Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси, проблеми и дискусия - част 1

Featured Replies

когато кликна на "покажи хронологията на чата" хронологията не се показва, а менюто блокира.Какво трябва да направя за да реша този проблем?Къде в компютъра ми е записана хронологията на чата.Причината не е в грешна настройка, защото съм го настроил за водене хронологията "завинаги".

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 305,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Когато поискаш от някой в листата ти да видиш хронологията, се създава този файл:

С:/Documents%20and%20Settings/"Акаунта ти"/Application%20Data/Skype/"Име на профила"/IMHistory/"име на потребителя".html#end_of_document

Виж какво е положението в Application Data.

Редактирано от tao (преглед на промените)

Когато поискаш от някой в листата ти да видиш хронологията, се създава този файл:

С:/Documents%20and%20Settings/"Акаунта ти"/Application%20Data/Skype/"Име на профила"/IMHistory/"име на потребителя".html#end_of_document

Виж какво е положението в Application Data.

<{POST_SNAPBACK}>

Благодаря!ще пробвам да видя какво ще стане.

Хронологията се отваря в браузъра по подразбиране. Кой браузър ти е избран за такъв? Ако е IE, Opera или Firefox би трябвало да ти се отвори хронологията. Пробвай да отвориш празна страница, и след това виж дали ще ти зареди хронологията.

Веднъж хронологията ми прави мизерии- няколко съобщения просто неотиваха при получателя :P И въпреки че говорехме нещо се беше скапало. Проблема се реши чрез изтриването и.

Може да пробваш и следното. Затвори Скайп. Премести папката с твоето птребителско име от

С:/Documents%20and%20Settings/"Акаунта ти"/Application%20Data/Skype/
примрно на работният плот. Стартирай Скайп и се логни. След като ти се заредят познатие, обмени с някой 1-2 съобщения, затвори чат прозореца, и виж дали ще може да извикаш хронологията с този потребител. Ако хронологията излиза- може би ще се наложи да прежалиш старата.

В момента съм чекнал хронологията да се пази за 3 месеца, но редовно трия 2 месеца и половина. Просто неща проблеми с нея.

за разговори, най яка е picophone. невероятна функционалност в само 60-тина кб, а скайп е колко мб забравих, ама гони 10. е няма видео плъгини, но за това си има други програми. а и picophone и на 8 мб рам работи, ни товари процисора и прочие.

някъде из опциите имаше нещо което е чекнато по-дефолт чрез което всеки потребител става един вид локален сървър.

това се прави е цел някои от разговорите да не минават през цетралния сървър и да не го натоварват.

ПП. Извинявам се за ламерското обеснение, но причината е че отдоста време не съм ползвал програмата

Използвам PicoPhone,защото иска 1-2 КВ/с,докато Skype гълта 4КВ/с ъплоад.Програмата е само 50 КВ и е много лека.Ако използвате Skype само за разговори компютър-компютър,то PicoPhone е много по-добро решение за потребители с малък ъплоад.

Може да се свали от тук http://www.vitez.it/picophone/index.html

PicoPhone:

t_picophone.gif PicoPhone is a tiny and easy to use Internet phone, that uses a simple UDP-based protocol, which works very well with NAT Internet sharing. The program is a single executable file, just start it, enter the IP address (or computer name) of the other party and connect. You will hear a ringing sound upon connection and have the option to take or deny the call. PicoPhone can handle multiple connections if your audio system supports it. In addition, you can open a text chat session with the other part, or send a short text message. Needless to say, that whoever you want to call, needs to have a copy of PicoPhone. However, since the program is so small, it can be easily attached to an email. The interface is plain and simple but does everything you need.

Работи върху: Windows - 98/ME/NT/2000/XP

Благодаря!ще пробвам да видя какво ще стане.

<{POST_SNAPBACK}>

файла се отвори и открих къде се намира.Мястото му е С:/Windows%20and%20Settings/"Акаунта ти"/Application%20Data/Skype/"Име на профила"/IMHistory/"име на потребителя".html#end_of_document

Благодаря за помощта!

вече май писах за Speakfreely някъде на този форум

а за Пикофона на по 2 килобайта ще работи само със кодека Speex или микрософтския който отговаря на G.723 но съм забравила сега как точно го бяха кръстили в Windows ( можете да си ги видите кодеците в контролния панел и после система дивайс манаджер и там дето са аудио драйвърите са и кодеците

<{POST_SNAPBACK}>

Можеш ли да кажеш какъв ъплоад е нужен на Gizmo,за да ненасича при разговор?

Сега,

когато го пуснаха Skype имаше много хвалби че бил страхотен щото видите ли бил Р2Р и системата на Skype си служи с компютъра на всеки потребител за да прекарва през него в кодиран вид информация свързана с останалите peers.

Но след като има безплатни SIP сървъри, за какъв дявол ми е притрябвало моя компютър да обслужва търговските интереси на Skype ???

Когато свалям торенти с Azureus разбирам ползата от Р2Р и защо съм свързана с по 40 човека и виждам във всеки момент тяхните IP-та и името на тяхната програма с която те свалят същия файл.

Но за VoIP телефония няма чак пък толкова нужда да си показвам по цял ден моето IP на цял свят.

От както излезе новата програма Gizmo повече Skype-а не го ползвам. На всичко от горе качеството на звука е с пъти по-добро с Gizmo. Вече всички мой приятели са си инсталирали Gizmo и си го ползваме само него.

Има и други : Google Talk, Jajah от по-новите, или x-Lite, Firefly от по-старите, но ако се поразмислите малко по-сериозно ще стигнете до извода че бъдещето е на SIP телефоните и най-сериозния и необвързващ от тях е Gizmo.

А за тези които имат желание да плащат за разговори тарифите на Jajah ще ги изненадат.

Аз не съм плащала и няма да плащам за разговори по Интернет.

Въпрос на личен избор, нали така.

<{POST_SNAPBACK}>

Ще ти отговоря кратко и ясно:

Точно в Р2Р е силата на Skype, иначе не е нищо ново под слънцето. Грубо казано, ако ти си с 2 кб/с връзка навън, а съседа е с 20 - и двамата ползвате Skype - ти ще можеш да говориш нормално (е при повече късмет), точно благодарение на уникалната Р2Р технология (която най-лесно може да се сравни с торентите). С въпросните Pico, Jalah и т.н. с подобна връзка (2 кб/с) ще можеш да говориш с гласа на Мики Маус и то при повечко късмет с въпросния съсед... А, дали има полза и ефект от всичко това - погледни статистиките за милионите им абонати и за авторите й, какви пари взеха само за нея.

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

Моят ъплоад е 2КВ/с и със Skype мога да говоря нормално само с хора от моята мрежа.С хора от други мрежи накъсва.Аз ги чувам те не.С PicoPhone нямам такъв проблем.От двете страни се чува нормално.Е звукът не е кристален,но поне се разбираме.

Ако искаш програма която да работи ще трябва да си избереш друга.

Потърси в този форум с думата Skype и ще попаднеш и на други програми за разговори по Интернет.

Избери някоя от тези за които няма оплаквания че не работят.

Препоръчвам ти все пак да избереш програма която работи с кодека iLBC за да е по-добро качеството на звука.

Сигурен съм че ще намериш на този форум подходяща програма cool.gif

обаче трябва четене на постингите на другите участници. С малко повече прозорливост ще се справиш добре.

На моя компютър Skype ми прави по 45 kbps upload трафик когато системата не е решила да прекарва и трафика и на някой друг през моята бърза връзка към Интернет. Качвало се е до 102 kbps upload трафик без да има трансфер на файлове.

Не трябва да го оставяш включен Skype ако не го ползваш че може набързо да ти навърти излишен трафик. По-добре си инсталирай друга програма която не навърта никакъв трафик когато не говориш. Пример за такиви програми са тези които работят чрез безплатен SIP сървър. Ако искаш и качество на звука избери програма работеща с кодека iLBC. На този сайт има описани такиви от други хора. cool.gif

А защо трябва да си избере друга програма човекът, когато пита за Skype ?

Той вече си я е избрал и е направил много добре. Аз работя с нея повече от 2 години и никога не съм имал оплаквания. Постоянно съм с най новата версия, та макар тя да е "BETA" Нещо се е получило с защитната стена или с програма на торентите. Не е от DC++

Желая успех.

На моя компютър Skype ми прави по 45 kbps upload трафик когато системата не е решила да прекарва и трафика и на някой друг през моята бърза връзка към Интернет. Качвало се е до 102 kbps upload трафик без да има трансфер на файлове.

Не трябва да го оставяш включен Skype ако не го ползваш че може набързо да ти навърти излишен трафик. По-добре си инсталирай друга програма която не навърта никакъв трафик когато не говориш. Пример за такиви програми са тези които работят чрез безплатен SIP сървър. Ако искаш и качество на звука избери програма работеща с кодека iLBC. На този сайт има описани такиви от други хора. cool.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Като не искаш да ти навърта излишен трафик, докато си онлайн, вземи разгледай опциите на Skypе-то и намери:

Use port 80 as an alternative for incoming connections - махаш отметката и си готов! :)

Между другото и аз си мислех така, но май не е съвсем вярно. Ти сигурен ли си? На мен ми го отчита като външен трафик и поразпитах приятели и те ми казаха същото.

<{POST_SNAPBACK}>

С много слаб нет съм, но като използвам скайп с друг човек от LAN-a тогава връзката е безупречна, не сече, нито се разваля качеството. А и като пращам файлове BWMeter ми отчита близо 1MB/s а нета ми е 15К :)) ... И от това си вадя извода че не ми отчита трафик.

И НАЙ-важното, трафика който извършвам се появява в ЛАН графиката на BWMeter! ;)

Може би за да провери статуса на потребителите скайп се свързва към сървъра, но затова не съм сигурен.

Gizmo_то го тествам в момента, но доста забива при мен sad.gif Докато Skype,откакто го ползвам не ми е забивал така.

Незнам какви кодеци ползва Gizmo, но за няколкото разговора които проведох все си държи 9-10КВ/s Down и още толкова Up., при качество почти същото като на Skype. Нета ми е добър, на отсрещната страна по време на теста също, но дали ще мога да говоря с някой чийто нет не позволява такива скорости, или пък когато моят се скапе :questions: ?

Надявам се да оправят "проблема", ако евентуално има такъв.

Освен това цените за телефония са по-високи от тези на Skype- с много малко изключения. Хубавото е, че може да се зарежда през Moneybookers.

Сериозна конкуренция според мен, и чисти сметки :yanim: , но мисля че му трябва още малко време

Относно трафика на Skype- не съм го забелязвал с финалната версия, може и да е имало такива моменти, но съм ги пропуснал.

RADAR, ако все още имаш проблем (понеже нищичко не си написал, пък и е минало МАЛКО време), пробвай следното (от опит глава не боли):

Добави от настройките на защитната си стена, Skype като приложение на което даваш достъп.

Tragedy те е попитал но отговор липсва:

...

Случайно да минаваш през proxy?

Ако минаваш "кажи" на Skype koe e- от "Инструменти" => "Настройки" => "Свързване". Данните за него може да вземеш от доставчика си.

Казваш

... но си инсталирах Скупе,направих акаунт, влизам в него и програмата започва да вьрти само едно логин безкраино и без нет трафик ...

Кога си направи акаунт? В смисъл преди ползвал ли си го, или си кликнал на преградката за създаване на акаунт? Ако не си ползвал този акаунт преди, помоли някой приятел да ти направи и да ти прати данните, пък после ще си променяш паролата. Веднъж изпаднах в такава ситуация-(неможах да създам нов акаунт, докато моят си работеше), отговор на която немога да дам sad.gif .

А това "без нет трафик" може да се гадае, че нета ти е пропаднал в този момент. Поясни!

Успех! :bye:

както писах в една друга тема, за да не ви прави Skype-то трафик - намирате в опциите:

Use port 80 as an alternative for incoming connections и махате отметката

Skype генерира трафик като е включен, може да е минимизиран но е включен.

А Gizmo, за която се изговориха дори думи във форума, генерира трафик, дори без да е пусната от мен. Още със зареждането на Win-a се зарежда и неин сървис. Ето пример:

gizmo2vw.th.jpg

Сървиса се казва "Bonjour" - или както му казваме на село Мараба/Добър ден/. Аз мисля обаче, да кажа на Гизмото Au revoire! - сиреч Аста ла виста бейби!

Набирането на номера от мрежата на БТК в София и Бургас чрез услугата SkypeOut за момента НЕработи (от вчера) sad.gif . Чува се служебно съобщение "Неразрешено избиране" :angry:angry.gif , с разликата, че за София не е служебно, а се отчита като разговор, а за Бургас не... Дали след време ще четем примерно "БТК блокира входящите повиквания от Skype" незнам, надявам се всичко да се оправи :down: .

Дали това не е поредната проява от страна на БТК, за смазване на конкуренцията?!

Ако някой ползва услугата за България, и е попаднал на други такива градове нека сподели.

До "Магда":

Това, което пиша, е това, което искам да напиша :) Не съм предявявал претенции за компетентност, те са само в твоето съзнание. Още повече, че не виждам защо се засягаш, ако не харесвам програма, която ти харесваш!?

1. Относно трафика на този Bonjour: не виждам как по-очевидно да покажа, че прави трафик??? Аз претендирам единствено, че прави трафик - това че твърдиш (а не показваш с картинка), че при теб не прави, нищо не значи.

2. Права си: никога не съм се интересувал от този протокол, нито съм имал интерес, нито съм твърдял, че имам познания свързани със SIP. Както нямам познания и за особеностите на ретината при змиите, но това не ми пречи да твърдя, че те правят трафик /движат се от време на време/.

Никога не съм казвал, че трафика се генерира от SIP протокол, а от сървис с име Bonjour.

3. Сам съм си конфигурирал предпазната стена. Но не си спомням дали от името на гизмо е искано да се даде разрешение, или от самия Bonjour. Но както казваш ти - никой компонент не прави трафик. Тогава защо Bonjour ще иска достъп до интернет???

4. Ще ти кажа един основополагащ принцип при воденето на спорове: Сравнението не е доказателство. Както и да излагаш каква е моята логика.

Но знай че Bonjour е създадена точно за да улеснява живота на хора които не искат да знаят как работи техния компютър и всичко да им е наред.
Информирах се от линковете които си предоставила, за което съм ти задължен. Ще цитирам отговор от форума на Gizmo, линка ,както казах, е от теб:

bonjour is a technology of apple computers... it's available for windows-pc's, too.

you must have installed it on your pc... (i'm wondering if it's included in itunes for windows!?)

for more information look here:

http://www.apple.com/macosx/features/bonjour/

http://www.apple.com/support/downloads/bon...forwindows.html

bonjour технология на apple computers... тя е налична и за windows базирани компютри.

ще се наложи да я инсталирате на вашия компютър...(ще се изненадам ако е включена във версията на itunes за windows!?)...

Лично аз не ползвам Мак, нито една от програмите за който е предназначен Bonjour. Не си спомням да са ме питали дали искам да си инсталирам приложение, което ми е 100% безполезно. Според теб колко потребители ползват iTunes+QuickTime+Bonjour под Windows и имат реална полза от това???

В заключение: не съм против Gizmo или която и да е друга програма. Нямам и причина да съм. Просто споделих едно мое наблюдение, а ти приемаш нещата лично... твоя работа. Глупаво е обаче да се нахвърляш и да даваш съвети от рода:

За другите читатели на този сайт - можете да се информирате отностно въпросния Bonjour на следния сайт :.....

а също и други линкове.

Това ще ви позволи да не се изказвате неподготвени !

Не подценявай интелигентността на останалите потребители, дори съвсем да не си убедена в моята. ;)

Редактирано от kayovas (преглед на промените)

...и после ни обясни на какво отговаря това IP, ако изобщо се появи такова в черния прозорец.

Да ВИ(?) обясня? На кои вас трябва да давам обяснения?

И защо мислиш, че firewall-a не ми дава пълен и точен отчет за трафика, та трябва да се ровя в Command prompt-a?

И какво значи към къде прави трафик? Към където си иска! Не мисля, че си говори сам със себе си! И защо да търкам съобщенията си? Не мисля че има нещо нередно в тях.

А за да не превръщаме форума в чат, на ЛС съм ти пратил моето ICQ.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.