Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Загадката СПИН

Featured Replies

От години ми е много интересно. Как така болестта СПИН е открита през 80 - те години на 20 век, време, в което се очаква вече човечеството да познава всички болести? Как така тя се появява изведнъж и покосява толкова мъже хомосексуалисти, при положение, че хомосексуалността съществува от зората на човечеството. Как така, ако това е истинска и естествена болест, няма данни за нея от древните гърци и римляни, при положение, че точно по времето на древни Гърция и Рим хомосексуалността е била норма в тези общества? Щом древните египтяни са знаели за автоимунните болести, как така в литературата на древния свят няма и едно описание на болестта СПИН?  Или пък по времето на Ренесанса, когато богатите масово са правели оргии?

Как така човечеството уж е пратило хора на Луната, но не е имало масово познания за много болести през 80 - те години на 20 век?🤔

Моля, без конспирации.

Не вярвам хората в античността да са били тъпи и да не са забелязали болестта СПИН. Щом са можели да разпознаят симптомите на рака от симптомите на Бехтерев.............

• Автор

Да, точно така. Странно ми е. Не може хората чак толкова късно да са я открили тази болест. Виж, за ковида историята с прилепите също звучи малко странно. Като цяло, напоследък за тежките болести много се обвиняват животните. А има доказателства, че ковид е биологично оръжие.

преди 1 минута, Anneliese написа:

А има доказателства, че ковид е биологично оръжие.

Няма такива доказателства. Това е конспирация.

• Автор

По - добре кажи за СПИН. Лично на мен ми е странно. Уж всичко е започнало от бушмени, ловуващи маймуни за ядене, но тези хора бързо са умирали. Те не са пътували по света. Стояли са си по родните места и там са и умряли. Първите случаи на СПИН били в Конго, в района на Киншаса. Би трябвало да си остане африканска. Но тя се е разпространила по света. Как, ми е много странно.Африканците са затворени хора, живеят си според своите култури и вяра. Не биха общували с бели, още повече не биха спяли с тях. Нека да не забравяме, че по принцип дълго време в човешката история е имало расизъм, робство и насилие от страна на бели към чернокожи африканци.

Сещам се и за чернокожите роби в САЩ. Как пък и те не са били болни? Как пък те не са пренесли болестта?

Изобщо ми е голяма чуденка нещо да се пръкне току - така.🤔

преди 35 минути, Anneliese написа:

Да, точно така. Странно ми е. Не може хората чак толкова късно да са я открили тази болест. Виж, за ковида историята с прилепите също звучи малко странно. Като цяло, напоследък за тежките болести много се обвиняват животните. А има доказателства, че ковид е биологично оръжие.

инвалидке - вирусите и те еволюират не само хората - така че винаги ще има нови болести

и те като хората се приспособяват към лошите неща - ние като ни атакува студА СЕ КРИЕМ ПОД ПОКРИВ - ВИРУСА КАТО ГО АТАКУВА АНТИБИОТИКА СЕ КРИЕ ПОД ПОКРИВ - И СТАВА ПО УСТОЙЧИВ

• Автор

А как така не е бил познат преди? И как първо се твърди, че е болест на хомосексуалистите, после пък се оказва, че не е така?

Тя тогава се е появила при хората. Преди това е съществувала при маймуните. Това съм чувала и чела. От маймуните се е прехвърлила на хората чрез : вариант 1 - ваксина срещу не знам си каква заразна болест, в която ваксина една от съставките е била кръв от маймуна ; вариант 2 - африканците са яли маймуни, полу-сготвени или сурови. 

При хомосексуалните мъже по-лесно се предава, заради естеството на половия акт. Но това не значи, че при жените не се предава. Има известни жени, които са починали от СПИН. 

Те много болести не са били познати в древноста например диабет подагра и др. та майсторката на шаржа напразно се чуди

преди 10 минути, Муца написа:

Тя тогава се е появила при хората. Преди това е съществувала при маймуните. Това съм чувала и чела. От маймуните се е прехвърлила на хората чрез : вариант 1 - ваксина срещу не знам си каква заразна болест, в която ваксина една от съставките е била кръв от маймуна ; вариант 2 - африканците са яли маймуни, полу-сготвени или сурови. 

При хомосексуалните мъже по-лесно се предава, заради естеството на половия акт. Но това не значи, че при жените не се предава. Има известни жени, които са починали от СПИН. 

Нащта Муца отвред лабуца!

• Автор
преди 26 минути, petie1 написа:

Те много болести не са били познати в древноста например диабет подагра и др. та майсторката на шаржа напразно се чуди

Ако беше се поинтересувал от история на медицината, щеше да откриеш колко много са знаели за болестите древните египтяни, гърци и римляни. Знаеш ли, че са правели трепанация? Или че са имали хирургически инструменти, подобни на днешните? Че са познавали и рака и диабета? Че първата протеза е дело на древните египтяни? Че са знаели за болестта на Бехтерев?

А, да, забравих, извънземните са им дали информацията наготово.🤭

преди 1 час, Муца написа:

Има известни жени, които са починали от СПИН. 

Даже арабки умират! Например Ofra Haza от СПИН умря!

преди 24 минути, Муца написа:

Знам. И супермоделът Джия Каранджи , която е била много известен модел през 70-те и 80-те. Италианка.

8KxvKGl8lQembejIadDP03qjEYT.jpg

болести не съществуват

спин е измислица на  фармацията  за да се продават презервативи

за да  има малко население което е с високо кпд 

а не като индия и китай

както се  знае в  тези държави фарма мафията не съществува имат си народна медицина ...

преди 5 часа, Anneliese написа:

Не вярвам хората в античността да са били тъпи и да не са забелязали болестта СПИН.

спин е измислен по време когато е вилнеела дрогата и наркоманията

вкарвали са си венозно някакви боклуци в кръвоносната система

и после са казвали спин 

а реално е някаква съмнителна химия

другото което е има ампули  стъклени с лекарства които се режат с  бръснарско ножче и  парчета стъкло  попадат в спирнцовката и после се инжектират....

преди 6 часа, Anneliese написа:

А как така не е бил познат преди? И как първо се твърди, че е болест на хомосексуалистите, после пък се оказва, че не е така?

Никога не е била болест на хомосексуалистите. Предава се по кръвен или полов път. И за мен СПИН е разработен искуствено. Сега поради каква причина не ми се обяснява. 

Колкото до РИМ или пък по времето на тъумните векове също се е умирало от подобни болести като трипер и сифилис.

• Автор

На Вас Ви липсва четенето с разбиране. Знам за починалите от СПИН жени, говоря за съвсем самото начало на болестта в САЩ, когато болестта е била позната като "гей рак" и е покосявала само мъже. Съвсем първите случаи, много преди жените, децата и жертвите на заразяване при операция или кръвопреливане като Айзък Азимов. Съвсем за самото начало говоря. Хомосексуалисти има отдавна в човешката история, а СПИН се появява едва през 80 - те години на 20 век? И как идва от маймуни към хора, като първите заразени африканци бързо са се разболяли и умряли, без да имат време за каквото и да е?  Нали учените казват, че извън човешкото тяло СПИН не може да живее дълго и даже елементарни препарати за чистота му виждат сметката но разни мебели и повърхности?🤔

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Никога не е била болест на хомосексуалистите. Предава се по кръвен или полов път. И за мен СПИН е разработен искуствено. Сега поради каква причина не ми се обяснява. 

Колкото до РИМ или пък по времето на тъумните векове също се е умирало от подобни болести като трипер и сифилис.

В началото са я рекламирали болестта като "гей рак", вземи прочети историята. Ти поне сигурно знаеш английски, аз- не, и чета само каквото има на български език, а то е малко.

Болести има от началото на човечеството - триперът и сифилисът са били познати. Ракът и диабетът - също. Но ми е много интересно как такова смъртоносно нещо като СПИН с неговите симптоми не е бил забелязан дори през Ренесанса, дори от велият Леонардо да Винчи, който също е хомосекуалист.🤔 Да Винчи е изследвал човешкото тяло, скицирал го е. Бил е доста наблюдателен.

преди 12 минути, Anneliese написа:

На Вас Ви липсва четенето с разбиране. Знам за починалите от СПИН жени, говоря за съвсем самото начало на болестта в САЩ, когато болестта е била позната като "гей рак" и е покосявала само мъже. Съвсем първите случаи, много преди жените, децата и жертвите на заразяване при операция или кръвопреливане като Айзък Азимов. Съвсем за самото начало говоря. Хомосексуалисти има отдавна в човешката история, а СПИН се появява едва през 80 - те години на 20 век? И как идва от маймуни към хора, като първите заразени африканци бързо са се разболяли и умряли, без да имат време за каквото и да е?  Нали учените казват, че извън човешкото тяло СПИН не може да живее дълго и даже елементарни препарати за чистота му виждат сметката но разни мебели и повърхности?🤔

В началото са я рекламирали болестта като "гей рак", вземи прочети историята. Ти поне сигурно знаеш английски, аз- не, и чета само каквото има на български език, а то е малко.

Болести има от началото на човечеството - триперът и сифилисът са били познати. Ракът и диабетът - също. Но ми е много интересно как такова смъртоносно нещо като СПИН с неговите симптоми не е бил забелязан дори през Ренесанса, дори от велият Леонардо да Винчи, който също е хомосекуалист.🤔 Да Винчи е изследвал човешкото тяло, скицирал го е. Бил е доста наблюдателен.

Беше болестта и на наркоманите, защото се предава и по кръвен път. Кой какво е рекламирал за мен е без значение. И сега го има СПИН и си е доста опасен.

Да Винчи каквото и да е описвал, не е имал знанията или инструментите, за да знае какво се случва. Колкото до Трипер и Сифилис те са били доста разпространени, особено при колонизирането на Америките и Африка. 

СПИН в момента не е загадка. Знаяе се как се пренася и как се заразява човек, както и защо умира.

СПИН не е болест! 

Придобитата имунна недостатъчност е в следствие мутиращи ретро-вируси.

Т.е. за да има лечение, то трябва да се види кой е HIV-причинителя?!

Цитат

Автоимунните проблеми продължават да бъдат загадка. Все още изследователите не знаят точно какво в организма провокира освобождаването на протеини, наречени антитела, които атакуват собствените му здрави клетки. Проблемът може да се появи при всеки човек, но някои фактори сякаш отварят врата за болестния процес.

Видове автоимунни заболявания - симптоми, диагностика и превенция | For Life

В момента има само превенция! Поради това, че вируса се предава по кръвен начин. 

Ти готова ли си умишлено да се заразиш с такъв вирус? => Едва ли! :) Е, как да се намери в този случай лекарство? :) 

п.п. Отделно, че опитите с примати вече са забранени! :) => Считало се като насилие върху животните! :) 

преди 5 часа, Anneliese написа:

Ако беше се поинтересувал от история на медицината, щеше да откриеш колко много са знаели за болестите древните египтяни, гърци и римляни. Знаеш ли, че са правели трепанация? Или че са имали хирургически инструменти, подобни на днешните? Че са познавали и рака и диабета? Че първата протеза е дело на древните египтяни? Че са знаели за болестта на Бехтерев?

А, да, забравих, извънземните са им дали информацията наготово.🤭

Ааа толкова са знаели че са смятали болестите за проклятия и магии :)

Представи си знам ги тези факти и без история на медицината :)

За туморите може и да са знаели ама за диабет и автоимуни заболявания малко ме съмнява

Не били извънземни ами най ми били атланти :)

• Автор
преди 7 минути, Емил Костов написа:

Беше болестта и на наркоманите, защото се предава и по кръвен път. Кой какво е рекламирал за мен е без значение. И сега го има СПИН и си е доста опасен.

Да Винчи каквото и да е описвал, не е имал знанията или инструментите, за да знае какво се случва. Колкото до Трипер и Сифилис те са били доста разпространени, особено при колонизирането на Америките и Африка. 

СПИН в момента не е загадка. Знаяе се как се пренася и как се заразява човек, както и защо умира.

Не само по кръвен, но и по полов. Тогава възниква въпросът как пък болестта никога не я е имало и се появява ей така от нищото през 80 - те години на 20 век.

Да Винчи може и да не е имал микроскопи и подобни. Но СПИН си има характерни симптоми, например саркомът на Капоши. Би трябвало поне през Ренесанса хората да са знаели за болестите, предавани по полов път и да са внимателни. Ако това е гей болест, би трябвало Леонардо да го е знаел от хора от своето обкръжение. Той е бил доста любознателен и е четял много, имал е всестранни интереси.

Въобще не вярвам, че комбинацията от рязко отслабване без видима причина, саркомът на Капоши и бронхопневмонията няма да направят впечатление и да стреснат хората даже през Ренесанса. На една бубонна чума са и разпознавали симптомите.

преди 9 минути, petie1 написа:

Ааа толкова са знаели че са смятали болестите за проклятия и магии :)

Представи си знам ги тези факти и без история на медицината :)

За туморите може и да са знаели ама за диабет и автоимуни заболявания малко ме съмнява

Не били извънземни ами най ми били атланти :)

Смешко, точно древните египтяни първи прокарват идеята за имунната система и автоимунните болести. Може и да не са имали днешните знания и технологии, ама са били доста наблюдателни.

Или ще кажеш, че и извънземните са им дали познанията по астрономия и са им казали да подравнят пирамидите по съзвездието Орион?🤭

преди 22 минути, (:IdioibI:) написа:

СПИН не е болест! 

Придобитата имунна недостатъчност е в следствие мутиращи ретро-вируси.

Т.е. за да има лечение, то трябва да се види кой е HIV-причинителя?!

Видове автоимунни заболявания - симптоми, диагностика и превенция | For Life

В момента има само превенция! Поради това, че вируса се предава по кръвен начин. 

Ти готова ли си умишлено да се заразиш с такъв вирус? => Едва ли! :) Е, как да се намери в този случай лекарство? :) 

п.п. Отделно, че опитите с примати вече са забранени! :) => Считало се като насилие върху животните! :) 

Доколкото четох за автоимунните, се смята, че силният стрес ги отключва. А сега четох, че и ковид също. Интересно, защото сега в групата за Бехтерев във фейсбук постоянно идват нови хора, току - що диагностицирани или с подобни симптоми и питат къде да ходят на изследвания и кои са най - добрите ревматолози. Министерството на здравеопазването би трябвало да се притесни, че нараства броят на хората с автоимунни заболявания. Но в медиите не пише нищо. Странно.

преди 37 минути, Емил Костов написа:

и по кръвен път

Не и по кръвен път, а само по кръвен път! ;) 

преди 8 минути, Anneliese написа:

Смешко, точно древните египтяни първи прокарват идеята за имуннаа система и автоимунните болести. Може и да не са имали днешните знания и технологии, ама са били доста наблюдателни.

Да бе точно  древните египтяни ще прокарат идеята за имуна  система без да знаят за вируси и бактерии :)  Мисли малко преди да драскаш де

Казах ти питай атлантите не мен..:)

А кат стана дума за пирамиди май май наистина им нещо извънземно в тях :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.