Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Завет с Бога . или обещание пред Бога.

Featured Replies

Преди 27 години сключих,,  Завет с Бога " в Храм , да откажа алкохолът . Всеки път като не пиех изобщо се получаваше така че попадах в ,, Земният Рай " .

5 пъти се връщам към алкохолът , и 5 пъти губя всичко ( а то не е малко : най - малкото си провалих страхотни любови , и като прибавиш и финансовите загуби - си е депресиращо ) ...

Един приятел сключи също ,, завет с Бога " и го наруши и има няма след 4 месеца умря . 

Извод : Когато сключвате завет с Бога , и Бога ви възнагради с ,, живот в земният Рай " - не го нарушавайте , за да не попаднете в ,, земният Ад " .

• Отговори 164
  • Прегледи 8,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ако още не си се съюзил с дядо поп (Диоид) , е крайно време да го направиш. Никой не ти е наливал на сила в устата а сам си се насмуквал.

• Ще си отворя една бира в твоя чест.

• .................
    .................

Според Библията, Бог сключва завет с хората, а не обратното. Заветът е един вид Божие обещание, договор. Ти, ако желаеш да се откажеш от нещо и да го направиш в името на Бог, следва да дадеш ОБЕТ

Имате ли въпрос, или само споделяте непоклатимо мнение ?

• Автор
току-що, Недко написа:

Имате ли въпрос, или само споделяте непоклатимо мнение ?

Това е като съвет , който да се ползва от многогодишен опит във Вяра в Бога .

преди 3 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Ако още не си се съюзил с дядо поп (Диоид) , е крайно време да го направиш. Никой не ти е наливал на сила в устата а сам си се насмуквал.

преди 4 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Преди 27 години сключих,,  Завет с Бога " в Храм , да откажа алкохолът . Всеки път като не пиех изобщо се получаваше така че попадах в ,, Земният Рай " .

5 пъти се връщам към алкохолът , и 5 пъти губя всичко ( а то не е малко : най - малкото си провалих страхотни любови , и като прибавиш и финансовите загуби - си е депресиращо ) ...

Един приятел сключи също ,, завет с Бога " и го наруши и има няма след 4 месеца умря . 

Извод : Когато сключвате завет с Бога , и Бога ви възнагради с ,, живот в земният Рай " - не го нарушавайте , за да не попаднете в ,, земният Ад " .

Ще си отворя една бира в твоя чест.

преди 3 часа, Колев 74 написа:

Ако още не си се съюзил с дядо поп (Диоид) , е крайно време да го направиш. Никой не ти е наливал на сила в устата а сам си се насмуквал.

Дедо ти поп Диоид е Дявол! ;) = По-проклет е от Бог! -> Лош съвет му даваш!!! 

Който е сключил някакъв съюз с него не е получил Рай в този свят. 

Аз казах! 

преди 10 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Според Библията, Бог сключва завет с хората, а не обратното. Заветът е един вид Божие обещание, договор.

Ти, ако желаеш да се откажеш от нещо и да го направиш в името на Бог, следва да дадеш ОБЕТ, което е тържествено обещание, клетва пред Бог!

Обетът е обещание, чието спазване доказва твоята сериозност, отговорност и респект пред Бога.

Ако не го спазиш, носиш всички последствия от неспазването му. 

Никога не трябва напразно да се дават обети пред Бога, ако нямаме намерението или волята да ги спазваме.

преди 1 час, Solly написа:

Никога не трябва напразно да се дават обети пред Бога, ако нямаме намерението или волята да ги спазваме.

Потвърждавам! 

Всяко отмятане те тъка към ада. 

Може би за това и @Anzhel Dimitrov все го превлича Рая не в този свят. :) 

Аз на трезвеници нямам вяра!!!  :) 

преди 2 часа, Solly написа:

п.п. По същия начин не вярвам и на вегани. :) 

п.п.2. След като Бог е създал животинската храна и/или алкохола, то защо да не ги ползваме? :) 

преди 59 минути, (:IdioibI:) написа:

п.п. По същия начин не вярвам и на вегани. :) 

п.п.2. След като Бог е създал животинската храна и/или алкохола, то защо да не ги ползваме? :) 

Бог не е създал нито животинската храна, нито алкохола. Те са създадени от хората. Бог е създал животни, а никой не яде цели живи животни. Това което е създал Бог за храна, може да се яде в суров вид без всякаква обработка. Алкохолът също не е създаден от Бог, а нужен много човешки труд докато от плодовете се получи алкохол. Така че - яж си цели плодове и няма да имаш нужда от тяхната ферментация, а съзнанието ти ще е чисто и ясно.😉

преди 6 минути, Solly написа:

Бог е създал животни, а никой не яде цели живи животни.

Това Е лъжа! :) Виждал съм как змия поглъща цели животни. :) Примерно .... :) 

п.п. Ти по-добре сподели по кой образ и подобрена си създадена в този свят!? :) 

току-що, (:IdioibI:) написа:

Това Е лъжа! :) Виждал съм как змия поглъща цели животни. :) Примерно .... :) 

Но не си виждал човек да яде крава или прасе без да ги заколи!😆

преди 14 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Заветът е вид завещание изразяващо се в наставления, в случая отнасящи се до пътя към т.нар. Божие Царство и вечен Живот обещано на хората. Това разбира се предполага въпросният път да бъде извървян. Христос казва: Аз съм Пътят и Истината, и Животът, като съдържанието на тези думи е изключително дълбоко. Тук "Животът", не е познатият ни земен живот, който нито е вечен, нито с някаква изключителна стойност сам по себе си, освен като преходен етап през който душата трябва да премине по пътя си към Бог. Личността на човека може да се уподоби на черупката на яйце, която душата трябва да пробие и отхвърли след като тя вече е станала тясна за нея. Така тя може да заживее истински живот в истинския свят

• Автор
преди 14 минути, Theros написа:

Така тя може да заживее истински живот в истинския свят

И нашият ,, Земен живот " е истински . Въпреки че вярващите в ,,задгробният живот " се надяват на нещо по - добро след смъртта , но и тук в ,, земният живот " е постижим ,,  райски живот " - виждал съм го как хората го постигат , а и аз съм го постигал ( и то аз лично съм живял райски живот поне 15 години , че и повече ) .

Пак да кажа че и нашият свят си е истински та истински  .

Аз лично няма какво да се оплаквам , на фона на международното положение съм си доста добре - все се намери нещо което да ме кара да се чувствам в рая .

преди 14 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Мисле,че вече и медицинска помощ няма да ти помогне. Как можеш да изперкаш толкоз. Бог няма нищо общо нито с това какво си склчил, нито със завети, нито пък с тоите действия. 

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

Само сектантите казват не пий,не яж,не докосвай и др.

Библията описва виното като дар, който Бог ни е дал за наша радост. (Псалм 104:14, 15; Еклисиаст 3:13; 9:7) Също се признават лечебните свойства на виното. (1 Тимотей 5:23)

Исус пил вино, когато бил на земята. (Матей 26:29; Лука 7:34) Едно от известните му чудеса е, че превърнал водата във вино като щедър дар по време на едно сватбено угощение. (Йоан 2:1–10)

Трябва да знаеме къде е границата!Казано е първата чаша е от Бога,втората от нас а третата от сатана!

• Автор
преди 4 часа, Solly написа:

Според Библията, Бог сключва завет с хората, а не обратното. Заветът е един вид Божие обещание, договор.

Ти, ако желаеш да се откажеш от нещо и да го направиш в името на Бог, следва да дадеш ОБЕТ, което е тържествено обещание, клетва пред Бог!

Обетът е обещание, чието спазване доказва твоята сериозност, отговорност и респект пред Бога.

Ако не го спазиш, носиш всички последствия от неспазването му. 

Заветът между човек и Бог е двустранен - казвам го от личен опит . ( Сключвал съм 3 завета с Бог . Два ги изпълнявам и аз , но третия с алкохола все го нарушавах и си носех последствията от това ... ) 

В името на Бог ми минава живота .

Много добре написано .

Вярно на 💯 процента .

Понякога се получава ,че забравям и затова последният път , заветът си го записах на хартия и си го нося с мен ( защото загубите от нарушаването са депресиращо големи ) ...

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Мисле,че вече и медицинска помощ няма да ти помогне. Как можеш да изперкаш толкоз. Бог няма нищо общо нито с това какво си склчил, нито със завети, нито пък с тоите действия. 

Бог си има общо и то много , щото завета носи ползи за мен , които по принцип са много трудно достижими без Божията помощ .

преди 4 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Понякога се получава ,че забравям

Ти си крайно несериозен и безотговорен човек, след като забравяш какво си обещал на Бог!

След като забравяш и не изпълняваш обещанията си към Бог, следва, че към хората си същия, дори и още по-несериозен!

• Автор
преди 9 минути, glen написа:

Само сектантите казват не пий,не яж,не докосвай и др.

Библията описва виното като дар, който Бог ни е дал за наша радост. (Псалм 104:14, 15; Еклисиаст 3:13; 9:7) Също се признават лечебните свойства на виното. (1 Тимотей 5:23)

Исус пил вино, когато бил на земята. (Матей 26:29; Лука 7:34) Едно от известните му чудеса е, че превърнал водата във вино като щедър дар по време на едно сватбено угощение. (Йоан 2:1–10)

Трябва да знаеме къде е границата!Казано е първата чаша е от Бога,втората от нас а третата от сатана!

За всеки е различно . Който може да си постави границите , може , Но аз не мога и затова не трябва да близвам ...

преди 3 минути, Solly написа:

Ти си крайно несериозен и безотговорен човек, след като забравяш какво си обещал на Бог!

След като забравяш и не изпълняваш обещанията си към Бог, следва, че към хората си същия, дори и още по-несериозен!

Не е точно така , защото другите два завета ги спазвам -  на всяка цена . 

преди 46 минути, Anzhel Dimitrov написа:

Не е точно така , защото другите два завета ги спазвам -  на всяка цена . 

С Бог шега не бива! Особено когато става въпрос за обети, завети, обещания. Бог не обича несериозните и безотговорни хора, които забравят какво са Му обещали!

преди 2 часа, Solly написа:

Как да е крайно сериозен, като е живо пиянде, като Диоида? И седнал да си излива мъката във форума. Щом е вярващ, нека се изтъпанчи пред Бок, пък ТОЙ да го съди. На ХОРАТА от форума, никога и под никакъв предлог нищо не е обещавал. Нали хората казват така: Бог ЗАБАВЯ, но, НЕ ЗАБРАВЯ!

преди 5 часа, (:IdioibI:) написа:

Потвърждавам! 

Всяко отмятане те тъка към ада. 

Може би за това и @Anzhel Dimitrov все го превлича Рая не в този свят. :) 

Аз на трезвеници нямам вяра!!!  :) 

Вяра от "ТРЕЗВЕНИЦИ" като ТЕБ, на никого не трябва. Една куха кратуна и нищо по вече!

-----                                                                                                                -----

"Не е точно така , защото другите два завета ги спазвам -  на всяка цена ."

Кои други два завета спазваш? Че не трябва са си лягаш с жената на ближният си? 

Я помисли малко!!! За да легне жена с такъв като теб, то ТЯ трябва да е по пияна от самия теб. По света едва ли ще срещнеш такава за твое учудване.

Жените обичат да си лягат с мъже, а не с пияндета, дето за 5 пари няма да им свършат работа. Вземи се скрий или си промени ника(разрешено е)че разсмиваш народа във форума.

преди 19 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Как научихте за Бога, за Неговото съществуване, способности и каква е Неговата воля ?
Дали е сигурно, че Го познавате ?

• Автор
преди 3 часа, Недко написа:

Как научихте за Бога, за Неговото съществуване, способности и каква е Неговата воля ?
Дали е сигурно, че Го познавате ?

Още с възпитанието ми от най - ранна възраст научих за Бога , и се уверих в Неговото съществуване при една кома ,когато се оказах в отвъдното и почувствах вечността . Способностите на Бога са безгранични и необхватни за земният човешки разум . Неговата воля е да страним от греха , за да живеем във вечно щастие след смъртта , и затова ни подлага на изпитания и изкушения и на колкото повече издържиш толкова по - добре за след смъртта ...

Да го опозная изцяло - надали , но познанията ,които имам ги споделям при всеки удобен случай , и най - вече тук в този форум и този раздел .

преди 5 часа, Колев 74 написа:

Кои други два завета спазваш? Че не трябва са си лягаш с жената на ближният си? 

Я помисли малко!!! За да легне жена с такъв като теб, то ТЯ трябва да е по пияна от самия теб. По света едва ли ще срещнеш такава за твое учудване.

Жените обичат да си лягат с мъже, а не с пияндета, дето за 5 пари няма да им свършат работа. Вземи се скрий или си промени ника(разрешено е)че разсмиваш народа във форума.

Върша си работа перфектно ,когато трябва . От дълги години не съм пиянде , но Бога ме наказва дори за по една бира след работа .

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.