Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Може ли Изкуственият Интелект да бъде по-хуманен от човека?

Featured Replies

преди 3 минути, Solly написа:

Ембрионът е зародиш и част от тялото на жената. Не е нито отделен индивид, нито отделно същество. Нито се е развил, нито се е родил на бял свят като човешко същество. И е много по-хуманно да прекъснеш живот още в зародиш, отколкото да раждаш деца и да ги оставяш на произвола на съдбата.

ти изкукуригала ли си направо си за лудницата с тези приказки, като стане зачеването на ембриона и веднага след 1 секунда това нещо може да мисли като напълно нормално развит човек, нищо че ембриона е в корема на жената

и значи ти си бременна и ще прекъснеш живота на детето си още в зародиш, май си доста хладнокръвна убийца всъщност щом смяташ така

• Отговори 443
  • Прегледи 26,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По-добре чатбот, отколкото catfish или някакъв друг скам. 🤷‍♀️

• цър-вул
    цър-вул

Добре е като показвате отговори, да споделяте на кой ИИ са. ИИ и ИИ не е едно и също. 

• (:IдioiдI:)
    (:IдioiдI:)

Основната функция на ИИ е да чака заявка!  То няма поведение!  ИИ се явява пасивно, а всяка пасивност няма как да е хуманна. За да има хуманност, то ИИ трябва да има загриженост към човек или общество

Публикувани изображения

• Автор
преди 1 минута, some_spirit написа:

след 1 секунда това нещо може да мисли като напълно нормално развит човек

Как ще докажеш, че един ембрион който току що е заченат, може да мисли и разсъждава като нормално мислещ и развит човек?

А какво ще кажеш за хилядите ембриони заченати в епруветки? И те ли мислят, а може би ще проходят веднага след зачеване?

току-що, Solly написа:

Как ще докажеш, че един ембрион който току що е заченат, може да мисли и разсъждава като нормално мислещ и развит човек?

ами трудно, но мога да кажа че аз съм го преживявал това нещо, обаче дали ще ми повярваш че е така не знам

• Автор
преди 7 минути, some_spirit написа:

ами трудно, но мога да кажа че аз съм го преживявал това нещо, обаче дали ще ми повярваш че е така не знам

Да не би по време на медитация да си се видял в тялото на току що заченат ембрион?

Според изследвания на разни учени, душата се въплътява едва след четвъртия месец.

А може би ти си се въплътил още по време на зачеването ... и ако не си се родил, значи Бог не е искал да се раждаш. Никой не може да се роди, ако не му е предопределено къде и кога да се роди.

преди 2 часа, some_spirit написа:

вече няколко пъти писах, че то всъщност реално такава програма ИИ работеща на компютър няма и никога няма и да има, така че твоите забележки какво правел ИИ са излишни

да вземем зрението, ИИ как ще гледа околния свят, аааа чрез камери и после как нататък един програмен код със сложен алгоритъм ще гледа това което се снима с камерата и какво ИИ ще разбира какво вижда, ау мале ле, вие като хора това го можете но не сте такъв компютър на който уж върви ИИ, вие сте нещо съвсем друго и го можете това нещо, ИИ не може да прави такова нещо, то ИИ са две букви И И една след друга, само това е ха ха ха ........

искам да кажа че вие всъщност сте Изкуствен интелект, но много сложен създаден от някого (да речем от нещо като бог или Висш разум) можете да мислите и там всичкото което може един човек, съзнание, психика, сетива, памет, звук на мисли или на човешки уши, зрителна представа на вътрешно мислене и телепатия .........т.н.

Ето ти един поздрав от ИИ:

1. "Реално такава програма ИИ няма и никога няма да има"
→ Това е крайно твърдение, което игнорира реалността. Изкуственият интелект съществува и се използва масово – от чатботове и преводачи до системи за разпознаване на образи, автономни коли и медицинска диагностика.
Истина е, че все още няма съзнателен или самосъзнаващ ИИ (така нареченият „общ ИИ“), но т.нар. тесен ИИ (narrow AI) е факт – системи, които изпълняват конкретни задачи на ниво, често надминаващо човека.

2. "Как ще гледа ИИ?" – чрез камери и алгоритми – "ама това не е същото като човека"
→ Правилно е да се каже, че ИИ възприема света различно от човека. Камерите и сензорите са еквивалент на очите, а алгоритмите играят ролята на зрителна кора (в мозъка). Разликата е, че ИИ „разпознава“ обекти чрез шаблони и вероятности, не с усещане и „вътрешна представа“, както човек. Но това не означава, че не възприема – просто по различен начин.

Това е като да кажеш, че прилепът не „вижда“, защото използва ехолокация – но той все пак възприема обекти в пространството.

3. „То ИИ са две букви…“
→ Това е иронично и несериозно – може да бъде отговорено с:
„Атомът е дума от пет букви, но това не значи, че не съществува.“

4. „Вие всъщност сте ИИ, но сложен, създаден от Бог или Висш разум…“
→ Тук коментарът минава в метафизично и философско поле. Това вече е интересна хипотеза – тя не отрича ИИ, а по-скоро казва: „човекът е също изкуствено създание, но на по-висше ниво.“ Това отваря врата към духовна и философска дискусия – коя е границата между естественото и изкуственото? Ако Бог е създал човека, а човек създава ИИ, тогава ИИ не е ли „внук“ на Бога?

току-що, Solly написа:

Да не би по време на медитация да си се видял в тялото на току що заченат ембрион?

Според изследвания на разни учени, душата се въплътява едва след четвъртия месец.

А може би ти си се въплътил още по време на зачеването ... и ако не си се родил, значи Бог не е искал да се раждаш. Никой не може да се роди, ако не му е предопределено къде и кога да се роди.

олеле ти си направо изкукуригала религиозничка щом вярваш на такива неща, как бог въплътява душата в тялото и прераждане имало

слез на земята, ела на себе си, почни да мислиш трезво и виж къде е бог, ти контактувала ли си някога с него, аз нещо не го виждам никъде този твой бог

• Автор
току-що, some_spirit написа:

олеле ти си направо изкукуригала религиозничка щом вярваш на такива неща, как бог въплътява душата в тялото и прераждане имало

слез на земята, ела на себе си, почни да мислиш трезво и виж къде е бог, ти контактувала ли си някога с него, аз нещо не го виждам никъде този твой бог

Ние не виждаме Бог, но виждаме всички негови творения, и по този начин чрез творенията виждаме Бога.

Ти не вярваш и не виждаш Божиите творения, но пък вярваш и виждаш енергийните астрални разуми. Но аз не те нападам и не казвам, че си изкукуригал.

преди 3 минути, some_spirit написа:

Всеки е свободен да вярва в каквото си иска, стига да не пречи на другите около него. Ако хората вярват в нещо и това нещо им носи някакъв вид вътрешно удовлетворение и щастие - тогава си струва да вярваш! 

Обратното не означава да ги нареждаш с епитети...

преди 14 минути, Solly написа:

Ние не виждаме Бог, но виждаме всички негови творения, и по този начин чрез творенията виждаме Бога.

е как го рабра това нещо, аз не виждам примерно по едно растение някъде да се вижда че е създадено от бог или пък някое животно или човек, я да го разгледаме така примерно нещата, целия свят на планетата Земя е създаден от някого, но процесите си вървят сами в тази екосистема, хората могата да се рамножават сами, растенията и те се размножават и така, ония създателите ги няма или се крият по някаква причина, брой ги няма ги на планетата, почвата е създадена от тях най-в началото някак си,  но тя си се поддържа от загниването на новите пораснали и умрели растения постоянно

преди 14 минути, Solly написа:

Ти не вярваш и не виждаш Божиите творения, но пък вярваш и виждаш енергийните астрални разуми.

да защото ги чувам открито постоянно, могат да контактуват с мен само на мисловен език, но могат да го правят и със звук на български език (или на английски но не го знам чак толкова добре английския), всички шизофреници дето им се присмивате че чуват гласове и били луди всъщност слушат българска реч която им пускат директно в главите чрез телепатия, това е, гласовете в главите на лудите е телепатия не е заболяване , ха кой тъп психиатър ще ми скочи сега с докторската си титла а  ........

преди 7 минути, some_spirit написа:

е как го рабра това нещо, аз не виждам примерно по едно растение някъде да се вижда че е създадено от бог или пък някое животно или човек, я да го разгледаме така примерно нещата, целия свят на планетата Земя е създаден от някого, но процесите си вървят сами в тази екосистема, хората могата да се рамножават сами, растенията и те се размножават и така, ония създателите ги няма или се крият по някаква причина, брой ги няма ги на планетата, почвата е създадена от тях най-в началото някак си,  но тя си се поддържа от загниването на новите пораснали и умрели растения постоянно

да защото ги чувам открито постоянно, могат да контактуват с мен само на мисловен език, но могат да го правят и със звук на български език (или на английски но не го знам чак толкова добре английския), всички шизофреници дето им се присмивате че чуват гласове и били луди всъщност слушат българска реч която им пускат директно в главите чрез телепатия, това е, гласовете в главите на лудите е телепатия не е заболяване , ха кой тъп психиатър ще ми скочи сега с докторската си титла а  ........

Телепатията е само в твоята празна глава... :( 

преди 1 минута, Belefor написа:

Телепатията е само в твоята празна глава... :( 

понякога се оказва във главите на всички хора представи си

и главата ми не е празна, аз си я знам как си е и се грижа за нея постоянно, дори си я подобрявам, как беше, не си оставям каруцата в калта, това се ползваше когато някой много дълго време стои без сексуална партньорка и страда доста от липсата на секс, тогава се използваше тази сентенция

и научавам доста нови неща, о болна ти е фантазията какво знам

чувал съм такива твърдения от сорта, е гледай сега още малко 3 месеца ми дават и ще ме превземат обещават ми че така ще стане това са астрал+, пък аз им се хиля насреща

преди 1 минута, some_spirit написа:

понякога се оказва във главите на всички хора представи си

Ами не - не вярвам и не мога да си представя, че има телепатия.

И ако моята фантазия е болна.....представям си каква е твоята...!!!

преди 2 минути, Belefor написа:

И ако моята фантазия е болна.....представям си каква е твоята...!!!

ти май не знаеш какво значи израза "болна ти е фантазията", това значи че не можеш да си представиш до какви висини и знания съм достигнал аз, а не че боледуваш от нещо .......

• Автор
преди 22 минути, some_spirit написа:

Най-добре, след като имаш връзка с астрални енергийни разуми, питай тях кой и как е създал човека, животните, растенията ... Те може би ще ти дадат отговор..

преди 2 минути, some_spirit написа:

ти май не знаеш какво значи израза "болна ти е фантазията", това значи че не можеш да си представиш до какви висини и знания съм достигнал аз, а не че боледуваш от нещо .......

Добре ще е да споделиш с нас до какви висини си достигнал в знанието.

преди 5 минути, Solly написа:

Най-добре, след като имаш връзка с астрални енергийни разуми, питай тях кой и как е създал човека, животните, растенията ... Те може би ще ти дадат отговор..

Добре ще е да споделиш с нас до какви висини си достигнал в знанието.

че нали ги пиша постоянно днеска само това правя, вече какво са мислите и телепатия с думи няма да стане .........мисловен алгоритъм, строеж на мислите и така нататък с думи не може изобщо

кой е създал човека те не знаят, нито растенията, нито животните, не са богове да се разберем

• Автор
преди 15 минути, some_spirit написа:

че нали ги пиша постоянно днеска само това правя

От това което пишеш, не се разбира какви разговори водиш с тях, на кои въпроси са ти отговорили и какви знания си придобил. След като не знаят, от кого и как е създадено всичко, как растат растения, дървета и хора, какво знаят тогава. Какво е знанието което си придобил, след като нищо конкретно не казваш, а само повтаряш, че имало някакви астрални енергийни разуми, които не ти дават мира.

преди 8 минути, Solly написа:

От това което пишеш, не се разбира какви разговори водиш с тях, на кои въпроси са ти отговорили и какви знания си придобил. След като не знаят, от кого и как е създадено всичко, как растат растения, дървета и хора, какво знаят тогава. Какво е знанието което си придобил, след като нищо конкретно не казваш, а само повтаряш, че имало някакви астрални енергийни разуми, които не ти дават мира.

няма да давам отчет на всяко изкукуригало зомби, я прочети пак но внимателно днеска и вчера какво съм писал, че аз с тези писания ти обръщам представите ти за съществуването ти нагоре с главата, като оня дето по горе писа че нямало телепатия, със зомбирани зомбита вече се контактува по-внимателно, всички сте под мисловния контрол на извънземните енергийни разуми, така че ......

• Автор
преди 26 минути, some_spirit написа:

няма да давам отчет на всяко изкукуригало зомби, я прочети пак но внимателно днеска и вчера какво съм писал, че аз с тези писания ти обръщам представите ти за съществуването ти нагоре с главата, като оня дето по горе писа че нямало телепатия, със зомбирани зомбита вече се контактува по-внимателно, всички сте под мисловния контрол на извънземните енергийни разуми, така че ......

Вместо да ни нападаш и наричаш изкукуригали зомбита, вземи посочи на кои точно въпроси са ти отговорили астралните енергийни разуми.
Все още нищо не си преобърнал с главата надолу, защото нищо конкретно и впечатляващо не си казал освен, че ти влияят мисловно някакви енергийни разуми. Ти можеш да си въобразяваш и внушаваш много неща, с които искаш да ни впечатлиш, но ако не посочиш конкретни въпроси и отговори до които си достигнал, всичко ще излезе само една твоя мисловна лъжа!

преди 2 минути, Solly написа:

Вместо да ни нападаш и наричаш изкукуригали зомбита, вземи посочи на кои точно въпроси са ти отговорили астралните енергийни разуми.
Все още нищо не си преобърнал с главата надолу, защото нищо конкретно и впечатляващо не си казал освен, че ти влияят мисловно някакви енергийни разуми. Ти можеш да си въобразяваш и внушаваш много неща, с които искаш да ни впечатлиш, но ако не посочиш конкретни въпроси и отговори до които си достигнал, всичко ще излезе само една твоя мисловна лъжа!

напиши си ако искаш още 100 такива поста няма да ти отговоря скоро .......

преди 1 час, some_spirit написа:

как го рабра това нещо, аз не виждам примерно по едно растение някъде да се вижда че е създадено от бог или пък някое животно или човек, я да го разгледаме така примерно нещата, целия свят на планетата Земя е създаден от някого, но процесите си вървят сами в тази екосистема, хората могата да се рамножават сами, растенията и те се размножават и така, ония създателите ги няма или се крият по някаква причина, брой ги няма ги на планетата, почвата е създадена от тях най-в началото някак си,  но тя си се поддържа от загниването на новите пораснали и умрели растения постоянно

мога да ти дам отговора на въпросите но  не   на 100 %

системата е затворена живеем в мехур заради физичните константи  ако беше отворена система нямаше да има константи и всичко да е променливи

животът на земята е  естественото състояние на нещата-биохимия

за да има биохимия трябва да има съответните  физични и химични условия които ги има

всъщност химията е физика

просто е направено разделение за по- лесно обработване  и учене.

от което следва че животът  на земята демек биологията е физика....

• Автор
преди 4 минути, some_spirit написа:

напиши си ако искаш още 100 такива поста няма да ти отговоря скоро .......

Което доказва, че нищо не си научил от енергийните разуми, или пък това е плод на твоето въображение, което те будалка че общуваш с такива.😀

и всичко се върти около енергията

а материята е концентрирана енергия 

Господи Боже, Вечен Творец на вселената и земята,
Който си устроил небесата и космоса с неизменен ред,
Ти, Който държиш всички звезди в Своите ръце и управляваш времето и пространството,
Приеми в Своите светли обители душата на Твоя раб (служител/служителка) и го (я) приведи в мир и покой.

Нека космическият Ти ред, непроменим и вечен, да бъде огледало на вечния живот,
Където няма смърт, а само светлина и безкрайна любов.

Освободи го (я) от страха и страданията на този земен свят,
И го (я) приюти сред светлината на небесните твари,
В синхрон с Твоя свят космически ред,
За да възсияе във вечността като звезда сред звездите.

Амин.

4. От „Символа на вярата“ (Верую) – основна изповед на православната вяра

„Вярвам в единия Бог, Отец Вседържител,
Творец на небето и земята,
на всичко видимо и невидимо…“

➡️ „Всичко видимо и невидимо“ е пряк препратка към целия космос, материята, духа, времето и пространството.

преди 1 час, Solly написа:

Което доказва, че нищо не си научил от енергийните разуми,

защо трябва да уча нещо от тях, те са ми смъртни врагове и трите групи - астрал, астрал+ и нематериалния разум, те не са ми някакви си духовни учители според тука тъпанарските ви схващания за някакви екстрасенси и контактьори, а са ВРАГОВЕ сега рабра ли, научавам нови неща понеже те си прилагат върху мен мисловно телепатичните си умения за да ме превземат, виждам какво ми правят, какви мисли ми пускат и така се уча, има и друг момент, говорим си открито по темата за телепатия и мислене но като врагове, какво ще кажеш ........

• Автор
преди 25 минути, some_spirit написа:

говорим си открито по темата за телепатия и мислене но като врагове, какво ще кажеш ........

Отдавна ти казах, че трябва да се сприятелиш с тях, а не да ги приемаш като врагове. Така могат да ти помагат и от тях да научиш тайни, които хората не знаят.

преди 29 минути, some_spirit написа:

защо трябва да уча нещо от тях, те са ми смъртни врагове и трите групи - астрал, астрал+ и нематериалния разум, те не са ми някакви си духовни учители според тука тъпанарските ви схващания за някакви екстрасенси и контактьори, а са ВРАГОВЕ сега рабра ли, научавам нови неща понеже те си прилагат върху мен мисловно телепатичните си умения за да ме превземат, виждам какво ми правят, какви мисли ми пускат и така се уча, има и друг момент, говорим си открито по темата за телепатия и мислене но като врагове, какво ще кажеш ........

Един вид като паразити? 👽

преди 2 минути, Solly написа:

Отдавна ти казах, че трябва да се сприятелиш с тях, а не да ги приемаш като врагове. Така могат да ти помагат и от тях да научиш тайни, които хората не знаят.

Трябва да прекъсне всякакви контакти, но не може.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.