Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Троен мъжки 3.5 мм кабел - съществува ли такъв и къде може да се купи?

Featured Replies

Някой знае ли дали такъв кабел съществува (и да е по-дълъг, естествено)

spacer.png

и къде може да се купи такъв? Или ако не съществува, как може с други кабели да се докара такава "конфигурация" на кабела? Трябва ми, за да използвам две звукови карти, звукът от които да отива в субуфера.

Разрешен от Валсо

• Автор

Тези, които показвате са с жак за микрофон. На мен такъв не ми трябва. Трябва ми да са с два зелени жака (за звук).

• Автор
преди 32 минути, Raze написа:

Освен сам да си направиш такива, не намирам аз поне никъде да се продават.

Първият линк от твоя пост ми даде идея и май само така ще стане: https://ardes.bg/product/lanberg-3-5-mm-zhak-kam-2x-3-5-mm-zhak-ad-0024-bk-243256

Това нещо влиза в субуфера (понеже той има само един вход за звук), а от двете женски излизат два обикновени дълги кабела мъжко към мъжко 3.5 мм, които всеки от тях влиза в съответната звукова карта.

преди 2 часа, Валсо написа:

Питах бат Гошо и ми показа , че бат Али имал уж ама не съм сигурен дали това търсите? Но са много къси 30 см.

https://www.aliexpress.us/item/2255800154251376.html?src=google&pdp_npi=4%40dis!USD!0.75!0.75!!!!!%40!12000020855592194!ppc!!!&gatewayAdapt=glo2usa

https://www.daraz.pk/products/universal-ipod-aux-4-pole-3-pole-35mm-male-to-male-mp3-mp4-aux-audio-stereo-cable-20cm-30cm-i534777688.html

https://www.aliexpress.us/item/4000340566128.html?src=google&pdp_npi=4%40dis!GBP!0.59!0.59!!!!!%40!12000020855592194!ppc!!!&gatewayAdapt=glo2usa

large.audiojack.png.802656e76e7406eb1891

Не е реклама , но мисля , че ще ги имат и в България. Като гледам 70% ще ги намерите в сайта ако не ги намерите пишете им.

https://pulsarbg.com/Default.asp?m=articles&GRL1_ID=79

• Автор

@Gangosa, в този пост съм написал възможно решение и какво точно търся: https://www.kaldata.com/forums/topic/341246-троен-мъжки-35-мм-кабел-съществува-ли-такъв-и-къде-може-да-се-купи/#comment-6056935

Аз се надявах да има адаптор с общо 3 мъжки жака, ама като няма, ще стане и с две женски букси. Даже вече ги поръчах. Като ги закача и настроя картите, ще кажа дали е станало и тогава ще маркирам темата като решена.

преди 8 часа, Валсо написа:

Трябва ми, за да използвам две звукови карти, звукът от които да отива в субуфера.

:lol6:Това само Линукс го може...

преди 8 часа, Валсо написа:

Трябва ми, за да използвам две звукови карти, звукът от които да отива в субуфера.

Не е добре да се свържат изходи накъсо, както искаш да направиш!

преди 10 часа, Валсо написа:

spacer.png

и къде може да се купи такъв? Или ако не съществува, как може с други кабели да се докара такава "конфигурация" на кабела? Трябва ми, за да използвам две звукови карти, звукът от които да отива в субуфера.

всъщност тоя кабел е за една звукова  карта към два суббуфера ....

Всъщност Иванчо, като не разбираш от нещо, не е хубаво да си пишеш простотиите пред хората. 

Прочети двата поста над твоя. За мислене, няма да те карам да го правиш.

За да се прави подобно нещо трябва събуфера да има два входа и да може да се избира от кой вход получава сигнал, а не да се ползват разни измислени глупости от некомпетентни хора във форума. Другото е, че при такъв вид от показания тип, последните трябва задължително да са "развързани" както е посочил Иван и Павката. Пък този дето пита, той е под всякаква критика . Абе...лунуксчия.

• Автор
  • Решение
на 6.04.2025 г. в 8:22, ivan_pop написа:

Не е добре да се свържат изходи накъсо, както искаш да направиш!

Не мисля, че ще е на късо. Аз намерих друго решение на проблема, но кабела вече съм го поръчал. Ще остане за всеки случай, ако сегашното случайно решение (защото по чиста случайност го открих) се сговни някой ден. :D 

• 3 седмици по-късно...
  • Автор
преди 6 часа, цър-вул написа:

И то е? 

Колкото и странно да звучи, след като купих и инсталирах C-Media 8738, вградената звукова карта заработи както трябва - субуферът работи, бас си има както трябва. C-Media-та е супер карта, единственият ѝ проблем е, че не поддържа звук от два източника едновременно. Тоест - ако искаш да играеш игра и едновременно с това да слушаш музика - забрави. Винаги едното тръгва без звук. Вградената има и един друг проблем, който се реши с инсталирането на 8738 - микрофона изобщо не работеше. В смисъл, отчита го, че е закачен, но като говоря в него, не ме чуват. Затова микрофонът е включен в 8738, която има и Microphone Boost.

Правих си "експерименти" и се оказа, че докато 8738 е в PCI слота (независимо дали е забранена или не), вградената карта работи както трябва. Ако махна 8738, субуферът спира да работи и звукът се връща към качеството на "евтина гаражна колонка за 2 лв".

Решението, което намерих е такова: субуферът е включен във вградената карта, а микрофонът - в C-Media-та.

• 3 седмици по-късно...
на 23.04.2025 г. в 18:08, Валсо написа:

C-Media-та е супер карта, единственият ѝ проблем е, че не поддържа звук от два източника едновременно.

Я пробвай с този миксер:
Aurailus Myxer

Тук има още миксери:

• Автор
преди 10 часа, цър-вул написа:

Я пробвай с този миксер:
Aurailus Myxer

Пробвах, но е същото - едно нещо тръгва със звук, примерно Audacious, но каквото и друго да пусна, то тръгва без звук. В някои случаи, понеже не открива звук, ако реша да изляза от играта по нормалния начин, тя замръзва и трябва да ѝ убивам процеса. Единственото решение е текущото: микрофонът в C-Media-та, аудио изходът във вградената.

Ами, разрови се в миксерите, къде излизат рвгукаторите на активните приложения. ТРЯБВА да има някъде даже по дифолт линуксът. 

Не съм вкъщи. Като се прибера ще снимам да покажа миксерът ма Windows. Това е елементарна функционалност. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.