Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рутер Archer AX23

Featured Replies

Друг вариант е да се тества директно с кабела от тяхното устройство към LAN на компютъра. Може да се наложи пак да се въведат име и парола (има в интернет упътвания как се прави под съответната ОС).

преди 37 минути, Denitsa_Todorova написа:

Точно така правя.

7.jpg

6.jpg

5.jpg

4.jpg

2.jpg

3.jpg

1.jpg

Е като избереш втората иконка -  интернет, от там има падащо меню. От него избираш опцията PPPoE. Там трябва да въведеш потребителското име и парола от доставчика за PPPoE сесията.

А на рутера индикатор интренет не свети в червено, а в оранжево. Това означава, че физически връзката е изградена, но не са въведени настройките на интернет доставчика.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 1 час, Denitsa_Todorova написа:

Да точно така! Мислих, че това е IP адрес. Съжалявам, наистина никак не съм наясно. Преди малко лично ходих до офиса на доставчика и общо взето ме върнаха да се оправям сама. Казаха ми като ида в менюто за конфигурация, да избера PPoE и да въведа потребител и парола, които те ми дадоха. Нищо не става. :( Тази Ethernet иконка си свети червено и каквото и да правя в настройките все едно и също - хардуерен проблем - уверете се, че кабелите са свързани правилно. Вече не съм сигурна какво изобщо правя. 

Ми, днеска съм в Ловеч, още някой и друг час. Не вземам много скъпо ... :D

• Автор
преди 48 минути, Емил Костов написа:

Е като избереш втората иконка -  интернет, от там има падащо меню. От него избираш опцията PPPoE. Там трябва да въведеш потребителското име и парола от доставчика за PPPoE сесията.

А на рутера индикатор интренет не свети в червено, а в оранжево. Това означава, че физически връзката е изградена, но не са въведени настройките на интернет доставчика.

На снимката изглежда оранжевo, но си е солидно червено :] Както и да е, нямам нерви повече. То поне малко да разбирах, щях да разбера какво пропускам. Ще им звъня да им кажа, че съм се пробвала няколко пъти, както ме "посъветваха" и колкото и да не им се разправя да пращат техник. Искаше ми се да реша сама нещата, тоест с ваша помощ, но като не знам къде бъркам, то вие как да знаете. БЛАГОДАРЯ искрено за отделеното време!!!

защо не се обадите на интернет доставчика така или иначе му  плащате

защо ни занимавате 

все едно да питам как да си наглася кабелната телевизия 

• Автор
преди 1 час, Banesc написа:

защо не се обадите на интернет доставчика така или иначе му  плащате

защо ни занимавате 

все едно да питам как да си наглася кабелната телевизия 

Ходих. Лично. Питах. Цитирам:

"А Вие пробвахте ли сама? Ето ви паролата и името, изберете PPoE, правите си там другите настройки и ще стане. Ако вече видите голям зор, тогава можем да Ви пратим и техник. Даже не. Най-добре си донесете рутера тук."

Пробвах. Не мога, не разбирам. По-горе споменах, че спирам да се балтая и благодарих на хората за отделеното време.

Лично не занимавам никого с нищо. Всеки е свободен да отмине. Не е като да съм Ви звъняла без да спирам, докато сте в следобедна дрямка. Извинявам се, не съм разбрала правилно форума. Надявах се е за помощ от разбиращи по теми хора, но явно е за друга цел.

Всичко най!

преди 51 минути, Denitsa_Todorova написа:

Надявах се е за помощ от разбиращи по теми хора, но

проблема ви е в интернет доставчика 

мотаят ви сами да се оправите  вместо да си свършат работата

• Автор
преди 4 минути, Banesc написа:

проблема ви е в интернет доставчика 

мотаят ви сами да се оправите  вместо да си свършат работата

От това се вгорчих най-много. Тона им бе един такъв, все едно ги моля за нещо, което по принцип не е в тяхната юрисдикция. Ама как така не мога, то е толкова просто. Почувствах се смешна. И не им е и до парите, които искат за да дойдат, защото според тях най-добре аз да си занеса рутера. Не им се разправя. Така е в малките градове. Няма голяма конкуренция и могат да си го позволят.

Аз се чудя тези техници как са прекарали оптиката та да ти говорят след оптиката да си купиш нов рутер :D толкова ще е надеждна услугата .Август месец бергон ми смениха кабела с оптика пак мрежата е ЕПОН всичко тръгна по мед и масло техника беше много добре обучен и разбран човек изобщо не ми каза да сменям рутери , кабели и тем подобни . Инсталира си оптиката , отидохме до мазата и от там активира връзката цялата процедура за има няма час беше / а аз си мислех за половин час :D / и вече 5 месеца никакви проблеми нямам с нет и тв .

даже устройствата за нет и тв ги сложи в килера както исках и оптиката мина под окачаният таван :) 

преди 1 час, adersa написа:

Аз се чудя тези техници как са прекарали оптиката та да ти говорят след оптиката да си купиш нов рутер :D толкова ще е надеждна услугата .Август месец бергон ми смениха кабела с оптика пак мрежата е ЕПОН всичко тръгна по мед и масло техника беше много добре обучен и разбран човек изобщо не ми каза да сменям рутери , кабели и тем подобни . Инсталира си оптиката , отидохме до мазата и от там активира връзката цялата процедура за има няма час беше / а аз си мислех за половин час :D / и вече 5 месеца никакви проблеми нямам с нет и тв .

даже устройствата за нет и тв ги сложи в килера както исках и оптиката мина под окачаният таван :) 

Явно съм смяната на преноса е вдигната скоростта, която старият рутер не може да поддържа. Затова така са и казали! 

преди 5 часа, Denitsa_Todorova написа:

На снимката изглежда оранжевo, но си е солидно червено :] Както и да е, нямам нерви повече. То поне малко да разбирах, щях да разбера какво пропускам. Ще им звъня да им кажа, че съм се пробвала няколко пъти, както ме "посъветваха" и колкото и да не им се разправя да пращат техник. Искаше ми се да реша сама нещата, тоест с ваша помощ, но като не знам къде бъркам, то вие как да знаете. БЛАГОДАРЯ искрено за отделеното време!!!

В договора има опция техниците да дойда, дори и срещу заплащане. Така, че нека да дойдат на място и да направят настройката! 

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Явно съм смяната на преноса е вдигната скоростта, която старият рутер не може да поддържа. Затова така са и казали! 

Съмнявам се ще ползва толкова за колкото плаща както аз за 100 mbps :)

преди 19 часа, adersa написа:

Съмнявам се ще ползва толкова за колкото плаща както аз за 100 mbps :)

Ти си ДО 100 мегабита, не НА 100 мегабита. Не го ли разбра вече.

До авторката на темата - вземи рутера и го занеси в офиса на доставчика. За една минута ще ти го настроят. Отдавна да си забарвила за проблема ... Успех !

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.