Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация

Featured Replies

Захранването е от най- важните елементи на една конфигурация .И то се купува с запас.Защото , нито тока ни в мрежата е стабилен, нито е добре захранването да работи на

90-100% от номинала си защото има пикове и може компа да се рестартира или да бие сини екрани.Затова на всяко захранване ,максималното КПД  е около 50-60%  от

максималния товар.Тогава то е тихо ,не грее  и има дълъг живот и след гаранцията.

Посочените видеокарти от 6000серия не подържат новите технологий на АМД. и са минимум за  1080p. След година или 2 ще излезе примерно ГТА  6 и ще искате да я играете ,но с  тези надали ще стане.

преди 33 минути, Georgiev. написа:

https://xtreme.bg/shop/cart.php?d=1x16556,1x25334,1x60342,1x83131

Ами това е . Процесора го поръчах от vario.bg. Охладител не съм сложил ,но ще си харесам нещо 

ОК

преди 1 час, Georgiev. написа:

https://xtreme.bg/shop/cart.php?d=1x16556,1x25334,1x60342,1x83131

Ами това е . Процесора го поръчах от vario.bg. Охладител не съм сложил ,но ще си харесам нещо 

Охладител - https://www.vario.bg/thermalright-phantom-spirit-120-se

Няма смисъл да даваш пари за черна боя, светлинки и циферблатчета. Това е охладител не коледна елха. Ако няма да се заиграваш бюджетен за 40 лв. е достатъчен. 

На предишната стр. съм ти дал линк за чистия AG400.

п.с. Ако ще взимаш някоя тухла си провери размерите на кутията която ще ползваш. 

Phantom Spirit 120 SE които са ти препоръчали горе го има и в магазина от който ще пазаруваш.

Има и DeepCool AG620 но и двата са ми малко екстремни точно като захранването.

• Автор
преди 9 минути, sunabouzu написа:

Няма смисъл да даваш пари за черна боя, светлинки и циферблатчета. Това е охладител не коледна елха. Ако няма да се заиграваш бюджетен за 40 лв. е достатъчен. 

На предишната стр. съм ти дал линк за чистия AG400.

п.с. Ако ще взимаш някоя тухла си провери размерите на кутията която ще ползваш. 

Да светлините не са ми приоритет . Държа на ефвктивноста и тишината . Ще ги помисля още малко включително и вашето предложение е логично . 7700 до колкото научих не е горещ процесор 

Аз съм сменял изгорял Seasonic. Ново на месец и значително по-мощно от необходимото. Виж имал съм делта 350W което изкара десетилетие на две машини. Така че тия работи с марките и ватовете са малко ала-бала.

Колкото до процесорите имам подобно и се справя. В крайна сметка фабричните охладители всъщност са по-зле. Хубаво е да се вземе малко по-добро от тях  особено ако може да се вземе процесора без охл. така излиза същите пари.

п.с. Ефективността при захранванията всъщност не е ефективна финансово. 

Защо, като предложеното от @Velcho Andreev е най-евтиното с две кули, два вентилатора и 7 тръби?! Thermalright охладител CPU Cooler PHANTOM-SPIRIT-120-SE

Ето ти подобно от твоя сайт на почти двойна цена и със "ламби": Охлаждаща система, Thermaltake Astria CL-P121-CA12SW-A

• Автор

Благодаря ви за отделеното време , за помоща и насоките. Бяхте ми много полезни.

Още едно последно питане . Имам термо паста Thermal Grizzly ,но е  може би от около 4 години . Бяла на цвят .Има ли и нещо ,подходяща ли е и ако не каква да взема 

преди 44 минути, Georgiev. написа:

Благодаря ви за отделеното време , за помоща и насоките. Бяхте ми много полезни.

Още едно последно питане . Имам термо паста Thermal Grizzly ,но е  може би от около 4 години . Бяла на цвят .Има ли и нещо ,подходяща ли е и ако не каква да взема 

Във въздушното охлаждане трябва да има включена термопаста.
П.П.Не ти препоръчвам да в използваш, щом е на четири години. Не, че няма да свърши работа.Но, може да се "засъхне" по бързо от новата.И ще трябва да сменяш отново.

Универсално и евтино решение е Arctic MX-4. За по-греещи процесори МХ-6.

преди 17 минути, Joss Bomon написа:

NT-H2.  ??? 😁

преди 11 минути, Staff. написа:

NT-H2.  ??? 😁

Цитат

Качеството на NT-H2 варира значително

image.png.339eab643cea48635fda3c87b9363a35.png

image.png.88c9ef0cb50c4c21d9823b8a4d833563.png

С триста зора ако се случи от "добра проба" може да покаже сходни с МХ-6 температури, но в никакъв случай не може да се нарече "Най-доброто!"

преди 7 минути, Joss Bomon написа:

image.png.339eab643cea48635fda3c87b9363a35.png

image.png.88c9ef0cb50c4c21d9823b8a4d833563.png

С триста зора ако се случи от "добра проба" може да покаже сходни с МХ-6 температури, но в никакъв случай не може да се нарече "Най-доброто!"

Аз съм си взел от нея 10 грама и я ползвам за Интел процесори.

Не е най-доброто... 😁 малко преувеличих признавам, но и не е лоша. Допи ми е направило впечатление, че след известно ползване още сваля температурата.

Аз лично не намирам много голяма разлика в температурите между mx6-mx4 имам и от двете пасти но съм повече доволен от мх4 но и както сами знаем по важен е охладителя моя е deepcool ak400 и съм доста доволен от охладителя.

Държи си ми температури 23-24 градуса при 100% натоварване едвам стига 27-28-29 градуса.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.