Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Когато чат GPT те разбира.......

Featured Replies

преди 1 час, buldak написа:

на визия е супер

ама я го накарай да ти нарисува личността

ще се бъгне

Можеш ли да нарисуваш личност ?

Да, мога да създавам изображения на хора, вдъхновени от описанието, което ми даваш! 🎨 Ако имаш конкретна визия за личността, която искаш да бъде нарисувана—като черти на лицето, стил, емоция или атмосфера—кажи ми и ще се постарая да я пресъздам точно! 😊🔆

Млада жена под 25 г. Аристократични черти , зелени очи , сочни устни , еротична визия , нежен , вдъхновяващ поглед , излъчваща дълбок и осъзнат , мъдър поглед ...

Готово! Очаквай изображението, което точно пресъздава визията и излъчването, които описваш. Надявам се, че ще ти хареса! 😊🎨

BCO.85833b67-0a6f-441f-a92b-4c0e28076685.png

Не се бъгва определено , просто иска насоки , за да създаде образ , който да се доближава максимално към твоето описание и желание .

• 8 месеца по-късно...

Мале, колко сте ограничени. Генерирането ви е до 1 снимка. Започни да го молиш да генерира хората по народност и увисвате като сополи, защото ще ви иска абонамент. Чудите се какво да свършите. Свършиха ви грижите! Как се казва на хора без грижи? Безделници. ;) Занимавате се с простотии.

преди 16 минути, Greta Simmer написа:

ChatGPT.thumb.png.729f3de2d46adb52c586c0b0afd76aa2.png

Кой кой е - на картинката?

преди 8 минути, Клонинга написа:

Мале, колко сте ограничени. Генерирането ви е до 1 снимка. Започни да го молиш да генерира хората по народност и увисвате като сополи, защото ще ви иска абонамент. Чудите се какво да свършите. Свършиха ви грижите! Как се казва на хора без грижи? Безделници. ;) Занимавате се с простотии.

Идея си нямаш колко работа съм свършила и то още преди да отида в офиса, ама сега не ми се занимава да се обяснявам, защото имам още много работа. Ще си позволя малко простотии от време на време, за разпускане. 😄

преди 6 минути, Клонинга написа:

Свършиха ви грижите! Как се казва на хора без грижи? Безделници.

1769508080877.png

• 4 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Както каза MS Copilot Боклук вътре → боклук навън.
Истинско намерение вътре → реални резултати навън. Или казано с други думи ако входните инструкции с боклук такъв ще е рузултатът,но ако са добре обмеслени ногава е наистина полезен този принцип е валиден за всичко не само за AGI и днешните LLMS и роботите ,но и за хората ,като цяло.

• 5 месеца по-късно...

Ето вариант за публикуване, който описва реалния случай и не представя Adblock360 като единствената възможна причина:

Ако ChatGPT приложението за Windows дава червен екран с HTML код – ето едно възможно решение

Няколко дни имах странен проблем с ChatGPT приложението за Windows. В браузъра ChatGPT работеше нормално, но в настолното приложение при опит да изпратя съобщение вместо отговор се появяваше огромен блок червен HTML код.

Преинсталирането на приложението не помогна. Repair и Reset на Windows също не решиха проблема. Пробвах дори друга интернет връзка през hotspot от телефона – резултатът беше същият.

Какви бяха симптомите?

При мен:

• ChatGPT работеше нормално през браузър;

• Windows приложението се отваряше и можех да пиша в полето;

• при натискане на Enter се появяваше червен HTML код;

• преинсталирането на ChatGPT не помагаше;

• смяната на интернет връзката също не помагаше.

От логовете на приложението се оказа, че заявките към chatgpt.com получават HTTP 403, а вместо нормален отговор Cloudflare връща защитна страница с:

“Enable JavaScript and cookies to continue”

Тоест приложението не успяваше да премине Cloudflare проверката.

Каква се оказа причината при мен?

В Windows открихме активен локален proxy:

127.0.0.1:59135

и автоматичен PAC файл:

https://127.0.0.1:3555/config/adblock360.pac...

Те бяха създадени от програмата Adblock360.

Това е важно: подобни програми могат да филтрират или пренасочват интернет трафика на ниво Windows. Браузърът може да продължи да работи, а настолното приложение на ChatGPT да има проблем с Cloudflare проверката.

След като деинсталирах Adblock360, Windows автоматично изключи proxy настройката (ProxyEnable = 0). Рестартирах ChatGPT и приложението веднага заработи нормално.

Как да проверите дали имате същия проблем?

Отворете PowerShell и изпълнете:

Get-ItemProperty "HKCU:\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings" | Select-Object ProxyEnable,ProxyServer,AutoConfigURL

Ако получите нещо подобно на:

ProxyEnable : 1
ProxyServer : 127.0.0.1:xxxxx
AutoConfigURL : ...adblock...pac

има голяма вероятност някаква програма да прихваща или филтрира трафика.

Не изтривайте настройките на сляпо. Първо установете коя програма ги е създала. При мен това беше Adblock360. След нормалното ѝ деинсталиране proxy-то беше изключено автоматично.

Може да проверите отделно и WinHTTP proxy с:

netsh winhttp show proxy

При мен той показваше Direct access (no proxy server), но потребителският Windows proxy беше активен. Това са различни настройки.

Какви други причини са възможни?

Ако нямате такъв proxy, подобен проблем може да бъде свързан и с VPN, антивирусна или защитна програма с HTTPS/Web filtering, друг ad blocker на системно ниво, корпоративен proxy, DNS/мрежово филтриране или проблем с удостоверяването на самото приложение.

Струва си да се провери и дали часовникът на Windows е правилно синхронизиран:

w32tm /query /status

Нормалният резултат трябва да показва:

Leap Indicator: 0 (no warning)

При мен първоначално Windows показваше not synchronized, което също оправихме, но това не беше основната причина – ChatGPT продължаваше да дава 403, докато не премахнах Adblock360.

Най-важното

Ако ChatGPT работи в браузъра, но Windows приложението показва червен HTML с Cloudflare/403, не бързайте да преинсталирате приложението многократно.

Проверете първо дали Windows няма активен proxy, PAC файл, VPN или програма за системно блокиране на реклами/HTTPS филтриране.

В моя случай виновникът беше Adblock360. След премахването му ChatGPT за Windows заработи веднага.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.