Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смартфонът изисква пин код при ресет

Featured Replies

Здравейте,

Има ли как да ресетна телефон, който има пин код и не го знам? Стар служител е използвал телефона и го е върнал към нас, телефонът е ресетнат, но за да го пусна и да му направя началните настройки ми иска пин код. Преинсталирах му фърмуера, но отново иска пин код. Има ли как да се прескочи или преинсталира по друг начин?

В този случай, телефонът е Samsung Galaxy A21s.

*Служителят не си спомня пин кода

*Също пробвах да се логна с gmail, но не става.

преди 14 минути, MasterData написа:

Здравейте,

Има ли как да ресетна телефон, който има пин код и не го знам? Стар служител е използвал телефона и го е върнал към нас, телефонът е ресетнат, но за да го пусна и да му направя началните настройки ми иска пин код. Преинсталирах му фърмуера, но отново иска пин код. Има ли как да се прескочи или преинсталира по друг начин?

В този случай, телефонът е Samsung Galaxy A21s.

*Служителят не си спомня пин кода

*Също пробвах да се логна с gmail, но не става.

Да не би да иска PIN за SIM картата? През Recovery ли ресетваш (Wipe data/factory reset)?

• Автор
преди 2 минути, teo-glavata написа:

Да не би да иска PIN за SIM картата? През Recovery ли ресетваш (Wipe data/factory reset)?

Здравей,

Не, не искам пин за картата, защото няма карта. Странно е, че служителят преди това е ресетнал телефона, може би не factory reset и сега като включа телефона ми иска да направя първоначалните настройки, но изисква и пин код. 

Странното е, че не стана с инсталиране на нов фърмуер. Явно пин кодът е забит някъде.

преди 2 минути, MasterData написа:

Здравей,

Не, не искам пин за картата, защото няма карта. Странно е, че служителят преди това е ресетнал телефона, може би не factory reset и сега като включа телефона ми иска да направя първоначалните настройки, но изисква и пин код. 

Странното е, че не стана с инсталиране на нов фърмуер. Явно пин кодът е забит някъде.

Влез в Recovery и задай Wipe data/factory reset. След това и wipe cache partition. Забърсва всичко!

ПС: При този модел (вероятно) за да влезеш в Recovery моде, телефона трябва да е свързан с РС, чрез USB кабела

• Автор
преди 30 минути, teo-glavata написа:

Влез в Recovery и задай Wipe data/factory reset. След това и wipe cache partition. Забърсва всичко!

ПС: При този модел (вероятно) за да влезеш в Recovery моде, телефона трябва да е свързан с РС, чрез USB кабела

Не става, когато отидеш на "Wipe data" пише, че трябва пин код или Gmail акаунт.

Най-вероятно ще трябва сервиз, да.

преди 2 минути, MasterData написа:

Не става, когато отидеш на "Wipe data" пише, че трябва пин код или Gmail акаунт.

Щом и в recovery иска оторизация, значи е активна FRP /тя принципно се активира автоматично при асоциирането с google акаунта/. По принцип, инструмента, който е показал Raze може да се справи с това, без кредити. Другите инструменти от пакета няма да работят. Но все пак по добре в сервиз - едва ли ще искат повече от 20€ за услугата. 

ПС: Аз не знам защо реших, че акаунта е премахнат от устроството, преди ресета. Извинявай!

Рековърито от няколко години има защита с пин. Ако не го изключиш ръчно. С цел преинсталиране, на открадното устройство.

Само със стария пин, или през гугъл акаунта. Другото е байпас, не е сигурен... Около 25 кинта е.

преди 2 минути, Teemo v.3 написа:

Рековърито от няколко години има защита с пин. Ако не го изключиш ръчно. С цел преинсталиране, на открадното устройство.

Само със стария пин, или през гугъл акаунта. Другото е байпас, не е сигурен... Около 25 кинта е.

Да. Аз преди месец се "борих" с един А50, ама ядовете бяха със Samsung акаунта, не с гугълския - него и шаблона го знаехме :) 

преди 27 минути, MasterData написа:

направи  gmail aкаунт на компютър

и влезни през телефона 

и ще ти пратят забравения пин по пощата 

преди 3 минути, Banesc написа:

и влезни през телефона 

Ти кога ще изчезнеш от хоризонта? Я помисли малко! Бахти и чукундура си!

преди 21 минути, Banesc написа:

и влезни през телефона 

Нали това устройство ВЕЧЕ  е добавено към един Google Account?

А щом е Samsung - вероятно и Samsung account. С идентификация по IMEI.

преди 3 минути, jhoro написа:

Нали това устройство ВЕЧЕ  е добавено към един Google Account?

А щом е Samsung - вероятно и Samsung account. С идентификация по IMEI.

Samsung акаунта /както и разни други, /ако има/ не е проблем през Recovery. Но гугълския - греда. To и затова му викат "FRP" - Factory Reset Protection

защо помагате  краден  телефон да се разкодира 

преди 2 часа, MasterData написа:

? Стар служител е използвал телефона и го е върнал към нас,

да се привика в изповедалнята и да каже пина

да ми се маркира отговора като решил проблема

преди 8 минути, Banesc написа:

да се привика...

да си плати апарата и да си го взима!

:offtopic_s:

преди 9 минути, Banesc написа:

защо помагате  краден  телефон да се разкодира 

Някакви доказателства за това твърдение? Защото, ако нямаш такива, по ГПК, това се квалифицира, като клевета

преди 10 минути, Banesc написа:

да ми се маркира отговора като решил проблема

Кога ще изчезнеш от хоризонта?

преди 28 минути, teo-glavata написа:

Samsung акаунта /както и разни други, /ако има/ не е проблем през Recovery. Но гугълския - греда. To и затова му викат "FRP" - Factory Reset Protection

Явно ще се мъчат да правят нещо подобно както при Iphone моделите. 

преди 59 минути, teo-glavata написа:

Ти кога ще изчезнеш от хоризонта? Я помисли малко! Бахти и чукундура си!

Ти нищо не разбираш. Трябва да се направи акаунт в abv.bg и в dir.bg и всичко е точно! ;)

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Трябва да се направи акаунт в abv.bg и в dir.bg

На финала го претакваш през Стийм и CS и си чисто нов.

пп Ако барнеш два турнира, имаш 30 биткойна.

оффтопик. Че не ми се търсят емотикони.

преди 15 минути, teo-glavata написа:

Някакви доказателства за това твърдение? Защото, ако нямаш такива, по ГПК, това се квалифицира, като клевета

преди 26 минути, Banesc написа:

аз за друг телефон говорех

и не си спомням 

моляти се

стар краставичар съм 

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Явно ще се мъчат да правят нещо подобно както при Iphone моделите. 

Проблема е друг.... Да предположим, че около 1000 високо квалифицирани инженери и програмисти, работят в/у FRP функционалния модул. ОК, ама поне 50 000, също толкова знаещи играят в "отрешния отбор" :) Не знам как седят нещата с AppleID, но вероятни и там вече има пробойна :) 

преди 7 минути, Емил Костов написа:

Ти нищо не разбираш. Трябва да се направи акаунт в abv.bg и в dir.bg и всичко е точно!

Вярно е :) Затова имам около 20 акаунта в абв

:beer:

преди 7 минути, Banesc написа:

аз за друг телефон говорех

Ти никога не си знаел, за какво говориш

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Ти нищо не разбираш. Трябва да се направи акаунт в abv.bg и в dir.bg и всичко е точно! ;)

и това е решение ако знае мейла  но не знае паролата и не го е ползвал 3 месеца му нулират акаунта

и после си прави  същия акаунт с твоя си парола и ти  пращат информацията 

преди 7 часа, teo-glavata написа:

Кога ще изчезнеш от хоризонта?

Момчето има комплекси с това "решение на проблема" :D

На времето пускаше теми с "проблеми" и после маркираше собствен отговор като "решение". Сега явно модовете са забранили такава практика и човечето се моли на Сульо и Пульо да го ощастливят със заветната титла "решил проблема" 

пп: В тая връзка ся се сетих, че ти ми беше помогнал един път, пък аз тогава май не маркирах нищо. Тенкю пийпълче. Ае влачи едно "решение" от мен :)

преди 8 часа, Banesc написа:

и влезни през телефона 

Чувал съм, че и с акаунт в порнхъб ставало!

преди 3 часа, ivottoshev написа:

Момчето има комплекси с това "решение на проблема" :D

На времето пускаше теми с "проблеми" и после маркираше собствен отговор като "решение". Сега явно модовете са забранили такава практика и човечето се моли на Сульо и Пульо да го ощастливят със заветната титла "решил проблема" 

намам комплекси

точен съм  перфекционист искам нещата да стават  както  трябва

ако искам мога да манипулирам системата

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.