Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с програма .exe is not a valid win32 application windows xp

Featured Replies

Инсталирах на 1 стар лап топ с XP eдна програмка и ми изписва .exe is not a valid win32 application windows xp . Какво да направя за да я подкарам ?

Най-вероятно не е съвместима с тази версия на Windows. Други варианти са повреден файл, хардуерна несъвместимост, зловреден софтуер и т.н. Може и антивирусната да го блокира. Може и диска/дяла да има лоши сектори. Варианти да искаш. С толкова информация, такъв отговор.

преди 1 час, z3ra7ul написа:

Инсталирах на 1 стар лап топ с XP eдна програмка и ми изписва .exe is not a valid win32 application windows xp . Какво да направя за да я подкарам ?

Има много варианти, особено при въпрос-изложение в стил - „Имало едно време един баба и една дядо ...“

Да беше написал - какъв е този лоптоп (модел и параметри) и каква е тази програмка?
При всички ОС има само ретроградна съвместимост - програми за по-стари версии работят на по-новите!

Ти си инсталирал 32 битов Windows XP а програмата е 64-битова - затова не тръгва и няма как да стане.

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Най-вероятно не е съвместима с тази версия на Windows. Други варианти са повреден файл, хардуерна несъвместимост, зловреден софтуер и т.н. Може и антивирусната да го блокира. Може и диска/дяла да има лоши сектори. Варианти да искаш. С толкова информация, такъв отговор.

WindowsXP едно време нямаше вградени анти-вирусни :)  и едва ли има текущи анти-вирусни , който да могат да се инсталират на XP....

Редактирано от Belefor (преглед на промените)

преди 16 минути, Belefor написа:

Ти си инсталирал 32 битов Windows XP а програмата е 64-битова - затова не тръгва и няма как да стане.

Това ти ли си???

Kuku-crystal-ball-09159.jpg

преди 3 часа, Belefor написа:

WindowsXP едно време нямаше вградени анти-вирусни :)  и едва ли има текущи анти-вирусни , който да могат да се инсталират на XP....

То с толкова информация в поста му може само да се гадае.

Не съм проверявал кои могат, но май все още се намират такива за XP като SEP например и то не версия 14, а 12-та. Но така или иначе антивирусната като блокира такъв файл дава подобна грешка. Или при вирус от рода на Virut/Sality/Ramnit - полиморфните вируси. XP беше компютърен рай за тях.

Но да, грешна архитектура е най-вероятно. Аз просто съм сбил в неподдържана версия на Windows.

Не знам защо се опитвате да изговорите всички възможни варианти, докато авторът (в случая z3ra7ul ) си прави пас?

преди 7 часа, z3ra7ul написа:

Инсталирах на 1 стар лап топ с XP eдна програмка

Без аз си купих едно нещо от един магазин с една синя табела ма то това нещо не работи, некви идеи?

преди 1 час, Bubbles написа:

Без аз си купих едно нещо от един магазин с една синя табела ма то това нещо не работи, некви идеи?

Боядисай го в червено ...

преди 7 часа, Belefor написа:

едва ли има текущи анти-вирусни , който да могат да се инсталират на XP....

:offtopic_s:

Spoiler

Само за протокола ... например Касперски има такива версии. KAV 2013 го гледам всеки ден как си се обновява и бачка. От безплатните KFA20.0.14.1085 също бачка на друга машина в друг офис.  

преди 1 час, nikssi написа:

:offtopic_s:

Затвори скритото съдържание

Само за протокола ... например Касперски има такива версии. KAV 2013 го гледам всеки ден как си се обновява и бачка. От безплатните KFA20.0.14.1085 също бачка на друга машина в друг офис.  

Браво бе! Това си е яко!

преди 11 часа, z3ra7ul написа:

Кажете името на програмата?

преди 14 минути, Gangosa написа:

Кажете името на програмата?

Васил Найденов пееше - „... кой, кой да ти каже?“

image.png.5c813777c7ad4c3717441a7f5e5258a8.png

А аФтора - „Темата си пускам и ... дим да ме няма!“

преди 10 минути, jhoro написа:

Васил Найденов пееше - „... кой, кой да ти каже?“

image.png.5c813777c7ad4c3717441a7f5e5258a8.png

А аФтора - „Темата си пускам и ... дим да ме няма!“

Отговор на въпроса си ще получа, а дано ама надали...

преди 2 минути, Bubbles написа:

Отговор на въпроса си ще получа, а дано ама надали...

Ето ти отговор

image.png.0eb64339650dc8c7508c295f48583c4e.png

преди 4 минути, z3ra7ul написа:

Delphi 2020 е програмата

Я, ти си бил жив???

Въпросния Windows - 32 или 64 битов е? Програмата - откъде я свали?

преди 10 минути, z3ra7ul написа:

Delphi 2020 е програмата

System Requirements:
  • Windows: Vista, 7, 8, 10 or 11.
  • 3 Gb free space.
  • Minimum 3Gb Ram Memory.
  • Bluetooth works in this version  

И къде го видя тоя Windows XP?

преди 30 минути, z3ra7ul написа:

Delphi 2020 е програмата

Пробвай с Autocom/Delphi 2017.1 - дават го, че работи под Windows XP.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.