Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Цените на играчките

Featured Replies

Тази тема е за миналото. Става дума да сравним какви са били цените на играчките по времето на соца и в 90 - те години на 20 век. Аз още съм като попарена и съм изумена. 50 000 лв за кукла "Барби"  през 90 - те? Че тя да е златна? Намирахте ли за нормални тези измислени цени на играчките?🤔

По времето на соца настолните игри като че ли са били с нормални цени и достъпни, за разлика от впоследствие. Кога сте купували повече играчки за децата си и повече настолни игри за цялото семейство? Щах, дама, "Не се сърди човече", домино, пъзели? За "Монополи" не смея да мисля колко е струвал.

Разбирам при промените мебелите и техниката да са много скъпи, но играчките? И въобще стоките за децата? Търговците ли са си били загубили ума?🤔

Кукла за 50 000 лв ми звучи като някой да е бил на дрога.

• Отговори 50
  • Прегледи 4,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Имало е и едното и другото, недей да лъжеш. Барбитата вярно можело да купиш само от Кореком за долари или някой моряк да ти я купи отвън, но Кока-Кола се е произвеждала в България от 1965 г насам.

• Т.Христов
    Т.Христов

смени хаповете

• - Какви кукли Барби имате? - имаме за 20, 25 и 200 лева - Защо третата е толкова скъпа? - Защото е "Барби разведена" - към нея вървят къщата на Кен и колата на Кен

Публикувани изображения

Големи смехотии си писала както винаги :)

50 000 са 50 днешни а днес една кукла колко е? 100 лв по 1000 или 100 000 старому

преди 36 минути, Муца написа:

По времето на соца изобщо не е имало кукли Барби, защото те са продукт на САЩ.

Също така не е имало Кока-Кола.

Имало е и едното и другото, недей да лъжеш. Барбитата вярно можело да купиш само от Кореком за долари или някой моряк да ти я купи отвън, но Кока-Кола се е произвеждала в България от 1965 г насам.

преди 57 минути, ined написа:

Имало е и едното и другото, недей да лъжеш. Барбитата вярно можело да купиш само от Кореком за долари или някой моряк да ти я купи отвън, но Кока-Кола се е произвеждала в България от 1965 г насам.

Ти лъжеш.

Да не мислиш, че в тоя Кореком е имало всичко, което съществува в света. 😆

Дори днес много от моделите Барбита, които излизат за годината, не са налични в Европа, а само в САЩ.

• Автор

В темата става дума и за 90 - те години на 20 век, не само за соца. А през 90 - те Барбита е имало. На ненормални цени. Чудя се на ума на търговците. 🤔

преди 2 часа, petie1 написа:

Големи смехотии си писала както винаги :)

50 000 са 50 днешни а днес една кукла колко е? 100 лв по 1000 или 100 000 старому

Днес не знам как е, но съм поразена, че по мое време кукла е струвала 50 000 лв. Говоря за времето преди деноминацията. При деноминацията вече бях тийн и не си играех с кукли.

Ако за теб тогавашните 50 000 са нищо, за някои хора това бяха страшно много пари. Цената е безумна. Не говорим за кукла от злато.

преди 1 час, Муца написа:

Ти лъжеш.

Да не мислиш, че в тоя Кореком е имало всичко, което съществува в света. 😆

Дори днес много от моделите Барбита, които излизат за годината, не са налични в Европа, а само в САЩ.

Корекоми разни, някои продаваха само техника, но по курортите корекомите продаваха основно няколко неща: дънки, алкохол, козметика и играчки включително и въпросните барбита, може да са били един или два модела но винаги ги е имало щото са доста популярна марка сред малките лигли.

преди 1 час, Anneliese написа:

В темата става дума и за 90 - те години на 20 век, не само за соца. А през 90 - те Барбита е имало. На ненормални цени. Чудя се на ума на търговците. 🤔

Днес не знам как е, но съм поразена, че по мое време кукла е струвала 50 000 лв. Говоря за времето преди деноминацията. При деноминацията вече бях тийн и не си играех с кукли.

Ако за теб тогавашните 50 000 са нищо, за някои хора това бяха страшно много пари. Цената е безумна. Не говорим за кукла от злато.

Защо не си седнеш на задника, ами пишеш теми за щяло и нещяло, без да влагаш какка мозък в това, което си написала. Че и тая Муцангуна и тя, подире ти. Била е на 3-4 години, когато закриха корекомите. Има ли други жени като вие двете, които да пишат навред глупостите си? Имаше и кукли "Барби" и то поне 5-6 модела и кока -кола, както е написал ined.

преди 3 часа, Anneliese написа:

Е, както винаги нищо не си вдянала квот написах,  ходиш в Джъмбо погледни цените на куклите и смятай

преди 2 часа, ined написа:

Корекоми разни, някои продаваха само техника, но по курортите корекомите продаваха основно няколко неща: дънки, алкохол, козметика и играчки включително и въпросните барбита, може да са били един или два модела но винаги ги е имало щото са доста популярна марка сред малките лигли.

То    и днес се вкарват 2-3 модела на дадена марка и дотам някои марки даже изобщо ги няма у нас примерно Пиксел на Гугъл

преди 7 часа, Anneliese написа:

Кукла за 50 000 лв ми звучи като някой да е бил на дрога.

ся щи кажа колко ми струваше една такава фукла през 90те

3 ходения до магазина и 60 ст

първо беше 40, после била 50 и накрая се оказа, че била 60ст

снакс с награда ама не очаквах да ми се падне фукла

подарих я на едно от момичетата с които играех

един път пак така ми се падна и пак я подарих на същата и тя вика: много хубави неща ти се падат 😀

- Какви кукли Барби имате?

- имаме за 20, 25 и 200 лева

- Защо третата е толкова скъпа?

- Защото е "Барби разведена" - към нея вървят къщата на Кен и колата на Кен

ако  имахме читава държава играчките  щяха да се забранят и да се дава на децата метли чукове триони лопати тесли  да учат  занаят

няма кой водопровод  и зидария да ти направи и да прекопае  градинките да насади марули и препикават  кучета  и кърлежи

в япония е много хубаво няма  чистачи

всеки си чисти каквото мръсно е направил 

преди 1 час, Greta Simmer написа:

Ти с какви играчки си играеш на тези години? 

WhatsAppImage2025-05-13at07_38.32_63533641.jpg.a453d4a0917ce09df524e8b531aab471.jpg

Очевидно не с правилните  играчки та резултата е такива теми :)

преди 1 час, Banesc написа:

в япония е много хубаво няма  чистачи

Ай по малко да лъжеш а?

преди 6 минути, petie1 написа:

Ай по малко да лъжеш а?

япония няма чистачи! още от деца ги учат да чистят когато видят  мръсно 

• Автор

Значи, имам чувството, че икономиката е била отвързана и всеки си е правил каквото си иска, така ли? Всеки си е лепил каквито цени си е харесал и не е имало контрол? Вие на това ли му викате демокрация?

преди 14 минути, Banesc написа:

япония няма чистачи! още от деца ги учат да чистят когато видят  мръсно 

https://e-housing.jp/post/house-cleaning-services-maid-and-home-cleaning-services-in-japan

Видя ли се къв си лъжлив ром хихи

Пред мен не вървиш за нищо свързано с Япония  поне да беше пробвал със Северна Корея

преди 2 минути, Anneliese написа:

Значи, имам чувството, че икономиката е била отвързана и всеки си е правил каквото си иска, така ли? Всеки си е лепил каквито цени си е харесал и не е имало контрол? Вие на това ли му викате демокрация?

Тая глупост пък как я измисли?

• Автор

А тогава какви са били тези цени на кукли? 50 000 лв. Просто не звучи нормално. Сякаш говорим за кукла от злато.

преди 3 минути, Anneliese написа:

А тогава какви са били тези цени на кукли? 50 000 лв. Просто не звучи нормално. Сякаш говорим за кукла от злато.

A  сега една кукла кат е 100 лв не ти ли е същото умножи по 1000 и получаваш старата цена

преди 12 минути, Anneliese написа:

Купи си images?q=tbn:ANd9GcTPzICPQNF1iofHMI5J04_по ценни са.

images?q=tbn:ANd9GcTWOnVBbncFiD_Vo9qqRQv

• Автор

Говорим за тогава и какво са можели да си позволят хората, не какво е сега. Ясно, значи за голяма част от българите е било важно да има западни стоки по магазините, а дали могат да си ги позволят - това хич не ги е интересувало. Е, това вече не го разбирам.

Тогава си купувах книги и помня лепенки с надценките върху отпечатаната от издателствата цена. Грозно, ама много грозно! Не стига, че се загрозяват книгите така, ами и книжарите само за пари мислят. Да правиш нарочно книгите по - скъпи, отколкото са, е проява на много низко поведение.:angry:

преди 5 минути, Anneliese написа:

Говорим за тогава и какво са можели да си позволят хората, не какво е сега. Ясно, значи за голяма част от българите е било важно да има западни стоки по магазините, а дали могат да си ги позволят - това хич не ги е интересувало. Е, това вече не го разбирам.

Тогава си купувах книги и помня лепенки с надценките върху отпечатаната от издателствата цена. Грозно, ама много грозно! Не стига, че се загрозяват книгите така, ами и книжарите само за пари мислят. Да правиш нарочно книгите по - скъпи, отколкото са, е проява на много низко поведение.:angry:

Днес не е по различно от тогава само че е без нули това е и техникатА се плаща в лева а не във валута :)

А поне помниш ли цените на книгите?

60 лева ,за Татко Барба. Какво му плащаш ?

Татко Барба е част от серията Барбароните, където ще откриете още продукти и аксесоари по темата. ... Плюшеният барбарон от Giochi Preziosi е подходящ за малчугани от най-ранна възраст. Той представлява татко Барба, който е изработен от текстил и мек плюш, което го прави чудесен за гушкане. Очите у устата на барбарона са зашити, а ръцете му имат велкро лепенки, като в едната си ръка държи птица тукан. Татко Барба се усмихва, което ще допринесе за положителните емоции на детето. Барбаронът е с височина 40 cm. ...quad-transp.gif

Нещо си в много голяма заблуда една пиклива кукла да е струвала колкото 2 апартамента през 90-тте години.

Струвала е 50 лв, което пак е било страшно скъпо за времето си, но ти си зациклила на 50 000 и това е.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.