Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо хората си купуват SUV като не могат да ги шофират

Featured Replies

преди 9 минути, *S197* написа:

Виж за F350 вече е безумие да го караш в БГ.

защо да е безумие

а тия дето карат едни бели като камиончета дето  ги товарят  обикновено със строителни материали по борсите да не са глупави 

В Перник съм виждал и такава  хубава кола е 

36478-dodge-ram-1500-trx-712ps-full-0.jp

обаче цената  ....$42,270  

ако беше 20 щях да си купя 

преди 17 минути, Коркодила написа:

Няма такова нещо. Дори с най-слабия си мотор 150к. с турбо баирите ги яде за закуска. Достатъчно висока в за българските пътища. И е с обикновен прожинно много здраво и евтино за подръжка окачване.

един бус го бяхме натоварили с пясък и като тръгна по баира започна да   свети за прегряло масло ....  а е 500 коня...

• Отговори 78
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Отговрът е един - показност и позьорщина или накратко  СНОБ. Кой съм аз вижте ме. И не са само жени. И мъже карат и дават газ да ги чуят и видят, ако случайно никой не обръща внимание.

• Въпрос: "Защо хората си купуват SUV като не могат да ги шофират?"  Отговор: "Защото имат желание и възможност". Ако имаше възможност, и ти щеше да си купиш някой Туарег. 

• Greta Crocheter
    Greta Crocheter

Чакайте малко, аз съм нова във форума, но май се ориентирах. Това е тема, в която хора, които не карат SUV, обсъждат тези, които карат SUV и нас всъщност никой нищо не ни пита. 😆 Излизам тих

Публикувани изображения

преди 6 минути, Banesc написа:

защо да е безумие

а тия дето карат едни бели като камиончета дето  ги товарят  обикновено със строителни материали по борсите да не са глупави 

В Перник съм виждал и такава  хубава кола е 

36478-dodge-ram-1500-trx-712ps-full-0.jp

обаче цената  ....$42,270  

ако беше 20 щях да си купя 

Рам-чета има и по-стари модели. Може да си вземеш такова, НО Ford F-350 e бая по-голем от Dodge Ram-a.

Въпрос: "Защо хората си купуват SUV като не могат да ги шофират?" 

Отговор: "Защото имат желание и възможност".

Ако имаше възможност, и ти щеше да си купиш някой Туарег. 

като стана на въпрос....  карате каквото карате и    го товарите с дъски и тръби  по  4-6 метра и отваряте  багажника и стърчат навън  не е естетично .

преди 2 минути, Banesc написа:

като стана на въпрос....  карате каквото карате и    го товарите с дъски и тръби  по  4-6 метра и отваряте  багажника и стърчат навън  не е естетично .

Значи да не ти стърчи си взимаш лимузика дълга база и си готов.

преди 1 час, Banesc написа:

това е в източната част ?  като в Перник е 

https://de.m.wikipedia.org/wiki/Berlin-Buckow

Това е Buckow

току-що, *S197* написа:

Значи да не ти стърчи си взимаш лимузика дълга база и си готов.

всяко нещо си има предназначение и функция

ако ще влизат  20  човека в колата лимузина

ама понеже са скъпи

автобус е решението 

а джиповете  покриват  нуждите на българина и пътищата 

който е на друго мнение още  не го е осъзнал 

преди 3 минути, *S197* написа:

Ако искаш да теглиш, имаш избор:

https://www.caranddriver.com/rankings/best-pickup-trucks/towing

е тия коли за какво ги ползвате ?  ако не слагате багаж може градски транспорт да ползвате вместо да харчите бензин гуми винетки пътища 

обаче накрая все се стига до черен път дето нищо не минава и трябва да влачите на ръка 

току-що, Banesc написа:

е тия коли за какво ги ползвате ?  ако не слагате багаж може градски транспорт да ползвате вместо да харчите бензин гуми винетки пътища 

E... написал съм за какво....няма да се повтарям.

преди 4 минути, *S197* написа:

E... написал съм за какво....няма да се повтарям.

не си

хванах те

нямаш ясна идея за какво имаш кола .

• Автор
преди 3 часа, Rudy M. написа:

Първо, ако нямам умения да  шофирам и паркирам такъв едро габаритен автомобил, не бих си взел. Шофирането трябва да е удоволствие. И второ аз мога да си взема още утре Кайен 2020 година, но не виждам смисъл като освен, че живея в мега голям град с население 300 000 човека, живея и в най-равната част на планетата. Не си мислете, че караш ли SUV, имаш пари. Както в България така и в западна Европа всички нови и скъпи коли са на лизинг. Като някой извади 200 000 евра за чисто нов Кайен и отиде и го плати в брой ще го призная за такъв. Ама няма такъв. Да не говоря, колко по стари SUV съм ги виждал в София на светофарите с разплетени гуми. Да не говорим, че точно на по старите смяна на вериги и други подръжки идват по-скъпо от колата.

Първо: "Джип" със SUV нямат нищо общо!

Цитат

SUV означава "Спортен функционален автомобил" - доста общ термин, но обикновено се има пред вид стилни, лъскави автомобили, които предлагат елегантно градско шофиране, както и преодоляване на сравнително леки неравни терени, благодарение на 4х4.

Цитат

4. Вид, разновидност; маниер.

Маниера на повечето които си купуват такъв вид превозни средства е: Да превличат вниманието, т.е. функцията на автомобила по никакъв начин не може да е на същото ниво с Дж Па (JееP = новобранец)!

По-общо: Това са шофьори новобранци предпочитащи техните возила да са лъскави и превличащи вниманието в града. Излязат ли в OFFRoad условия, то само гледай "сеир", защото автомобила не само губи лъскавата си външност, но става и като "очукано канче" = Проличава се некадърното им шофиране! :) 

Та, хората си купуват въпросните SUV именно, защото са шофьори новобранци (лаици) , а не защото искат да се научат да се движат бавно или правилно. 

преди 13 часа, Rudy M. написа:

Грузински тост: НЕКА НАШИТЕ ЖЕЛАНИЯ СЪВПАДАТ С НАШИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ!

преди 15 часа, Rudy M. написа:

Виждал той Туарег на снимка :) 

преди 11 часа, Коркодила написа:

Първо, ако нямам умения да  шофирам и паркирам такъв едро габаритен автомобил, не бих си взел. Шофирането трябва да е удоволствие. И второ аз мога да си взема още утре Кайен 2020 година, но не виждам смисъл като освен, че живея в мега голям град с население 300 000 човека, живея и в най-равната част на планетата. Не си мислете, че караш ли SUV, имаш пари. Както в България така и в западна Европа всички нови и скъпи коли са на лизинг. Като някой извади 200 000 евра за чисто нов Кайен и отиде и го плати в брой ще го призная за такъв. Ама няма такъв. Да не говоря, колко по стари SUV съм ги виждал в София на светофарите с разплетени гуми. Да не говорим, че точно на по старите смяна на вериги и други подръжки идват по-скъпо от колата.

Ой Тигре Тигре имаш ли пари за Кайен 2020 година...Нямаш ти пари за нищо. Остави ни нас хората с лизингите да караме новички коли и си карай легендарния таралясник за ОГРОМНО удоволствие. За мен е удоволствие да си карам новите коли с много екстри па макар и на лизинг :)  Между другото останаха малко повече от 2 години от лизинга. 

• Автор
преди 1 час, Belefor написа:

Виждал той Туарег на снимка :) 

Ой Тигре Тигре имаш ли пари за Кайен 2020 година...Нямаш ти пари за нищо. Остави ни нас хората с лизингите да караме новички коли и си карай легендарния таралясник за ОГРОМНО удоволствие. За мен е удоволствие да си карам новите коли с много екстри па макар и на лизинг :)  Между другото останаха малко повече от 2 години от лизинга. 

Е кво се пънеш, ти си като типичния Ганьо. Взел ,,джипка на лизинг,, и се тупаш в гърдите. До като върви лизинга, ти нямаш нищо свое бе Калмук! На всеки светофар могат да те свалят от колата и лизинговата компания да си прибере автомобила. Реално ти се фукаш с чуждите коли. Нема такъв мизерник. 

преди 18 минути, Коркодила написа:

На всеки светофар могат да те свалят от колата и лизинговата компания да си прибере автомобила. 

@Belefor като те свалят на светофара, да му мислиш! 😆

Тупнах се в гърдите, че имам 3 коли :)  :)  :)  . Ти колко годишна кола и с колко екстри имаш ? О , забравих , ти можеш да караш Порше , но караш 20 годишен гоуф  . Ех..... Що и на теб не ти дават лизинг за нов гоуф... Кофти.

преди 3 часа, Коркодила написа:

Е кво се пънеш, ти си като типичния Ганьо. Взел ,,джипка на лизинг,, и се тупаш в гърдите. До като върви лизинга, ти нямаш нищо свое бе Калмук! На всеки светофар могат да те свалят от колата и лизинговата компания да си прибере автомобила. Реално ти се фукаш с чуждите коли. Нема такъв мизерник. 

Поредния със спряло мислене, за който по-важно е в талона му да пише - Голф 3 собственост на Бай Ганьо от колкото - Порше Панамера собственост на KBC лизинг 😂

• Автор
преди 51 минути, ostavime написа:

Поредния със спряло мислене, за който по-важно е в талона му да пише - Голф 3 собственост на Бай Ганьо от колкото - Порше Панамера собственост на KBC лизинг 😂

Няма лошо човек да си вземи да лизинг, но да си е надвил на масрафа. Първо да си се обезпечели себе си и семейството си до края ка живота със сигурни доходи и собствено жилище. И второ до като не го изплатиш и не стане твое да не викаш ,,мойта кола,, защото тя не е твоя. Твойто име не фигурира в талоните. Точка.

преди 5 минути, Коркодила написа:

Няма лошо човек да си вземи да лизинг, но да си е надвил на масрафа. Първо да си се обезпечели себе си и семейството си до края ка живота със сигурни доходи и собствено жилище. И второ до като не го изплатиш и не стане твое да не викаш ,,мойта кола,, защото тя не е твоя. Твойто име не фигурира в талоните. Точка.

Много бързо слагаш точка. 😄 

Ти в Нидерландия собственик ли си на жилището, в което живееш? Аз съм сигурен, че си под наем, дори нямаш ипотека. Е, да, собственик си на Голфарата. Но с имотите не е ли същото? Колко човека имат 300-400К Евро за жилище? С ипотеката към банката е точно така. Тя е в полза на банката. 

И какво толкова плашещо има в лизинга? Нито лихвата му е висока, нито таксите... нищо. Аз не бих изсипал 50 000 Евро за нова кола, дори и да ги имам. Изплащам си я и си свиркам. Няма нищо сигурно, камо ли работа, още повече пък до края на живота. Такива понятия не съществуват. А какво да казваш, като в талона не пише името ти? - Отивам с лизинговата ми кола до магазина. 

Ще ме съсипеш. Да, името ти не фигурира, но имаш пълномощно, с което я караш и т.н. 

преди 9 минути, ostavime написа:

Аз не бих изсипал 50 000 Евро за нова кола

Ще прощаваш: Има и по-хубава кола, т.е. служебната! ;) И то нова на лизинг! Особено, ако имаш фирма за коли под наем! 

Отделно, че имаш и жилища под наем. 

Та, една моя позната клиентка казваше: Аз имам 300 000 евро да взема от вас апартамента, но по ми е сгодно да ги въртя въпросните пари в моя бизнес, Да, знам, че ще ми излезе 3 пъти по-скъпо, но след като печеля 5 пъти повече от моя бизнес => То какво?! => С разликата си изплащам и автомобила и издръжката на децата ми. 

НО, спирам до тук! 

Мир вам и успех! 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.