Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Запазва ли си клиента правото да не си плати в ресторант, ако храната е със съмнително качество

Featured Replies

Апсолютно да. 90 процента от ресторантите са пълен леж. Гледайте Кошмари в Кухнята с Иван Манчев, човека показва самата истина за ресторантьорството към днешна дата. Хората във форума знаят, че съм голям чревоугодник и мен трудно ще ме прекараш с кофти храна. Бачкал съм и в гръцки ресторант, който беше на извънземно ниво и знам вкуса на хубавата прясна храна, и кое колко време отнема за пригатвяне.Много пъти съм отказвал да си плащам, когато ми донесат претоплени и сухи работи. Миналата година със жената отиваме в известно заведение в Берлин, жената си поръча свински джолан на фурна. Донесоха го за по-малко от десет минути. Реално на него му трябва минимум час печене. Абе странна миризма се разнасяше от него. Извиках сервитьорката та някаква черна, че и бабаит, ама разбра, че няма да и пусна фъндък и на бързо го приспадна от сметката и веднага наредих на жената да и донесат нещо дето става за ядене. Иначе щях да бъда -35 евро вътрешна гума. Аз съм фен на грила. В България масово се хвърлят нещата директно от фризера на грила. И то се получава от горе изпечено вътре сурово. Ама повече хора идват гладни, и то човек като е гладен гледа да налълни търбуха и много много не гледа. Аз като бачках в ресторанта, правех заготовки за грила, които се държаха охладени в хладилника, днес като ги направя максимум и утре. Всеки ден пазарувахме пресни продукти от магазина, няколко часа преди да отвори ресторанта. Почти всички клиенти бяха редовни. Дет са вика и личния им живот знаехме, до такава степен редовни. Понеже и бащата имаше ресторант на времето и в нас имаше едни дебели книги, където всичко е написано от А до Я за ресторантьорството. Ама колко от днешните ресторантьори са ги чели? Въпроса е риторичен.

що се отнася за  кошмари в кухнята в Перник имаше едно заведение  и ходихме след  предаването на рожден ден и пак същата работа никаква промяна

гадното  кално увехнало марулево  листо...

в салатата намерих кубче пластмаса евенуално от китайско ренде 

след това зет ми го приеха в бърза помощ  активира му се камък в  жлъчката ...

,заведенията  купуват най-евтината храна от магазините и ползват маргарин вместо масло а пишат с масло

храна навън трябва да се яде по изключение и да е врела и като ти я сервират да чакаш да изтине  

ако е студена  кухня  трябва да се сложи задължително оцет и сол  и да престои  10 минути да стане стерилна 

на всяко нещо което сервират трябва задължително да се  слага сол и да е солено 

може и твърд алкол  водка ракия уиски  мастика  мастика най добре щото е най-висок алкохолен градус  47 за деизфекция 

Нищо лично, но вземи да пишеш книги! Отдава ти се. Сериозен съм.

Извиках сервитьорката та някаква черна, че и бабаит - :lol6::beer:

Сега сериозно! В България самите продукти не струват, така че дори и да се стараят в ресторантите все тая. Като добавим и липсата на карди всичко приключва.

преди 7 часа, Коркодила написа:

Понеже и бащата имаше ресторант на времето и в нас имаше едни дебели книги, където всичко е написано от А до Я за ресторантьорството.

Ето каква книга съм взел на жената, т.е. за да не ходя в ресторанти! :) 

37061z.jpg=> За да имам вяра, че ястието не ще е със съмнително качество. 

Та, рядко я водя на ресторанти! Тя е доста критична и, за да не прави скандали, то избирам много внимателно ресторантите. ;) 

Кроки, та за какъф чепъ влизаш в някакъв съмнителен ресторант? 

=> Винаги се допитвай до местните, т.е. те по-са-запознати в кои ресторанти или кръчми се сервират качествена храна! :) 

Клиентът има право да върне храната, щом е със съмнително качество или инструкциите му не са изпълнени както трябва.  Случва се.

В интерес на персонала е клиента да остане доволен. Обясняваш им спокойно какъв е проблема и те предлагат или да ти приготвят ново, или те питат дали искаш да си поръчаш нещо друго. Няма нужда да хабиш нито собствените си нерви, нито техните. 

Най-добрата реклама за един ресторант са хубавите отзиви за храната и доброто обслужване. Довлният клиент ще разкаже на приятелите си, ще се върне и ще доведе още хора. Повече клиенти - повече пари! 

• Автор
преди 1 час, (:IdioibI:) написа:

Ето каква книга съм взел на жената, т.е. за да не ходя в ресторанти! :) 

37061z.jpg=> За да имам вяра, че ястието не ще е със съмнително качество. 

Та, рядко я водя на ресторанти! Тя е доста критична и, за да не прави скандали, то избирам много внимателно ресторантите. ;) 

Кроки, та за какъф чепъ влизаш в някакъв съмнителен ресторант? 

=> Винаги се допитвай до местните, т.е. те по-са-запознати в кои ресторанти или кръчми се сервират качествена храна! :) 

Абе те вече и читавите подбиха качеството бе. Снощи отивам в известна пицария-грил ресторант в Плевен да взема храна за в къщи. Преди 7 години храната беше уникат там. И понеже всичко останало в Плевен е леж, с изключения на една бутка за скара бира, ама тя беше затворена викам давай от тая пицария. 14 лева врат свинска пържола на грил. То на слънчев бряг на първа линия е толкова бе! Кюфтето 3,30 лева тарелката в магазина 7 лева. Викам давай. И едни пържени картофи и една шопска. Пребирам се. А? Картофките тип Макдоналдс тънките клечки, сухи и притоплени в магнетрона. Шопската неувкусена. Месото си личи, че е печено преди дни, и сега само претоплено. Че и 47 лева ме изгърбиха. И касова бележка не ми дали. Звъннах им, направих ги на 5 стотинки, казах им да връщат парите за месото. Трябвало да звъннат на собственика да видели какво решение да вземат. Днес отивам аз да му звънна, на тоя капут. На времето пак в родния ми град, се натрових от такава храна. Даже доктора успя да познае точно къде и какво съм ял. Смятай. 

преди 29 минути, Greta Simmer написа:

Клиентът има право да върне храната, щом е със съмнително качество или инструкциите му не са изпълнени както трябва.  Случва се.

В интерес на персонала е клиента да остане доволен. Обясняваш им спокойно какъв е проблема и те предлагат или да ти приготвят ново, или те питат дали искаш да си поръчаш нещо друго. Няма нужда да хабиш нито собствените си нерви, нито техните. 

Най-добрата реклама за един ресторант са хубавите отзиви за храната и доброто обслужване. Довлният клиент ще разкаже на приятелите си, ще се върне и ще доведе още хора. Повече клиенти - повече пари! 

Те тия неща са много относителни. В Берлин се заядоха, започна да ми говори на висок тон, и като видя, че давам ключовете от колата на жената и казвам да излезе отиде в колата с детето и нещата отиваха на там да им изпотроша ресторанта, на бързо превключи любезния тон донесе що годе читава храна. Защото има разлика с това да ти объркат поръчката или да не е доизпечено или препечено, което е неволна грешка. Друго е съвсем съзнателно да ти набутват старо месо, от което има  дори риск да умреш. И аз имам фирма, и имам за миналата година две рекламации, които ще управя напълно безплатно за клиента, дори бонуси ще им дам като компенсация,  мога да им върна и парите, ако искат. Не съм имал и грам дискусия с тях по въпроса и да се опитвам да ги прекарам.

преди 34 минути, Коркодила написа:

Те тия неща са много относителни. В Берлин се заядоха, започна да ми говори на висок тон, и като видя, че давам ключовете от колата на жената и казвам да излезе отиде в колата с детето и нещата отиваха на там да им изпотроша ресторанта, на бързо превключи любезния тон донесе що годе читава храна. Защото има разлика с това да ти объркат поръчката или да не е доизпечено или препечено, което е неволна грешка. Друго е съвсем съзнателно да ти набутват старо месо, от което има  дори риск да умреш. 

Възможно е, всякакви места има.

Не е лоша идея, преди да седнеш в ресторант, в който не си бил преди, да провериш рейтинга му в Google или Tripadvisor.

преди 1 час, Коркодила написа:

Абе те вече и читавите подбиха качеството бе. Снощи отивам в известна пицария-грил ресторант в Плевен да взема храна за в къщи. Преди 7 години храната беше уникат там. И понеже всичко останало в Плевен е леж, с изключения на една бутка за скара бира, ама тя беше затворена викам давай от тая пицария. 14 лева врат свинска пържола на грил. То на слънчев бряг на първа линия е толкова бе! Кюфтето 3,30 лева тарелката в магазина 7 лева. Викам давай. И едни пържени картофи и една шопска. Пребирам се. А? Картофките тип Макдоналдс тънките клечки, сухи и притоплени в магнетрона. Шопската неувкусена. Месото си личи, че е печено преди дни, и сега само претоплено. Че и 47 лева ме изгърбиха. И касова бележка не ми дали. Звъннах им, направих ги на 5 стотинки, казах им да връщат парите за месото. Трябвало да звъннат на собственика да видели какво решение да вземат. Днес отивам аз да му звънна, на тоя капут. На времето пак в родния ми град, се натрових от такава храна. Даже доктора успя да познае точно къде и какво съм ял. Смятай. 

Те тия неща са много относителни. В Берлин се заядоха, започна да ми говори на висок тон, и като видя, че давам ключовете от колата на жената и казвам да излезе отиде в колата с детето и нещата отиваха на там да им изпотроша ресторанта, на бързо превключи любезния тон донесе що годе читава храна. Защото има разлика с това да ти объркат поръчката или да не е доизпечено или препечено, което е неволна грешка. Друго е съвсем съзнателно да ти набутват старо месо, от което има  дори риск да умреш. И аз имам фирма, и имам за миналата година две рекламации, които ще управя напълно безплатно за клиента, дори бонуси ще им дам като компенсация,  мога да им върна и парите, ако искат. Не съм имал и грам дискусия с тях по въпроса и да се опитвам да ги прекарам.

Да не си забравиш "Глога" за пред собственика на ресторанта. Другата възможност е най много да не се прибереш овреме в Нидерландия.

Аха, да! Пример снощи си върнах "рибая" понеже беше уелдън, а не мидиъм раар, както го поръчах и обичам :chinese:

преди 1 час, Колев 74 написа:

Да не си забравиш "Глога" за пред собственика на ресторанта. Другата възможност е най много да не се прибереш овреме в Нидерландия.

Той Ганьо бил и бияч. Все на бой налита да ги бие хората. А те даже безплатни ястия му правят....защото той никога не е доволен.

преди 42 минути, Belefor написа:

Той Ганьо бил и бияч. Все на бой налита да ги бие хората. А те даже безплатни ястия му правят....защото той никога не е доволен.

Да, ама първо гледа да изяде всичко и после вика "не ми хареса, няма плащам".

преди 2 часа, Belefor написа:

Дай да не му забелязваме толкова на момчето. Не е виновно ТО, а някой друг. (Може да е и ПАТРОНА)

В друга тема беше написал , че баща му е ПАТРОН, а той се указа ГИЛЗАТА от изтреляния с "Глога"  - патрон. - Вече, ненужна никому - вещ!

не е трудно да се

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

след хипер инфлацията  4000 лв на  ганьо ще  му се  вижда евтино 

Най-малкото като плюска само кюфтета не могат да го излъжат, че пържолата от евтино телешко била рибай стек.

Какъв чревоугодник си ти бе, гущер?
Това, че си дебел, разплут косматко не те прави такъв. Ти си един търбухоогодник. В Нидерландия мааш по една седмица претоплени кифтета, приготвени от дълбоко замразени заготовки на промоция, сега отишъл в България да се прави на велик и иска с 47 лева да му се кланят и да се наплюска с гурмета като от ресторант със звезди Мишлен.
Ами ходи в елитен ресторан бе, цървуле. Нали ходи в Париж, видя "Шанзелизе" :) ...Ама и там се тъпка с бургери от улицата.  Обаче в такива ресторанти   само с отварянето на вратите сутрин стартират с едни 10-15 хиляди евро разходи-за продукти, заплати за персонал и други неща, непонятни за плешивата ти тиква. Там само за бакшиш няма да ти стигнат керливите евра дето си заделил от бачкането по скелетата на строежите в Нидерландия.
Цървул в Нидерландия, цървул в България, цървул където и да си. Това си ти.
Отвори си някоя консерва от багажника на Голф-а, натъпчи си мазния търбух и спри да занимаваш хората с твоите полюции.

• Автор
преди 9 часа, Колев 74 написа:

Дай да не му забелязваме толкова на момчето. Не е виновно ТО, а някой друг. (Може да е и ПАТРОНА)

В друга тема беше написал , че баща му е ПАТРОН, а той се указа ГИЛЗАТА от изтреляния с "Глога"  - патрон. - Вече, ненужна никому - вещ!

Коле, не се напъвай толкова да не пукнеш някоя аорта бе.

Разбирам, трудно е когато си в положение ,,ЦУКЦВАНГ,, но както е казал Марк Аврелий: Времето на тази земя е ограничено и трябва да се ползва за битки. Патрон без гилза не може. Само заедно са сила. И по-голям от хляба няма. Той трябва да се уважава. 

преди 49 минути, Коркодила написа:

Коле, не се напъвай толкова да не пукнеш някоя аорта бе.

Разбирам, трудно е когато си в положение ,,ЦУКЦВАНГ,, но както е казал Марк Аврелий: Времето на тази земя е ограничено и трябва да се ползва за битки. Патрон без гилза не може. Само заедно са сила. И по-голям от хляба няма. Той трябва да се уважава. 

Нищо не каза. Както мого са ти го казвали - ти си"кал по гърбо и дребни рибки в джобетата" Я го разбереш, я не. Щото още пикаеш по лопуша.

• Автор
преди 1 час, Колев 74 написа:

Нищо не каза. Както мого са ти го казвали - ти си"кал по гърбо и дребни рибки в джобетата" Я го разбереш, я не. Щото още пикаеш по лопуша.

Цукцванг е термин от шахмата, когато си в позиция, че всеки ход ти е губещ. Я го разбереш я не.  

преди 19 часа, Коркодила написа:

Абе те вече и читавите подбиха качеството бе.

Кроки, остави храната. Сподели как са цените на недвижими имоти из Карнобатско!? 

Моя баба е от там. Да, тя е израсла сираче, т.е. нямам много информация кои са ѝ били родителите, но знам от коя рода е. 

Това, че си чревоугодник го разбрах. По споделеното фото тук, но толкова ли из твоя род няма земеделци? Останалото е да се научи жена ти да готви! :)  

преди 19 часа, Коркодила написа:

14 лева врат свинска пържола на грил

Кроки и с ценообразуване на ресторант съм се занимавал. Въобще: Знайно е, че качествената храна е по-скъпа! ;) 

Жена ми: Тя понеже е практична. Разсъждава така: Гледа къде има "оборот". ;) Това било критерий, че няма "залежали" продукти! => Женска ѝ логика ... прочие ...

Тук, като видяха, че е претенциозна, то продавачите в хранителните магазини започнаха да ме съветват коя стока да взема, ако не пазарува жена ми. :)

Иначе попътните заведения по подбалканската ги зная. На север => Хм ... там съм пътувал само служебно, т.е. само веднъж ми се наложи да спря, че една колежка огладня. 

За Плевен ... хм ... отдавна не съм отсядал там. 

Въобще: Принципа е следния: Да имаш познати от региона. ;) Тук не говорим колко е лъскав даден ресторант, а до колко е вкусна храната. ;) 

И, едно е пържола на грил, а друго е пържола на дървени въглища. ;) 

НО, аз имам проблем със зъбите вече и по предпочитам Плескавица. :) => Най-убавата бе нерде из Србско. :) Май бе покрай една чешма. НО, спомена ми е от ... 15 и нагоре години, когато се прибирах от Италия.  

преди 20 часа, Greta Simmer написа:

Да, но не трябва да е вкусвал. ;) Т.е. в такива случаи се вика управителя на ресторанта, а не вдигаш скандал на сервитьора. ;) 

Ако ти визуално или по мирис не може да прецениш, то съмнение след като си изял повече от една хапка е признак, че имаш проблем с перисталтиката. ;) 

преди 19 часа, Greta Simmer написа:

Не е лоша идея, преди да седнеш в ресторант, в който не си бил преди, да провериш рейтинга му в Google или Tripadvisor.

А, не мисля така. На една моя позната брат ѝ бе готвач. Създаде си много профили, за да вдигне рейтинга на ресторанта му. :)

Та, моята жена е не на вие или на ти с тоя способ. Вижда друго: Колко маси има заети в ресторанта и се заглежда какво са си поръчали по тях. ;) => От време на време ми става неудобно от нейното ѝ поведение, но разочарована ли е от даден ресторант => Повече не стъпваме в него. 

По пътно критерия ѝ са кюфтетата, т.е. там е да "залъжеш" моментния си глад. Ако ѝ допаднат следващото е шкембе-чорба. 

За региона мога да споделя къде има вкусни ястия. По време на пандемията дори някои предлагаха доставка до вкъщи. НО, тук не е като големите градове, т.е. тук по скоро е "домашна кухня". ;) = Няма фиксирани менюта! Някои ресторанти имат обедно меню! -> Т.е. да имат "стандартно", но сме предпочитали ястия от "обедното" меню. => Вечерни ресторанти няма! => Вечер се трансформират на кръчми! ;) = Друга тема ... :) 

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

Да, но не трябва да е вкусвал. ;) Т.е. в такива случаи се вика управителя на ресторанта, а не вдигаш скандал на сервитьора. ;) 

Ако ти визуално или по мирис не може да прецениш, то съмнение след като си изял повече от една хапка е признак, че имаш проблем с перисталтиката. ;) 

Една-две хапки е допустимо да опиташ, за да си сигурен - поне на местата, където аз ходя. 

Има и друго - понякога се ходи в даден ресторант не заради храната, а заради обстановката, заради музиката на живо или защото компанията е решила така. В някои ресторанти, където ходя по-редовно и знам как готвят, знам какво да си поръчам и какво да избягвам. Все пак излизаме, за да се отпуснем, а не за да вдигаме скандали.

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

А, не мисля така. На една моя позната брат ѝ бе готвач. Създаде си много профили, за да вдигне рейтинга на ресторанта му. :)

И това го има. Също има агенции, които плащат на хора, за да пишат високи рейтинги на определени фирми - техни клиенти. 

Два пъти ми бяха взели телефонния номер отнякъде и ме вкарваха в техните уотсап групи. За малко да направя големите пари, ама ги блокирах и изтървах тази златна възможност. 

WhatsAppImage2025-03-18at08_16.34_8edf21b1.jpg.75a91f86256a346e03b812667e1231ec.jpg

преди 1 час, Greta Simmer написа:

Една-две хапки е допустимо да опиташ, за да си сигурен - поне на местата, където аз ходя. 

Кроки едва ли е гледал "Крилце или кълка". ;)  

Та, към момента на създаването на филма българите доста сме се смели, но сега ресторантите ни станаха по въпросния стандарт. 

За мен най-хубавите ресторанти са в миналото. => Бяха ги нарекли "Студентски столове". За 50см -> първо, второ и трето! Вкусотии и т.н., а като бях войник = съм се нагледал и на друг вид храна.  

Та ... така се научих да разпознавам качествената и съмнителната храна. ;) => Само с един поглед! 

Проблема при меня е друг: Възпитан съм да оставам чинията празна. Жената разбра това и като види, че оставам нещо = става малка "семейна война". :) В смисъл => Веднага съм подложен на разпит и защо не съм ѝ наредил какво ми се яде. :)  

Иначе: Прави перфектна мусака и баница! С боба е "скарана", т.е. тя го обича на чорба, а аз на яхния. Все пак се научи и на яхния. ;) 

Имаше моменти и аз готвих. Тя бе почнала нова работа. НО, това е друга тема. 

Иначе моя вкусотия която съм правил е Свинско с кисело зеле. 

А, единствено което правим с жена ми общо е: Пълнена агнешка плешка. Хм ... то май 6 май е близко. :) 

Извод: Колкото повече мъж е капризен по отношение на храната = значи е менте мъж!  :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.