Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ало, лекарската етика?

Featured Replies

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/19529044

Изключително съм възмутена! После лекарите реват защо хората ги критикували и биели! На моята майка са казвали същото, като съм се родила!!! Е, тогава автоимунните заболявания не са били познати...........

Уж сме в 21 век, уж имаме модерна медицина, етиката и моралът на лекарите обаче куцат здраво! Отношение към болно дете като към парче месо!!!! Просто отвратително!!!

Даването на подобни "съвети" от страна на лекарите трябва да бъде подсъдно, също така и да съдят родилките, че са били болни, докато са били бременни. Те нямат никаква вина за това. Такива лекари са за съд и черни списъци. Да видим, като нямат пациенти, още ли ще се държат така!!!:angry::hit:

То няма обикновена, човешка етика - ти питаш за лекарска!

Ние не можем да повярваме
Ние сме изумени
Ние сме отвратени
Ние не сме съгласни
Ние ще пресечем
Ние няма да позволим
Не можете да ни засегнете или изплашите
Предупреждаваме, че в България... абе... предупредени сте!

• Автор

А уж преди две десетилетия в България започнаха обучения на сестрите към родилните отделения, които да убеждават майките на деца с увреждания и самотните майки да не си изоставят децата.............. Явно е било за кратко. Отвратена съм. Това трябваше да стане постоянна държавна политика!!!!

преди 10 часа, Anneliese написа:

така и да съдят родилките, че са били болни, докато са били бременни

WTF!?

Лекарите и сестрите произлизат от села и провинции със селско, комунистическо мислене. 

Като го оставят, това дете какво го чака!? Повечето лекарите особено в сферата на акушеро-гинекологията, мисля, че са фенове на генното инженерство и на теорията за свръх-човека на Ницше. Всичко, което поне на вид не е перфектно, не трябва да живее според тях.

Вместо да са пример за подражание, те са пример за отвращение.

Като гледам , няма никакво уважение към лекарите и затова повечето заминават за чужбина ( хем заплатата заплата , хем уважението - уважение ) .

В България вече няма лекари и затова всеки пациент му се налага да се редят на опашки пред кабинетите - а ще става още по зле в цяла България . Скоро ( имам предвид ,близките 10 години ) вече ще има само частни практики , защото за държавните няма да има лекари .

https://trud.bg/agresivnoto-grajdanstvo-i-televiziite-sa-osnoven-vinovnik-za-omrazata-kam-lekarite/

Вчера по новините един лекар от провинцията нарече ромите "маргинали" най-гордо, щото онези го обиждали него и другите лекари от същата болница след смъртта на новородено в линейка от болницата.

В Италия , бях с опасност за живота и линейката дойде след 25 минути ( а бях в един от най развитите градове на планетата Земя - Милано ) . Друг познат е чакал час и двайсет минути - пак с опасност за живота - пак в Милано .

В щатите САЩ  хората ги оставят в коридора с откъснати крайници докато не му проверят здравните осигуровки . Ако не са платени се кандидатства за ,, социална първа помощ " ,която да се плати от ,, здравен фонд " , ако не е умрял до тогава . 

В Индия линейките се бавят с часове ( затова хората там умират на пътя и само ги транспортират до моргите ) , няма инвалидни пенсии ( освен ако не сте били някакъв държавен служител високо в иерархията ). 

Тук даже за сега сме с едно от най -  развитото  здравеопазване в света , и пак недоволствате .

А , съвсем забравих че в Индия ,, болнични " не съществуват , и трудови злополуки не се изплащат .

Само Китай е добре в съотношение ,, Болница - пациент " .

И какво сравняваш държави с 50 милиона души(Италия) ,държава с над 300 милиона души(САЩ) и държава с милиарди народ като Индия с една малка по население държава като като България!?! 

България е вече само 6 милиона. Всякакви говорещи глави по телевизията отдавна реват,че България изчезва и че не се раждали деца, а лекарите реват, че не взимат достатъчно пари за да опазват здравето и живота на тия мижави 6 милиона души.

Отделно, много от шефовете на болниците са милионери с крадене от Здравната каса и сключване на договори с фирми. 

После на лекарите не шефовете са им виновни, а пациентите, които са плащали на тая държава. Защото българите плащат и за ромите, нашите общи пари се въртят в касата, а не парите на Бойко и Шишака.

Щом тези пари са там от нас, да се помага на всички, а не да ги наричат маргинали и да им викат, че не са си платили.

Добре де , вие които се оплаквате от лекарите , защо не завършихте някоя медицина ( примерно да учите и специализирате 14 години , и след това да работите за по - малко пари от общак на строеж ) и да оправите тая държава , най - накрая та да има и свестни доктори ....

преди 21 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Добре де , вие които се оплаквате от лекарите , защо не завършихте някоя медицина ( примерно да учите и специализирате 14 години , и след това да работите за по - малко пари от общак на строеж ) и да оправите тая държава , най - накрая та да има и свестни доктори ....

Никой не ги е карал насила. 

Плюс това, повечето които са на 55+ са учили и специализирали преди 1990г. и тогава не са били такива заплатите, уж. Всичко е било цветя и рози.

• Автор

Повечето стават лекари заради парите и уважението, което получават даром, а не защото медицината им е призвание. Много малко са лекарите, които приемат медицината присърце. Точно такива обаче заслужават най - много уважение!

преди 9 часа, Anneliese написа:

Повечето стават лекари заради парите и уважението, което получават даром, а не защото медицината им е призвание. Много малко са лекарите, които приемат медицината присърце. Точно такива обаче заслужават най - много уважение!

Призвание доктор е само за най - добрите и най - умните и най - трудолюбивите хора в света.

Желанието за работа като доктор се появява при хора,  които искат да помагат , след това е всичко останало като прибавка.

Но в процеса на работа като доктор се сблъскват с безумието на болшинството от пациентите - особено в спешно отделение .

Затова вече сме пред колапс в здраве опазването , защото все по малко са желаещите да стават доктори. Дори има вече много доктори , които сменят професията и дори не споменават че са били доктори .

Всеки като чуе Болница и си мисли че там със сигурност ще го направят здрав ,и че има лекари за всичко , Но истината е че вече лекарите са на изчезване и то в световен мащаб , заради безумията от страна на пациентите .

И нека добавя за мотивацията на докторите - доктор в спешното взема 8 лева на час , докато майстор в строителството взема 30 лева на час . 

Егати мотивацията нали ? 

• Автор

Ако лекарите не искаха пари за всичко, ако проявяваха човещина и съпричастност, ако обясняваха подробно на пациентите и близките, а не пазят знанията само за себе си - отношението към тях ще е друго. И ако не пият и не се дрогират преди операция.

Но пък и медицинските учени са много виновни - не правят нищо, за да открият лек за различни болести. Всички вкъщи сме сериозно болни и това се превръща в драма и повод за караници и скандали. Много ме е яд, че автоимунните заболявания са нелечими.

Не знам английски, ще ми се някой да потърси списък на лечимите до момента заболявания, ще ми е интересно да го видя.

За съжаление съм с късмета на Фреди Меркюри - няма да доживея да видя излекуване на болни от болестта на Бехтерев.:crying10:

преди 8 минути, Anneliese написа:

Ако лекарите не искаха пари за всичко, ако проявяваха човещина и съпричастност.:crying10:

И днес като му минат 20 пациента , на всеки като остави по 5 лева = 100 лева , при заплата 80 лева , излиза че трябва да намери от някъде 20 лева за да работи доктор . Е - за точно това безумие говорех .

преди 3 минути, цър-вул написа:

От де ги извади тия числа? Посещение при специалист е 50-80лв, при доцент 80-150

В София .

Тук в Дупница последния път като ходих на УНГ ми взе 10 лева . 

А за тези пари ,за които говориш аз лично не мога да ги извадя и даже и не съм и помислял . 

Разчитам на Бога , да не се случи нещо , щото нямам такива пари .

• Автор
преди 4 минути, Anzhel Dimitrov написа:

В София .

Тук в Дупница последния път като ходих на УНГ ми взе 10 лева . 

А за тези пари ,за които говориш аз лично не мога да ги извадя и даже и не съм и помислял . 

Разчитам на Бога , да не се случи нещо , щото нямам такива пари .

Затова си пази здравето - не пуши цигари, не пий алкохол, без наркотици, редовно движение, спорт и разходки, правилно хранене, много сън и гледай да не се стресираш.

Нямаш идея болестите в България колко са скъпи. Особено автоимунните. Едва ли искаш за 1 година като мен да минеш през три различни болници за три различни проблема.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.