Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България

Featured Replies

току-що, nikssi написа:

Обясни защо представлява риск за инвеститорите стабилната валута. Съвсем изплиска легена. 

Размисли и се откажи преди да съм започнал диалог по въпроса с теб. Да не рИвеш след него? 😉

• Отговори 12k
  • Прегледи 413,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Веси Филипова
    Веси Филипова

няколко магазина затвориха вече затова, че им вдигнаха наема. Други изпокриха част от стоките, за ДА ИМ СЛОЖАТ НОВА ЦЕНА. ДОБРЕ ДОШЛИ В КЛУБА НА БОГАТИТЕ. с МИЖАЖАВАТА МОНЕТА ОТ ЕДНО ЕВРО, КОЯТО Е ПО-

• Т.Христов
    Т.Христов

Трябва ли да приемем еврото за официална парична единица в България?   Не.

• Запитах и ChatGPT за референдума. ---------------------------------------- Аз: Искам мнение, дали е правилно управляващи политици

Публикувани изображения

преди 1 минута, nikssi написа:

Обясни защо представлява риск за инвеститорите стабилната валута. Съвсем изплиска легена. 

Няма как да обясни, няма акъл за пет стотинки, та затова и пляска всякакви тъпотии, дето ги чете из "Свободна Европа"...

преди 7 минути, "Саша" написа:

Размисли и се откажи преди да съм започнал диалог по въпроса с теб. Да не рИвеш след него? 😉

Айде, де... И аз искам, да разбера. Последно написа мега тъпотията, че падането на валутният борд ни давало повече сигурност. Естествено, и тогава не обясни нищо. Та... чакам... поне да се забавлявам на простотията ти.

преди 6 минути, "Саша" написа:

Ами защо беше въведен валутния борт ? С каква цел? Щял да води диалог с мене ... аз да не стоя и да чакам да чета поредните простотии на Сашка?

преди 8 минути, communismatic написа:

Няма как да обясни, няма акъл за пет стотинки, та затова и пляска всякакви тъпотии, дето ги чете из "Свободна Европа"...

Раздвижвал форума хайванчето ... 😁

преди 14 минути, nikssi написа:

Ами защо беше въведен валутния борт ? С каква цел? Щял да води диалог с мене ... аз да не стоя и да чакам да чета поредните простотии на Сашка?

Валутният борд беше въведен като мярка след хиперинфлацията 96 – 97-а година, за да върне доверието в системата, не защото борада е оптимален за инвестиции. Той фиксира лева към еврото, но блокира паричната политика и прави икономиката зависима от външни шокове! Еврозоната премахва всички рискове, защото вече борда го няма.... 😉 Ако ще говорим сериозно, говорим. Ако само ще се заяждаш, няма смисъл да си губим времето в празни приказки. 🙂

Редактирано от "Саша" (преглед на промените)

преди 8 минути, "Саша" написа:

Валутният борд беше въведен като мярка след хиперинфлацията 96 – 97-а година, за да върне доверието в системата, не защото борада е оптимален за инвестиции. Той фиксира лева към еврото, но блокира паричната политика и прави икономиката зависима от външни шокове! Еврозоната премахва всички рискове, защото вече борда го няма.... 😉

Това го е копирал от Chat GPT, тоя няма акъл да използва такива сложни думи. Иначе, това за рисковете е феноменална тъпотия, толкова е елементарен, че дори няма никаква идея, какви тъпотии пише. Пределно е ясно, че нашите мили управляващи искат да се влезе в Еврозоната, за да падне валутният борд, понеже по този начин ще може да теглят още по-големи заеми, съответно и да крадат повече и повече. Колкото до рисковете... самият факт, че ЕС си затваря очите относно критериите... говори красноречиво за какво става дума. При всички положения нещо ни се готви, вероятно ще е свързано с дълговете на Украйна, понеже Тръмп иска тия дългове, в края на краищата, да се плащат. Аз си спомням, че по време на Ковида беше обсъждан в Брюксел общ дълг. Та... нещо подобно.

Цитат

Европейската комисия предлага план за възстановяване на съюза от коронакризата, който включва тегленето на общ коронадълг от ЕС на стойност 750 млрд. евро. Парите ще бъдат набрани от финансовите пазари заради високия кредитен рейтинг на съюза (ААА), обяви председателят на комикията Урсула фон дер Лайен.

преди 3 минути, communismatic написа:

Това го е копирал от Chat GPT, тоя няма акъл да използва такива сложни думи. Иначе, това за рисковете е феноменална тъпотия, толкова е елементарен, че дори няма никаква идея, какви тъпотии пише. Пределно е ясно, че нашите мили управляващи искат да се влезе в Еврозоната, за да падне валутният борд, понеже по този начин ще може да теглят още по-големи заеми, съответно и да крадат повече и повече. Колкото до рисковете... самият факт, че ЕС си затваря очите относно критериите... говори красноречиво за какво става дума. При всички положения нещо ни се готви, вероятно ще е свързано с дълговете на Украйна, понеже Тръмп иска тия дългове, в края на краищата, да се плащат. Аз си спомням, че по време на Ковида беше обсъждан в Брюксел общ дълг. Та... нещо подобно.

Ти поне си последователен, от валутни бордове мина през ЕС ни готви нещо, Украйна, Тръмп, че чак до общ дълг… само извънземните пропусна? 😆 Показваш наченки на интнтлект иначе? 😆

преди 4 минути, "Саша" написа:

Ти поне си последователен, от валутни бордове мина през ЕС ни готви нещо, Украйна, Тръмп, че чак до общ дълг… само извънземните пропусна? 😆 Показваш наченки на интнтлект иначе? 😆

Ми за разлика от теб, аз не съм някакъв жалък ретард, дето да няма никакви познания по нито една тема. Абсолютно винаги се аргументирам, тоя дето използва Chat GPT си ти. Видях те и по темата за Кирил и Методий, даже не ти стигна акъла, да използваш ИИ и за името на Методий, щото го беше написал на два пъти "Методи". Тотално елементарен...

преди 1 минута, communismatic написа:

Ми за разлика от теб, аз не съм някакъв жалък ретард, дето да няма никакви познания по нито една тема. Абсолютно винаги се аргументирам, тоя дето използва Chat GPT си ти. Видях те и по темата за Кирил и Методий, даже не ти стигна акъла, да използваш ИИ и за името на Методий, щото го беше написал на два пъти "Методи". Тотално елементарен...

Напротив! 🙂 С този коментар доказваш на всички за пореден път именно, че си жалък! 😉 

на 21.11.2025 г. в 14:42, "Саша" написа:

Сигурност не защото ще потекат реки от инвестиции, а защото изчезва най-големият риск за инвеститорите, валутният риск и валутният борд. Просперитет защото България участва в най-големия икономически блок със стабилна валута и стабилни правила.

Валутният борд осигурява финансова сигурност и макроикономическа стабилност чрез поддържане на фиксиран валутен курс и стриктно ограничаване на паричната политика на централната банка. Този механизъм цели да гарантира, че националната валута е напълно обезпечена с валутни резерви. 

Валутният борд е огромен плюс и причината да има сигурност и стабилност,ама ти си нямаш идея какви глупости говориш...

преди 21 минути, "Саша" написа:

Валутният борд беше въведен като мярка след хиперинфлацията 96 – 97-а година, за да върне доверието в системата, не защото борада е оптимален за инвестиции.

Нещо между ушите има ли? 

Валутен борд и икономическо развитие - Институт за пазарна икономика

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 1 минута, "Саша" написа:

Напротив! 🙂 С този коментар доказваш на всички за пореден път именно, че си жалък! 😉 

Е, то се вижда кой е жалкият, де... Всеки случай не съм аз.

преди 1 минута, nikssi написа:

Нещо между ушите има ли? 

Има. НИЩО. :) 

преди 16 минути, nikssi написа:

Е , като е оптимален как така е риск за инвеститорите ?

Нещо между ушите има ли? 

Валутен борд и икономическо развитие - Институт за пазарна икономика

А, хубаво, че спомена линка до ИПИ и точно това е ключът. Тяхната статия Валутен борд и икономическо развитие потвърждава, че бордът не е просто временен фиктивен риск, а е имал реална роля за стабилизиране на икономиката каквото аз написах! 🙂 Валутният борд дава сигурност именно чрез стабилност, а не рискове, ако се гледа дългосрочно. Обожавам да ви правя на две копейки! 

a woman with pink hair and blue eyes is wearing a pink wig and a blue dress .

Редактирано от "Саша" (преглед на промените)

преди 10 минути, "Саша" написа:

че бордът не е просто временен фиктивен риск, а е имал реална роля за стабилизиране на икономиката каквото аз написах! 🙂 Валутният борд дава сигурност

Недей да лъжеш...Ти беше написал точно обратното -че бордът бил вреден и рисков...По-горе съм те цитирал каква глупост беше написал преди да си редактираш поста...

преди 14 минути, "Саша" написа:

Обожавам да ви правя на две копейки! 

Мхм, добре... 😆😆😆

преди 3 минути, Лудият Учен написа:

Недей да лъжеш...Ти беше написал точно обратното -че бордът бил вреден и рисков...По-горе съм те цитирал каква глупост беше написал преди да си редактираш поста...

Мулти акаунтинга заработи....  😆

току-що, "Саша" написа:

Мулти акаунтинга заработи....  😆

Дзверо, какво е чувството, да си най-елементарното парче във форума? 😆

преди 13 минути, communismatic написа:

Дзверо, какво е чувството, да си най-елементарното парче във форума? 😆

Много ли ме мразиш? 😆

преди 2 минути, "Саша" написа:

Много ли ме мразиш? 😆

Мисля, че вече ти отговорих на този въпрос. И то над 20 пъти. В смисъл... ясно ми е, че трудно зацепваш, ама не всички сме с твоят акъл. Кажи за валутният борд, що пак избяга позорно? Толкова ли си елементарен?

преди 2 минути, communismatic написа:

Мисля, че вече ти отговорих на този въпрос. И то над 20 пъти. В смисъл... ясно ми е, че трудно зацепваш, ама не всички сме с твоят акъл. Кажи за валутният борд, що пак избяга позорно? Толкова ли си елементарен?

Длъжен ли съм? 😆 Не разбрах колко точно ме мразиш и защо? 😆  

Ей, значи много мразя когато стане така! Тцъ цъ цъ цъ цъ, каква я мислеше отначало, тя каква стана? 😆 Защо всичко при теб се обърква? 😆

Не, бе... не си длъжен. То никой и не очаква, да отговориш. Ти просто си с акъл на костенурка и абсолютно всичко живо се ебава с теб, подигравайки се с факта, че си много умен. Иначе... тия оправдания "Длъжен ли съм?" са долу-горе като на първокласник. Даже не ти стига акъла и да измислиш някакво що годе по-достоверно оправдание. 

Толкова може момчето, това е...

Следващия път недей да слагаш тигана на котлона, когато акулата е в морето! 😉 Не защото може да изгори олиото, а защото може пак ти да изгориш в тигана.....   😆😆😆

Къв тиган и къв котлон? Аз ти обяснявам, че абсолютно всеки тук те смята за най-елементарното нещо във форума... Пък ти се хили, то в Карлуково всичко живо се хили.

преди 4 минути, communismatic написа:

Ти просто си с акъл на костенурка и абсолютно всичко живо се ебава с теб, подигравайки се с факта, че си много умен. 

Комунистите сте никои. Никой не ви брои за живи

Аз ти обяснявам, че абсолютно всеки тук

току-що, Zolin написа:

Тоя почна вече сам да се цитира... 😆

преди 3 минути, Zolin написа:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.