Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на безжичен андроид ауто адаптер

Featured Replies

Някой ползва ли такова устройство? 

Тъпото е, че има избор на безброй варианти във всички възможни сайтове, за това е добре, човек ползващ такова да сподели мнение от първа ръка. Ако някой ползва разбира се. Гледам, че има и едни устройсва, които са малко по-скъпи и по-големи. Едните са просто флашка, другите са като кутия от цигари. Каква е разликата? Давам пример с https://www.emag.bg/element-xr-bezzhichen-carplay-adapter-2-v-1-smart-usb-normalen-ili-tip-c-dongle-plug-play-syvmestim-s-avtomobili-oborudvani-s-car-play-i-fabrichen-android-auto-sled-2015-g-cheren-aa02/pd/DWW2GFYBM/?ref=sponsored_products_search_r_k_ra_1_2&recid=recads_1_2d6f2110fec5ad93c9f919594f2940a15bc0ca272d56ab704f5b5a74d1c8b676_1737195302&aid=7762da14-d4cd-11ef-bf75-027149f53803&oid=183145527&aidr=4f6e813c-c937-11ef-bf75-027149f53803&scenario_ID=1

Каква би била разликата между това и флшката? Някой дали ползва нещо такова да сподели. Досадно е всеки път да се занимаваш с кабели в колата, а това е перфектно решение за автоматична безжична връзка.

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

Странно питане! Android Auto е приложение в телефона - свърза се с мултмедията през кабел или Bluetooth.

• Автор
преди 2 часа, jhoro написа:

Странно питане! Android Auto е приложение в телефона - свърза се с мултмедията през кабел или Bluetooth.

Мисля, че съвсем ясно разбираш какво търся, но за да е още по-ясно, редактирах заглавието. 

Кажи сега ползваш ли или...?

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

:offtopic_s:@jhoro, както винаги с тъпо включване. Какво приложение, при положение, че си показал примерно устройство. Ама, това си е той - може да е кухо, ама да си види поста в темата...

преди 18 минути, ostavime написа:

Мисля, че съвсем ясно разбираш какво търся, но за да е още по-ясно, редактирах заглавието. 

Кажи сега ползваш ли или...?

Нямам намерение да се заяждам, просто уточнявам.

В момента  не ползвам автомобил,  но когато ползвах - мултимедията беше в списъка "Сдвоени  устройства" в Bluetooth настройките.  Свързваше се автоматично.

Сега - ако ти трябва някакъв адаптер - това е друго 

преди 16 минути, цър-вул написа:

:offtopic_s:@jhoro, както винаги с тъпо включване. Какво приложение, при положение, че си показал примерно устройство. Ама, това си е той - може да е кухо, ама да си види поста в темата...

Едно нещо е повече от едно нищо!

Нали?

Пп. Пропуснах това -опитвам се да дефинирам проблема! Решението после е по-лесната част.

преди 3 часа, ostavime написа:

Извинявай, ама чак сега сядам на компа и отварих линка. Та ... какво гледаме там?

Element-x безжичен CarPlay адаптер, 2 в 1 Smart USB нормален или тип C Dongle, Plug & Play ...

Мултимедията на съвремените автомобили се има Bluetooth свързване. Защо би ти трябвал подобен адаптер? Доближаваш се до колата и понеже двете устройства вече „се познават“ - връзката става автоматично!

Или при теб нещо е различно?

• Автор
преди 43 минути, bulljo написа:

Да разбираме, че мултимедиата в колата ти е съвместима с карплей и андроид ауто и ти липсва само безжичната връзка.

Да, имам си андроид ауто, но е с кабел. Такова устройство, би следвало да прави това, което прави кабела. Просто е много по-удобно. 

преди 11 часа, jhoro написа:

Нямам намерение да се заяждам, 

А във всяка тема точно това правиш.

Имай намерение да се заяждаш, за да не се заяждаш.

преди 1 час, ostavime написа:

Да, имам си андроид ауто, но е с кабел. Такова устройство, би следвало да прави това, което прави кабела. Просто е много по-удобно. 

Когато някой току-що регистриран пусне тема и обяснява ... хаотично - това го разбирам. Но ти си доста грамотен! Защо не споделиш - какъв телефон и каква мултимедия ползваш?

Ползвам Galaxy A33 и при мен Android Auto е услуга, която свързва други приложения с мултимедията.

Когато я отворя - се вижда това

Screenshot_20250119_095056_Android Auto.jpg Screenshot_20250119_095113_Android Auto.jpg  Screenshot_20250119_095145_AndroidAuto.thumb.jpg.7328c72494b7527c8e0b5e643bfcda1b.jpg

Разделил съм екрана на три снимки.

Когато избера „Свързване с автомобил“ - ми отваря този екран

Screenshot_20250119_095519_Android Auto.jpg и предлага свързване с кабел.

Избирам „Свързване чрез безжична връзка с Android Auto“ и виждам това

Screenshot_20250119_095538_Android Auto.jpg

Тук избирам „Свързване посредством Bluetooth“ 

Screenshot_20250119_095547_Android Auto.jpg

и „Сдвояване с автомобил“. Сега иска да включа Bluetooth и ми показва списък с наличните устройства.

Нямам автомобил и затова се свързах с Bluetooth Handsfree, но това няма значение.

преди 1 час, jhoro написа:

Когато някой току-що регистриран пусне тема и обяснява ... хаотично - това го разбирам. Но ти си доста грамотен! Защо не споделиш - какъв телефон и каква мултимедия ползваш?

Ползвам Galaxy A33 и при мен Android Auto е услуга, която свързва други приложения с мултимедията.

Когато я отворя - се вижда това

Screenshot_20250119_095056_Android Auto.jpg Screenshot_20250119_095113_Android Auto.jpg  Screenshot_20250119_095145_AndroidAuto.thumb.jpg.7328c72494b7527c8e0b5e643bfcda1b.jpg

Разделил съм екрана на три снимки.

Когато избера „Свързване с автомобил“ - ми отваря този екран

Screenshot_20250119_095519_Android Auto.jpg и предлага свързване с кабел.

Избирам „Свързване чрез безжична връзка с Android Auto“ и виждам това

Screenshot_20250119_095538_Android Auto.jpg

Тук избирам „Свързване посредством Bluetooth“ 

Screenshot_20250119_095547_Android Auto.jpg

и „Сдвояване с автомобил“. Сега иска да включа Bluetooth и ми показва списък с наличните устройства.

Нямам автомобил и затова се свързах с Bluetooth Handsfree, но това няма значение.

Това май май важи само за телефонията. За навигация и музичка е с кабел или устройство.

преди 12 минути, parmobil написа:

Това май май важи само за телефонията. За навигация и музичка е с кабел или устройство.

Ами не!!!

Както казах - изкарах звука през слушалката и пробвах с навигация (Google Карти и Waze) - работи и за двете.

Не на всички мултимедии Android Auto app работи през Bluetooth! На някои модели става, на други иска кабел. Аз го ползвам редовно на различни автомобили и мога да потвърдя със сигурност. И да уточня, че през Android Auto не всички приложения излизат на екрана на мултимедията. Аз предимно го ползвам за навигация през Google maps.

преди 43 минути, stoy@n написа:

Не на всички мултимедии Android Auto app работи през Bluetooth! На някои модели става, на други иска кабел.

Че кой е казал „на всички“??? То си пише, ама ... трябва четене!

image.png.244675f3f4d9931a79b5556061e69608.png

преди 5 часа, ostavime написа:

Ааа, не, по-добре да не бях питал, заеби хаха

Много бързо се предаваш!

преди 13 минути, stoy@n написа:

Ами и след 2021 има модели, които не се свързват през Bluetooth ;)

Пише „НЯКОЙ автомобили след 2021 година“ - не „ВСИЧКИ“!

Ко каза̀, ко? Нищо ли? К'ва е разликата от написаното от @stoy@n? Ник'ва, ама да си писал...
Аре за̀при малко т'ва его!
Заприличваш на Жоро клоуна.

• Автор
преди 14 часа, jhoro написа:

Че кой е казал „на всички“??? То си пише, ама ... трябва четене!

image.png.244675f3f4d9931a79b5556061e69608.png

Много бързо се предаваш!

Ти ми казваш, че дори не ползваш кола в момента, дал си ми куп излишни скрийшотове (благодаря за труда), а така и не отговори на въпроса, но отговора за мен е ясен. 😉 Явно нямаш никаква идея за какво говоря. Въпроса беше елементарен. Ако някой ползва такъв адаптер за безжично свързване на телефона към мултимедията (АА и Карплей), да каже как се държи, дали забива, дали лагва, тръгват ли видеа... някакви други проблеми и евентуално да сподели модела на това, което ползва, защото не е ОК да дам около 150-200 лв. за нещо, което няма да работи добре и безпроблемно или поне няма да покрие очакванията ми. Смяната и връщането всички знаем, че никога не е никак лесна и не си струва разправията. Та сега, да седнеш тука да си трошиш пръстите и да ми обясняваш, че Андроидауто е приложение в телефона е безсмислено. Няма никакво значение какъв е телефона и каква е мултимедията след като казвам, че аз имам АА, но е с кабел. За това търся адаптер, който да прави това, което прави кабела, но безжично. Нещо като показаното в линка. Но избора е много голям. 

Иначе, аз просто ще избера едно от тези устройства и ще го взема. Струва ми се много по-полезно и лесно за работа, когато дори не трябва да си вадя телефона от джоба, а с паленето да ми се стартира АА автоматично. Сега просто всеки път трябва да слагам кабела. 

преди 15 часа, stoy@n написа:

Не на всички мултимедии Android Auto app работи през Bluetooth! На някои модели става, на други иска кабел. Аз го ползвам редовно на различни автомобили и мога да потвърдя със сигурност. И да уточня, че през Android Auto не всички приложения излизат на екрана на мултимедията. Аз предимно го ползвам за навигация през Google maps.

Кое ползваш редовно?

преди 51 минути, ostavime написа:

Ти ми казваш, че дори не ползваш кола в момента ...

Казал съм - „Не притежавам кола“, а не - не ползвам! Схващаш ли разликата?
Ползвам чужди, на които не правя подобни дългосрочни инвестиции и обвързване.

Колкото до въпроса

преди 54 минути, ostavime написа:

Ако някой ползва такъв адаптер за безжично свързване на телефона към мултимедията (АА и Карплей), да каже ...

тези неща ги пишеш чак сега.

преди 55 минути, ostavime написа:

Струва ми се много по-полезно и лесно за работа, когато дори не трябва да си вадя телефона от джоба, а с паленето да ми се стартира АА автоматично. Сега просто всеки път трябва да слагам кабела.

Тук си прав, но пак ще слагаш кабела ... понякога.
Навигациите изтощават бързо батерията и аз шофирам с включен кабел в 80% от случаите. Особено на дълъг път.

• Автор
преди 13 минути, jhoro написа:

Казал съм - „Не притежавам кола“, а не - не ползвам! Схващаш ли разликата?
Ползвам чужди, на които не правя подобни дългосрочни инвестиции и обвързване.

Колкото до въпроса

тези неща ги пишеш чак сега.

Тук си прав, но пак ще слагаш кабела ... понякога.
Навигациите изтощават бързо батерията и аз шофирам с включен кабел в 80% от случаите. Особено на дълъг път.

Излишни спорове. Хващаш се за всяка дума, а изпускаш същността на питането, което е супер просто. Ето цитат от първия пост: 

Цитат

Някой ползва ли такова устройство? 

Тъпото е, че има избор на безброй варианти във всички възможни сайтове, за това е добре, човек ползващ такова да сподели мнение от първа ръка. Ако някой ползва разбира се.

Колкото до инвестицията... това устройство е с големината на кутия от цигари, а има и вариант с флашка. Нали точно това питам. Дали някой ползва такова устройство... някакво, каквото и да е и да сподели опит. Можеш да го ползваш на всеки един автомобил. Откачаш - закачаш. Инвестицията не е за конректен автомобил. Няма нужда да го заваряваш това устройство с електрожена, за да си остане за ползване само в една кола. Как да ти го обясня по по-разбираем начин?! 😫 

Баткоооо, ще ме съсипеш, честно. 🤪

Коя навигация изтощава батерията? 😄 Пак пишеш глупости и неверни неща. Май наистина нямаш никаква идея и понятие за какво говоря и какво питам.

Да ти обясни с 2-3 изречения. Когато навигацията, примерно Waze, е свързан към АА или Карплей, той (Waze) дори не може да се ползва на телефона (телефона НЕ стои със светещ дисплей). Waze работи или само на телефона или на дисплея на колата, когато вече е вързан. Свържеш ли го към АА, автоматично приложението става неактивно в телефона и той си стои загасен без светещ дисплей. Той (телефона) дори не свети. (да го повторя пак, ако трябва 🙂)

Но това явно за теб е непонятно, защото никога не си ползвал АА и Waze заедно. Та каква навигация точно изтощава батерията?! Недей да пишеш за неща, с които не си наясно. Няма смисъл. 

преди 40 минути, ostavime написа:

Излишни спорове.

Щом ка излишни - защо продължаваш?

Колкото до инвестицията...

Откачаш - закачаш. Инвестицията не е за конректен автомобил.

И все пак- постоянно ползваш някакъв! В момента имам стойка за телефон, която съм залепил на масата. Автомобил няма.

Коя навигация изтощава батерията? 😄 Пак пишеш глупости и неверни неща. Май наистина нямаш никаква идея и понятие за какво говоря и какво питам.

Ето ти два примера:

• Дачия Докер - има радио с Bluetooth и само звукът излиза там. Няма екран - ползва се на телефона.
  • Рено Трафик - мултимедия с вградена навигация. Телефон не ми трябва, но мога да го свържа - за телефонията.
  • Автор

Това, което питам, продължава да няма никаква връзка с глупостите, които не спираш да пишеш. 😂 

Ти така ли ги отказваш хората, които водят дискусия с теб? С безмислени говорения или писания? 😆 

Заеби, спирам темата. Като взема нещо ще драсна просто да знаят хората. Може да е полезно на някой. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.