Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ремонт на щори тип "Завеса" при скъсана връвчица

Featured Replies

Тези щоири ги ползвам от години без никакъв проблем, но скоро при отварянето им, 

/дръпнах по-силно връвчицата им и тя ми остана в ръката. От там започнаха моите проблеми,

тъй като с дни, аз и съпругата ми не можем да възстановим работата на вертикалните ни щори:

-.jpg.2efb0944047f18a766e782e5e62b3d53.jpg

За целта влязох в интернет пространството, за да търся видео което да показва как да се сложи тази връвчица,

за да могат щорите да работят нормално. Намерих само видео на което се поставяше такъв вид връвчица,

но за щори модел тип "ПЕРДЕ". За съжаление за моя модел, не намерих НИЩО:

Монтаж на скъсана връвчица на щори тип "ПЕРДЕ"

Защото при всички наши опити, да накараме щорите ни да заработят правилно,

ние достигахме до "половинчати" резултати.

Те се САМО или отваряха, или пък САМО . . .затваряха !?

Молбата ми към участниците във форума е / ако имат възможност/, да ми дадат линк към някое видео,

което показва на практика, как се поставя връвчицата на корниза, за да се ОТВАРЯ и ЗАТВАРЯ той правилно !

преди 39 минути, Optium написа:

Тези щоири ги ползвам от години без никакъв проблем, но скоро при отварянето им, 

/дръпнах по-силно връвчицата им и тя ми остана в ръката. От там започнаха моите проблеми,

тъй като с дни, аз и съпругата ми не можем да възстановим работата на вертикалните ни щори:

-.jpg.2efb0944047f18a766e782e5e62b3d53.jpg

За целта влязох в интернет пространството, за да търся видео което да показва как да се сложи тази връвчица,

за да могат щорите да работят нормално. Намерих само видео на което се поставяше такъв вид връвчица,

но за щори модел тип "ПЕРДЕ". За съжаление за моя модел, не намерих НИЩО:

Монтаж на скъсана връвчица на щори тип "ПЕРДЕ"

Защото при всички наши опити, да накараме щорите ни да заработят правилно,

ние достигахме до "половинчати" резултати.

Те се САМО или отваряха, или пък САМО . . .затваряха !?

Молбата ми към участниците във форума е / ако имат възможност/, да ми дадат линк към някое видео,

което показва на практика, как се поставя връвчицата на корниза, за да се ОТВАРЯ и ЗАТВАРЯ той правилно !

Безмислено е да се занимаваш с глупости

• Автор
преди 18 минути, Емил Костов написа:

Безмислено е да се занимаваш с глупости

Явно е че на някои хора с високи доходи им е "широко" около врата , след като подобни обикновенни битови ремонти в дома,

се явявят като "глупости" !

Но какво да кажем ние с "гайдите", бе чоджум !?

Че за една скъсана връвчица, ще трябва да дадеш 100 лева за изработването на нов корниз ?

Сега се уверявам в мъдрите думи на Карл Маркс, довели до избухването на ВОСР в Русия, че:

БИТИЕТО, ОПРЕДЕЛЯ СЪЗНАНИЕТО !

преди 2 минути, Optium написа:

Явно е че на някои хора с високи доходи им е "широко" около врата , след като подобни обикновенни битови ремонти в дома,

се явявят като "глупости" !

Но какво да кажем ние с "гайдите", бе чоджум !?

Че за една скъсана връвчица, ще трябва да дадеш 100 лева за изработването на нов корниз ?

Сега се уверявам в мъдрите думи на Карл Маркс, довели до избухването на ВОСР в Русия, че:

БИТИЕТО, ОПРЕДЕЛЯ СЪЗНАНИЕТО !

За какви 100 лева говориш и за какви революции и прочие?! Въобще се чудя за какво ти пиша в малоумните теми. И нали се сещаш, че тоя конец, за да се скъса е изгнил отвсякъде. Дори да го снадиш или да подмениш част от него пак ще се скъса. Така ги правят.

Евати квантовата физика - да мушнеш един шнур на "подкова"

преди 33 минути, Teemo v.3 написа:

Евати квантовата физика - да мушнеш един шнур на "подкова"

Абсолютно! Даже може вместо коне - да ползва корда, че ще държи повече.

Вкъщи съм с външни, ролетни щори и сам смених половината ленти. Другата половина не съм, щото е 5 етаж и е леко кофти.

преди 7 минути, jhoro написа:

Абсолютно! Даже може вместо коне - да ползва корда, че ще държи повече.

Вкъщи съм с външни, ролетни щори и сам смених половината ленти. Другата половина не съм, щото е 5 етаж и е леко кофти.

Той принципа е един и същ - прекарва от едната страна на държача, застопорява на последния (може и да не - малко по - трудно се придърпва) и прекарва от другата страна. Единствено може да се наложи, да върне и един свободен, да дърпа от другата страна.

• 4 седмици по-късно...
  • Автор
на 25.03.2025 г. в 15:08, Gangosa написа:

Погледнете това ако са вашия модел https://shtora.bg/vertikalni/instalation.php

Да,

това са същия модел щори, на които се скъса въженцето.

На г-н Костов мога да кажа че въженцето се скъса при рязко дърпане от моя страна,

а не от това че е . . .прогнило !

Нещата не са толкова лесни и прости с този тип щори тип "ЗАВЕСА", защото въженцето трябва да бъде поставено така че:

те трябва да се "отварят и събират" от средата на прозореца !

Напълно оборудваната ми щора стои вече един месец на пода в хола (с измъкната и непоставена връвчица),

и прозореца в спалнята ми е без покритие (добре че е на по-горен етаж) и няма пряка видимост от вън!

Моля, ако е възможно някой да ми открие и публикува видео, за монтаж на скъсана връвчица 

принадлежащо на щора тип "ЗАВЕСА". За съжаление подобно видео ръководство в интернет пространството,

до сега не можах да открия !? 

преди 20 минути, Optium написа:

Моля, ако е възможно някой да ми открие и публикува видео, за монтаж на скъсана връвчица принадлежащо на щора тип "ЗАВЕСА". За съжаление подобно видео ръководство в интернет пространството, до сега не можах да открия !? 

Най-практичното решение според мен - потърси фирма, монтираща такива щори.

• Автор
преди 3 часа, jhoro написа:

Най-практичното решение според мен - потърси фирма, монтираща такива щори.

Това е крайно решение, свързано с излишни разходи, защото само за посещение ( без монтажа),

фирмите взимат по 50 лева. За това откъснатата връвчица трябва да намеря начин да си я вържа сам,

след което да взема щората и да си я монтирам на тавана, където си има предварително застопорени щипки.

И след като видео, за монтаж на подобна връвчица за щори тип "завеса" не мога да открия, от утре ще търся работилници

за производство и монтаж на щори. 

Там барем, намеря някой майстор който да ми покаже нагледно, как и къде да промуша тази връвчица в щората.

Нямам собствен транспорт, пък и щората е с дължина около 3 метра, така че е неудобна за транспортиране в градския транспорт,

поради което ще трябва да се ремонтира на място !

преди 25 минути, Joss Bomon написа:

@Optium Ако вземеш да ме отблокираш, ще видиш всички подробности във видеата, Байо!

Докато не те отблокира - няма да види И това!

Пп. Цитирам, защото мен още не ме е блокирал. Надявам се!

преди 2 минути, jhoro написа:

Докато не те отблокира - няма да види И това!

Пп. Цитирам, защото мен още не ме е блокирал. Надявам се!

Проблема си е негов. Бъзикал съм го, но винаги съм давал и алтернативи на питанията му. Негова си работа - На сърдит Петко, празна му торбичката...

• Автор
на 21.04.2025 г. в 17:16, Joss Bomon написа:

Проблема си е негов. Бъзикал съм го, но винаги съм давал и алтернативи на питанията му. Негова си работа - На сърдит Петко, празна му торбичката...

Е, какво от това че съм те "отблокирал", защото не виждам нищо повече от това което знам. 

Това което виждам съм го публикувал в началото на темата, където съм описал подробно проблема.

Даже видеото което открих в Yandex, демонстрирано от руснака е много по-добро / като изпълнение/,

от английско говорящите видеа:

Руският метод

Защото за съжаление нито руския, нито англосаксонския метод ми вършат работа !

Аз много ясно обясних в началото на темата си, че моите щори са тип ЗАВЕСА, а не - ПЕРДЕТА !

Завесата се прибира и затваря в средата на прозореца, за разлика на типа ПЕРДЕ, което се отваря

и затваря в единия край на корниза, там от където се дърпа.

Инструкция за поставяне на връвчица за подобен тип щори тип ЗАВЕСА, не успях да открия никъде в нета !?

Мога да си поръчам нова щора и тя ще е между 60-70 лева, но 90% от тях са предимно внос от Турция.

В България щори се произвеждат в Тетевен и Гоце Делчев. Не мога да отида до там за да им я дам за ремонт

или да си поръчам нова. Но където и да отидеш днес по офисите на фирми за щори, всички лъжат и те убеждават

че предлагат българско производство.

А моята наистина е българска и е вече на 15 години. В никакъв случай не мога да я сравнявам

с боклуците 2-ро и 3-то качество, което нашите фирми купуват на едро (килограм), от южната

ни съседка и ги продават на местния пазар с . . .200-300% надценка !

Ще помоля участниците във форума, да ми помогнат като ми дадат адресите на по-малки цехове

за монтаж / ако знаят такива/, където да ми я възстановят !

• Автор
на 21.04.2025 г. в 9:49, jhoro написа:

Най-практичното решение според мен - потърси фирма, монтираща такива щори !

Да, наистина по форумите само "с приказки", подобни проблеми

не биха могли да се разрешат, защото:

За лозето си трябва мотика !

И аз след едномесечно търсене посредством приятели и познати открих точния човек,

който ми свърши работа:

фирма SUNNY BLIND

София

ул. Овчарска 22

Калин

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.