Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси, проблеми и дискусия - част 1

Featured Replies

А като инсталираш друг Скайп няма ли ги?Ако не си ги изтрил от самата програма би трябвало да са там.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 305,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

От скайп неотдавна обявиха, че вече контактите се пазят на сървър, аз лично съм пробвал - на нов уиндоус/линукс контактите са си там :yanim:

Ако преди да форматираш си ползвал някоя от последните версии- нямаш ядове. След като се свържеш ще ти се заредят автоматично. Ако обаче си ползвал версия преди 1.2.0.41 наистина имаш малко проблемче....

Aко си ползваш старото име и парола,то всичко е наред,а ако направиш нова регистрация губиш контактите си.

А някой може ли да ми каже защо по време на разговор ако пратя файл или чат, връзката се разпада.При по-старите версий не ставаше така,но аз не ги пазя.Дали е от версиите.

...

А някой може ли да ми каже защо по време на разговор ако пратя файл или чат, връзката се разпада.При по-старите версий не ставаше така,но аз не ги пазя.Дали е от версиите.

<{POST_SNAPBACK}>

Честно казано не ми се е случвало никога до сега. Бях чул за проблема, и съм пробвал да го предизвикам, но... всичко си е ОК. Трансфера скача многократно,(бих казал дори стократно) при прекъсване на връзката, но разпадане заради започнат трансфер/чат не ми се е случвало.

Тъй де, ама аз си влизам с моите си име и парола и не се зарежда нищо. Преди бях с по-стара версия. Дали е за това ?

Тъй де, ама аз си влизам с моите си име и парола и не се зарежда нищо. Преди бях с по-стара версия. Дали е за това ?

<{POST_SNAPBACK}>

Изчакай,може сървъра да е "претрупан" с работа,опитай по-късно или утре рано сутринта.На мен ми се е случвало така след преинсталация.Ако не помогне сменявай версийте. :bye:

@vesodimov малко не мога да видя тази малка картинка ... :bye:

От скайп неотдавна обявиха, че вече контактите се пазят на сървър, аз лично съм пробвал - на нов уиндоус/линукс контактите са си там :offtopic_s:

<{POST_SNAPBACK}>

Аха прав е ;)

• 2 седмици по-късно...

Едно въпросче да ви задам!

През исвестно време си спирам нета тъй като нямам време да го ползвам.Скоро пак нямах по едно време и точно тогава се изумих на факта че Skype-а ми работи и без да имам интернет???Как стана така?Интересното беше че си говорих и писах с приятели които не са на моя доставчик.И все пак трябваше някой да ме потърси първо,за да мога и аз да след това да си звъня на когото искам.Иначе неставаше.Все едно когато някой ме потърси ми "отпушваше някакъв порт" или нещо такова.Не можах да разбера обаче как и могали аз да контролирам този процес на свързване през Skype - Ofline???

Ако някой има идея какво точно се е случило ще съм му благодарен да ме светне по въпроса! :down:

• Администратор

Вероятно връзката минава през някой който е от твоята мрежа и има Интернет. Не знам как точно функционира Skype, но няма как да е по друг начин (освен ако доставчика ти не филтрира само определени портове вместо да те реже напълно, но ме съмнява).

Точно това ме учудва,нестава винаги.Работи както си иска и когато си иска,когато нямам нет.И все пак аз рядко имам възможност да започна чат или разговор ако някой не ме е потърсил преди това.Без значение от кой доставчик е.Повечето хора с които си кореспондирам нямат нищо общо с моя доставчик!Интересно ми е дали мога да управлявам този процес по някакъв начин !Да разбера какво точно става и как??? :hush:

И как си спираш нета? Останах с впечатлението че вадиш кабела... :wors: Обясни.

Иначе съм забелязвал, че когато нета ми е кофти немога да сърфирам, и нищо друго не ми работи- Скайп-а си бачка нормално. Звъня, пращам съобщения без проблеми. Нямам ни най-малка представа какво става всъщност, но според мен е прекрасно biggrin.gif .

има и друг вариянт

просто някой от потребителите на твоя доставчик да си е шернал нета и заради това да ти работи скайпа защотп на мен ми се е случвало.

Заради това скайпа ти работи и то само когато този потреботел е с включен комп.

С уважение: SCORPIO

Доколкото ми е известно Скаип-а прекарва пакетите си през хора с по-добра

връзка. На няколко пъти огнената ми стена ревеше за връзки към скаип-а откъм

локалката ми. А и на http://www.skype.com бях мернал някаква статия преди време

точно за това "рутиране". Просто не мога да си спомня точния термин, който

използваха за да ви насоча. Надявам се да съм бил полезен.

По-здрави!

можели да поясниш нещата

нямаш интернет но Skype ти работи

как работи , тоест с кого си говориш той от мрежата на твоя доставчик ли е или е от друг

по принцип програмата иска свързване до сървара на Skype зада покаже на всички абонати че ти си свързан но после извършва връзка точка до точка

ако си говориш с човек който е в мрежата на един същ доставчик с теб се извършва връзка вътре

може нагледно това да го пробваш ако пращаш на човека от същата мрежа един файл който е по големичък и затвориш да си говорите по микрофона ще видиш как се увеличава скоростта на трансфер

но пак повтарям няма начин да те види някой и да ти се обади ако ти неси се свързал по някакъв начин със сървара на Skype

има два начина или си намерил някое прокси на услужлив комшия или доставчикати нее спрял нета ти както трябва

Добре де!Сега ще ви обясня приятели как точно седят нещата!!!

Значи:Не си плащам вноската за интернета и ми го спират.Системата до колкото знам е автоматична.Ако тебва да платя най късно в пнеделник 05.09.05,и не го направя същата вечер в 00.00ч нета ми спеква(изключват ме)!!!На другият ден ме търси приятел от друг доставчик(не от моя) и хоп skype-а си бачка без проблем???

Незнам, дали ме изключватр каклто трябва или някой си е шарнал нета ???Точно това мве интересува де-как става и мога ли аз да го следя корегирам и използвам рационално???

Благодаря ви за мненията все пак Маняци!!! cool.gif

Skype firewalling

Skype solves this problem by using intermediates called supernodes.

Supernodes are the übermenschen of peers. They have a couple of

important properties: blue eyes and blond hair. Just kidding. They do

allow incoming connections and have a lot of space and bandwidth to

their disposal. Supernodes aren’t born like that, they are dynamically

assigned to be supernodes, depending on the need for them. How that

works exactly doesn’t really matter (and probably is fairly complex),

they’re just there. So, how to get a message from client A to B, if both

are firewalled? The solution is one or more intermediate supernodes.

Both A and B are connected to the same peer to peer network and so

there’s always a road from A to B through one ore more other

peers/supernodes. If there wasn’t, they wouldn’t be connected to the

same network. The answer is to just take advantage of the indirect

connection. If A wants to send a message to B, it would first send it to

a supernode it is connected to, which would route it to its neighbour

supernodes etc. until it arrives at B. It’s as simple (in theory) as that.

Ето това е ключа от палатката. Разликата с този текст е че в случая

връзката е 100% firewall-ната ;)

За по-любопитните - дисекция на Skype протокола:

http://www1.cs.columbia.edu/~library/TR-re...cucs-039-04.pdf

П.С Съжалявам за английския, но нямам нерви да превеждам :)

Редактирано от maniac (преглед на промените)

Ами аз от скоро го имам.Но нещо немога да го накарам да работи.Ти вече сигурно си разбрал как става а?Кажи ниякоия идейка ако имаш. :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Пробвай (Spontania Video4Skype) но ти трябва даста добър нет, затова ви предлагам нещо по добро vSkype свалете го http://www.vskype.com/ успех:P

Редактирано от vanina (преглед на промените)

имам и двете неща но с Spontania е по добре се работи

по малко е като обем

защото и двете програми работят като са инсталирани и на двата компютъра

за скорост в момента съм на BG 12 Kb максимално и чужд 7 Kb

мерните единици са байтове

качеството е добро съпоставимо с Yahoo Mes

Редактирано от бате Ици (преглед на промените)

Пробвал съм да направим връзка с едно приятелче от Лондон, но с MSN - оказа се, че външния ми нет не е достатъчен и много насичаше, даже по-скоро гледах снимки...Иначе скоростта е различна, но средно около 12-13 КБ.

Здравейте.

Преди няколко дни останах страшно разочарван, когато"хванах" любимата ми програмка- Skype, да ми навърта трафик sad.gif . "Явлението" (Download & Upload без видимо обяснение :wors: ), го бях наблюдавал и преди, но не му бях обръщал внимание. Днес също "сгащих" Skype да краде от нета ми- а може би не само от него :yanim: . Някой има ли идея какво всъщност става, и има ли повод за притеснение.

Все пак да поясня- по времето когато Skype генерира трафик, аз не провеждам разговори, или трансфер на файлове.

Може би е някакъв бъг в бетата ( документираните "кражби" са с бетите). Сега съм с финална версия, и ще продължавам да го държа изкъсо.

Доказателство №1

Доказателство №2

п.п. Когато проверявам работи ли СкайпАут-а, номерата които излизат че ме търсят са... китайски. Забелязали ли сте?

Може би има нещо общо със забраняването на Скайп в Китай ohmy.gif . Още повече, че не се знае какви всъщност ги върши програмата.

п.п2. Умишлено давам само линкове, защото изображенията не са обработени, и доста ще разтеглят страницата- лично на мен ми е неприятно. Който иска да ги види, ще го направи и така.

Нормално :wors:

Да доуточня малко- в същото това време има още една камара свързвания които Skype прави- предполагам с тях се проверява състоянието на свързаните абонати- защото те са доста краткотрайни(на скрийн-шотовете се виждат няколко). Има и едно свързване, с продължителност равна на времето на работа на Skype- предполагам с него бивам уведомен за абонати които се включват- в момента 212.149.197.70

Information related to '212.149.192.0 - 212.149.223.255'

inetnum:      212.149.192.0 - 212.149.223.255

netname:      KPY-Kaapelitelevisio-NET

descr:        KPY Kaapelitelevisio Oy

descr:        Broadband customers

descr:    Finland

country:      FI

Това са фрапиращите.

Предните пъти, сумарната скорост която Skype ми бъхтеше също бе 20KB/s. Дали е съвпадение?

Относно поясненията за "Препредаден трансфер", са че той е ограничени до 1KB/s. Ами 20... :yanim:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.