Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за Селерон-1.7 Гхц-Wilamette

Featured Replies

Въпроса ми е ,че работи на честота на часовника 100мгхц,ако увелича честотата на 130мтхц има ли проблем,че ще работи 17х130 вместо 17х100 ?Може ли нещо да му стане на процесора?

Благодаря за отговора!

Значи това 100MHz е FSB (Front Side Bus), демек шината на процесора, ако си със заключен процесорен множител, единственият начин да повишиш тактовата честота е като вдигаш FSB-то. В твоя случай при 130MHz, процесорът ще бачка на 2.2GHz и не се знае, дали ще се държи стабилно на такава честота. Прегледай и тази тема: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=32313 :)

• Автор

ами сложих шината на процесора на от 100 на 130 мгхц и компа бачка но температурата се качи до 63 градуса,това нормално ли е?А искам да отбележа че и на 100мгхц температурата достига 58 градуса.

Редактирано от Dr.Web (преглед на промените)

ами сложих шината на процесора на от 100 на 130 мгхц и компа бачка но температурата се качи до 63 градуса,това нормално ли е?А искам да отбележа че и на 100мгхц температурата достига 58 градуса.

По default процесора ти работи на 1700 MhZ, ти си го клокнал на 2210. Постигнал си доста добър клок, но трябва да си подобриш охлаждането. Как? Ами изчисти праха, смени термопастата и ако е необходимо, монтирай още някой вентилатор на кутията. Прочети тази и тази тема, ще са ти от полза. Температурата не мога да кажа, че е критична, но за дълъг период от време не е за препоръчване.

Клока наистина е добър , но помисли за охлаждането . Добре ще е да го охладиш още - и то целия комп . Имай предвид ,че температурата на дъното ( чипсета в частност ) също се е покачила .

• Автор

Добре де към каква температура да се стремя за процесора?

Над колко градуса е критично вече?

Редактирано от Dr.Web (преглед на промените)

Добре де към каква температура да се стремя за процесора?

Поне, с -10 градуса още, според мен! Коко и Йовито са ти казали какво да направиш!

С какво се охлаждаш, сподели!

Редактирано от MELL (преглед на промените)

• Автор

Компа не мой-Ще трябва да го отворя да видя дали е мръсен,къв му е вентилатора и тн.

Компа не мой-Ще трябва да го отворя да видя дали е мръсен,къв му е вентилатора и тн.

Обезателно го почисти, оттук имаш поне - 3-4градуса!

Може дори и да смажеш винтилатора/ите, ще се почувства, да знаеш! Ето ти още 1-2 градуса надолу!

А, ако се добави и още един вентилатор, - 10-15 градус ти гарантирам! smile.gif wink.gif

Аз лично имам два вентилатора - единият вкарва свеж въздух, а другият изкарва топлия въздух от кутията навън. tongue.gif Другото, което ми идва като идея е да си смени вентилатора/ите с по-мощни! wink.gif

Я кажи захранването какво му е, да не би да му идва слабичко и оттам да вдига градусите?! :):clap:

Обезателно го почисти, оттук имаш поне - 3-4градуса!

Може дори и да смажеш винтилатора/ите, ще се почувства, да знаеш! Ето ти още 1-2 градуса надолу!

А, ако се добави и още един вентилатор, - 10-15 градус ти гарантирам! smile.gif wink.gif

Аз лично имам два вентилатора - единият вкарва свеж въздух, а другият изкарва топлия въздух от кутията навън. tongue.gif Другото, което ми идва като идея е да си смени вентилатора/ите с по-мощни! wink.gif

Я кажи захранването какво му е, да не би да му идва слабичко и оттам да вдига градусите?! :clap::)

Mell съветите ти са правилни, но едва ли е от захранването. При клок от 500 MhZ е нормално температурите да скочат, ако компютъра е посъбрал прах, термопастата е стегнала като паста за зъби и няма вентилатори, които да изкарват топлия и вкарват студен въздух. :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.