Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с процесор Sempron 2400+

Featured Replies

Здравейте, днес съвсем случайно когато отворих My computer propertis, видях че место Sempron 2400+ който работеше на 1,67 GHz ми показва, че процесора ми е Athlon 1500+ и работи на 1,3 GHz!! Можели да ми помогнете да го оправя и отново да си върне номиналните стойности?И евентуално да дадете някакви идеи защо се е получило така. Аз не съм от хората които се занимават с овърклок и тем подобни.Благодаря!

• Автор
Вьзможно ли е да ти е сменен процесора,без ти да знаеш?

не, просто няма кой...

Странно, можеш да влезеш в биоса и да видиш за какво става въпрос, а ако не ти се занимава с настройки, направо извади батерията на дъното за известно време и я сложи пак, за да се върнеш към подразбиращите се стойности.

Редактирано от myd (преглед на промените)

Случвало ми се е същото със Sempron 2800+ . My Computer Propertis, Еverest и BIOS-а са на мнение, че процесора работи на 1.2 Ghz, а всъщност трябва да са 2 Ghz. Единственото решение се оказа преинстал на Windows-а. Друг начин поне на мен не ми е известен sad.gif

Ако и биоса го разпознава така, не може да има връзка с Windowsa. Опитай първо съвета на myd с резета, ако не помогне, можеш да се ориентираш към ъпдейт на биоса. Ако кажеш с какво дъно и коя версия биос си, можем да ти помогнем повече при тази операция.

CCleaner,също показва с какъв процесор си . Аз съм със същият CPU-Sempron 2400+BOX,но не съм се сблъсквал с такъв проблем !

Здравейте, днес съвсем случайно когато отворих My computer propertis, видях че место Sempron 2400+ който работеше на 1,67 GHz ми показва, че процесора ми е Athlon 1500+ и работи на 1,3 GHz!! Можели да ми помогнете да го оправя и отново да си върне номиналните стойности?И евентуално да дадете някакви идеи защо се е получило така. Аз не съм от хората които се занимават с овърклок и тем подобни.Благодаря!

Сваляш, инсталираш и стартираш Everest 2006, даваш на "Компютър" -> "DMI" -> "Процесори" и кажи как ти го разпознава. Ако е 2400+ на 1,67 GHz, значи не е хардуерен проблема biggrin.gif и реално процесора ти не работи на толкова, а само Windows така "се лъже" :) ... В противен случай кажи какво ти е дъното (в Everest-a го пише пак там, но не на "Процесори", а на "Дънна платка") и дали имаш други проблеми с компютъра...

• Автор

значи не е лъгал Windows-a защото и при старт като погледнах излизаше, че процесора е Athlon, извадих батерията и при стартиране биоса изписа, че процесора ми е Athlon на 1000 МHz и изтръпнах, влезнах в биоса поогледах и реших да променя FSB Frequency от 100 на 166, рестартирах и хоп процесора ми се се оправи, излезна си Sempron 2400+. Но искам да ви попитам колко трябва да е FSB Frequency, принципно за тези процесори, за да не се окаже че съм си овърклокнъл процесора, аз не искам. Дъното ми е GA 7N400S-L. Същото така ще ми препоръчате ли някоя програма да си тествам компютъра дали работи наред, защото според мен е повече от странно изведнъж процесора да си промени тактовата честота!Благодаря за отговорите ви!

• Автор
FSB-то ти трябва да е 166.

Значи съм го налучкал, благодаря много :)

А можеш да тестваш с Prime95 или с Everest-a: теста за стабилност ("Инструменти" (Tools) -> "Тест за стабилност" (Stability Test) -> чавки съответно само пред "Stress CPU" и "Stress FPU" и после Start след известно време (поне 10-ина минутки) даваш Stop, ако не е забил или рестартирал...

значи не е лъгал Windows-a защото и при старт като погледнах излизаше, че процесора е Athlon, извадих батерията и при стартиране биоса изписа, че процесора ми е Athlon на 1000 МHz и изтръпнах, влезнах в биоса поогледах и реших да променя FSB Frequency от 100 на 166, рестартирах и хоп процесора ми се се оправи, излезна си Sempron 2400+. Но искам да ви попитам колко трябва да е FSB Frequency, принципно за тези процесори, за да не се окаже че съм си овърклокнъл процесора, аз не искам. Дъното ми е GA 7N400S-L. Същото така ще ми препоръчате ли някоя програма да си тествам компютъра дали работи наред, защото според мен е повече от странно изведнъж процесора да си промени тактовата честота!Благодаря за отговорите ви!

Затова попитах кога се е получило това . Случва се Биос да се върне в някакво първоначално положение и после да трябва да го настроиш ръчно ( както си направил и ти в случая ) . Дъното на един приятел - Biostar - редовно при преинсталиране на Уиндоус се връща към някакви подобни настройки , но вече го познавам и след преинсталацията ръчно го връщам към оптималните .

• Автор

Теста на Everest премина успеншно, държах го 20 минути и нито заби нито се рестартира! Мисля че се досещам от какво е станал инцидента - преди няколко дена имах проблем с електричеството спираше през 4 минути, аз точно пускам отнвоо компютъра и той спира тока, това се повтори няколко пъти, най-вероятно това е била причината!

Най - искрено благодаря на всички помогнали ми!

Теста на Everest премина успеншно, държах го 20 минути и нито заби нито се рестартира! Мисля че се досещам от какво е станал инцидента - преди няколко дена имах проблем с електричеството спираше през 4 минути, аз точно пускам отнвоо компютъра и той спира тока, това се повтори няколко пъти, най-вероятно това е била причината!

Най - искрено благодаря на всички помогнали ми!

Сигурен ли си, че е спирал тока в мрежата, а не е имало проблем със захранането ти :) ?! Защото ако захранването "сдава багажа", може да отнесе и други компоненти със себе си ;) !

P.S.: Аз само да предупредя, че е адски неприятно да ти гръмнат чарковете със захранването :nono: !

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

• Автор
Сигурен ли си, че е спирал тока в мрежата, а не е имало проблем със захранането ти :) ?! Защото ако захранването "сдава багажа", може да отнесе и други компоненти със себе си ;) !

разбира се че беше от ел. мрежата, нали се отразяваше и на всички други ел уреди :nono:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.