Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой от тези трите телевизора или някой друг за такива пари?

Featured Replies

преди 10 минути, Бисер Петков написа:

Дай малко превод. Не разбирам английски.

Гугъл преводача нещо не иска да го преведе, но с браузъра Chrome с десен бутон върху сайта има опция за превод, тя работи.

Дори и MS Edge има тази опция, предполагам и другите браузъри.

• Отговори 55
  • Прегледи 4,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Колекция избрани боклуци  . ОК, предлагам: https://www.emag.bg/televizor-led-lg-55-139-sm-smart-4k-ultra-hd-klas-g-55ur78003lk/pd/DWSR0GMBM/? Айде, пак глупости . Телевизорите няма

• Охлювът си ти, и всички го знаем . Шутът на Kaldata, решил да покаже колко много знае  . Предлагам LG, защото са най-евтиното, което си заслужава. Ако бях дистрибутор, щях да предлагам любимата

• От тези трите - TCL-a най вече заради Андроид-а Най-доброто според мен на 55инча до 1000лв - Samsung QE55Q67D на промоция в Зора до 14.04 за 939лв    

Публикувани изображения

• Автор
преди 3 минути, Raze написа:

Гугъл преводача нещо не иска да го преведе, но с браузъра Chrome с десен бутон върху сайта има опция за превод, тя работи.

Дори и MS Edge има тази опция, предполагам и другите браузъри.

Да, благодаря. Разбрах каква е разликата. Ще изчакам обаче отговора на Rudy M.

преди 1 час, Бисер Петков написа:

Само един въпрос имам към колегата Rudy M. - Има ли някакво значение, че това LG не е QLED или не?

Ами, на теория би трябвало QLED матрицата да е с по-хубави цветове, поради някакъв допълнителен филтър между слоевете на матрицата. На практика - трябва да се погледне картината, и да се сравни с "нормален" LED. 

Преди две години купувах телевизор за една от стаите. Разходих се по магазините да видя какво се предлага. Като се спирах пред LG-тата, продавачите веднага почваха да ми предлагат "новите и по-добри" NanoIPS матрици в някои модели. Да, ама аз не намирах разлика в изображението спрямо аналогичния, обикновен IPS . Съответно си взех по-евтиния. И съм доволен, за филми и клипчета от нета е супер. Но и през ум не ми минава да го свържа с компютъра, и да обработвам изображения на него. 

• Автор

Благодаря. В предложения от теб линк към LG-то има доста коментари за проблеми с този телевизор. Това малко ме разколебава да се спра на него. А за Самсунг-а не намерих мнения.

За работа се взима профи монитор. Както, ти казаха по горе. Всичко друго е компромис.

Минимума за 2K добър монитор, фабрично/хардуерно калибриран:

Dell UltraSharp U2724D

https://www.displayspecifications.com/en/model/dd3b362f

Има и по скъп модел с USB type C/Thunderbolt завършващ на DE. Друго предимство е че монитора е 120Hz.

Подходящ за точно цвето-предаване.

TCL телевизорите са добри за забавление. Но, не са подходящи за работа.

При, по-голям бюджет търси OLED ТВ или OLED монитор.

Биско, абстрахирай се от коментарите в Е-Маг! Предимно румънци пишат. Един от положителните коментари е със снимки между това LG и друго по-голямо с OLED дисплей. Ето ти скрийншот да видиш:

1.JPG.2e2d60f724e503489796b65a2fdb548e.JPG

• Автор

Пачо, за коментарите си прав. Вярно румънци пишат. Даже разгледах едно LG, което е за 909лв, модел  55UR75003LK (модела предложен от колегата Rudy M. е 55UR78003LK), и коментарите същите. Ще го мисля утре, ама клоня повече към LG-то, отколкото към Самсунга.

преди 22 минути, Бисер Петков написа:

Пачо, за коментарите си прав. Вярно румънци пишат. Даже разгледах едно LG, което е за 909лв, модел  55UR75003LK (модела предложен от колегата Rudy M. е 55UR78003LK), и коментарите същите. Ще го мисля утре, ама клоня повече към LG-то, отколкото към Самсунга.

Имай предвид, че операционната система при Самсунг обикновено е Tizen. Да не се окаже, че ще имаш проблеми с нея! Само напомням , без да съм гледал модела, който си посочил.

• Автор
преди 5 минути, Колев 74 написа:

Имай предвид, че операционната система при LG обикновено е Tizen. Да не се окаже, че ще имаш проблеми с нея! Само напомням , без да съм гледал модела, който си посочил.

До колкото знам Tizen е Самсунг-а, LG-то webOS

преди 1 минута, Бисер Петков написа:

До колкото знам Tizen е Самсунг-а, LG-то webOS

Може. Несъзнателно съм разменил и ще го редактирам веднага.

преди 32 минути, Бисер Петков написа:

Ако си решил да е LG, по-добре да е LG 55NANO82T3B за 880лв от EMaг

Моделът е 2024 (а не 2023г), с по-новият проФесор е (а5 gen7 срещу a5 gen6) и в добавка има "магическо" дистанционно за сметка на обикновеното при UR 78000

Ето сравнение м/ду двата:

https://www.displayspecifications.com/bg/comparison/60c92d397d

преди 9 минути, Бисер Петков написа:

Честно казано, освен изброените от теб неща,други разлики не видях. Само това Нано спрямо Лед-а не знам какво е?

Уж надгражда LED технологията с някакви нано частици които правели незнамсикаквоси. На мен ми прилича повече на рекламен трик и дори и да има подобрение, то сигурно е минимално.  

• Автор
преди 6 минути, ivottoshev написа:

Уж надгражда LED технологията с някакви нано частици които правели незнамсикаквоси. На мен ми прилича повече на рекламен трик и дори и да има подобрение, то сигурно е минимално.  

Благодаря. Сега погледнах пак Самсунг-а и чак сега виждам, че е разопакован. Та, както казах, утре ще го мисля.

преди 15 минути, Бисер Петков написа:

Сега погледнах пак Самсунг-а и чак сега виждам, че е разопакован. 

Хммм, верно. Сутринта май не беше така. Тогава остава от ЕМАГ за 976лв SAMSUNG QLED 55Q60D

преди 21 минути, Joss Bomon написа:

Това плюс или минус е предвид цената при повреда... 

Не е чак такава болка за умиране. Ново е 36лв в Емаг

Ако нормално дистанционно си замине, също ще трябва да се взима ново.

• Автор
преди 13 часа, ivottoshev написа:

Ако си решил да е LG, по-добре да е LG 55NANO82T3B за 880лв от EMaг

Днес на отпочинала глава реших да ги разгледам по подробно. Това LG единствените минусови коментари са за по-бавно реагиране на менюто, както и два коментара за модел 108см., и модел 2023г. Общо взето звучи добре.

преди 12 часа, ivottoshev написа:

Тогава остава от ЕМАГ за 976лв SAMSUNG QLED 55Q60D

За този Самсунг коментарите са пак за бавно дейсвие на менюто. Както за неработещо дистанционно и за модел 2023г. Обаче има един коментар, в който се обяснява, че с моделите 50Q60... трябва да се внимава.

Гледах и сранение в Ютуб за разликата между Нано и Кю Лед и като, че ли Нано-то дава по-реални, естествени цветове. Е това клипче беше:

За сега LG-то води със 70% срещу 30% за Самсунга. Не знам само великденските промоции от сега ли са или от следващата седмица, тоест сега от понеделник?

преди 5 часа, Бисер Петков написа:

За сега LG-то води със 70% срещу 30% за Самсунга. Не знам само великденските промоции от сега ли са или от следващата седмица, тоест сега от понеделник?

Мисля, че промоциите са в ход от седмица! Обаче аз на Е-Маг не се доверявам. Само защото гаранцията е в Румъния.

Ето тук го има ЛГ-то с 20лв. надолу, пак с безплатна доставка: Телевизор LG 55NANO82T3B, 55"
Между другото, за 1049лв. има ЛГ с по-новата технология QNED Телевизор LG 55QNED80T3A 4K Ultra HD QNED
Разликата между QLED и QNED е, че QLED е с бяла подсветка и филтър с квантови частици. До като QNED е със синя подсветка с добавяне на зелен и червен цвят и пак има квантови частици. NanoCell до колкото разбрах си е подобно на QLED, но с малка разлика в подобряване на черното. От клипа който си дал, ЛГ-то има по естествени и реални цветове, а Самсунга както винаги е с пренаситени, по-светли и не естествени цветове. Ето шот от това видео:

(8).png.2e7ae82dc53fa417e66def5d8e98bb0f.png

Както се вижда, зеленото е по естествено при ЛГ-то. Лично аз както казах, щях да си взема китайчето Хайсенс, само защото е 144 херца QLED ;)

преди 3 минути, plamen74 написа:

Мисля, че промоциите са в ход от седмица! Обаче аз на Е-Маг не се доверявам. Само защото гаранцията е в Румъния.

Ето тук го има ЛГ-то с 20лв. надолу, пак с безплатна доставка: Телевизор LG 55NANO82T3B, 55"
Между другото, за 1049лв. има ЛГ с по-новата технология QNED Телевизор LG 55QNED80T3A 4K Ultra HD QNED
Разликата между QLED и QNED е, че QLED е с бяла подсветка и филтър с квантови частици. До като QNED е със синя подсветка с добавяне на зелен и червен цвят и пак има квантови частици. NanoCell до колкото разбрах си е подобно на QLED, но с малка разлика в подобряване на черното. От клипа който си дал, ЛГ-то има по естествени и реални цветове, а Самсунга както винаги е с пренаситени, по-светли и не естествени цветове. Ето шот от това видео:

(8).png.2e7ae82dc53fa417e66def5d8e98bb0f.png

Както се вижда, зеленото е по естествено при ЛГ-то. Лично аз както казах, щях да си взема китайчето Хайсенс, само защото е 144 херца QLED ;)

Ниските  и средните модели на Хайсенс са много много по надоло по качество на картината и управление от Самсунг и ЛГ. Естествено и цената и надоло.

• Автор

Благодаря ви. По-скъпото LG може да е по-добро, но се спрях на NanoCell-а от E-Mag. Техномикс-а не са ми известни и не смея да поръчвам от там.

преди 16 минути, Бисер Петков написа:

Благодаря ви. По-скъпото LG може да е по-добро, но се спрях на NanoCell-а от E-Mag. Техномикс-а не са ми известни и не смея да поръчвам от там.

Ето ти два шота от едно клипче за разликата между NanoCell и QNED

1.JPG.60584cde68766102d25f9c2e35a1bfe2.JPG2.JPG.426d42aa25e967f64f14b2f5bafad1eb.JPG

• Решение
преди 3 часа, Бисер Петков написа:

НАНОто го има за 859лв и с безплатна доставка в Озон, само че е със сребрист вместо с черен корпус, а мен това ме дразни.   

Те поне са голяма верига и ако си от София, Варна или Бургас, можеш да отидеш и да го видиш на живо. Ако ще го взимаш от тях, въпреки че имат физически магазини по-добре го вземи онлайн за да имаш право ако нещо не ти хареса, да им го върнеш в двуседмичен срок без да им се обясняваш

Успех с покупката :)

пп: и в Емаг го има в сребристо за 826.50лв, ама тея "Електро България" са ми съвсем непознати.

Винаги има варианти да се избегне ЕМАГ. Ако може да се избягват, винаги бих предпочел дори и на малко по-висока цена...

преди 3 часа, plamen74 написа:

Обаче аз на Е-Маг не се доверявам.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.