да споделиш тази опция, но така и не каза.  То и отворилият темата иска да го махне, но....

преди 5 минути, stoy@n написа:

По-горе помолих да споделиш тази опция, но така и не каза.  То и отворилият темата иска да го махне, но....

6b934e80875d7ee54.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.