Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спиране на wifi на рутер ZTE MF293N

Featured Replies

Като за начало рутера не е мой и не е при мен. Рутера е на А1, а собственика му иска да спре wifi-я му и да има интернет само по кабела. Как да се влезне в настройките на рутера за да се спре wifi-я? 

преди 22 минути, plmen88 написа:

Като за начало рутера не е мой и не е при мен. Рутера е на А1, а собственика му иска да спре wifi-я му и да има интернет само по кабела. Как да се влезне в настройките на рутера за да се спре wifi-я? 

Звъни на А1 и му спират безжичната свързаност! 

Виж и тук

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 3 минути, Емил Костов написа:

Звъни на А1 и му спират безжичната свързаност! 

Той иска да го пуска и спира, когато той прецени без да звъни в А1. Иначе и аз му предложих да звънне на мобилния оператор.

преди 1 минута, plmen88 написа:

Той иска да го пуска и спира, когато той прецени без да звъни в А1. Иначе и аз му предложих да звънне на мобилния оператор.

Има линк по-горе с описание. Виж го него. Това е мобилна услуга като Вивакомските мобикси. Паролата я има на рутера и достъпът се прави от клиента.

преди 17 минути, Емил Костов написа:

Има линк по-горе с описание. Виж го него. Това е мобилна услуга като Вивакомските мобикси. Паролата я има на рутера и достъпът се прави от клиента.

Що не му постна направо картинката?

image.png.0ad689b5ad4a81ceed9ca8b93767dc00.png

• Автор

Аз я видях, ама чакам собственика да си вдигне телефона за да му кажа какво да направи.

преди 19 минути, jhoro написа:

Направо да паля колата и да отида до адреса ;) 

Понеже ровех в сайта и постнах линка, където се правят настройките на тия рутери. Все пак Пламен не е някакъв идиот. Както виждаш е намерил инфото.

преди 22 минути, Емил Костов написа:

Направо да паля колата и да отида до адреса ;) 

Понеже ровех в сайта и постнах линка, където се правят настройките на тия рутери. Все пак Пламен не е някакъв идиот. Както виждаш е намерил инфото.

Собственикът много ще хареса това!

Да огледа добре рутера. Моя има бутон отстрани, с който се спира WiFi. Съответно е от А1.

Може да види и това, въпреки че аз го нямам като опция:
Управление на Wi-Fi модул - Полезна информация

преди 14 минути, Raze написа:

Да огледа добре рутера. Моя има бутон отстрани, с който се спира WiFi. Съответно е от А1.

Да, ама на този - рутер ZTE MF293N - няма такъв бутон!

преди 35 минути, Raze написа:

Може да види и това, въпреки че аз го нямам като опция:
Управление на Wi-Fi модул - Полезна информация

Тея рутери нямат таква опция, защото са направени първоначално да се активират през WI-Fi. 

преди 15 минути, Емил Костов написа:

Тея рутери нямат таква опция, защото са направени първоначално да се активират през WI-Fi. 

Моя е кабелен и има, някъде септември миналата година ми го монтираха. Не знам неговия какъв е.

Всъщност имах в предвид, че моя има бутон, за контрол през мобилното приложение не знам. Рутера ми е с коаксиален кабел, при мен все още нямат оптика. Също така с името и паролата, които са написани на кутията, не мога да се логна в рутера.

преди 1 минута, Raze написа:

Моя е кабелен и има, някъде септември миналата година ми го монтираха. Не знам неговия какъв е.

Не всички имат сър! Приемете го това. А и това е елементарен 4G рутер с мобилна дата карта. Не е някаква сериозна машина! :) Аз съм с подобен такъв, защото не мога на новия адрес да си уведа оптика.

преди 8 минути, Емил Костов написа:

А и това е елементарен 4G рутер с мобилна дата карта. Не е някаква сериозна машина! :) Аз съм с подобен такъв, защото не мога на новия адрес да си уведа оптика.

Не е чак толкова елементарен - има 4G и WAN свързаност! Елементарни са „бисквитките“.

преди 1 минута, jhoro написа:

Не е чак толкова елементарен - има 4G и WAN свързаност! Елементарни са „бисквитките“.

Абе да ти кажа, не става за някакви сериозни работи. Колкото до бисквитките, това не го считам за рутер, а за извращение.

преди 24 минути, Емил Костов написа:

Колкото до бисквитките, това не го считам за рутер, а за извращение.

Ама и извратеняци да искаш. Имам един пациент, който живее в едно село тук и е лоялен фен на А1 от много години, сигурно от зората на MobilTel. И са му напъхали една такава курабийка, с 4G и WiFi, той си я държи постоянно на телта да се зарежда, телевизорите му минават през нея, телефоните му минават през нея, екстендър си е закачил за нея на верандата и има WiFi и на двора ... тоя човек е пълното опровержение на всякакви wireless-ки теории, науки и т.н. :D И не ще да чува даже да се сменя таз бисквитка!

преди 8 минути, Corvax написа:

Ама и извратеняци да искаш. Имам един пациент, който живее в едно село тук и е лоялен фен на А1 от много години, сигурно от зората на MobilTel. И са му напъхали една такава курабийка, с 4G и WiFi, той си я държи постоянно на телта да се зарежда, телевизорите му минават през нея, телефоните му минават през нея, екстендър си е закачил за нея на верандата и има WiFi и на двора ... тоя човек е пълното опровержение на всякакви wireless-ки теории, науки и т.н. :D И не ще да чува даже да се сменя таз бисквитка!

Те не са лоши, но съвсем са зле от тип настройване. В един момент ще се скапе батерията и нещата приключват. Освен това, за да се ресетне трябва да се махне капакът. За да се извади или смени картата пак трябва да се разглобява. Не ги харесвам, защото като се обади клиент и е тегаво. А за тия 3/4G модеми дето им викат 99% флашки там е трагедия.

Винаги гледам нещата от страна клиент. Не говоря за едениците хора, които мислят и могат да се справят. 

• Автор
преди 2 часа, jhoro написа:

Поради някаква причина точно тези двете опции не се появяват при него.

преди 18 минути, Емил Костов написа:

А за тия 3/4G модеми дето им викат 99% флашки там е трагедия.

Това не е рутер, а донгъл/USB модем. Интернет достъп има само компютъра, на който е сложен.

Това не е рутер, а донгъл/USB модем. Интернет достъп има само компютъра, на който е сложен.

Така е, но пак се налага да им се правят настройки или да се влиза в тях, особено ако дата картата е с частен APN.

преди 10 минути, plmen88 написа:

Т'ва вече не е Ок!

Spoiler

images?q=tbn:ANd9GcT_ePD0tM-u9fgxgKimgJo

преди 15 минути, plmen88 написа:

Не би трябвало да не се появяват след като в сайта на А1 има като опция настройка на Wi-Fi. Ако все пак не се появяват има вероятност рутерът да е с Firmware, поръчан от страна на А1, където тези опции да ги няма или не са разрешени! 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 7 минути, Емил Костов написа:

Не би трябвало да не се появяват след като в сайта на А1 има като опция настройка на Wi-Fi. Ако все пак не се появяват има вероятност рутерът да е с Firmware, поръчан от страна на А1, където тези опции да ги няма или не са разрешени! 

Тук вече „мирише“ не едни действия - дето не стават дистанционно! Особено с посредник.

https://www.google.com/search?num=10&newwindow=1&sca_esv=d31344bcc906bdee&sxsrf=ADLYWIKw5-3etbS3rI5PiJQycNqdW5w6jQ:1737393982220&q=ZTE+MF293N+unlock+firmware&sa=X&ved=2ahUKEwiap5T56ISLAxVURPEDHT6bISkQ1QJ6BAguEAE&biw=1024&bih=697&dpr=1.25

Тук вече „мирише“ не едни действия - дето не стават дистанционно! Особено с посредник.

https://www.google.com/search?num=10&newwindow=1&sca_esv=d31344bcc906bdee&sxsrf=ADLYWIKw5-3etbS3rI5PiJQycNqdW5w6jQ:1737393982220&q=ZTE+MF293N+unlock+firmware&sa=X&ved=2ahUKEwiap5T56ISLAxVURPEDHT6bISkQ1QJ6BAguEAE&biw=1024&bih=697&dpr=1.25

Не можеш да го отключиш, защото е със специфичен firmare. Няма да сработи. Или ако сработи от А1 няма да ти кажат настройките, или пък ако му налееш чист firmware може хардуерно да умре.

• Автор

Тия дни ще отида на място да погледна, да не би той да греши нещо. Лошото е, че е в едно село на 70 км. от София и трябва първо да намеря време за да отида. Другият вариант е, ако наистина липсват тези опции, той да говори с А1 и да поиска друг рутер, с достъпност от негова страна да включва и изключва wifi-я, когато пожелае.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.