Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рекет в университета

Featured Replies

Здравейте, искам да попитам според вас ако има несправедлив рекет в университета, заслужава ли си да пиша на медиите и евентуално да решат този проблем? Имам добра репутация в този университет, но има несправедлив рекет, който ми пречи и медиите мисля че могат да решат този проблем с риск после да ме гледат на кръв.

преди 1 час, abcdefu написа:

Здравейте, искам да попитам според вас ако има несправедлив рекет в университета, заслужава ли си да пиша на медиите и евентуално да решат този проблем? Имам добра репутация в този университет, но има несправедлив рекет, който ми пречи и медиите мисля че могат да решат този проблем с риск после да ме гледат на кръв.

След като имаш добра репутация из въпросния университет, то прояви справедлив рекет! => Не ползвай несправедливо медиите! Достатъчно е твоята добра репутация, за да премахнеш несправедливия! = Въведи справедлив рекет!!!

Успех!

• Автор
преди 12 минути, (:IdioibI:) написа:

След като имаш добра репутация из въпросния университет, то прояви справедлив рекет! => Не ползвай несправедливо медиите! Достатъчно е твоята добра репутация, за да премахнеш несправедливия! = Въведи справедлив рекет!!!

Успех!

Доколкото разбирам това означава да говоря с ректора? Ами ако и от това няма ефект? Иначе става дума за това, че имам проблем с преподавателка - наложи ми се да отсъствам, за да гледам близките ми, които бяха болни, а са възрастни хора, писах съобщение на преподавателката, но тя ме игнорира тогава, а сега ми иска 50 лева, за да се оправи всичко,а за мен това си е чист рекет, при положение че се налагаше да се грижа за болни хора. По принцип майка ми познава президентката на университета, но като я питах дали я познава ме излъга, че не я познава, а съм сигурен че са си говорили често.

преди 3 минути, abcdefu написа:

Доколкото разбирам това означава да говоря с ректора? Ами ако и от това няма ефект?

Стани ти тогава ректор и направи справедлив рекет!

п.п. Не знам дали си доктор, но из академичните страни професорът е с по-добра репутация! Може би първо трябва да станеш професор, за да ти обърнат внимание медиите .... = Нещо ти липсва академичното образование, но това е лично мое мнение. 

• Автор
преди 4 минути, (:IdioibI:) написа:

Стани ти тогава ректор и направи справедлив рекет!

То затова политиците крадат толкова години, защото всеки намеква да си мълчим и да търпим, когато има някакви проблеми.

преди 1 минута, abcdefu написа:

То затова политиците крадат толкова години, защото всеки намеква да си мълчим и да търпим, когато има някакви проблеми.

Из академичните среди политиците не са важни, а са по-важни знанията. Видно е, че си неоправдан! Злословиш срещу образователната система! Срамота!!!

• Автор

Из академичните среди политиците не са важни, а са по-важни знанията. Видно е, че си неоправдан! Злословиш срещу образователната система! Срамота!!!

А по-добре ли е да търпим и да си мълчим, при нередности, вместо да се опитаме да се справим с тях?

А по-добре ли е да търпим и да си мълчим, при нередности, вместо да се опитаме да се справим с тях?

Редно е: Ако видим престъпление (рекет) да съзираме Полицията! 

Не само ти е слабо академичното образование, а и правното! 

Изобщо, кога за "последен път" си било непълнолетно?!

преди 26 минути, abcdefu написа:

Доколкото разбирам това означава да говоря с ректора? Ами ако и от това няма ефект? Иначе става дума за това, че имам проблем с преподавателка - наложи ми се да отсъствам, за да гледам близките ми, които бяха болни, а са възрастни хора, писах съобщение на преподавателката, но тя ме игнорира тогава, а сега ми иска 50 лева, за да се оправи всичко,а за мен това си е чист рекет, при положение че се налагаше да се грижа за болни хора. По принцип майка ми познава президентката на университета, но като я питах дали я познава ме излъга, че не я познава, а съм сигурен че са си говорили често.

Ти се радвай, че не ти е искала 500. Изкарай си дипломата и не се занимавай с глупости. Всичко се знае.

• Автор
преди 5 минути, Емил Костов написа:

Ти се радвай, че не ти е искала 500. Изкарай си дипломата и не се занимавай с глупости. Всичко се знае.

Да, не е 500, но не ми се вижда морално и справедливо да плащам заради това че съм се грижил за болни възрастни хора.

преди 4 минути, abcdefu написа:

Да, не е 500, но не ми се вижда морално и справедливо да плащам заради това че съм се грижил за болни възрастни хора.

На какво основание е поискала въпросните 50?

п.п. Университета частен ли е или държавен?  

• Автор
преди 3 минути, (:IdioibI:) написа:

На какво основание е поискала въпросните 50?

п.п. Университета частен ли е или държавен?  

Частен е, а за основанието - каза че който не присъства,а се скатава, трябва да плаща 50 лева.

току-що, abcdefu написа:

Частен е, а за основанието - каза че който не присъства,а се скатава, трябва да плаща 50 лева.

Ти си желал да ти преподава нещо което си пропуснал ли? Няма ли колеги от където да вземеш записки по проведените лекции??? -> Плащаш на колега 5 вместо 50 и става справедлив рекет. ;) 

Висшето образование не е за всеки!!! Трябва да си умен и да знаеш на кого да платиш. ;) 

• Автор
преди 2 минути, (:IdioibI:) написа:

Ти си желал да ти преподава нещо което си пропуснал ли? Няма ли колеги от където да вземеш записки по проведените лекции??? -> Плащаш на колега 5 вместо 50 и става справедлив рекет. ;) 

Висшето образование не е за всеки!!! Трябва да си умен и да знаеш на кого да платиш. ;) 

Не, не съм искал нещо, тези 50 лева са понеже отсъствах (а имам причини) и ,,трябва" да платя, за да ме допусне да присъствам на изпита, иначе материали има в онлайн платформата, това не е проблем. 

преди 16 минути, abcdefu написа:

Не, не съм искал нещо, тези 50 лева са понеже отсъствах (а имам причини) и ,,трябва" да платя, за да ме допусне да присъствам на изпита, иначе материали има в онлайн платформата, това не е проблем. 

Нещо лъжеш! В началото винеше университета, а после преподавателя. 

Понеже е частен, то си има тарифи. След като не желаеш да даваш тези 50 към университета, то явно си попаднал на измамен университет. 

Толкова ли е бедно семейството ти, че са опрели до тези 50? Колко струва семестъра? Тези 50 какъв процент са спрямо основната такса? 

• Автор
преди 1 минута, (:IdioibI:) написа:

Нещо лъжеш! В началото винеше университета, а после преподавателя. 

Понеже е частен, то си има тарифи. След като не желаеш да даваш тези 50. към университета, то явно си попаднал на измамен университет. 

Толкова ли е бедно семейството ти, че опрели до тези 50? Колко струва семестъра? Тези 50 какъв процент са прямо основната такса? 

Така или иначе преподавателката работи в университета, така че в кого е вината няма голяма разлика, а семестъра струва към 700 лв, но тези 50 лева винаги е добре да се дадат за нещо по-смислено, отколкото ей така на вятъра, особено ако е несправедливо.

преди 9 минути, abcdefu написа:

Така или иначе преподавателката работи в университета, така че в кого е вината няма голяма разлика, а семестъра струва към 700 лв, но тези 50 лева винаги е добре да се дадат за нещо по-смислено, отколкото ей така на вятъра, особено ако е несправедливо.

Всяко частно "нещо" само си определя тарифите! В случая не е виновен преподавателят, но неговото мнение е по-меродавно, след като ще донесе повече приходи за университета. 

За това и ти споделих, че претенциите ти са неоправдани и явно целиш да клеветиш въпросния университет по медиите, а това може да доведе до по-големи разходи за семейството ти.  Баща нямаш ли, за да получиш съвет? 

• Автор
преди 6 минути, (:IdioibI:) написа:

Всяко частно "нещо" само си определя тарифите! В случая не е виновен преподавателят, но неговото мнение е по-меродавно, след като ще донесе повече приходи за университета. 

За това и ти споделих, че претенциите ти са неоправдани и явно целиш да клеветиш въпросния университет по медиите, а това може да доведе до по-големи разходи за семейството ти.  Баща нямаш ли, за да получиш съвет? 

Тук не говорим за тарифи, а да избегна таксата, понеже съм имал морални уважителни причини да отсъствам.

току-що, abcdefu написа:

Тук не говорим за тарифи, а да избегна таксата, понеже съм имал морални уважителни причини да отсъствам.

В бизнеса морал не очаквай! 

Спомена, че майка ти познава "президента" на университета, а в даден момент се е отрекла. Защо ли? Защото явно не тя ти плаща образованието. = Не от нейния джоб излизат парите за образованието ти и може корупцията да е в майка ти, а не в университета. 

• Автор
преди 2 минути, (:IdioibI:) написа:

В бизнеса морал не очаквай! 

Ами моята логика е както в училище има извинителни бележки, а в работата има болничен, така и в университетите би трябвало да има възможност за извинение,че не си присъствал.

преди 7 минути, abcdefu написа:

Ами моята логика е както в училище има извинителни бележки, а в работата има болничен, така и в университетите би трябвало да има възможност за извинение,че не си присъствал.

С тази логика дори да завършиш в университета не чакай да си намериш работа из частния сектор. :) 

Ако това (такива като теб) произвеждат частните университети, то тежко на икономиката! :)

п.п. Сменяй учебното заведение!  

• Автор

С тази логика дори да завършиш в университета не чакай да си намериш работа из частния сектор. :) 

Ако това (такива като теб) произвеждат частните университети, то тежко на икономиката! :) 

Няма значение дали нещо е държавно,или частно, навсякъде трябва да има справедливост. 🙃

Няма значение дали нещо е държавно,или частно, навсякъде трябва да има справедливост. 🙃

Има значение! ;) 

Едно е да си онеправдан, а друго е да си неоправдан. 

В твоя конкретен случай се обърни към Комисия за защита на потребителите!

Успех!!

преди 43 минути, abcdefu написа:

Ако с отсъствието редуцираш плащането си за обучение, нормално е да те подканят да плащаш, за да оправдаят злоупотребата ти чрез неоправдано отсъствие, тоест не си представил никакъв документ.

Рекет е например Здравната Каса, начело с денталния лекар. Ама не вдигам шум да разпитвам като теб как мога да отреагирам.
Примерно, на всеки човек мъдреца се разваля, а мъдреците не се третират, те се вадят. Именно тук Здравната Каса не иска да ти помогне и с 1 пукнат грош, точно когато сумата е най-непосилна! В случая - здравно осигурен съм, не съм стъпвал 2 години на зъболекар, но долен мъдрец станал за вадене, понеже съм преминал силно възпаление и се разклатил. Отиваш при зъболекар да му се молиш на момента да те вземе, а той обявява, че Здравна Каса няма да ти даде 1 стотинка за да ти го извади и му дължиш 300 лв. Ако имаше още един за вадене и за него щеше да иска 300 лв., следователно трябва да заделиш 600 лв. понеже си пич! :)  Това, за което се ловят да те прецакат е Ретиниран Мъдрец.

Цитат

Въпрос

В хирургията на Стоматология-Варна, на сина ми му извадиха горен полуретиниран мъдрец за 300лв., а сега, за долен полуретиниран, хирургът иска 500. Синът ми е на 20г. и не е ползвал за тази година зъболекарска услуга. На какво основание се вземат такива пари за вадене на зъб?

Отговор

Екстракцията (ваденето) на зъб, включена в пакета дейности заплащан от НЗОК, се отнася за всички зъби, независимо от това дали са мъдреци или не. 
Екстракциите на полуретинирани и ретинирани мъдреци обаче не са включени в договорения пакет по дентална медицина в извънболничната помощ, регламентиран в Националния рамков договор за денталните дейности.

Дефиниция за ретиниран мъдрец. Разбира се, караше ме да правя снимка, но отказах и бързах за работа, зъбът се клати, нямаше да има проблем. Но рекета е легален!

Теб те ловят, че не искаш да плащаш за обучението си.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.