Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при избор на монитор за CS2 :)))

Featured Replies

Здравейте, търся монитор за cs2, който да е щадящ за очите, ако има такъв въобще.

Опитах се сама да се справя, гледам, чета, ровя, тъкмо открия уж добър монитор, влизам в ютуб да му видя ревюто и се почват разни минуси или недоволни потребители.

Мислех да е VA, той бил за филми, не е препоръчителен за игри. Върнах се на IPS, то пък имало няколко разновидности : SS IPS, Fast IPS, Rapid IPS, Nano IPS. Като nano било най-най.

Сумата е до 400лв, защото сме поръчали стол и други неща. Сега покрай коледните промоции, има такива от 700лв, намалени на 400лв, така, че има надежда, че ще открия нещо добро.

Ако се намери и по-евтино от това, няма да откажа. Въпреки, че с тези параметри, които търсим, едва ли ще се открие нещо евтино.

Търси се :

• Честота на опресняване да е поне 180 Hz
  • Време за реакция: 1ms или 0.5 ms
  • Размер на дисплея: 27.0
  • Тип на матрицата: Rapid IPS или другите разновидности на IPS

Ето тук съм намерила точно с тези параметри : ТУК

Този е още по-евтин, но е 1080,1ms response time ТУК

А, първоначално се бях хвърлила на този Самсунг : ТУК ( тип VA), но прочетох лоши отзиви за него, че точно тази серия имала проблем.

После обмислях този  Самсунг ТУК 240 Hz

Този Филипс, също го мислих : ТУК

Този също е опция ТУК 

И така, понеже разбирате повече от мен, кажете своето мнение или направо дайте линк към вашето предложение.

Благодаря предварително! :)))

• Отговори 77
  • Прегледи 5,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ганьо и Ганьoвица там у вас, тука при мен подобни епитети не минават! Благодаря ти, че доказа, че всичко което съм написала по твой адрес е абсолютно вярно! Малко по-зле от бот си. Дава

• Леле, аз тези фирми/марки даже не съм ги чувала. Ще ги имам предвид, но наскоро той си взе тези безжични на Logitech, предните му бяха същите, но с кабел. За сега е доволен от тях. Клавиатурата м

• на кое бе , на празната ти инДжинерна кофа ли бе ??? ако някога си играл cs online трябва да знаеш че фпс и нета са от гоооолямо значение... също и Sync между видео и монитор... и това

Публикувани изображения

Задължително IPS щом е основно за такава игра. 

https://plesio.bg/monitori-c-69978102/samsung-monitor-27-odyssey-g4-gaming-27bg400-p-360764.html?orderSource=1

Ако го купиш от немски магазин, можеш да спестиш около 50 лева

https://www.computeruniverse.net/de/p/6110-4DF?APID=727

Да допълня, давам това, което и сама си намерила като най-изгоден вариант. Няма голяма разлика между всички останали, даже е силно вероятно всичките монитори да ползват един и същ панел. 

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Ако го купиш от немски магазин, можеш да спестиш около 50 лева

https://www.computeruniverse.net/de/p/6110-4DF?APID=727

А мито и ДДС?

Не съм сигурен за продукт, произведен извън ЕС дали не се дължат мито и ДДС.
И аз зададох въпрос, но който получих тъпо заяждане... Що така, бе, Миме?

• Автор

Предпочитам да е от България, малко спешно е. Иначе благодаря! :)

преди 2 часа, Vesii82 написа:

Здравейте, търся монитор за cs2, който да е щадящ за очите, ако има такъв въобще.

Опитах се сама да се справя, гледам, чета, ровя, тъкмо открия уж добър монитор, влизам в ютуб да му видя ревюто и се почват разни минуси или недоволни потребители.

Мислех да е VA, той бил за филми, не е препоръчителен за игри. Върнах се на IPS, то пък имало няколко разновидности : SS IPS, Fast IPS, Rapid IPS, Nano IPS. Като nano било най-най.

Сумата е до 400лв, защото сме поръчали стол и други неща. Сега покрай коледните промоции, има такива от 700лв, намалени на 400лв, така, че има надежда, че ще открия нещо добро.

Ако се намери и по-евтино от това, няма да откажа. Въпреки, че с тези параметри, които търсим, едва ли ще се открие нещо евтино.

Търси се :

А, първоначално се бях хвърлила на този Самсунг : ТУК ( тип VA), но прочетох лоши отзиви за него, че точно тази серия имала проблем.

Този също е опция ТУК 

И така, понеже разбирате повече от мен, кажете своето мнение или направо дайте линк към вашето предложение.

Вижте тези две ревюта и ще се ориентирате най-добре, като моя избор би бил LG 27GR83Q-B. Да, надвишава ви бюджета, но все пак, монитор се купува най-рядко в една конфигурация и за мен си заслужава повечето пари. Но, това е мое мнение, и не задължавам никой с него. 

• Автор

Сега гледам ревюта в ютуб с предложенията на другото момче, след тях ще разгледам и твоите видеа, благодаря!
Бтв, и аз разсъждавам по същият начин, но в момента имаме да плащаме и други неща и няма как да вместим всичко.

Ако не беше спешно щях да изчакам и след месец-два, да взема по-скъп.

Иначе да, точно този LG гледахме първоначално. Харесахме го заради това, че е 240херца,но цената ни отказа.;/

преди 3 часа, Vesii82 написа:

Сега гледам ревюта в ютуб с предложенията на другото момче, след тях ще разгледам и твоите видеа, благодаря!
Бтв, и аз разсъждавам по същият начин, но в момента имаме да плащаме и други неща и няма как да вместим всичко.

Ако не беше спешно щях да изчакам и след месец-два, да взема по-скъп.

Иначе да, точно този LG гледахме първоначално. Харесахме го заради това, че е 240херца,но цената ни отказа.;/

https://plasico.bg/geymyrski-monitor-benq-mobiuz-ex2710s-27-ips-hdri-165hz-1ms-1920x1080-fhd-freesync-premium-hdr10-light-tuner-trevolo-speakers-dark-grey-9hlkflatbe-212551.html

За тези пари от това по-добро няма на пазара! :wink12:

Произведен е в Германия и е нов модел за разлика от повечето изброени по-горе, като някои са дори от 2021-22 година! :)

преди 3 часа, Velcho Andreev написа:

Вижте тези две ревюта и ще се ориентирате най-добре, като моя избор би бил LG 27GR83Q-B. Да, надвишава ви бюджета, но все пак, монитор се купува най-рядко в една конфигурация и за мен си заслужава повечето пари. Но, това е мое мнение, и не задължавам никой с него. 

Най-добрата резолюция ако монитора ще се ползва за игри е FHD 1920х1080.

преди 1 час, NovakJ написа:

https://plasico.bg/geymyrski-monitor-benq-mobiuz-ex2710s-27-ips-hdri-165hz-1ms-1920x1080-fhd-freesync-premium-hdr10-light-tuner-trevolo-speakers-dark-grey-9hlkflatbe-212551.html

За тези пари от това по-добро няма на пазара! :wink12:

Произведен е в Германия и е нов модел за разлика от повечето изброени по-горе, като някои са дори от 2021-22 година! :)

Най-добрата резолюция ако монитора ще се ползва за игри е FHD 1920х1080.

И двата цитата са шега нали? Да не си с температура или да си използвал някакви космически стимуланти? 

преди 11 минути, Velcho Andreev написа:

И двата цитата са шега нали? Да не си с температура или да си използвал някакви космически стимуланти? 

Къде видя шега? :angry:

Кой геймър си купува 2К резолюция за игри?

преди 49 минути, NovakJ написа:

Кой геймър си купува 2К резолюция за игри?

те ако не ги купуваха нямаше да направят и 4к...

преди 54 минути, Velcho Andreev написа:

1920х1080

за гейм монитор - до 24 инча ,

27 -32 поне 2к ,нагоре вече 4к

премерно

https://plasico.bg/geymyrski-monitor-aoc-q27g4x-27-ips-wled-2560-x-1440-180hz-1-ms-adaptive-sync-12887091.html

до 500лв

https://plasico.bg/monitori-i-proektori/monitori/filter-pricestart:139.99-priceend:499.99-6675,6674,18149,192297,6673,195360,18150,18154-6616-188440,171712,155476,182944,141926,117859,73894,138407,27978-55215,55220,55229,55224,138409,55221,55228,55223,144038,120302,138408,193741,179473-69912-2960_1

преди 8 часа, N1K17Y написа:

Задължително IPS щом е основно за такава игра. 

пълна глупотевина  TN e  стандарт за цс

ips e  и за филми

преди 9 часа, Vesii82 написа:

Сумата е до 400лв,

трябва да се отиде на място

аз ползвам 21 инча 

някой ползват 24 но на мен не ми е удобно 

зависи от видеокартата какъв ще е монитора 

но като цяло няма значение

повече е от  значение да се знае  геометрия и да може да се смята и предвижда бъдещето  кой какво ще направи в играта и рефлекса  и точността 

преди 3 минути, mr. 5r0ff написа:

те ако не ги купуваха нямаше да направят и 4к...

няма как да си добър на повече от 24 инча

очите да ти отидат 2 инча в страни на екрана  отива повече  време отколкото е времето за реакция на монитора

тия монитори са за някакви сингъл игри неангажиращи  без  съревнование 

Може и 8К , но всичко става по дребно.

FHD за игри.

преди 2 минути, NovakJ написа:

Може и 8К , но всичко става по дребно.

става по едро и губиш 5 секудни да си отместиш главата  да погледнеш от центъра  на екрана до  края на монитора  и  са те убили през това време и играта е свършила 

преди 1 час, mr. 5r0ff написа:

Игри и 2к. :nono:

Високата резолюция има повече детайли иска по-хубава/скъпа видео карта и накрая играеш на по-малко FPS!

Затова геймърите предпочитат FHD монитор. 🙂

Къде е Велчо специалиста да ме опровергае? :impatience:

преди 3 часа, mr. 5r0ff написа:

Нещо грешно ме цитираш за 1920x1080

преди 14 часа, Vesii82 написа:

Търси се :

Този също е опция ТУК 

Препоръчват този монитор:

https://plasico.bg/geymyrski-monitor-msi-mag-32cq6f-315-rapid-va-wqhd-2560-x-1440-180hz-adaptive-sync-night-vision-cheren-9s6-3dc91m-001-12956547.html

Преди малко си го поръчах :)

• Автор

Направо ме "закопахте", момчета с тези спорове хаха...

Къде бях объркана, сега съм още по-объркана...😀

Гледам ви видеата, отварям линковете, но все по-високи цени ми давате, а аз съм надвишила бюджета отдавна, даже се надявах да падна под 400лв, покрай коледните промоции.

Сега какво се оказва 1920 ли е препоръчително за игри, че с него бил по-висок fps-а, но пък картината е по-размазана от на 1440 ? :(

преди 1 час, В. Велев написа:

Искаш да кажеш, че си ми го отмъкнал под носа, докато аз търся тука помощ ли? :) 

Сега ако ми кажат, че няма наличност, теб ще търся, да знаеш...;) 

Какво ще правиш сега, стар бил казаха момчетата?!

Аз още разглеждам от видеата и линковете на момчетата, та не се знае какво ще взема накрая.

преди 5 минути, Vesii82 написа:

Направо ме "закопахте", момчета с тези спорове хаха...

Къде бях объркана, сега съм още по-объркана...😀

Гледам ви видеата, отварям линковете, но все по-високи цени ми давате, а аз съм надвишила бюджета отдавна, даже се надявах да падна под 400лв, покрай коледните промоции.

Сега какво се оказва 1920 ли е препоръчително за игри, че с него бил по-висок fps-а, но пък картината е по-размазана от на 1440 ? :(

Споровете са част от играта.

Разбери каква е видео картата.  Според нея, ще се помъчим.

• Автор

Ами не са му нови частите, вече остаряха

Be quiet! System Power 9 500W 80PLUS Bronze BN246
Gainward GTX 1660 SUPER Pegasus OC 6GB 192B GDDR6 DVI DP HDMI 471056224-1358
АMD RYZEN 7 5700

Разгледай на Делл моделите, FHD резолюция имат прилични модели за под 400 лева.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.