Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лятната ваканция 15 дни по-къса?

Featured Replies

За учителите,мъчение,предполагам...

За учениците,ако е екскурзия,добре съгласна съм.Но предполагам,че ще има доста училища,за които тези 15 дни,ще са ,,нормални`` и с нищо по-различно от останалите учебни дни.Тогава ще е глупаво

Със сигурност ще има такива училища и докато казват че нямат пари за да организират каквото и да е било ще предлагат на родителите да правят дарения. Между другото си мисля че родителите биха давали пари за едно такова начинание.

Биха давали тези,които имат.Има училища,които нямат пари за ремонт,та какво остава за извънкласни занимания в допълнително време.

Биха давали тези,които имат.Има училища,които нямат пари за ремонт,та какво остава за извънкласни занимания в допълнително време.

Определено е така. Затова мисля че държавата би трябвало да се погрижи за това. Все пак затова си има просветно министерство (мисля че единственото хубаво нещо което е предложило е това) което да се опита да осигури добро образование за подрастващите.

НЕ."За да сме примерна държава,нали все пак ще влизаме във ЕС ?";) Нали трябва да няма разногласия и дърпания за нищо,да сме уж като другите държави в ЕСъюза ?

Добре дошли в реалността....

Който си мисли, че само хубави работи ни чакат в ЕС...жестоко се лъже. Наред със позитивите ще има и адски много негативи. Това че в образователната система ще настъпят може би някои такива... 15 дни по-малко ваканция ала-бала, бъдете сигурни че това ще е най-малкото което може да стане.

А да не говорим какво ще се случи с дребните и по-средните предприемачи и т.н просто изискванията за качество и сертификации на ЕС ще ги смаже тези хорица....а няма и да говорим и за нашите заплатчици, които познайте --> ако сега взимаш 1000 лв то после ще взимаш 500 евро (т.е преизчислена по курс), а с цените какво става, ако хляба е 1 лв той ще струва 1 евро, в което не се забелязва преизчисляване, а заместване на знаковото обозначение от лв. на евро.

Честито!

Но това лично мен не ме отчайва, очаквам все пак и нещо добро да се случи, наред с неприятните неща.

Така че...хедс ъп, кййп стрейт уид смайл cool.gif

браво учителите да си уплътнят работното време - страхотно го каза пич - толкова ли те дразни по-голямата почивка която имат учителите че си готов да жертваш веднага ваканцията на децата??? и на 15 август на 40 градусови жеги интересно помислил ли си дали някое училище ще има пари за климатици, защото не може да се учи?

Колко жално го казваш "ваканцията на децата" Значи добре е да се учи по 6 - часа на ден , а не е добре да се пипа дължината на ваканциите , а ми то тогава остава единствено да се съкрати учебния материал . Аз даже предлагам изобщо да не се учи. И без това се забелязва сериозно снижение на нивото на познания на българския народ като цяло.Масово се провеждат игри в които се задават въпроси от рода на : Гранична река в България започва на "Д" и завършва на "УНАВ" с пет букви.Тези подсказвания не бива да ни обиждат те се правят за да ни помогнат да спечелим бързо и лесно по някой лев.Иначе ще трябва с дни да се ровим в справочниците за да отгатнем коя е реката , а както знаем предаването не разполага с толкова време.

Относно парите за климатиците аз смятам , че основно задължение на Министерството на образованието и науката е да обезпечи нормален работен процес.А и в края на краищата става на въпрос за някакви си две седмици които учениците твърдо решени да се учат и израстват могат да изтърпят за всеобщото благо.Сега само не отваряй дума за циганското лято. Защото тогава действително е по добре да не се учи с цел запазване здравето на нашите деца

Редактирано от keba (преглед на промените)

Колкото и на някои да не им харесва, подкрепям идеята на Вълчев на 100%. И не защото съм учител, а защото имам страхотни спомени от подобни мероприятия през летните ваканции. Мили деца, нямате и идея какво нещо е да бъдеш на лагер-бригада за един месец, в друг град, само с връстници и приятели. Аз съм плакала, когато си тръгвахме. Ами езикова практика...две седмици в чужбина, организирани забавления с деца на твоята възраст (практикуваш езика), екскурзия, релакс. :) Не бързайте да съдите преди да сте разбрали за какво точно става въпрос. :hush:

:)Кратко пояснение само - учителите не почиват три месеца, моят отпуск това лято беше 46 дена.

Колко жално го казваш "ваканцията на децата" Значи добре е да се учи по 6 - часа на ден , а не е добре да се пипа дължината на ваканциите

Доколкото разбрах това е само за ученици до 7-ми клас. Аз съм 11 и имам между 7, до 8 часа на ден.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.