Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Магнитен омекотител за вода

Featured Replies

Мисля да монтирам такъв защото при мен водата е ужасна, но не съм сигурен дали ще има някаква полза от него. Ще съм благодарен да споделите мнението си дали ползвате магнитен омекотител и доволни ли сте от него.

Разрешен от AAUUXX

При мен водата е много твърда и наситена с котлен камък, това съсипва всичко. Предстои ми да сменям бойлера и мисля да монтирам един такъв клапан, но не знам дали ще има някаква полза от него и затова направих темата. Клапана ще го монтирам преди бойлера, това означава, че за пералнята мивката и душа водата ще си остане както е сега. 

Другият вариант е да го монтирам след водомера, така всичката вода която ползвам ще минава през него, но за целта ще е необходимо да се направят доста промени. Ако съм сигурен, че ще има някаква промяна на водата със сигурност ще монтирам клапана след водомера.

• Решение
преди 1 час, NovakJ написа:

Мисля да монтирам такъв защото при мен водата е ужасна, но не съм сигурен дали ще има някаква полза от него. Ще съм благодарен да споделите мнението си дали ползвате магнитен омекотител и доволни ли сте от него.

Обърни се с този въпрос към специализирана фирма занимаваща се с това ,от форум ще получиш различни мнения или никакви, като едва ли ще са ти от полза за избора.

Не използвам такива филтри за вода и не мога да дам препоръка ,но попаднах на фирма занимаваща се с това ,като можеш да направиш запитване към тях.

https://akva.bg/sistemi-protiv-otlagane-na-kotlen-kamk-dropson-emi-debiti-2500-12000-lh-1

преди 17 минути, AAUUXX написа:

от форум ще получиш различни мнения или никакви

Дал си "нещо си", което е на електромагнитен принцип, а магнитните са едни безсмислени глупости, които не вършат нищо. На времето хората бяха луднали по същите магнитни простотии, които си монтираха на бензинопроводите на колите, с рекламата за повече мощност и икономия на гориво... Пълен абсурд! Като наколенките на др. Ливайн...

някога да сте чували ВЕЦ или ТЕЦ да ползва магнити - а там има много вода в големи обеми - тези магнитни омекотители са пълна глупост

Ясно, май всичко ще се окаже една реклама на нещо безполезно. Сега се разрових за принципа на действие на подобен клапан(ако мога така да го нарека), и това е равносилно на това да наредя няколко магнита около тръбата и да ги закрепя. Дори не е нужно да режа тръбата и да монтирам такова устройство/клапан. Принципа е същия, резултат не се надявам, че ще има.

Магнитен омекотител за вода Tedan Titan 1/2'' - PRAKTIS

Вече за трети път се налага да сменям бойлера. На всеки 3-4-ри години нов. При разглобяване на повредения бойлер вътре всичко е кристализирано, има полеп от два-три сантиметра котлен камък което е ужасно. Ремонт и гаранция, че ще работи още няколко години при това положение не се дава. Причина за състоянието ми посочват водата.

Не е само бойлера, пералнята също постоянно се затлачва. На всяко пране слагам препарат в двойно количество от препоръчаното. 😕

Някой ако знае как да да реша проблема, ще съм благодарен!

преди 35 минути, NovakJ написа:

Ясно, май всичко ще се окаже една реклама на нещо безполезно. Сега се разрових за принципа на действие на подобен клапан(ако мога така да го нарека), и това е равносилно на това да наредя няколко магнита около тръбата и да ги закрепя. Дори не е нужно да режа тръбата и да монтирам такова устройство/клапан. Принципа е същия, резултат не се надявам, че ще има.

Магнитен омекотител за вода Tedan Titan 1/2'' - PRAKTIS

Вече за трети път се налага да сменям бойлера. На всеки 3-4-ри години нов. При разглобяване на повредения бойлер вътре всичко е кристализирано, има полеп от два-три сантиметра котлен камък което е ужасно. Ремонт и гаранция, че ще работи още няколко години при това положение не се дава. Причина за състоянието ми посочват водата.

Не е само бойлера, пералнята също постоянно се затлачва. На всяко пране слагам препарат в двойно количество от препоръчаното. 😕

Някой ако знае как да да реша проблема, ще съм благодарен!

На пералнята слагай калгон регулярно и проблема ще се сведе до минимум ,за бойлера не знам решение.

преди 31 минути, NovakJ написа:

Сега се разрових за принципа на действие на подобен клапан(ако мога така да го нарека), и това е равносилно на това да наредя няколко магнита около тръбата и да ги закрепя. Дори не е нужно да режа тръбата и да монтирам такова устройство/клапан. Принципа е същия, резултат не се надявам, че ще има.

Така е.Равносилно е.Твърди се че се въздейства като прави кристала по едър и това не му позволява да се отлага в/у стените.

Има и друг момент. При температура на водата около 60* процеса на отделяне на варовика рязко става далеч по интензивен.Бойлери експлоатирани под 60* натрупват доста по малко варовик.   

преди 1 час, AAUUXX написа:

На пералнята слагай калгон регулярно и проблема ще се сведе до минимум ,за бойлера не знам решение.

Бойлерът трябва да се разглобява всяка година и да се почиства. Няма друго спасение.

• 1 година по-късно...

Аз почистих шлаката и смених магнезиевият катод с по голям.Поръчах го по интернет.Стария катод беше изгризан наполовина.Също регулирах термостата да изключва бойлера при по ниска температура.И когато термостата изключи аз изключвам тока към бойлера защото иначе след време пак ще включи но вече ще изключи при малко по висока температура и така докато накрая гръмне или ако не гръмне то ще качи температурата на водата което ще увеличи котления камък

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.