Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рутер Archer AX23

Featured Replies

Здравейте! Първо се извинявам, но съм много боса по темата.

Става въпрос за рутер, който не мога да "подкарам." посредством връзка с кабел. PC десктоп.

Наскоро моят местен интернет доставчик смениха изцяло старите си каебели с нови. За да работят новите, ми дадоха някакъв модем, който преди нямах.

Казаха ми, че е е желателно да си взема нов рутер, защото стария дори не подържа скоростта която ми дават и общо взето е много зле.

Поработих със стария още известно време, всичко точно.

Купих нов - TP Link Archer AX23 WiFi 6, 1.8 Gb

Поставям кабелите както е по инструкция (то си е същото като при стария).

Всички лед светлини светват зелено, но тази, която според мен е съществената в случая е червена. (планета - Ethernet.... мисля?)

Знам, че трябва рутера да се конфигурира на сайта, който се отваря, поставяйки IP адреса си в браузъра. Но там дирекнто ми изписва "Hardware issue. Make sure your cables are plugged correctly".

Същите тия кабели -един в компютъра-рутера и един в модема-рутера. си работят перфектно на стария рутер.

Сигурно няма да се размина без техниците на нет доставчика ми, но все пак съм длъжна да попитам, може да е нещо за глупави като мен, които не са се досетили :)

Благодаря!

Здравей,

преди 2 минути, Denitsa_Todorova написа:

Сигурно няма да се размина без техниците на нет доставчика ми, но все пак съм длъжна да попитам, може да е нещо за глупави като мен, които не са се досетили :)

Абсолютно си права, направо им се обади да кажеш, че си с нов рутер. Те знаят какво да направят, имат си процедура.

преди 15 минути, Denitsa_Todorova написа:

Здравейте! Първо се извинявам, но съм много боса по темата.

Става въпрос за рутер, който не мога да "подкарам." посредством връзка с кабел. PC десктоп.

Наскоро моят местен интернет доставчик смениха изцяло старите си каебели с нови. За да работят новите, ми дадоха някакъв модем, който преди нямах.

Казаха ми, че е е желателно да си взема нов рутер, защото стария дори не подържа скоростта която ми дават и общо взето е много зле.

Поработих със стария още известно време, всичко точно.

Купих нов - TP Link Archer AX23 WiFi 6, 1.8 Gb

Поставям кабелите както е по инструкция (то си е същото като при стария).

Всички лед светлини светват зелено, но тази, която според мен е съществената в случая е червена. (планета - Ethernet.... мисля?)

Знам, че трябва рутера да се конфигурира на сайта, който се отваря, поставяйки IP адреса си в браузъра. Но там дирекнто ми изписва "Hardware issue. Make sure your cables are plugged correctly".

Същите тия кабели -един в компютъра-рутера и един в модема-рутера. си работят перфектно на стария рутер.

Благодаря!

Кой е доставчикът?! При смяна на кабели няма как да ти доставят модем, а това че рутерът не достига дадена скорост няма никакво значение. Дайте малко повече информация. Като за начало кажете марка и модел на устройството на доставчика.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

мдам ... новите рутери трябва да се регистрират от доставчика. щот нали трябва да му присвоят ... там кво беше ip ли беше, нещо такова. така че без техниците няма да стане.

преди 40 минути, l-8 написа:

мдам ... новите рутери трябва да се регистрират от доставчика. щот нали трябва да му присвоят ... там кво беше ip ли беше, нещо такова. така че без техниците няма да стане.

Хайде да спреш с глупостите ако обичаш! 

преди 9 часа, l-8 написа:

@Емил Костов кое по-точно е глупост!?

Това, което си написал.

• Автор
преди 13 часа, Емил Костов написа:

Кой е доставчикът?! При смяна на кабели няма как да ти доставят модем, а това че рутерът не достига дадена скорост няма никакво значение. Дайте малко повече информация. Като за начало кажете марка и модел на устройството на доставчика.

Доставчикът е "Орбитал". Преди кебелът, който влизаше вкъщи се вързваше директно в порта на компютъра. Сега новият кабел е в пъти по-тънък и е вързан към този така наречен от мен модем. Малка бяла кутийка, на дъното пише "EPON UNO" и като ме попита и погледнах, забелязах че също на стикера е опоменат моят IP адрес.

преди 10 минути, Denitsa_Todorova написа:

Доставчикът е "Орбитал". Преди кебелът, който влизаше вкъщи се вързваше директно в порта на компютъра. Сега новият кабел е в пъти по-тънък и е вързан към този така наречен от мен модем. Малка бяла кутийка, на дъното пише "EPON UNO" и като ме попита и погледнах, забелязах че също на стикера е опоменат моят IP адрес.

EPON ONU, това е оптика. Въпросната кутийка е терминатор. На стикера е упоменат 192.168.1.1?

преди 31 минути, Denitsa_Todorova написа:

Това е ОНТ или медия конвертор. Услугата е мигрирана по оптика. Моля да кажете точен модел на устройството. Трябва да има стикер, където да го пише.

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Това е ОНТ или медия конвертор. Услугата е мигрирана по оптика. Моля да кажете точен модел на устройството. Трябва да има стикер, където да го пише.

Жената е написала, че е ONU - optical network unit. Това е EPON-ският аналог на GPON-ското ONT (optical network terminal). Същата баба, само в други дрехи. Никакъв медиен конвертор не е. :) Имам съмнение, че новият рутер, който си е купила, раздава във вътрешната си мрежа адреси от същия диапазон, където е и мениджмънт-интерфейсът на ONU-то

преди 3 минути, Rammkopf написа:

Жената е написала, че е ONU - optical network unit. Това е EPON-ският аналог на GPON-ското ONT (optical network terminal). Същата баба, само в други дрехи. Никакъв медиен конвертор не е. :) Имам съмнение, че новият рутер, който си е купила, раздава във вътрешната си мрежа адреси от същия диапазон, където е и мениджмънт-интерфейсът на ONU-то

Може да е комбинирано ОНТ, а не чисто. Затова исках модел. В сайта им нищо не е описано.

Онуто работи с pppoe. Ако са и го вкарали в бридж мод, то трябва на нейния рутер да си вкара за ВАН часта юзъра и паролата. Друг вариант е да и го сменят с оптично суичле или конвертор. Последно може нищо да не са пипали по унуто и да си баца като безжичен рутер и реално тп-линка трябва да се сетне да функционира като АП

Услугите на този доставчик са през PPPoE. Ако е така, както е написал ДжонТриволта, то техник ще трябва да отиде и да настрои рутера на клиента. Гледам, че си имат и ценоразпис за посещенията.

Рутърът със синия си порт ли е вързан към ONU? Android/Apple телефон имате ли? Ако да - свалете си TP-Link tether като сканирате QR кода и с негова помощ си настройте PPPoE на рутъра. 

http://tplinkwifi.net/

• Автор
преди 1 час, Rammkopf написа:

EPON ONU, това е оптика. Въпросната кутийка е терминатор. На стикера е упоменат 192.168.1.1?

Да точно така! Мислих, че това е IP адрес. Съжалявам, наистина никак не съм наясно. Преди малко лично ходих до офиса на доставчика и общо взето ме върнаха да се оправям сама. Казаха ми като ида в менюто за конфигурация, да избера PPoE и да въведа потребител и парола, които те ми дадоха. Нищо не става. :( Тази Ethernet иконка си свети червено и каквото и да правя в настройките все едно и също - хардуерен проблем - уверете се, че кабелите са свързани правилно. Вече не съм сигурна какво изобщо правя. 

Тогава ти им кажи, че след като техниката е тяхна и те не са ти я конфигурирали правилно, няма да им платиш за времето, в което нямаш интернет и ще си пуснеш жалба в КЗП.

UTP кабелът от ONU-то(устройството на доставчика) трябва да влиза в синия порт на TP-Link рутера. Ако имаш компютър трява да включиш мрежовия кабел към някои от жълтите портове на рутера.

След това отваряш един браузър и пишеш в него 192.168.0.1, ще ти излезе прозорец, където да влезеш в настройките на TP-link рутера. Ако не знаеш потребителското име и парола има ги на самия рутер.

После избираш тази опция. Там поставяш потребителското име и парола, които ти е дал доставчикът:

image.png.f6e9f9691e483c4628c5ca5d2e2a81b2.png

В синия порт на рутъра включете кабела от ONU, от някой от жълтите портове пуснете LAN към компютъра.
Изключете рутъра и го включете.
На телефона стартирайте Tether приложението на TP-Link.
Или следвайте стъпките от видеото:

• Автор
преди 25 минути, Емил Костов написа:

UTP кабелът от ONU-то(устройството на доставчика) трябва да влиза в синия порт на TP-Link рутера. Ако имаш компютър трява да включиш мрежовия кабел към някои от жълтите портове на рутера.

След това отваряш един браузър и пишеш в него 192.168.0.1, ще ти излезе прозорец, където да влезеш в настройките на TP-link рутера. Ако не знаеш потребителското име и парола има ги на самия рутер.

После избираш тази опция. Там поставяш потребителското име и парола, които ти е дал доставчикът:

image.png.f6e9f9691e483c4628c5ca5d2e2a81b2.png

Точно така правя.

7.jpg

6.jpg

5.jpg

4.jpg

2.jpg

3.jpg

1.jpg

преди 5 минути, Denitsa_Todorova написа:

Точно така правя.

7.jpg

6.jpg

5.jpg

4.jpg

2.jpg

3.jpg

1.jpg

Всичко сте свързали правилно и ако сте вкарали юзъра и паролта в ТП-Линка то им се обадете на Орбитал и кажете , че сте готова и да ви запуснат тяхното устройство в бридж мод/мостов режим/, че май са забравили!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.