Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Флашка бавна скорост.

Featured Replies

Разрешен от arcovk

на 21.06.2025 г. в 11:52, Rudy M. написа:

Само да кажа, че в платформата на Емаг има и свестни търговци (примерно - Ардес в Емаг). И се случва цените им там да са по-ниски, отколкото в официалния сайт. Просто трябва да се внимава. Ако видиш нещо, продавано от незнаен търговец от Китай, Франция, или друга необичайна държава, и то на подозрителни ниска цена - трябва веднага да предположиш, че става нещо нередно. Примерно - мишка Logitech G305 за 37.14 лв., при нормална цена около 100 лв. 

За съжаление там се навъдиха доста фалшиви търговци. На мен ми бяха продали едни слушалки, които бяха ползвани (някакъв гараж се оказа регистрирания магазин). Върнах ги в 14-дневния срок, защото подозирах, че скоро този гараж щеше да изчезне от списъка с магазините им и после върви си търси гаранцията или сервиза ако се наложи и взех от легитмните vsystem. Един познат ми писа за фалшив диск, който явно още се продава въпреки, че има цели 36 коментара, че е "фалшименто" и отдавна трябваше да е премахнат от каталога им:

https://www.emag.bg/vynshen-hard-disk-wd-my-passport-2tb-2-5-usb-3-2-gen1-cheren-wdbyvg0020bbk-wesn/pd/D5FJ96BBM/

Трябва да вдигнат контрола.

За съжаление, колкото и да харесвам(х) Емаг, не е това, което беше преди години и почва да разчита на стара слава. Няма вече кол център, а си чатиш с някакъв бот, който не винаги е адекватен, опитват се да натрисат техните куриери и т.н. Пак бих взимал оттам след внимателно оглеждане, но определено не всичко. Дори техника по-скоро не. Картата, която сдаде багажа също я бях взел оттам (но това може и да е съвпадение). Като цяло съм им дългогодишен клиент, но в последно време съм доста разочарован. Дано да се върнат в правия път.

Иначе взех точно същата мишка миналата година (от линка ти), но още не съм я отварял. Може вътре да има комплект чорапи. :D Беше намалена на 28лв. по времето на черния петък и дори ме е яд, че не взех 2. Защото знам, че безжичните са над 100лв. дори. То ще се чуе като опра до нея де. Текущата G102 почва да прави мизерии (дабъл клик на скрол бутона) и ще тествам и другата. Иначе видях, кой я продава, но понеже не става въпрос за флаш памет реших да рискувам. Една мишка повече или по-малко все тая. Но за по-сериозна техника определено бих внимавал.

Страшното е, че почнаха да се появяват фалшиви продукти от доста гами - дори при процесорите и видеокартите има такива SCAM схеми вече. А там е от скъпото...

преди 9 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Иначе взех точно същата мишка миналата година (от линка ти), но още не съм я отварял. Може вътре да има комплект чорапи. :D

Аз също си взех такава мишка, само че за 72 лв. От търговец, който вече го няма в платформата. Стана вече почти година, не ми е създавала проблеми, освен, че честичко сменям батерии. Ако нещо се случи с нея - просто отива на боклука. 

Преди нея бях с G102, оригинална, от Технополис. И тя не ми е правила проблеми, но - дреме в шкафа за резервна. 

А иначе (както писах и в другия форум), и за мен Емаг вече не е привлекателно място за пазаруване. Последните 3-4 неща, които гледах, нямаха друга опция за доставка, освен SameDay до адрес, или до EasyBox. Вече четох за случаи, когато хората си отварят кутиите (с предварително плащане, разбира се), и не намират нищо вътре. Не знам как бих могъл да се оправя в такъв случай, и не желая да рискувам. А славата на "SomeDay" като несериозен куриер вече се е разнесла навсякъде. И при положение, че на по-малко от 100 м. от мен има офиси на Еконт и Спиди - ами не, мерси. 

В интерес на истината досега иначе не съм имал проблеми с връщането на стока и възстановяване на сумата. Но самата занимавка си е галимация. Нещо, което нямаше да се налага ако просто затегнат контрола и не пускат сульо и пульо да си продава боклуците в платформата. Затова, като взимам нещо (подобно при Amazon) гледам и предлаган и доставката да са от Emag или от легитимни магазини (но и двете да съвпадат). Както и при Amazon също гледам там да пише предлаган и доставян от тях. Те хубаво гледат да си разширят диапазона на предлагани продукти, но така през ситото минава и плява. Ако затегнат контрола ще се нормализират нещата. Ако ли не, има и алтернативни магазини.

преди 4 минути, цър-вул написа:

Що не пробваш с 1.5V аку с Type C заряд? 

Това как - включени към зарядното, докато са наврени в мишката ли?

Тия са АА, ААА съм ги забил нейде... 😎
АА се държат съвсем прилично в апарат за кръвно, използван интензивно

0-02-05-d5c8b8e1967b0d15fde84f6af6fe8bac39db962299c2eeb4c8fe1bdfd0f701fe_88b744db4dfb37cc.jpg

Бодеш ги с 4-портов USB A>4xType C (дойде в комплекта) и зареждаш групово
Това са ААА:
https://www.aliexpress.com/item/1005007445216480.html

преди 30 минути, цър-вул написа:

Тия са АА, ААА съм ги забил нейде... 😎

Сори, качил съм грешна снимка ... Мишката ползва АА. 

Аз някъде из чекмеджетата имам зарядно, останало ми е от светкавицата. Така че не е проблем да ползвам и нормални акумулаторни батерии. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.