Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спряли да работят системни икони в лентата на задачите в Windows 10

Featured Replies

От няколко дни се боря да възстановя работата на тези икони / старт, захранване, звук, мрежа и интернет, дата и час, какта и работен център /

1./ Рестартирах Windows Explorer

2./ Актуализирах оперативната система посредством Windows Update

3./ Опитах се да възстановя системата, но единствените 2 точки за възстановяване са от деня 

на направените от мен актуализации, в деня на появилия се проблем. Не можах да открия точка с по-задна дата.

4./ Проверих драйверите, те са ми актуални защото са инсталирани в периода от 2023-2024 година.

5./ Посредством Командния ми прозорец проверих системата за грешки, но такива не ми бяха посочени:

Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired them.
For online repairs, details are included in the CBS log file located at
windir\Logs\CBS\CBS.log. For example C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. For offline
repairs, details are included in the log file provided by the /OFFLOGFILE flag.

За последно влязох в Безопасен Режим и там за голямо мое учудване видях че проблематичните икони работят !

Но след като излязох от него / Безопасния режим/, нещата отново се върнаха в изходна позиция и се ...закучиха отново.

Както виждате добре съм се потрудил до сега и не търся от Форума готово решение, но при тази ситуация смятам

да направя всичко възможно, за да оправя нещата преди да се реша на ПРЕИНСТАЛАЦИЯ на системата !

Посочени са ти. Точно съобшението в болд. Но за по-лесно прочитане ще трябва:

findstr /c:"[SR]" %windir%\Logs\CBS\CBS.log >"%userprofile%\Desktop\sfcdetails.txt"

и след това четеш файла Desktop\sfcdetails.txt

Добре е да се пусне и:

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

• Автор

Благоаря Ви,

че ми обърнахте внимание на проблема, защото този случай би могъл да се разреши само от професионалист.

В нета има много писани теми по този въпрос, но обхващат само проблема свързан с бутоните:

1. СТАРТ

2./ РАБОТЕН ЦЕНТЪР

А в моя случай са засегнати ВСИЧКИ системни бутони, находящи се в Лентата на задачите.

Пуснах Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth, но резултата не е обнадеждаващ, защото излезе само това:

"Инструмент за обслужване и управление на изображения за разполагане

Версия: 10.0...

Версия на изображението: 10.0..."

Не знам също как да дешифрирам, това което сте ми показали от доклада след сканирането:

findstr /c:"[SR]" %windir%\Logs\CBS\CBS.log >"%userprofile%\Desktop\sfcdetails.txt"

и след това четеш файла Desktop\sfcdetails.txt

и къде да я търся тази ценна информация свързана с повредените ми икони ?

ism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

След изпълнението на командата се търси създадения файл на десктопа с името sfcdetails.txt (затова съм го дал в червен цвят). Или го прикачете тук ако не можете да ги разберете.

Дали вътре ще има информация за оправени икони ще се разбере. За някои икони влизат алгоритми за поправка с SFC /SCANNOW, но не за всички. Само за системните такива важи.

преди 3 минути, Joss Bomon написа:

команда за ре-регистрация на лентата на задачите

В Windows Terminal (Powershell) (Admin)

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Рестарт

преди 18 минути, Joss Bomon написа:

Имаше команда за ре-регистрация на лентата на задачите... Windows 11 taskbar problems - Microsoft Q&A

То аз направо бих му казал да пусне регистрация на всички системни файлове:

for /f %s in ('dir /b *.dll') do regsvr32 /s %s

Иначе той е с 10-тка. Не, че има особена разлика де, но някои команди за 11 просто няма да са приложими за 10. Друго не може да стане общо взето.

• Автор
преди 19 минути, цър-вул написа:
Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Тази процедура я направих още вчера, но без резултат !

преди 5 минути, B-boy/StyLe/ написа:

От всичко което изчетох тези дни в нета, тази команда не съм я срещал до сега:

Да я вкарам ли в Командния прозорец, за да видим какво ще се получи ?

И можете ли да ми кажете дали ще се оправи този проблем /без преинсталация/,

щом компютъра ми работи нормално / без този дефект/ в Безопасен режим ?

Командата пререгистрита dll файловете в системните директории. Не е панацея, но понякога оправя доста проблеми (като бели менюта в Control Panel-a и прочие). И да не помогне, няма да навреди.

Нямам идея дали ще се оправи без преинсталация, но то сега има модерни преинсталации със запазване на данните и често не са страшни, а напротив...по-добрия, по-лесния, по-бързия вариант. Говоря за Repair Install или In-Place Upgrade със запазване на данните.

Щом работи ок в безопасен режим, може проблема да се дължи на някоя програма от трети производител. Пуснете го в режим Clean Boot да видите дали проблема остава:

https://support.microsoft.com/bg-bg/topic/как-се-извършва-чисто-зареждане-в-windows-xp-da2f9573-6eec-00ad-2f8a-a97a1807f3dd

• Автор

Тъй като не успях да открия папките върху десктопа от сканирането с командата sfc/scannow,

/защото го извърших вчера/ преди малко, направих ВТОРО сканиране:

"Verification 100% complete.

Windows Resource Protection did not find any integrity violations."

Както виждате, след сканирането програмата не отбелязва нищо обезпокоително !

Сега ще карам наред, така както сте ми поставили задачите и дано се получи нещо положително.

Най-големият проблем са ми иконите за ЗВУКА и РАБОТНИЯ ЦЕНТЪР /ПРОЖЕКТИРАНЕ/.

Защото компа ми е свързан с HDMI кабел към телевизора. Така че сега дори и с "клавишна комбинация",

не е възможно да прехвърля ЗВУКА И ОБРАЗА, от компютъра към телевизора ми.

Сега съм с "вързани" ръце, тъй като не мога да гледам филми, телевизии /над 100/

и слушам радиопредаватели /над 300/ . . . чрез платеното ми немско приложение ONLINE TV +.

преди 26 минути, Сiнбад написа:

Най-големият проблем са ми иконите за ЗВУКА и РАБОТНИЯ ЦЕНТЪР /ПРОЖЕКТИРАНЕ/.

Защото компа ми е свързан с HDMI кабел към телевизора. Така че сега дори и с "клавишна комбинация",

Win + P и след това с мишка или клавиатура не става ли?!

Колко дисплея имаш свързани? Да не си омазал различните резолюции и видео драйвера да прави проблем?

на 5.12.2024 г. в 15:24, цър-вул написа:

В Windows Terminal (Powershell) (Admin)

Рестарт

на 5.12.2024 г. в 15:44, Сiнбад написа:

Тази процедура я направих още вчера, но без резултат !

В допълнение на  @цър-вул ....това което аз намерих:

Windows клавиш + X след това изберете Windows Powershell (администратор)
копирайте и поставете командата по-долу една по една, след което натиснете Enter. 

Get-AppxPackage Microsoft.Windows.ShellExperienceHost | foreach {Add-AppxPackage -register "$($_.InstallLocation)\appxmanifest.xml" -DisableDevelopmentMode}

+

Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Рестартирайте вашия компютър...

преди 2 часа, Сiнбад написа:

Така че сега дори и с "клавишна комбинация",

A от Настройки --> Звук не става ли да си избереш телевизора като възпроизвеждащо устройство?

• Автор

Тези процедури с ПРОЖЕКТИРАНЕТО на звука и образа, от компютъра към телевизора,

вече ги правя десетина години.

Тук резолюции и видео драйвъри не се пипат, защото технологията ми е толкова позната,

че мога да я правя и със "затворени" очи, ако компютъра ми е в изправност.

* Първо се натиска бутона "Работен център", от който избирам "Прожектиране".

След като натисна прожектиране, се появяват следните позиции:

1. /  Само на екрана на компютъра

2. / Дублиране

3. / Разширение

4. / Само на втория екран

Натискам точка 4 и "образ / видео" от компа се прехвърлят на екрана на телевизора.

След това натискам иконката с "Високоговорителя" в "Лентата на задачите" от която излизат няколко позиции.

Активирам опцията:

SPEAKERS (3 - High Definition Audio Device)

и звука се премества в телевизора.

С това "сложната" процедура завършва.

Жалкото е че тези бутони на този етап са мъртви и докато не намеря причината за тяхната

повреда, ми се струва че никакви други комбинации няма да ми помогнат !

Синбад, по същия начин съм и аз комп - телевизор. Заместител на Прожектиране с точките от 1 до 4 ти е десен клик на десктопа - Дисплей сетингс. За звука пробвай: От Контрол панел даваш десен клик на Саунд и създай пряк път на десктопа, за да отваряш опциите оттам. За липсващите бутони не мога да помогна, дано ги оправиш

Синбат или бай Оптимус или ... не е мръднал и милиметър за 20 години работа с компютри... Преди време, темите му бяха за огромните му колекции от всякакъв нужен и ненужен софтуер, с който постоянно експериментираше и си омазваше системата. Следваха обширни теми с предложения за решения, но накрая винаги той сам намира решението /колкото и абсурдно да е то/...

:beer11:

преди 3 часа, aslan88 написа:

Синбад, по същия начин съм и аз комп - телевизор. Заместител на Прожектиране с точките от 1 до 4 ти е десен клик на десктопа - Дисплей сетингс.

К'ви сложнотии...
[Winkey]+[P] [][][][Enter]

• Автор

Г-не,

не ви познавам, но като медицинско лице смятам че преди време сте преживели някакъв стрес,

свързан с тази личност /която споменавате по-горе/, така че сега у вас виждам обезпокоителни 

симптоми, свързани с диагнозата - личностно разстройство !

Но въпреки това повлиян от "гръмките" надписи под вашия аватар във форума, реших да последвам съвета ви

за преинсталация на "лентата на задачите" и да задам командата в PоwerShel (администратор):

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “(_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}

за да се уверя отново, че резултата ще е разочароващ !

Сега вече със сигурност и без колебания от моя страна, ще се заема с преинсталация на оперативната система.

преди 5 минути, Сiнбад написа:

Г-не,

Обръщението към мен ли е? 'щото аз към никого до се га не съм се обръщал в тази тема. А ако не е към мен, е редно да се тагне лицето към което се обръщате.

преди 5 минути, Сiнбад написа:

ще се заема с преинсталация на оперативната система.

Я, пак! Какво ще правите?

преди 5 часа, Сiнбад написа:

и звука се премества в телевизора.

А звукът как е свързан към телевизора? Има ли драйвър за звуковата карта на видео картата?

преди 1 час, (:IdioibI:) написа:

пробвай това

което се отнася до иконите на десктопа, а не до тези на лентата със задачи/областта при часовника.

• Автор

Не мога да разбера защо няма никаква допълнителна информация от тази,

която срещам във форума и интернет пространството.

За съжаление тя представлява около дузина препоръки, които се приповтарят навсякъде:

1./ Рестартирайте Windows Explorer

2./ Актуализирайте Windows 10

3./ Деинсталирайте актуализацията на защитата за Microsoft Windows (KB5006674

4./ Стартиране на DISM за възстановяване на здравето на системата

5./ Проверка на графичния драйвер

6./ Повторно регистриране на лентата на задачите чрез PowerShell

7./ Проблемът може да е в приложение като Dropbox

8./ Създаване на нов Потребителски профил

9./ Като последен ресурс можете да използвате безопасен режим с мрежовите функции на Windows 10

И с това проблема се изчерпва, по всички правила на науката / във форумите, интернет пространството и консултации със специалисти /.

Но от гореизброените препоръки, положителен резултат имат едва 1/4 от "търсещите решение" във форумите и нета.

Останалите "гризваме" дръвцето, като всеки от нас трябва да се оправя, така . . .както може и знае !?

Както го казва съфорумеца "цър-вул", в тази част от лентата на задачите нищо не работи:

Областта на иконите около часовника.jpg

преди 2 часа, Сiнбад написа:

Останалите "гризваме" дръвцето, като всеки от нас трябва да се оправя, така . . .както може и знае !?

Гризвате дръвцето напълно заслужено. Когато се пита и не се знае обикновенно човек слуша какво му се говори , а не спори и обижда. 

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Той от толкова години ползва компютър не може да напише, че проблемът му е с иконите в зоната за уведомяване(system tray icons)
И решението

• Автор

Благодаря ви,

че ми дадохте алтернатива различна, от всичко което съм видял и чел.

Изпълних всички ваши напътствия, като изтеглянето на ".bat файла" и преместването му на десктопа на компютъра.

Стигнах до командата му:

Press any key to continue ... 

Без да имам инструкции да продължа ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.