Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бойкот на магазините в България

Featured Replies

преди 25 минути, BulgarianYouguart написа:

Ефекта е че заради занижените приходи от този ден ще се сетят че трябва да намалят цените. Всъщност логиката ти е доста опасна , ако действително казваш че хората които работят за бизнеса са напълно нехуманни изобщо не се интересуват от другите и няма да се поддадат на какъвто и да е било намек , то тогава можем съвсем адекватно да кажем че консуматора също няма каквито и да е основания да не краде от магазина защото и той не трябва да се интересува от бизнеса ...

Не мисля, че с един ден бойкот ще има ефект и че някой ще се стресне.

Ако искате да се намалят цените на някои продукти - просто не ги купувайте! 

• Отговори 212
  • Прегледи 11,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек,какво става "2 дена като дадат пенсиите дори 300-те спартанци не могат да спрат пенсионерите" може да ти даде сигнал с червена светлина,защо е необходим точно такъв бойкот...И още нещо-един ден

• .................
    .................

Нито един магазин няма да фалира с един ден бойкот! По този начин няма да се спре покачването на цените. Трябва да разберете и да ви стане ясно, че искате ли по-големи заплати и пенсии - тря

• Ами..ще е хубаво да се видим...дали сме нация,народ ..или сбирщина ..от всичко минало през територията и оставило гнусливото си семе.....Това изцяло,и в пълна степен, ще отговори на въпроса защо на За

Публикувани изображения

Да, ще подкрепя бойкота на 13-ти и няма да пазарувам. Все от някъде трябва да се започне. 

Умишлено вече години наред се ограничават директните продажби, като така наречените фермерски пазари се сбълскват с безброй изисквания и бюрократична тежест. От това печелят само големите вериги. Имат досаттъчно силно лоби, за да предължават да спират продажбите на малките при това с административни хватки. То не че властта има интерес да опростят процеса, защото и те са на същата хранилка. Да не говорим, ако човек сам иска да произвежда и да продава. Вариантите са силно ограничени. На практика невъзможно, ако трябва да е легално. Аз купувам млечни и местни продукти, които се продават нелегално от малки производители. Такива хората си пазят бизнеса, защото знаят, че една грешка и клиентите си тръгват. При това за винаги. Може би това би ги накарало да "внимават в картинката", както с качеството, така и с цената. 

преди 14 минути, ostavime написа:

Умишлено вече години наред се ограничават директните продажби, като така наречените фермерски пазари се сбълскват с безброй изисквания и бюрократична тежест. От това печелят само големите вериги.

Ти май наистина живееш в Амстердам :) .

Конкретно във Варна "фермерски пазари" се провеждат всяка седмица, даже май почнаха и по два пъти. Никой не им пречи, напротив - общината им осигурява терени. Обаче там са едни цени ... :questions: . Обикалял съм няколко пъти сергиите, наглеждам се на цифромани, и си тръгвам, без да купя нищо. Пък нека ми обясняват, че били директно от фермата.

Отделно от това е пълно с магазини на производители - млечни продукти, месни произведения, хляб и закуски ... И там също цените са високи. Може и да са по-качествени нещата, но пак не са по джоба на пенсионерите. И тях ли ще бойкотират?...

преди 5 минути, Rudy M. написа:

Ти май наистина живееш в Амстердам :) .

Конкретно във Варна "фермерски пазари" се провеждат всяка седмица, даже май почнаха и по два пъти. Никой не им пречи, напротив - общината им осигурява терени. Обаче там са едни цени ... :questions: . Обикалял съм няколко пъти сергиите, наглеждам се на цифромани, и си тръгвам, без да купя нищо. Пък нека ми обясняват, че били директно от фермата.

Отделно от това е пълно с магазини на производители - млечни продукти, месни произведения, хляб и закуски ... И там също цените са високи. Може и да са по-качествени нещата, но пак не са по джоба на пенсионерите. И тях ли ще бойкотират?...

Съгласен съм с теб, но проблема е в контрола и от там доверието в такива стоки. Домашни. Да, може би за фермерските пазари си прав, за цените също. Има и тук в София такива пазари, но наистина цените са доста високи. Обяснимо, но не ми се впуска в подробности.

Но наистина, каква е гаранцията, че купувайки от такъв пазар дадена стока, тя е по-качествена от всяка друга? Явно не сме дорасли за такъв тип търговия. Всеки е по-тарикат от другия. Според мен хората нямат доверие в нищо и никой, и всеки би подходил с голяма доза съмнение за качеството и произхода на даден продукт. Всеки може да купи месо от Кафланд, да направи суджук и да го пише домашен, суджука на баба, на дядо и т.н. измишльотини. А домашен ли е наистина, когато е правен в домашни условия, но с месо с неясен произход от някоя верига. 

Има такива малки магазини, но това не е гаранция за качество. Ти вярваш ли на БАБХ примерно, които трябва да контролират? 

• Автор

Значи,слушах какво се готвят да направят в Гърция-избират верига за хранителни стоки и не купуват от нея един ден.Ако няма ефект-спират да пазаруват за седмица...Ако и това не помогне-спират за месец.Абсолютно съм сигурен,че потребителите са способни да фалират някоя верига за хранителни стоки...

преди 47 минути, ostavime написа:

Всеки може да купи месо от Кафланд,

Виж другата страна на въпроса.Всеки се стреми към максимална печалба.Това е ясно.

Обаче цената на един и същ продукт в Кауфланд Германия е по ниска от Кауфланд България.Разходите в Германия са 7 - 10-пъти по високи.Германски наеми, работни заплати, осигуровки, енегия, горива.А цената по ниска и стоката по качествена.

Означава че ценообразуващите механизми у нас не са пазарни, а монополни. 

преди 22 минути, badr написа:

Пробвай да не купуваш ток.

Бойкотът не е за тока, а за храните!

преди 20 часа, NovakJ написа:

Тогава за какво ще бойкотираш? 

a man in a suit and tie is laughing while sitting at a table .

Ей така на инат. Даже тия от кварталните магазинчета ме дразнят повече. Там пазарувам рядко.ТАМ СЪМ В ПОСТОЯНЕН БОЙКОТ. 10 години ме гледаше кварталната собственичка на малък хранителен магазин и чак излиза да ме погледне като минавам и гледа нравоучително , като даскалица по история. И накрая се махнах от там и сега на новата ми улица пак не влизам в кварталните магазини. Половината им стока е с изтекъл срок, че и скъпа, все едно сме в Кореком.БОЙКОТ И НА МАЛКИТЕ МАГАЗИНИ.

преди 1 минута, Веси Филипова написа:

Ей така на инат. Даже тия от кварталните магазинчета ме дразнят повече. Там пазарувам рядко.ТАМ СЪМ В ПОСТОЯНЕН БОЙКОТ. 10 години ме гледаше кварталната собственичка на малък хранителен магазин и чак излиза да ме погледне като минавам и гледа нравоучително , като даскалица по история. И накрая се махнах от там и сега на новата ми улица пак не влизам в кварталните магазини. Половината им стока е с изтекъл срок, че и скъпа, все едно сме в Кореком.БОЙКОТ И НА МАЛКИТЕ МАГАЗИНИ.

Успех! 😂

преди 4 часа, badr написа:

Виж другата страна на въпроса.Всеки се стреми към максимална печалба.Това е ясно.

Обаче цената на един и същ продукт в Кауфланд Германия е по ниска от Кауфланд България.Разходите в Германия са 7 - 10-пъти по високи.Германски наеми, работни заплати, осигуровки, енегия, горива.А цената по ниска и стоката по качествена.

Означава че ценообразуващите механизми у нас не са пазарни, а монополни. 

Така е, знам го. За това трябва да се случи нещо. Ще видим. 

• Автор

Велизар Енчев побесня заради удара срещу бойкота: След като веригите могат да намалят с 50% цените на 13 февруари и продават пак на печалба каква е тогава търговската им надценка?

Цитат
ЦИНИЧНА ПРОМОЦИЯ НА ТРИТЕ ЧУЖДИ ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ: ЗА ДА ПРОВАЛЯТ ГРАЖДАНСКИЯ БОЙКОТ НА 13 ФЕВРУАРИ, В ТОЗИ ДЕН ЩЕ ПРЕДЛОЖАТ 1000 СТОКИ С ДО 50 ПРОЦЕНТА НАМАЛЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ! ЩЕ ПОЗВОЛИМ ЛИ ДА НИ КУПЯТ И ДА НИ ТРЕТИРАТ КАТО ПОСЛУШНИ ОВЦЕ?
В ефира на Нова телевизия прозвуча гръмовна новина за контрабойкота на трите търговски вериги. Виктор Николаев обяви, че въпросните търговски вериги ще обявят на 13 февруари намаление на цените до 50 процента на 1000 стоки.
И зададе логичен, но убийствен за веригите въпрос: след като на 13 февруари веригите могат да си позволят подобни намаления, не означава ли това, че търговската им надценка в останалите дни е прекалено висока? И защо в богатите Австрия и Германия същите вериги предлагат същите продукти на по-ниска цена?
Тримата добре подбрани гости в студиото занемяха от този неочакван въпрос, защото единият от тях е крупен бизнесмен и бивш земеделски министър, а другите двама – добре платени агенти на НПО-та. Другояче и не може да бъде: битието определя съзнанието.
Първата победа на българските потребители е факт. Но този факт е горчив хап.
Защото трите чужди вериги третират българите като послушни овце, които могат да доят и стрижат всеки ден. Освен на 13 февруари.
И когато видят, че овцете се бунтуват и в четвъртък хипермаркетите ще останат празни, подхвърлят на стадото съблазнителна промоция – парче салам, масло, сирене и кашкавал на половин цена…
Ако на 13 февруари германските и австрийските вериги свалят цената на 250 грама масло от 9 на 5 лева, а сирене, кашкавал и месни продукти ще се предлагат на половин цена, това ще е суров тест за морала на българите.
Тест, който има само две решения: или избираш да си гражданин, независимо от цената, която трябва да платиш, или оставаш покорен поданик.

Изборът е наш!

преди 21 минути, The Lone Star написа:

Много хора ще се възползват. Докато на протеста я се съберат 500 човека, я не...

Ти цинична котка такава , може да не знаеш какво е да си човек , но ние хората имаме достойнство за което ти не знаеш нищо , достойнство което повелява да поставим ценноста на живота над някакви си фалшиви промоции ! 

Никакви вериги повече няма да пълните и да хрантутите ! 

Само в магазини с родно производство ще пазаруваме !

Да си затварят веригите и да се махат ! 

Не стига , че амнайсто качество ни пробутват , ами и храни с насекоми и буболечки и за капак ГМО и на цени 2-3 пъти по-високи от същите вериги в ЕС ! 

АМА-ХА ! 

нЯМА ДА ИМ ДАВАТЕ НИТО 1 ЛВ ! ДА СЕ МАХАТ ОТКЪДЕТО СА ДОШЛИ !

• Автор

Ами..ще е хубаво да се видим...дали сме нация,народ ..или сбирщина ..от всичко минало през територията и оставило гнусливото си семе.....Това изцяло,и в пълна степен, ще отговори на въпроса защо на Запад ни имат за "втора ръка" ...

А пък самия факт,че големите вериги ни будалкат с измислени промоции...значи вече ни имат за идиоти....Тук по важно е колко от нас ще покажат, че са точно такива..като хукнат да си купят хартия за задника...на промоция...

Както вече казах-на 13-ти в магазин няма да вляза! Няма да умра от глад за 1,2,3 дена!

преди 21 минути, Proshark написа:

Както вече казах-на 13-ти в магазин няма да вляза! Няма да умра от глад за 1,2,3 дена!

Я! А аз бях останала с убеждението, че си само на собствено производство!

Градинка с плодове и зеленчуци, кокошчици, прасенце, козички (две-три), нива с лимец, че е по-здравословен, няколко кошера с пчели!

А то се оказа, че си от онези лентяй, които са вечно недоволни, но нищо за себе си не са направили, а за другите пък въобще.

Мисля, че на някои места ги наричаха умилително - паразити.

;)

преди 30 минути, Proshark написа:

Това изцяло,и в пълна степен, ще отговори на въпроса защо на Запад ни имат за "втора ръка" ...

Глупости! Това може да го каже само някой, който не ходил на Запад! 😂

Българите в чужбина са уважавани за своя труд, упоритост и адаптивност, повечето са постигали големи успехи.

преди 16 минути, Proshark написа:

Това изцяло,и в пълна степен, ще отговори на въпроса защо на Запад ни имат за "втора ръка" ...

"Първа", "втора" ръка, коляно, крак и т.е. -> Това е като вица кой орган е шефЪТ в организма на човек!?

Още от митологията "борбата" е за хубавата "Елена". После вината била на "гнусливото им семе". 

Отделно, че младите вече не ползват магазини. :) Всичко вече е на един "клик" разстояние.

Та, ОК, в знак на "солидарност", то, аз утре ще ползвам ресторант, за да покажа, че по-евтино излиза готовата храна, а не полуфабриката. :) 

• Автор
преди 50 минути, БаалБек написа:

Я! А аз бях останала с убеждението, че си само на собствено производство!

Градинка с плодове и зеленчуци, кокошчици, прасенце, козички (две-три), нива с лимец, че е по-здравословен, няколко кошера с пчели!

А то се оказа, че си от онези лентяй, които са вечно недоволни, но нищо за себе си не са направили, а за другите пък въобще.

Мисля, че на някои места ги наричаха умилително - паразити.

;)

Хубаво описваш себе си...щото в другия случай ти си тази " на някои места ги наричаха умилително - паразити."

Аз само едно нещо се чудя. 

Добре, оплювате чуждите магазини - високи цени, некачествени стоки, и т.н. А защо, като вляза в български магазин, гледам същите боклуци и там, че даже и по-зле, и ги продават на по-високи цени?...

Дали наистина чуждите вериги спекулират с цените? Или просто се подравняват по местните конкуренти? Как мислите?

• Автор
преди 6 минути, Rudy M. написа:

Аз само едно нещо се чудя. 

Добре, оплювате чуждите магазини - високи цени, некачествени стоки, и т.н. А защо, като вляза в български магазин, гледам същите боклуци и там, че даже и по-зле, и ги продават на по-високи цени?...

Дали наистина чуждите вериги спекулират с цените? Или просто се подравняват по местните конкуренти? Как мислите?

Ами един ден не влизай в хранителни магазини....

преди 30 минути, Rudy M. написа:

Без спекула = няма печалба! В България няма как да се получи конкуренция, т.е. тук веригите магазини се борят, за да оцелеят по същия начин както и българите. 

В колко вериги магазини и на какви български стоки ще видели производителят да е отпечатал цената на дребно? 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.