Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Флашка бавна скорост.

Featured Replies

Здравейте, закупих флашка Samsung BAR Plus 256gb USB 3.1, пуснах я веднага в CrystalDisk-а и показва скорост 25мб/с четене и 20мб запис a трябва да стига до 300, пробвана е в два порта USB 3.2.

Разрешен от arcovk

Нито за флашката е сигурно каква я, нито за портовете - ако само тресаш цвета.

По спецификация какви трябва да са скоростите на самата памет, не на порта!

В задните портове на системата ли пробваш?

При копиране в OS - какви скорости показва?

• Автор
преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

По спецификация какви трябва да са скоростите на самата памет, не на порта!

В задните портове на системата ли пробваш?

При копиране в OS - какви скорости показва?

По спецификация е 300мб/с

Да, в задните портове.

При копиране отново показва 20мб/с

преди 17 минути, arcovk написа:

?

Я сподели - откъде я купи и за колко?

На този порт с друга периферия- достигал ли си големи скорости?

• Автор
  • Решение

Паметта е фалшива, връщам я обратно, ЕМАГ :lol6:

Description: [E:]USB Mass Storage Device(VendorCo ProductCode)
Device Type:        Mass Storage Device

Protocal Version: USB 2.00
Current Speed: High Speed
Max Current: 100mA

USB Device ID: VID = 048D PID = 1234
Serial Number: 5452541021070416213

Device Vendor: USB
Device Name: Disk 2.0
Device Revision: 0200

Manufacturer: VendorCo
Product Model: ProductCode
Product Revision: 2.00

Controller Vendor: FirstChip
Controller Part-Number: FC1178BC
Flash ID code:      454898037664 - SanDisk - 1CE/Single Channel [TLC] -> Total Capacity = 4GB

току-що, arcovk написа:

Това беше достатъчно!

преди 3 часа, arcovk написа:

От самият Емаг ли я взе, в смисъл пишеше ли "Предлаган и с доставка от: eMAG", или я взе от някой маркетплейс търговец, който само ползва платформата им? Не за друго, ама досега поне аз не съм попадал на техни стоки менте. Ако са почнали и те самите да се ебават с клиентите...

Определено, досега не съм видял самите емаг да продават ментета, но платформата се напълни с всякакви мошенници и заприличала на прецаквалника.

Слаба работа, относно емага, те затова измислиха платените абонаменти, кълцат те в гаранция и качество!

• Автор

Само доставката беше от emag, интересното е, че флашката имаше много позитивни коментари и я поръчах на бързо. Още като я отворих, въобще не ми вдъхна доверие, нещо материала на пипане ми се струваше скапан, веднага я влючих и направих теста, даже после като я изкарах, покритието се беше надраскало. Много боклуци има в тоя сайт, най-вече тези предлагани от други фирми. Бях написах ревю, което беше задържано, след което го редактирах понеже бях написал, че закупеният продукт е менте и бях старателно описал проблемите, викам си хубаво, ще махна думичката "менте", мина и го публикуваха, преди месец някъде поглеждам да видя дали още е там, ревюто беше изтрито и продължават да си продават продукта.

В крайна сметка си поръчах друга по-хубава флашка KINGSTON 256GB USB 3.2 Gen 2 DataTraveler, от друг сайт :)

преди 9 часа, ined написа:

Определено, досега не съм видял самите емаг да продават ментета, но платформата се напълни с всякакви мошенници и заприличала на прецаквалника.

Явно нямат такъв контрол като АлиЕкспрес - да задържат плащането до получаване на положителен отдив от клиента 

преди 15 часа, jhoro написа:

Явно нямат такъв контрол като АлиЕкспрес - да задържат плащането до получаване на положителен отдив от клиента 

тва пък откога, а ако не дадеш отзив?

преди 8 часа, Т.Христов написа:

тва пък откога, а ако не дадеш отзив?

От много отдавна е. Но се забелязва основно при негативни отзиви и оплаквания. Явно приемат, че щом няма реакция.- значи всичко е наред.

• Автор

Toва е друго нещо, получих оригинален продукт. :D

И е 2 пъти по-бърза от Samsung-a, който е до 400мб/с. и 40 пъти по-бърза от фалшивата :wub:

Всяко лошо, за добро, както се казва.

spacer.png

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
eMAG

Твоето ревю не беше одобрено :(

Не съм и очаквал, че ще го одобрят. Май ще напиша, че съм получил флашка с двойно повече скорост и двойно по-голяма памет и че качеството е ТОП. Мизерници.......

• 2 седмици по-късно...
на 3.06.2025 г. в 15:31, arcovk написа:
eMAG

Твоето ревю не беше одобрено :(

Не съм и очаквал, че ще го одобрят. Май ще напиша, че съм получил флашка с двойно повече скорост и двойно по-голяма памет и че качеството е ТОП. Мизерници.......

Ми смятай каква печалба присвоява EMAG с 400 лв. за брой!  :D 

1214 лв. -> https://www.emag.bg/elektricheska-trotinetka-bogist-m5-pro-2024-maksimalna-skorost-45km-h-15ah-maksimalna-avtonomnost-35km-motor-500w-bezchetkov-motor-48v-kolela-12-sys-sedalka-i-bagazhnik-podvizhna-baterija-cheren-bogis/pd/DQB2VJYBM/

825 лв. -> https://www.temu.com/bg/1-бр-електрическа-скутер-за-възрастни-448-w-мощен-двигател-регулируема-лека-2-калъчна-скутер-за-пътуване-с-големи-и-гладки-колела-сгъваема-електрическа-скутер-за-пътуване-g-601101053115693.html

bogistm5pro_emag.thumb.png.0e694a5bfaf22dd9e68f4bad87df60eb.png

bogistm5pro_temu.png.8fe221dc617607cc8c54e9b5d2f26094.png

преди 1 час, Клонинга написа:

Ми смятай каква печалба присвоява EMAG с 400 лв. за брой!  :D 

Защо пък печалбата да е за еМАГ, след като това е външен търговец?

• Автор
преди 8 часа, ivottoshev написа:

Еми и те би трябвало да печелят от тези търговци/мошеници, малко е некоректно да ги държат в сайта си при положение, че знаят, че тези търговци продават ментета или стоки със свръх печалба. Когато излезнаха картите RTX4090, от разни търговци се продаваха по 6 хиляди лева, докато в други сайтове си бяха на нормалната цена - ако случайно се върже някой. Некоректно е и изтриването на негативни коментари и недопускането им. Хубаво е поне, че нямат проблем с връщането на стоките и изплащането на парите обратно, поне за сега.

на 16.06.2025 г. в 12:40, ivottoshev написа:

Защото този негатив идва за онлайн магазина eMag! Защото и в Temu търговеца е външен! Когато правиш поръчка от Temu, гледай от къде пристига стоката! Често доставката може да идва от "местен склад". Когато искаш да вземеш от Temu няколко продукта, за да изпълниш критерият им от 25 лв. минимално плащане за да доставят безплатно, продуктът с флаг за "местен склад" не го зачитат. Примерно, поръчваш едновременно стока от 120 лв. местен склад и стока от 20 лв. доставяна от Temu, при финализиране ще има забележка, че продуктът от 20 лв. няма да дойде и трябва да сложиш още допълнителни поръчки. Ще ти се даде възможност да заплатиш единствено за продукта от  "местен склад".

bogistm5pro_temu_delivery.png.7dfa7d79d857144448991e61a98044b7.png

преди 1 час, Клонинга написа:

Защото този негатив идва за онлайн магазина eMag!

Ми съвсем просто е, не поръчваш от "външни" търговци и проблем с еМАГ нямаш. Ако се съблазниш от по-ниската цена или от нещо друго и все пак поръчаш от такъв търговец, рискът си остава за теб. еМАГ ясно са написали в Условия за ползване на еМАГ:

Цитат

5.4 eMAG не е страна по договор за покупко-продажба от разстояние, сключен през Платформата за Стоки/Услуги, предлагани от маркетплейс Продавачи.

Само да кажа, че в платформата на Емаг има и свестни търговци (примерно - Ардес в Емаг). И се случва цените им там да са по-ниски, отколкото в официалния сайт. Просто трябва да се внимава. Ако видиш нещо, продавано от незнаен търговец от Китай, Франция, или друга необичайна държава, и то на подозрителни ниска цена - трябва веднага да предположиш, че става нещо нередно. Примерно - мишка Logitech G305 за 37.14 лв., при нормална цена около 100 лв. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.