Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

преди 3 часа, Staff. написа:

Веси, ГОСПОД Е БЪЛГАРИН щом ни предоставя възможност да се присъединим към еврозоната! Благодари на Господ Веси за предоставеното възможност!

Чакай, ве?! На теб нали ти беше "все тая", дали ще влезем в еврозоната? Тоя пак върти гъзицата... Всеки ден с различно мнение. 😆😆😆

• Отговори 12k
  • Прегледи 415,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 2 минути, communismatic написа:

Чакай, ве?! На теб нали ти беше "все тая", дали ще влезем в еврозоната? Тоя пак върти гъзицата... Всеки ден с различно мнение. 😆😆😆

Питам те най-конкретно - каква ужасно ще ни се случи, след като от 1998 г . сме обвързани с марка/евро?

преди 5 минути, parmobil написа:

Питам те най-конкретно - каква ужасно ще ни се случи, след като от 1998 г . сме обвързани с марка/евро?

Аз не знам, какво ужасно ще ни се случи, понеже нямам кристална топка. Факт е обаче, че вие така и не можете, да обясните, защо искате, да приемем еврото. Нито ти, нито останалите... да не говорим за официалните лица, които се появяват по медиите.

преди 2 минути, communismatic написа:

Аз не знам, какво ужасно ще ни се случи, понеже нямам кристална топка. Факт е обаче, че вие така и не можете, да обясните, защо искате, да приемем еврото. Нито ти, нито останалите... да не говорим за официалните лица, които се появяват по медиите.

Ми давам ти възможност да ни осветлиш с познание. Ама явно го нямаш, а просто си ляво-контра-напук.

току-що, parmobil написа:

Ми давам ти възможност да ни осветлиш с познание. Ама явно го нямаш, а просто си ляво-контра-напук.

Не съм ляво, моето момче. Пак не си разбрал. Казвам, че трябва да има референдум, понеже сме УЖ демократична държава. Самият факт, че никой не дава и дума да се каже за да има такъв, говори красноречиво, за какво иде реч. А самият факт, че и ти не казваш, какво конкретно ще спечелим от еврозоната, говори също красноречиво.

Друго има ли? Чакам си отговора в темата за Абаджията... : ))

преди 9 минути, communismatic написа:

Абе, как зсщо. Нали  прмахвсм разхои

преди 9 минути, communismatic написа:

Не съм ляво, моето момче. Пак не си разбрал. Казвам, че трябва да има референдум, понеже сме УЖ демократична държава. Самият факт, че никой не дава и дума да се каже за да има такъв, говори красноречиво, за какво иде реч. А самият факт, че и ти не казваш, какво конкретно ще спечелим от еврозоната, говори също красноречиво.

Друго има ли? Чакам си отговора в темата за Абаджията... : ))

Там пък какво си ме питал? Пак ще кажа - препарати! Няма методика!

Нищо не си казал! Просто прехвърляш нещата към други. Виж какво си нахвърлил! 

Не разбрах какво страшно ще се случи с нас, след като от 1998 г. сме с тази валута? Пък вие се бийте по гърдите, че е лев.

Аз му обяснявам, че трябва народа да се пита, какво е мнението му относно еврозоната, оня ми вика "от 1998 сме с тази валута"... 😆😆😆

Аз му казвам. че от 1998 г. сме обвързани с марка/евро, но той ми говори, че лошите гейропейци ще ни прецакат, разбираш ли? И като питам как, той няма отговор, а ме пита???

Нямам какво повече да кажа. 

преди 27 минути, communismatic написа:

Обяснявам ти - работя с евро

преди 15 минути, parmobil написа:

Брато, ти си направо безнадежден случай. Пиша максимално бавно, че да ти стане ясно (в което силно се съмнявам). Аз не казвам, дали да приемем еврото или не. Казвам, че трябва да се пита българския народ и да се обясни на хората какво реално бихме спечелили от еврозоната и какво не. Знам, че съм ти голям трън в очите, ама е хубаво, да спреш, да ми приписваш неща, които никога не съм твърдял. Факт е, че никой икономист от ГЕРБ и ПП-ДБ не може, да каже фактически, какво печелим. Мощни инвестиции, това са тинтири-минтири. Какво има да коментираме тогава!? Разбра ли ме или да взема, да ти го нарисувам?

преди 11 часа, communismatic написа:

Аз и друг път съм го писал, интересува ме, какво реално печелим от влизането в еврозоната. Но принципно... много трудно бихме получили реален отговор от хора като Баалбек, Госта, Джокович, Реджеп и прочее. Щото тия малоумни мантри за "мощни западни инвестиции", това е абсолютно "ала-бала", приказки за наивници. Референдум естествено, че трябва да има, по такъв важен въпрос е крайно важно да се пита българският народ, просто защото ако стане нещо, после ние ще ядем хурката. Но силно се съмнявам, че дори и да им се обясни на хората, какво реално ще спечелим или загубим... това би обърнало везните в полза на приемането на еврото. Просто защото хората у нас са адски праволинейни и трудно биха променили възгледите си. Само не разбирам, как ние дето искаме референдум, веднага сме заклеймявани като "копейки". В смисъл... това не е ли демократичният начин, да се направят промени в една държава?! Левон Хампарцумян свърза референдума с "диктаторски режим" и прочее... Тъпунгери на квадрат.

Колкото видяхме нещо хубаво от ЕС, толкова ще видим и от еврозоната...

Ето ми го точният пост. Тук да виждаш, да пиша конкретно, дали да приемем еврото или не!?

Айде, лека ви вечер...

преди 18 минути, communismatic написа:

Брато, ти си направо безнадежден случай. Пиша максимално бавно, че да ти стане ясно (в което силно се съмнявам). Аз не казвам, дали да приемем еврото или не. Казвам, че трябва да се пита българския народ и да се обясни на хората какво реално бихме спечелили от еврозоната и какво не. Знам, че съм ти голям трън в очите, ама е хубаво, да спреш, да ми приписваш неща, които никога не съм твърдял. Факт е, че никой икономист от ГЕРБ и ПП-ДБ не може, да каже фактически, какво печелим. Мощни инвестиции, това са тинтири-минтири. Какво има да коментираме тогава!? Разбра ли ме или да взема, да ти го нарисувам?

Ето ми го точният пост. Тук да виждаш, да пиша конкретно, дали да приемем еврото или не!?

Брато, не разбрах какви са ползите от невлизането ни в зоната. Псувате, ревевте, кълнете, но не разбрах какво лошо ще ни се случи? А ползите от невлизането какви са? Питай си познатите, с които сте на малко име!

Спомням как при влизането ни в ЕС имаше прокоби, че ще ни спрат шкембето и кривите краставици. Помниш, надявам се?

преди 2 минути, parmobil написа:

Брато, не разбрах какви са ползите от невлизането ни в зоната. Псувате, ревевте, кълнете, но не разбрах какво лошо ще ни се случи? А ползите от невлизането какви са?

Хайде и теб да те попитам:

Какво мислиш за критериите, които са сложени като праг за влизане в еврозоната от самата ЕЦБ? Дали са плод задълбочени анализи, или са плод на случайно хрумване на някой служител? Заобикалянето им дали е възможно да ни преебе, или можем спокойно да ги игнорираме?

Тоя е уникален... Направо съм го признал. 😆😆😆😆😆

ЧУДОВИЩЕН ФОРУМ! ЧУДОВИЩЕН! Направо ще празнувам датата на регистрацията си тук като втори рожден ден... 😆

преди 3 минути, communismatic написа:

Тоя е уникален... Направо съм го признал. 😆😆😆😆😆

ЧУДОВИЩЕН ФОРУМ! ЧУДОВИЩЕН! Направо ще празнувам датата на регистрацията си тук като втори рожден ден... 😆

А аз се чудя дали да плача пред посредствеността, която снасяш.

Но обещах, че няма да се подигравам на хора в неравностойно положение.

Не знам кой е "посредствен" и в "неравностойно положение"? Вероятно тоя дето задава една дузина малоумни въпроси, свързани с еврото, при положение, че над 200 пъти му обясних, че основното е че трябва да се пита народа и да се обясни чрез специалистите, какво ще спечелим и какво ще загубим. Наистина не ми е ясно кое точно не разбра... Знам, че много ме мразиш, ама това е положението... Друго има ли? Щото да знам, дали да си лягам... 😆

преди 8 часа, laplandetza написа:

вярно етнически и генетично не съм бъллгарин. Културно и национално съм по българин от теб и съм пожертвал прекалено много за тази българска нация. Мога да докажа, платил съм жестока цешна!

Какво си пожертвал за Българите? 😀

Ивайло Калфин: Хора, които ликвидираха лева, сега се жалват от еврото

Страх от "края на света" имаше преди да влезем и в ЕС, и в Шенген.

Дано сега с този цитат, на някои хора да им дойде акъла. А дано, ама надали!

Цитат

Защо аргументите "за" влизането на България в еврозоната надделяват според вас?

Причината е много ясна - в момента левът е изцяло свързан с еврото. Той е различна деноминация на еврото, която се използва в България. Но в момента България няма абсолютно никакво участие във взимането на решенията, свързани с еврото. Тези решения се взимат от Европейската централна банка и от Съвета на финансовите министри на държавите от еврозоната. След като не участваме в тях, някой друг управлява нашата валута.

преди 7 часа, parmobil написа:

Аз му казвам. че от 1998 г. сме обвързани с марка/евро, но той ми говори, че лошите гейропейци ще ни прецакат, разбираш ли? И като питам как, той няма отговор, а ме пита???

tти си невежа. Валутния борд е пластичен инструмент, лесно се прекратява ако е нужно, лесно се преминава към „обвързване“ с друга валута, комбинация от валути-по най-разнообразни начини, комбинации с други международни , глобални репери за стойност-злато, благородни метали, ценни метали, стратегически суровини, стоки, продукти, услуги, земя, активи и пр и всякакъв микс от тея. Примрно комбинация проценти от стойност злато, мед-българия има залежи, олово-цинк - българия е производител, зърно-българия е производител, ракия и вино -българия е производител, евро, швейцарски франк и пр.

преди 1 час, Staff. написа:

Какво си пожертвал за Българите? 😀

Лична информация , но,  живот на най-близкия човек!, по сегашни стойности четвърт милион , една къща и година по арести и сасипан живот от поне 6 години. Признавам взех справедливостта в свои ръце и я получих, но това не заличава загубите!

преди 9 часа, Joss Bomon написа:

България на 58-мо място по конкурентноспособност... след Ботсвана!

да обаче данните са фалшифицирани

инфлацията е  2  % а е  200%

на място 200 сме .

преди 12 часа, parmobil написа:

Някои хора са късопаметни и услужливо не си помнят, че отказа от руски газ беше заради настояването да се плаща в рубли. Не само от нас!!! 

И чакам ли чакам трета година @nikssi и @maxthon да ми покажат кога и къде са осъдени Gasum, че поискаха арбитраж за валутата на плащане.

Примерно ти си късопаметен, тази реакция от страна на Россия е защото ЕС, САЩ подеха от тяхна страна глоби и санкции. Искат да унищожат Россия.

преди 3 минути, Banesc написа:

да обаче данните са фалшифицирани

инфлацията е  2  % а е  200%

на място 200 сме .

Не е сгрешена, а се прави по други изчисления. А и ЕЦБ каза, че не иска да намалява цените, защото ЕС щял да се срути заради дефлация.  Не искат дефлация. По-добре дългове и голямото занулиране. 

преди 14 часа, jhoro написа:

Подобни простотии не коментирам!

Айде,тогава коментирай това:

Цитат

Днес служителите на медиите, които ни убеждават, че инфлацията е 3%, искат увеличение на заплатите с 15% заради инфлацията. Последно?!

Иначе, навремето голям смях падна, когато Гърция си фалшифицира данните, за да влезе в Еврозоната. Последствията всички ги помним

Или и това е простотия!?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.