Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бойкот на магазините в България

Featured Replies

преди 28 минути, Proshark написа:

Ами един ден не влизай в хранителни магазини....

Това ли ти е отговорът на въпроса ми?... :mad: Изобщо прочете ли какво питам? Или идеята е само да правиш агитация?

Има много дни в живота ми, когато не съм влизал в магазини за хранителни стоки. И какво от това?...

Но сега, специално заради твоя "отговор", утре ще отида, и ще напълня две големи торби с промоционални стоки, от магазините, които ще "бойкотирате" . С риск да чакам на огромна опашка от пенсионери :D . 

преди 14 минути, (:IdioibI:) написа:

Без спекула = няма печалба! В България няма как да се получи конкуренция, т.е. тук веригите магазини се борят, за да оцелеят по същия начин както и българите. 

В колко вериги магазини и на какви български стоки ще видели производителят да е отпечатал цената на дребно? 

Към теб имам само един въпрос.

Ти наистина ли не осъзнаваш, че в този форум пишеш само несвързани, лишени от всякакъв смисъл простотии?... 

• Отговори 212
  • Прегледи 11,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек,какво става "2 дена като дадат пенсиите дори 300-те спартанци не могат да спрат пенсионерите" може да ти даде сигнал с червена светлина,защо е необходим точно такъв бойкот...И още нещо-един ден

• .................
    .................

Нито един магазин няма да фалира с един ден бойкот! По този начин няма да се спре покачването на цените. Трябва да разберете и да ви стане ясно, че искате ли по-големи заплати и пенсии - тря

• Ами..ще е хубаво да се видим...дали сме нация,народ ..или сбирщина ..от всичко минало през територията и оставило гнусливото си семе.....Това изцяло,и в пълна степен, ще отговори на въпроса защо на За

Публикувани изображения

преди 25 минути, Rudy M. написа:

Ти наистина ли не осъзнаваш, че в този форум пишеш само несвързани, лишени от всякакъв смисъл простотии?... 

:offtopic_s:

От тук вземам информация, а списвам само това което за мен е от значение. Дали то е несвързано, лишено от всякакъв смисъл или е простотия, то не ме интересува. 

Дори не си разбрал на какъв принцип е един свободен форум. = Целта е да се отсее истината, а не да получиш информация. 

Умните човеци си правят "Затворен форум", където не допускат простаци!!! 

• Автор
преди 1 час, Rudy M. написа:

Това ли ти е отговорът на въпроса ми?... :mad: Изобщо прочете ли какво питам? Или идеята е само да правиш агитация?

Има много дни в живота ми, когато не съм влизал в магазини за хранителни стоки. И какво от това?...

Но сега, специално заради твоя "отговор", утре ще отида, и ще напълня две големи торби с промоционални стоки, от магазините, които ще "бойкотирате" . С риск да чакам на огромна опашка от пенсионери :D . 

Еми,честито....ако не друго поне си намери оправдание....Иначе задаваш елементарни въпроси...Големите вериги диктуват правилата..и другите се водят по тях...иначе фалит...

За какво да се оправдава? Че няма да бойкотира? Прилича ми на Кой не скача е червен...

преди 46 минути, Proshark написа:

Иначе задаваш елементарни въпроси

Ами да, гледам да се съобразявам с интелектуалното ниво на пишещите в темата.

И дори на този елементарен въпрос не можеш да ми дадеш смислен отговор. 

преди 8 часа, Proshark написа:

Ами..ще е хубаво да се видим...дали сме нация,народ ..или сбирщина ..от всичко минало през територията и оставило гнусливото си семе

Нали виждаш това сбръканото дето ти се хили на коментара? Ся си помисли в България колко такива сбръканяци има и то с право на глас, погледни и тия щу са в НС и ще ти с изясни.
Все пак надеждата умира последна де, надявам се че поне веднъж нашенците ще се проявят като народ а не като мърша.

преди 5 часа, Rudy M. написа:

Аз също ще ход да пазарувам утре! Те също ще пазаруват утре, но преди това ще викат малко, на следващия ден ще смучат лекарства за гърло от рода стрепсилс...😂

Имаше в задни коментари една Мария Антоанета която рече да купували хората по-малко надценени продукти , а не хипер-надценени продукти. Проблема в България е че всички продукти са надценени , а над 50% от народя български е под прага на бедността , всички хора които казват това ,също като нея казват - ми като нямат пари за хляб да си купят паста... Та трудно е за разбиране защо толкова много хора пък даже самите да имат магазини или бизнеси стоят срещу тази съвсем разумна инициатива. Някак днешния българин не се замисля че хората нямат пари да си гледат децата и сме останали 6-милиона я има я няма. Да ние сме странен народ.

Шум се дига, шум до бога,

шум и крясък, шум и бяс,

цяла София в тревога –

ето кризата у нас.

Шефове дебели, мазни

край палата се въртят,

с новини разнообразни

вестникарите крещят.

Тоз погалил, тоз зарязал,

тез ще дойдат! Не? Онез.

Входът някому показал,

другите поканил днес.

Всички ощ неуморими

три нощи веч как не спят.

Мигат ли, и пред очи им

все се кокали въртят.

Ходят, питат като в съне,

не усещат глад, ни мраз.

Всички днес са кат на тръне

ето кризата у нас.

Само ние хич нехаем

със оръфаний балтон,

само ний не щем да знаем,

че в червения салон

разни планове се сплитат

зарад нов за нас ярем…

Хатовете там се ритат,

ний „магаретата” мрем!

Това ще е цялата работа, нищо няма да постигнат дори може да повишат цените след бойкота!

преди 3 минути, NovakJ написа:

Това ще е цялата работа, нищо няма да постигнат дори може да повишат цените след бойкота!

Естествено че нищо няма да се постигне с бойкота ,просто не се работи върху реален проблем който не е цената ,а доходите на хората ,цената се определя от пазара ,няма как да я фиксира държавата защото това ще доведе до липси на щандовете и търговия на черно в пъти над цената днес. Няма как и ако не пазаруваш днес ,утре или 5 дни да постигнеш нещо защото няма човек усвоил фотосинтезата у нас, не можем също да заменим големите вериги с пазара защото на практика такива почти нямаме ,с две думи пак се прецакахме. Аз обаче ше бойкотирам утре кафето на комшииката :hush:

преди 18 минути, NovakJ написа:

Аз също ще ход да пазарувам утре! Те също ще пазаруват утре, но преди това ще викат малко, на следващия ден ще смучат лекарства за гърло от рода стрепсилс...😂

ние си пазарим вечер след работа но за сега хладилника е пълен в такива измислени и изкуствени протести не участвам .

преди 23 минути, BulgarianYouguart написа:

Някак днешния българин не се замисля че хората нямат пари да си гледат децата и сме останали 6-милиона я има я няма.

Ние, българите като народ, сме бедни по една проста причина - мързеливи сме. Доказано е статистически, че в България трудът е най-ниско производителен. Затова и повече внасяме храни, отколкото произвеждаме и изнасяме. Затова и чуждите вериги магазини са по-силни от нашенските.

Това ще се промени, когато лозунгът ни стане "За бога, братя, произвеждайте", а не "За бога, братя, не купувайте". 

Не е туй имаме повече работни часове от други народи в Европа. Просто сме много алчни и егоистични , също като циничната котка дето врата му бил дебел щото сам си вършел работата , идеята на българина е аз да съм добре , пък другите кучета ги яли. При нас тая логика не работи , ама въпреки това никой не ще да се хваща на хорото.

преди 22 минути, Rudy M. написа:

Това ще се промени, когато лозунгът ни стане "За бога, братя, произвеждайте", а не "За бога, братя, не купувайте". 

А къде ще продават западните производители продукцията си ? Дали ще ни го позволят такова своеволие от наша страна? Иначе си прав ,това е пътя.

преди 33 минути, Rudy M. написа:

Ние, българите като народ, сме бедни по една проста причина - мързеливи сме.

Мноо обичам такива коментари...
Заповядай тука да видиш ко е мързел.
Кат стане 12:30 на обед всичко е затворено, банки, институции нищо не работи, всичко е по заведенията да плюска и така до 13:45, после който е на работа на работа който не, сиеста.
Празнични дни, Неделя даже мол не работи, ако немаш нещо заядене ще си умреш от глад.
Гърците а и Испанците от 2 до 4 всеки ден дремят, изобщо грък за работа да хванеш е трудна работа.
Така че моля българина не е цвете за мирисане но мързелив...
...не си прав.

преди 12 минути, Bubbles написа:

Заповядай тука да видиш ко е мързел.
Гърците а и Испанците от 2 до 4 всеки ден дремят, изобщо грък за работа да хванеш е трудна работа.

Ами аз съм бил - и в Гърция, и в Испания, че и на други места. Дремят, защото е жега, и е мъка да се работи по това време. Ти иди в Кипър са видиш какво е :D .

А да ти кажа в България как е. Целта на българина, когато отиде на работа, е да изпие възможно най-много кафета, да изпуши най-много цигари, да си рови по цял ден в телефона, и да свърши възможно най-малко работа. Ама на края на месеца реве за заплата. 

Погледни която и да е статистика за производителността на труда в Европа. За единица вложени време, труд и суровини, българите произвеждат най-малко полезен продукт. В дъното на класациите сме по този показател от много време. Затова и дереджето ни е такова. 

преди 6 минути, Rudy M. написа:

Ами аз съм бил - и в Гърция, и в Испания, че и на други места. Дремят, защото е жега, и е мъка да се работи по това време. Ти иди в Кипър са видиш какво е :D .

А да ти кажа в България как е. Целта на българина, когато отиде на работа, е да изпие възможно най-много кафета, да изпуши най-много цигари, да си рови по цял ден в телефона, и да свърши възможно най-малко работа. Ама на края на месеца реве за заплата. 

Погледни която и да е статистика за производителността на труда в Европа. За единица вложени време, труд и суровини, българите произвеждат най-малко полезен продукт. В дъното на класациите сме по този показател от много време. Затова и дереджето ни е такова. 

А виж това е друга тема, а и май важи само за държавните работници защото не мисля, че частник ще държи някой който по цял ден си рови в носа, но те и тук са същите, дето се вика да не ти дотрябва държавна институция.

Кипър? Мани ги тия карат на обратно.😁

• Автор
преди 4 часа, Rudy M. написа:

Ние, българите като народ, сме бедни по една проста причина - мързеливи сме. Доказано е статистически, че в България трудът е най-ниско производителен. Затова и повече внасяме храни, отколкото произвеждаме и изнасяме. Затова и чуждите вериги магазини са по-силни от нашенските.

По голяма глупост не съм чувал скоро...и не приобщавай себе си към народа....щото твоя мързел си е твой проблем...В България труда е възможно да е най-ниско производителен,щото българския "бизнес" не инвестира,а се възползва от всичко ,до което се докопа за лична облага...няма инвестиции в кадри,няма стратегия,няма план...Всичко е далавера,включително и с еврофондовете....Та в този смисъл -лозунга може да си го навреш ...сещаш се къде...В България се е произвеждало, и се произвежда много продукция..дори такава,за която си мечтаят други страни...Говориш ми за Гърция,Испания...абе..този..ти виждал ли си шепа тяхна почва!? Не,нали ...все едно си на Марс...и ти продават чушки,домати...и ти се кефиш-аз ям внос...Ядеш...дедовия...Та пич,като си много отворен и много знаеш...или иди да бачкаш ,или не купувай чужди стоки от чуждите вериги..И още нещо-предпочитам да дам 1-2 български лева отгоре за българска стока,отколкото да купя на прИмоция сирене ,или месо,с 20 годишна давност, от на майната ви...

преди 24 минути, (:IdioibI:) написа:
Цитат

Защо един и същи продукт в една и съща търговска верига има по-високи цени у нас, отколкото в същата търговска верига в Германия, Австрия, например

Защото върху всеки един продукт се начисляват транспортни разходи, разходи за заплати, ДДС и съответно печалба.

Оттам, ако един продукт е внесен от Германия, не може да се продава на същата цена като в Германия, защото се калкулират всички тези разходи и се формира крайната цена на продукта.

Българинът определено не е мързелив. Когато отидат в чужбина, определено повечето бачкат здраво. А и ми се струва, че се бърка, когато се определя ниската производителност на труда като мързел. Човек и да се скъса от работа, никога не може да стигне по-развитите страни като производителност на труда. За това има много фактори, които трябва да се променят, ако искаме да имаме по-висока производителност на труда. Но определено не е в мързела причината.

Ща се отнася до бойкота. Това, че няма да участвам не ме прави нито алчен, нито егоистичен. Може и да съм малко циничен, но самият живот е такъв. Мислете малко с тия глави...

преди 34 минути, Solly написа:

Защото върху всеки един продукт се начисляват транспортни разходи, разходи за заплати, ДДС и съответно печалба.

Оттам, ако един продукт е внесен от Германия, не може да се продава на същата цена като в Германия, защото се калкулират всички тези разходи и се формира крайната цена на продукта.

Тъй ли? А що цените на един и същ продукт в Германия и в Италия/Франция е една и съща? Явно там стоката я телепортират, не я превозват.

преди 25 минути, Веси Филипова написа:

МОЯТ БОЙКОТ ЗАПОЧНА ПРЕДИ МАЛКО-няма да стъпя днес и утре в Кауфланд и Лидъл, а и БИЛА.

images?q=tbn:ANd9GcTScMwM0ySS8YGsRnX16MK

И стига си писала с главни букви! :mad: 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.