Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо хората си купуват SUV като не могат да ги шофират

Featured Replies

Преди години моя позната си вкара Джип от САЩ. Зимата бръмчеше с рейса беше в страх да го кара, били заледени пътищата много сняг. Е то там му силата бе! Гледам в големите градове пълно с SUV. Ама това е най-неподходящата кола за голям град. Че и не могат да ги паркират в градски условия. Почти всеки ден гледан как някой се мъчи в да го вкара между две коли. И го лепнал на една педя от вратата ми после трябва да ходя да ги търся да мога да си влезна в колата. Да комфортни са спор няма. Ама то и бус дълга база е още по комфортен. Купих преди няколко години за мой авер бус Мерцедес най-дългата база. Толкова беше комфортен, че го кръстих ,,Летящия Кремъл,, Последните години и холандците са изучиха с SUV в града. Интересното е, че почти винаги ги карат жени. Че и ръката си извадила през прозореца като бараба на път за селски сбор. Ама като видиш как го паркирва ти става ясно, че на това трябва да му сложи играничетел на категорията да управлява МПС до 850кг. чисто тегло. Сега съм на паркинг вече 15 мин. За 15 мин. три жени паркираха с SUV до мен. Апропо четох, че искат да въведат тука в Нидерландия закон да има отделна категория за шофиране на SUV. Хахаха и повече от половината ще останат без джипки. И много правилно при една форсмажорна ситуация на пътя, каквото имах преди три години на пътя и благодарение на истинкта ми за оцеляване и перфектни шофьорски умения спасих два човешки живота и тотализиране на кола и са отървахме с един огънат калник само. Пък една такава кифла в SUV сигурно щеше да повлече със себе си към Свети Петър поне още трима четирима грешника. Амин. 

• Отговори 78
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Отговрът е един - показност и позьорщина или накратко  СНОБ. Кой съм аз вижте ме. И не са само жени. И мъже карат и дават газ да ги чуят и видят, ако случайно никой не обръща внимание.

• Въпрос: "Защо хората си купуват SUV като не могат да ги шофират?"  Отговор: "Защото имат желание и възможност". Ако имаше възможност, и ти щеше да си купиш някой Туарег. 

• Greta Crocheter
    Greta Crocheter

Чакайте малко, аз съм нова във форума, но май се ориентирах. Това е тема, в която хора, които не карат SUV, обсъждат тези, които карат SUV и нас всъщност никой нищо не ни пита. 😆 Излизам тих

Публикувани изображения

Отговрът е един - показност и позьорщина или накратко  СНОБ. Кой съм аз вижте ме. И не са само жени. И мъже карат и дават газ да ги чуят и видят, ако случайно никой не обръща внимание.

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Някои караме SUV, за да си поберем всичките деца вътре. 😜

преди 3 минути, Greta Simmer написа:

Някои караме SUV, за да си поберем всичките деца вътре. 😜

Аз имена не съм визирал. Говрим в общия случай. И повярвай Крокодила е прав. Само пред едно училище да видиш позьорщина. И за воезен на деца не е нужен джип, а ван.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Като комшийката. Кара SUV Мицубиши, мъжът и са движи на едно електрическо моторче. Понякога го виждам той се вози до нея в джипката. И веднага се разбира кой е ,,мъжът,, в къщата. 

за българските пътища  това е идеалната кола

ако бяхме читава държава и организирана щеше  да се забрани на жените да шофират и да има само професионални шофьори

другото да се организира в  градски транспорт и работодателите да се задължът да осигурават жилище на работниците  до 2 км от където ще работят хората 

но за съжаление рокфелер  и ротшилд  така са го измислили

затворен кръг

работа-пътуване- данъци  -покупка на кола -наем/ закупуване на жилище -бензин- кредити -високи сгради

дето ти минава живота в асаньора  и в пътуване

а това пречи на кпд-то на човека  и не е ефективен.

капитализмът е неработещата система

трябва да се   организира обществото и всички сгради над  3  етажа да се бутнат и хората да се върнат по селата дето да гледат животни и растения за да не се яде сирене от палмово масло ...

България е тръгнала към  национална катастрофа

никаква регулация и презаселване на София 

град за 500 хил човека заселен  с 2 милиона...

и вместо пенсионерите да се изнесат по селата та даже и гледат кучета и котки по  апартаментите ...

преди 2 часа, Banesc написа:

...

трябва да се   организира обществото и всички сгради над  3  етажа да се бутнат...

...

Ние с Ваня Григорова харесваме това!

Чакайте малко, аз съм нова във форума, но май се ориентирах.

Това е тема, в която хора, които не карат SUV, обсъждат тези, които карат SUV и нас всъщност никой нищо не ни пита. 😆

Излизам тихо и безшумно. 🚙

преди 4 минути, Greta Simmer написа:

Чакайте малко, аз съм нова във форума, но май се ориентирах.

Това е тема, в която хора, които не карат SUV, обсъждат тези, които карат SUV и нас всъщност никой нищо не ни пита. 😆

Излизам тихо и безшумно. 🚙

Друго си е да си караш ДЖИПКАТА и да ти правят път вместо някакъв си 30 годишен ЛЕГЕНДАРЕН гоуф и всеки да ти сече път....

Коркодила рони коркодилски сълзи, че съседката дето не можела да кара имала парички за SUV, а той не може да събере стотинки да смени маслото на гоуфа и мечтите му са едни мизерни - за таралясници малко по-нови от неговата.

преди 1 минута, ined написа:

Коркодила рони коркодилски сълзи, че съседката дето не можела да кара имала парички за SUV, а той не може да събере стотинки да смени маслото на гоуфа и мечтите му са едни мизерни - за таралясници малко по-нови от неговата.

Не знаеш какво приказваш ти  ...... Новите коли са гадни и смотани .... Само старите гоуфове с легендарните двигатели са убави....

знаете ли че българските пътища освен че са по тънки от откраднат асфалт  а са и по тесни с 20 см и с 40 см  за 2 ленти 

за тва ви се струва  че SUV  не е удачен избор обаче за къси растояния 50-100 км е точен 

ама какво  да се прави  това са ни разрешили от посолството 

трябва да има странична бяла линия за очертание на пътя и още 20 см след тая линия ама то няма и линия  маркировка 

@АСПЕКТ ти нали си от берлин  вземи една ролетка и измери ширината на пътя и кажи колко е 

преди 39 минути, Banesc написа:

знаете ли че българските пътища освен че са по тънки от откраднат асфалт  а са и по тесни с 20 см и с 40 см  за 2 ленти 

за тва ви се струва  че SUV  не е удачен избор обаче за къси растояния 50-100 км е точен 

трябва да има странична бяла линия за очертание на пътя и още 20 см след тая линия ама то няма и линия  маркировка 

@АСПЕКТ ти нали си от берлин  вземи една ролетка и измери ширината на пътя и кажи колко е 

Зависи от квартала. Берлин е голям. Както има черни пътища или кози пътеки, така има и огромни улици.

преди 39 минути, Banesc написа:

Сега съм пред Кауфланд.

Това как ти изглежда?

Screenshot-20250311-162414-2.png

Джипката си е чиста показност. Защо ги карат жените? Щото мъже са им ги купили. Това, че не могат да ги карат и има липса на ориентация, това си е включено в куверта.  Като се пре**е парктроника, става весело.

току-що, *S197* написа:

Джипката си е чиста показност.

не е показност а удобен автомобил

особено за по едрите хора 

преди 17 минути, Banesc написа:

И в микробус/ван можеш да събереш голем човек. Ама джипа си друго. Затъмняваш сите прозорци, бичиш мазна чалга и даваш газ, да ти прават место. Често ги карат хора с нерегламентирани доходи и/или жените им с големите джуки.  Такова нещо в Германия, шанса да го видиш е много малък. Чисто избиване на комплекси, без много акъл. На Запад, такива коли се карат от възрастни хора. А тука келеш/галфон(моя любима дума), седнал у S-вица последен модел и фанал Господ за топките. Това е реалноста в бившите соц. страни.

PS: G-klasse  е уникална в това отношение. Черна с черни джамове. Което ми напомня на( за теб специално, така да си смениш мисленето) :

Някой, ако иска, може да брои Бентлите, Г-класи и т.н. Надали има толкова коли от един вид, на едно място. Евала му. на другаря Кадиров. :):)

преди 2 минути, *S197* написа:

И в микробус/ван можеш да събереш голем човек. Ама джипа си друго. Затъмнявам сите прозорци, бичиш мазна чалга и даваш газ, да ти прават место. Често ги карат хора с нерегламентирани доходи и/или жените им с големите джуки.  Такова нещо в Германия, шанса да го видиш е много малък. Чисто избиване на комплекси, без много акъл. На Запад, такива коли се карат от възрастни хора. А тука келеш/галфон(моя любима дума), седнал у S-вица последен модел и фанал Господ за топките. Това е реалноста в бившите соц. страни.

в българия  има 2 милиона пенсионери има достатъчно възрастни хора за джипки 

твърдо убеден съм че  джипките  са идеални за българските пътища с дупки  и черни пътища 

и джипките трябва да са стандарт за кола а другото да се бракува и за претопяване 

• Автор
преди 1 час, Belefor написа:

Друго си е да си караш ДЖИПКАТА и да ти правят път вместо някакъв си 30 годишен ЛЕГЕНДАРЕН гоуф и всеки да ти сече път....

Ми една тъпа немкиня в едно SUV дето щеше да ме пребие и  мен и жена ми на магистралата в Словения като я отбих от пътя и извадих металната палка започна коркодилски сълзи да рони. Че и внучетата деца на 4 годни помъкнала с нея. Само те я спасиха да не си отиде у немско с разбити зъби. Тия дето ги карате тия големи коли айкюто ви е по-малко и от на какавида. И цялата работа се върти около избиване на комплекси. Еле пък ти дето нямаш пари да си ги купиш в кеш, ами ги караш на лизинг не знам какво се пънеш като костилка на трибуквеник.

преди 1 минута, Banesc написа:

в българия  има 2 милиона пенсионери има достатъчно възрастни хора за джипки 

твърдо убеден съм че  джипките  са идеални за българските пътища с дупки  и черни пътища 

и джипките трябва да са стандарт за кола а другото да се бракува и за претопяване 

1)Българските пенсионери, взимат относително ниски пенсии. За разлика от немците и прочие развити страни.

2) Дупките не се плашат от джипките, а по-скоро собсвениците на тези коли. И те си се чупят, ама проблема е, ако са със система 4х4. Там вече можеш да вие на умрело като се счупи нещо. Само танка не се плаши от дупките.

• Автор
преди 24 минути, Banesc написа:

То, ако става на въпрос Сааб Комби е един от най-големите и удобни автомобили, и бие по безопасност и най-добрите SUV, ама нещо не ги карат.

преди 2 минути, *S197* написа:

1)Българските пенсионери, взимат относително ниски пенсии. За разлика от немците и прочие развити страни.

2) Дупките не се плашат от джипките, а по-скоро собсвениците на тези коли. И те си се чупят, ама проблема е, ако са със система 4х4. Там вече можеш да вие на умрело като се счупи нещо. Само танка не се плаши от дупките.

Или на въздушно окачване. Там нещата отидоха майка си в злато.

преди 13 минути, *S197* написа:

S: G-klasse  е уникална в това отношение. Черна с черни джамове. Което ми напомня на:

Някой, ако иска, може да брои Бентлите, Г-класи и т.н.

пп е тая съм си харесал

https://www.toyota.bg/new-cars/new-toyota-c-hr

или тая

или тая  мисля е най добре

преди 4 минути, *S197* написа:

това е най-голямата  лъжа

пенсионерите хвърлят десетки хиляди левове  през терасата

и ходят по разни събрания да си купуват тенжери  за  4000 лв>... алпака...

преди 4 минути, Коркодила написа:

Сааб Комби

хубава кола но ми се вижда предницата да е ниска

което значи че няма мощност и на един баир ще се задъха да го изкачи и  много масло и гориво ще замине 

трябва инерция да се набира и да се ползва за изкачване на баири недай си боже те спре кат  за проверка и после не може баира да изкачи  ако е натоварен багажника с пясък и цимент 

FORD F350 e  колата !

преди 13 минути, *S197* написа:

може да се изгледа цялото видео да стане ясна ситуацията ...

• Автор
преди 9 минути, Banesc написа:

пп е тая съм си харесал

или тая

това е най-голямата  лъжа

пенсионерите хвърлят десетки хиляди левове  през терасата

и ходят по разни събрания да си купуват тенжери  за  4000 лв>... алпака...

хубава кола но ми се вижда предницата да е ниска

което значи че няма мощност и на един баир ще се задъха да го изкачи и  много масло и гориво ще замине 

трябва инерция да се набира и да се ползва за изкачване на баири недай си боже те спре кат  за проверка и после не може баира да изкачи  ако е натоварен багажника с пясък и цимент 

FORD F350 e  колата !

Няма такова нещо. Дори с най-слабия си мотор 150к. с турбо баирите ги яде за закуска. Достатъчно висока в за българските пътища. И е с обикновен прожинно много здраво и евтино за подръжка окачване.

преди 10 минути, Banesc написа:

пп е тая съм си харесал

или тая

Тва първото от клипове не е истински Мустанг! Виж за F350 вече е безумие да го караш в БГ.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.