Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо хората си купуват SUV като не могат да ги шофират

Featured Replies

• Автор
преди 2 часа, ostavime написа:

Аз съм сигурен, че си под наем, дори нямаш ипотека. 

За едно позна. Нямам ипотека. Още през 2017г. я изплатих сега строя второ жилище в България.

преди 2 часа, ostavime написа:

Много бързо слагаш точка. 😄 

Ти в Нидерландия собственик ли си на жилището, в което живееш? Няма нищо сигурно, камо ли работа, още повече пък до края на живота. 

В България да. В Нидерландия нещата седят по друг начин. Но нямам намерение да ви отварям очите точно за какво иде реч. Нека съм Ганьо с 20 годишния голф на половин милион километра.

• Отговори 78
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Отговрът е един - показност и позьорщина или накратко  СНОБ. Кой съм аз вижте ме. И не са само жени. И мъже карат и дават газ да ги чуят и видят, ако случайно никой не обръща внимание.

• Въпрос: "Защо хората си купуват SUV като не могат да ги шофират?"  Отговор: "Защото имат желание и възможност". Ако имаше възможност, и ти щеше да си купиш някой Туарег. 

• Greta Crocheter
    Greta Crocheter

Чакайте малко, аз съм нова във форума, но май се ориентирах. Това е тема, в която хора, които не карат SUV, обсъждат тези, които карат SUV и нас всъщност никой нищо не ни пита. 😆 Излизам тих

Публикувани изображения

на 11.03.2025 г. в 18:57, Banesc написа:

не си

хванах те

нямаш ясна идея за какво имаш кола .

Като ти кажа, че съм писал, ама като си кьорав, проблема си е твой.

Untitled.jpg

Аз моята кола съм я взел за кеф. ;) За други не ми требва. Capito?

преди 2 часа, *S197* написа:

Като ти кажа, че съм писал, ама като си кьорав, проблема си е твой.

Untitled.jpg

Аз моята кола съм я взел за кеф. ;) За други не ми требва. Capito?

ясен си ми да правиш дрифт с ръчна спирачка на завои и да изваш тоя гаден  звук сещаш се

и да наскаш газ на правите и в края на правата  удряш спирачка и ауспуха да ти издава пърдящ звук като наблъскан с боб и оранжада

:getout:

преди 15 часа, (:IdioibI:) написа:

Маниера на повечето които си купуват такъв вид превозни средства е: Да превличат вниманието,

преди 15 часа, (:IdioibI:) написа:

Та, хората си купуват въпросните SUV именно, защото са шофьори новобранци (лаици) , а не защото искат да се научат да се движат бавно или правилно. 

привличат  вниманието на тези които не са си купили правилната кола и завиждат че трябва да се сгъват  да не говорим  за колите с 2 врати  стани да седна

suv са по- бавни мощността им е  в товар а не мощност в бързина 

сложили  по километражите  200-300 км  а то няма къде да се развие  тая скорост в българия безопасно .

преди 5 часа, Banesc написа:

сложили  по километражите  200-300 км  а то няма къде да се развие  тая скорост в българия безопасно .

Всяка скорост над 60  км/ч е опасна! :) Отделно, че не само в SUV има пасивна и активна защита. 

Като желаеш да шофираш с 200-300 => То, ползваш специални писти за тази цел. Иначе, знаеш ли по кои магистрали има тази "опция"? 

на 12.03.2025 г. в 12:19, Коркодила написа:

Щото е тарикат тоя дето няма заеми. 

Аз пак нещо не разбрах .... Тарикат е този , който кара стари коли но няма заеми или кара нови коли на лизинг? 

На мен ми се трува тарикат , този който кара нови коли без значение дали са на изплащане или купени в брой....

преди 29 минути, Belefor написа:

На мен ми се трува тарикат , този който кара нови коли без значение дали са на изплащане или купени в брой....

Тя, системата е отдавна измислена: Купуваш на лизинг за 5 години кола. Преди 4-тата година -> връщаш въпросната и вземаш нова и така няколко пъти, докато имаш нова и изплатена кола. => Останалото са подробности!

По-големите тарикати освен кола на лизинг са и колекционери, т.е. те взимат своя любима кола от миналото си и я реставрират. След това ходят по изложения, а не на почивки и т.н. :) 

Как бе лафа: Мъжете си остават деца, но играчките им стават по-големи! :) => Останалите колекционират макети! :) 

Всяка една добра жена знае този факт! :) 

А, основната функция е: От т.А до т.Я да стигнеш. Понеже вече е модно да имаш и вила => То, трябва да е по-проходим автомобила, защото нормално е пътищата към ту вилата да не е с асфалт. ;) 

image.png.28d153481da082065bac712ff6f2fd33.png

преди 15 минути, (:IdioibI:) написа:

Тя, системата е отдавна измислена: Купуваш на лизинг за 5 години кола. Преди 4-тата година -> връщаш въпросната и вземаш нова и така няколко пъти, докато имаш нова и изплатена кола. => Останалото са подробности!

По-големите тарикати освен кола на лизинг са и колекционери, т.е. те взимат своя любима кола от миналото си и я реставрират. След това ходят по изложения, а не на почивки и т.н. :) 

Как бе лафа: Мъжете си остават деца, но играчките им стават по-големи! :) => Останалите колекционират макети! :) 

Всяка една добра жена знае този факт! :) 

А, основната функция е: От т.А до т.Я да стигнеш. Понеже вече е модно да имаш и вила => То, трябва да е по-проходим автомобила, защото нормално е пътищата към ту вилата да не е с асфалт. ;) 

image.png.28d153481da082065bac712ff6f2fd33.png

Ехеее , че тоя път си е супер. Бих минал по него с моя спортен Опел!

преди 8 минути, Belefor написа:

Ехеее , че тоя път си е супер. Бих минал по него с моя спортен Опел!

А, то преди въпросния е проблема, т.е. за където трябва 4х4. ;) Ще потърся кадър по време на зимата ... :) Май веднъж закъсах, но се измъкнах. :) А, колата ми не е SUV, но все пак е 4х4. ;) 

А това е "когато бях овчар" и укротявах "пациентите" в един автобус:

image.png.b79f86ef4671d614b8844ba4af1a911f.png :) => дълга история и прочие => За да няма недоразумение: Нямам професионална категория за шофиране, но помогнах на един професионалист. ;) 

• Автор
преди 34 минути, Belefor написа:

Аз пак нещо не разбрах .... Тарикат е този , който кара стари коли но няма заеми или кара нови коли на лизинг? 

Знаеш ли колко принудително изети автомобили има по лизинговите автокъщи. Защото много голям процент от тия хора нямат възможност реално за такъв. Кара ги една година, набил е едно 10 000 лева и след една година остава без кола, защото няма постоянно работа и куп други причини. И тариката от утре е с градския. 

преди 15 минути, Belefor написа:

Ехеее , че тоя път си е супер.

А този?

image.png.c2f108e4aaf2f7a7397dae7501a4670a.png

преди 4 минути, Коркодила написа:

Знаеш ли колко принудително изети автомобили има по лизинговите автокъщи. Защото много голям процент от тия хора нямат възможност реално за такъв. Кара ги една година, набил е едно 10 000 лева и след една година остава без кола, защото няма постоянно работа и куп други причини. И тариката от утре е с градския. 

Знам , че има хора , който не си плащат колите на лизинг и се набутват . Това означава ли , че е ПРАВИЛО от сега нататък никой да не си купува кола на изплащане или къща , защото Ганьо Недерландски не може да си прави сметката? 

И какво общо има това с мен!

преди 1 минута, (:IdioibI:) написа:

А този?

С Опела нямам никакъв шанс. Никоя от трите ми коли няма да мине по тоя път. Все пак съм в ЮАР , а тук никога не е имало нещо подобно :) 

преди 6 минути, Коркодила написа:

Знаеш ли колко

Кроки, твоя голф кара ли по такъв път, а? :)

току-що, (:IdioibI:) написа:

ШШШШ ало ти не знаеш нищо за ЛЕГЕНДАРНИЯ гоуф . Той не е 2x2 , не е дори 4х4 ами е чипиран и вдига 200 на магистралата..... Не се е***вай с Ганьо Недерландски...

преди 12 минути, Belefor написа:

Знам , че има хора , който не си плащат колите на лизинг и се набутват . Това означава ли , че е ПРАВИЛО от сега нататък никой да не си купува кола на изплащане или къща , защото Ганьо Недерландски не може да си прави сметката? 

И какво общо има това с мен!

С Опела нямам никакъв шанс. Никоя от трите ми коли няма да мине по тоя път. Все пак съм в ЮАР , а тук никога не е имало нещо подобно :) 

Абе ... само да не си до мен когато съм в пресечена местност. На доста хора съм им изкарвал "ангелите", но друга тема. :) => По-сериозни аварии не съм имал. ;) 

Някои ме питаха какъв пилот съм ... хм ... по-добре да не знаят, че съм "военен и офицер", т.е. моята сила е извън цивилизацията. :) => За там не ти трябва свидетелство за правоуправление на МПС! :) 

НО ... вече съм стар ... уви ... шофирам "предпазливо". ;) 

преди 9 минути, Belefor написа:

ЛЕГЕНДАРНИЯ гоуф

Имах такъв. :) Отново бе служебен. :) => Подарих го на един авер. ;) => Велик е гоуфъ! Да се знае!!! :) => Да не издирвам фото за него. При смяната на "караула". :) 

преди 9 минути, (:IdioibI:) написа:

Или по такъв път? :)

IMG_20250113_2207131.thumb.jpg.dc2d607de1f28f957878e48bc00c26c1.jpg

Снимката от тази зима, джипа ми е 4х4!

преди 6 минути, ДзВяРа! написа:

Или по такъв път? :)

Не бе, нека да си мерим автуту, т.е. аз с неговия голф, а той след мен със шкодата ми :) => Ке видим кой как може ще потроши чуждия автомобил. :) => НО на кроки голфу го жали. Един е, а аз => пиша тотална щета => Взимам "нов" служебен. :) 

Ами сега?! :) И кел дайда, че в България има два дома! :) То предполагам другия е на "тъста му"! :)  

преди 2 минути, (:IdioibI:) написа:

Не бе, нека да си мерим автуту, т.е. аз с неговия голф, а той след мен със шкодата ми :) => Ке видим кой как може да потроши чуждия автомобил. :) => НО на кроки голфу го жали. Един е, а аз => пиша тотална щета => Взимам нов служебен. 

Ами сега?! :) И кел дайда, че в България има два дома! :) То предполагам другия е на "тъста му"! :)  

Той няма да може да тръгне с голф по такъв път, а ти за каране говориш?!?!?!? 😂 На моята снимка се вижда, че снега е поти до мантинелата, нагорнище е и спрях да направя снимката. По нагоре снега беше повече и на две места имаше преспи които едва преминах. Какъв голф ще се движи там, то като е сухо не можеш да видиш такава антика по този път? 😂

на 11.03.2025 г. в 11:44, Емил Костов написа:

показност и позьорщина или накратко  СНОБ. Кой съм аз вижте ме.

Абсолютната истина при 90% от хората.

преди 14 минути, чичо Сашо написа:

E, радвам се, че аз съм от останалите 10% и ми трябва ДЖИП за практичност а не за позьорене...

преди 27 минути, чичо Сашо написа:

Така е. Особено при младите, както и с компютрите. Не че на 99% им трябва, супер бърз компютър обаче...как? Нали трябва да се изфукам бе! 4000, 5000 лева компютър. И след 2 години ти каже, че бил вече стар! И обикновено плаща мама и тате!

• Автор
преди 10 часа, (:IdioibI:) написа:

Не бе, нека да си мерим автуту, т.е. аз с неговия голф, а той след мен със шкодата ми :) => Ке видим кой как може ще потроши чуждия автомобил. :) => 

Къде си да припадаш. Днес обърнах на една шкода огледалата.

• Автор
преди 1 час, THEWiZRD написа:

Пропуснал е да отбележи, че Шкодата била паркирана.

Беше Супербъб и  летеше в лявото платно управлявана от един Супертъп, опита се да покаже зъб, но се оказа горски мъх.

• Автор

Миналата седмица му смених маслото. Не знам майстора какво масло му е налял, ама лепи 200 на нанагорнище на баир, че и връща газта. Не ми се мисли нанадолнище. Няма да е разграфен до толкова. Че и станал много икономичен. Иска да върне нафтата и от миналата година.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.