Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пътуване до Русия

Featured Replies

Как се случват сега нещата с пътуванията до Русия. С визи ли е? Обявени ли сме официялно за вражеска държава? От кои стани има директни полети за Москва или за Санкт Петербург? 

Тебе като римлянин-комуняга ще пуснат веднага и от там директно на фронта в знак на благодарност

преди 56 минути, Коркодила написа:

Как се случват сега нещата с пътуванията до Русия. С визи ли е? Обявени ли сме официялно за вражеска държава? От кои стани има директни полети за Москва или за Санкт Петербург? 

Пътуването е само с виза!

Може да ти съдейства някоя туристическа фирма, потърси в интернет, има Софийски туристически фирми, които организират екскурзии, но съдействат и само за виза ..

Единствен вариант е през Турция..има полети до Москва редовно.

Ние миналата година с приятели руснаци мъж и жена, киото живеят тук, взехме билети Истанбул - Минералные воды, много по евтини са, но ги взехме няколок месеца по-рано..От Минералные воды до Москва с влак, минава се през Ворнеж, ние оставахме там .. излезе ни сравнителон евтино - 250 долара отиване и връщане със самолета и отиване и връщане с влака от Минералные воды до Воронеж ..

Успех!

преди 2 часа, Коркодила написа:

Добро утро!
Официално България е обявена за недружествена страна.

На западните санкции джуджето отговори с конфискация на лизинговите самолети. Съветските ТУ-134/154, Ил-86 останаха в историята. Руският Sukhoi Superjet-100 се оказа фиаско и не може да замени западен образец.

На свой ред Boeing  и Airbus забраниха продажба на резервни части. Според руски икономисти до две години максимум Русия ще остане без въздушни бордове. Самолетите са износен ресурс и канибализмът засега спасява. Опита на Иран не работи, защото Иран ползва архаични американски самолети и ги кърпи от безизходица. Ако варианта е рускиа авикомпания само в бразилски Embraer бих се качил. В Boeing  и Airbus не.

Кадиров осра пейзажа като надупчи азербайджанския самолет и малкото чужди компании спряха полети до края на март 2025г в очакване на реакция от ботокса спрямо чеченския баран.

След март можеш да летиш с израелска, турска, казахстанска, дубайска, грузинска, китайска авиокомпания. Най-спокойно/гарантирано е полет до Батуми или Тбилиси, и оттам прекачване към  Москва. Украина често обстрелва с дронове Москва и е вероятно да кацнеш в Домодедово. А там те чака приключение с бакшишите.

Дано не приличаш на таджик в фейса, че минимума е да останеш без уши.
Максимума е гопници, да те "изсурвакат" до дупка и да се чудиш как да се върнеш. Сечаш се - евраците в рубляци и на ъгъла чук в китарата.

Ако питане е колко да не заспим - дерзай и умната!

Аз му предлагам вместо да търси каквато и да било компания за транспорт, да потегли с прословутият си ГОЛФ. За сега се е похвалил че последният е към 600 - 700 хиляди км пробег. Тъкмо може да му се отдаде да чукне 1 000 000  което съответно ще го отведе към книгата на Гинес за поставяне на световен рекорд със - стара таратайка!

• Автор
преди 15 минути, Колев 74 написа:

Аз му предлагам вместо да търси каквато и да било компания за транспорт, да потегли с прословутият си ГОЛФ. За сега се е похвалил че последният е към 600 - 700 хиляди км пробег. Тъкмо може да му се отдаде да чукне 1 000 000  което съответно ще го отведе към книгата на Гинес за поставяне на световен рекорд със - стара таратайка!

523 000км! Сега Кольо колите не са ти сила. Там няма ниски и високи вълни, разни транзисторчета и тинтири минтири.  Има такива, които стават, и такива, които не стават. Старите коли до към 2005г. това са истински автомобили, които стават и да караш и да ги ремонтираш. Създадени с много дълъг ресурс на експлоатация. Всичко на горе са превозни средства създадени предимно с икономическа изгода за производителя.

преди 26 минути, Колев 74 написа:

Аз му предлагам вместо да търси каквато и да било компания за транспорт, да потегли с прословутият си ГОЛФ ...

Отлична идея!
Отлично време в близките дни.

7ZaBH1V.png

Отиване-връщане само 5000км.
Дори маслото няма да сменя. Иначе картата подсказа вариант. Засилва се към Калиниградския анклав. Паркира голфа и се премята в вътрешна връзка към Петербург. Кораб, самолет, трен там на място ще покаже. Риск обаче поема - на връщане, да не завари голфа оглозган до жалко купе.
ty9opbD.png

Обратно към Ниската земя в багажника: матрьошки, брезови кори, балалайки, ушанки, водка, баяни, самовари, петолъчки и там каквото му кефне.

• Автор
преди 1 минута, Profruit написа:

Отлична идея!
Отлично време в близките дни.

7ZaBH1V.png

Отиване-връщане само 5000км.
Дори маслото няма да сменя. Иначе картата подсказа вариант. Засилва се към Калиниградския анклав. Паркира голфа и се премята в вътрешна връзка към Петербург. Кораб, самолет, трен там на място ще покаже. Риск обаче поема - на връщане, да не завари голфа оглозган до жалко купе.
ty9opbD.png

Обратно към Ниската земя в багажника: матрьошки, брезови кори, балалайки, ушанки, водка, баяни, самовари, петолъчки и там каквото му кефне.

Аз винаги го оставям на платен охраняем паркинг.

• 6 месеца по-късно...

на 11.01.2025 г. в 12:04, Коркодила написа:

Здравейте, надявам се да съм полезна с моя опит. Ние с мъжа ми пътувахме с Елфи турс миналия месец до Русия. Летяхме първо до Санкт Петербург през Истанбул, след което пътувахме с влак до Москва и се прибрахме с полет оттам към България, пак с прекачване през Истанбул. Агенцията се погрижи за визите. Всичко по програмата се изпълни така, както беше описано. Останахме възхитени от програмата и екскурзоводите.

преди 17 часа, Stefkapench написа:

Здравейте, надявам се да съм полезна с моя опит. Ние с мъжа ми пътувахме с Елфи турс миналия месец до Русия. Летяхме първо до Санкт Петербург през Истанбул, след което пътувахме с влак до Москва и се прибрахме с полет оттам към България, пак с прекачване през Истанбул. Агенцията се погрижи за визите. Всичко по програмата се изпълни така, както беше описано. Останахме възхитени от програмата и екскурзоводите.

Как Ви се стори Москва? Струва ли си да прекараме повече от ден два там? Аз бях в Санкт Петербург преди 10ина години и много ми хареса, направо дебна възможност да се върна. Но наистина въпросът с визите и като цяло сегашната обстановка са много сложни и се чудя дали да не пътуваме с агенция и ние, за да си спестим главоболията?

преди 18 часа, Stefkapench написа:

Ние с мъжа ми пътувахме с Елфи турс миналия месец до Русия. 

преди 29 минути, VesStef написа:

чудя дали да не пътуваме с агенция и ние, за да си спестим главоболията?

Банален опит за самореклама! Да "говориш"със себе си  от два профила.

Направо дайте линк към сайта на фирмата, вместо да хитреете и да правите другите на идиоти.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.