Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рекет в университета

Featured Replies

• Автор
преди 7 минути, Клонинга написа:

Теб те ловят, че не искаш да плащаш за обучението си.

Всъщност семестриалната такса е платена, така че това си е рекет. По същата логика ако някой работник му се налага да отсъства по здравословни причини, той трябва да плаща на работодателя че стои вкъщи, вместо да работи. И пак казвам, имам оправдание за отсъствието.

преди 1 минута, abcdefu написа:

Всъщност семестриалната такса е платена, така че това си е рекет. По същата логика ако някой работник му се налага да отсъства по здравословни причини, той трябва да плаща на работодателя че стои вкъщи, вместо да работи.

Що не попита за какво са тези 50 лв? А?

преди 9 минути, Клонинга написа:

Примерно, на всеки човек мъдреца се разваля, а мъдреците не се третират, те се вадят. Именно тук Здравната Каса не иска да ти помогне и с 1 пукнат грош!

Лъжеш! Личният ти доктор трябва да ти пусне правилното направление, т.е. това не е зъболечение, а лицево-челюстна хирургия! Минавал съм по тази клинична пътека и затова и не съм мъдър колкото тебе! :) 

Както и да е ... нормално е за Клонинг ... :) 

Основният проблем е, че @abcdefu  не е умен, а се прави на тарикат без портфейл. :) 

• Автор
преди 8 минути, Клонинга написа:

Що не попита за какво са тези 50 лв? А?

Питах, ако отсъстваме трябва да си плащаме като попове 50 лева, а аз имам основателна причина и не съм съгласен, не е справедливо.

преди 8 минути, (:IdioibI:) написа:

Лъжеш! Личният ти доктор трябва да ти пусне правилното направление, т.е. това не е зъболечение, а лицево-челюстна хирургия! Минавал съм по тази клинична пътека и затова и не съм мъдър колкото тебе! :) 

Както и да е ... нормално е за Клонинг ... :) 

Основният проблем е, че @abcdefu  не е умен, а се прави на тарикат без портфейл. :) 

А умно и справедливо ли е да плащаш за нещо, което не е редно да го плащаш? Честно ли е близките ми да са болни, аз да се грижа за тях и да ме наказват за това? Къде е справедливостта...

преди 2 часа, abcdefu написа:

Да, не е 500, но не ми се вижда морално и справедливо да плащам заради това че съм се грижил за болни възрастни хора.

Мислиш ли, че колегите и ректорът не знаят. А и без свидетели, тя може винаги да отрече. Колкото до моралност в България отдавна я няма.

преди 3 часа, abcdefu написа:

Тук не говорим за тарифи, а да избегна таксата, понеже съм имал морални уважителни причини да отсъствам.

Като имаш уважителни причини се взима болничен лист.

преди 7 часа, (:IdioibI:) написа:

След като имаш добра репутация

Бе тя и Пена общата има добра репутация...

преди 7 часа, abcdefu написа:

Доколкото разбирам това означава да говоря с ректора? Ами ако и от това няма ефект? Иначе става дума за това, че имам проблем с преподавателка - наложи ми се да отсъствам, за да гледам близките ми, които бяха болни, а са възрастни хора, писах съобщение на преподавателката, но тя ме игнорира тогава, а сега ми иска 50 лева, за да се оправи всичко,а за мен това си е чист рекет, при положение че се налагаше да се грижа за болни хора. По принцип майка ми познава президентката на университета, но като я питах дали я познава ме излъга, че не я познава, а съм сигурен че са си говорили често.

Приятел ако си отсъствал по медицински причини трябва да имаш съответния документ, вече това че даскалицата ти иска пари е подсъдно, ако имаш доказателство за твърденията си подавай сигнал щото щом е поискала от теб значи и от други иска, ако обаче нямаш доказателство ще е твоята дума срещу нейната.

преди 1 час, Bubbles написа:

подсъдно

Кое е подсъдно? В частен университет е!!! Това не ти е както при социализма, т.е. покрай държавната си работа да си докарваш допълнителни средства. 

Няма как да знаем какъв е трудовия договор между преподавателя (работника) и работодателя (президента на университета)! 

преди 4 минути, (:IdioibI:) написа:

Кое е подсъдно? В частен университет е!!! Това не ти е както при социализма, т.е. покрай държавната си работа да си докарваш допълнителни средства. 

Няма как да знаем какъв е трудовия договор между преподавателя и работодателя! 

Грешно е да блажиш га се пости дедо попе.

Подсъдно е ако даскалицата е искала блажно за да опрости греховете на покаялия се,не е грашно само ако парите са взети по канона на църквата за нейната поддръжка. 🙂

преди 11 минути, Bubbles написа:

Грешно е да блажиш га се пости дедо попе.

Подсъдно е ако даскалицата е искала блажно за да опрости греховете на покаялия се,не е грашно само ако парите са взети по канона на църквата за нейната поддръжка. 🙂

Не е грешно или по-точно е простимо, защото съм инвалид. ;) Не хапна ли определена храна, то може да дам фира! Дрога не употребявам! Принцип! 

преди 8 минути, (:IdioibI:) написа:

блажно

Може заплащането ѝ да е постно. ;) 

Подсъдно е, ако желае сексуална услуга, а не пари!!! :) Това е друга "ракия"! :) 

• Автор

В крайна сметка отидох на място и разказах проблема ми на първия човек, който видях и той каза,че ще предаде на някого, че съм имал причини и с това предполагам че проблема ми е решен.

• 4 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.