Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталация на Уиндоус 10 от флашка?

Featured Replies

Търся желаещ и можещ срещу съответно ЗАПЛАЩАНЕ да ми направи флашка с УИН 10, който да инсталирам на лаптоп DELL Latitude E 5450.  Нямам нито време, нито желание и възможности, благодаря на заинтересованите...Предложения приемам всякакви!

Разрешен от (:IдioiдI:)

преди 8 минути, nickolaycho написа:

DELL Latitude E 5450

С каква ОС е в момента? 

преди 11 минути, nickolaycho написа:

Предложения приемам всякакви!

Можеш да изтеглиш и стартираш инсталацията ако имаш работеща ОС на този лаптоп, без да ползваш флашка. 

• Автор
преди 7 минути, (:IdioibI:) написа:

С каква ОС е в момента? 

С омазан и скопен УИН 8.1

преди 2 минути, nickolaycho написа:

С омазан и скопен УИН 8.1

Значи, аз 8.1 съм "прескочил", но явно трябва да сложиш програма за виртуален диск. 

При 7-ца съм ползвал DTLite4356-0091. После монтираш iso файла и си ти. Реално правиш "надграждане". По-важно е да направиш архив на важните файлове за теб.  

• Автор

В моето село няма Еконт, обществена баня, хлебарница, фризьорски салон и кино!

• Автор
преди 1 минута, (:IdioibI:) написа:

Значи, аз 8.1 съм "прескочил", но явно трябва да сложиш програма за виртуален диск. 

При 7-ца съм ползвал DTLite4356-0091. После монтираш iso файла и си ти. Реално правиш "надграждане". По-важно е да направиш архив на важните файлове за теб.  

Ще го включа и ще опитам!

преди 1 минута, nusho73 написа:

Ако си в моето село ,ще ти направя безплатно.

Моето е указано ясно в профила....

Преминавам на 7-ца ... за да покажа как става.

Ако е с нещо от сорта на i5-5300U, ще трябва лайт или тини.

Предполагам поне 1 път в седмицата, пътуваш за продукти до близкото градче .Или реши да си намериш време.Не е голяма философия .До 1 час време е дори и на обикновен хард.Уиндоус имат собствен инструмент за запис на флашки, или руфъс.И си ти . Не знам само дали, подържа 10ка . Т. е. имали драйвери  на официалният сайт.

• Автор
преди 3 минути, Докладчик написа:

Това е процесора!

преди 44 минути, nickolaycho написа:

Търся желаещ и можещ срещу съответно ЗАПЛАЩАНЕ да ми направи флашка с УИН 10, който да инсталирам на лаптоп DELL Latitude E 5450.  Нямам нито време, нито желание и възможности, благодаря на заинтересованите...Предложения приемам всякакви!

Една преинсталация става за половин час…. Много повече нерви ще хвърлиш ако тръгнеш да се занимаваш с някой да ти я прави, да ти я изпраща и така нататък по веригата, просто си вземи една флашка и прочети в интернет какво ти е нужно за да я направиш преинсталираща поне след време като се омаже отново софтуера ще можеш сам да си го направиш, а няма нищо сложно. 

От сайта на microsoft 

Изтегляне на Windows 10

Цитат

Създаване на инсталационен носител на Windows 10

с бутона отдолу теглиш инструмента и с негова помощ теглиш и записваш инсталацията на USB, след това инсталираш и това е. Няма нищо сложно.

преди 9 минути, Докладчик написа:

И това как го измисли и защо?

преди 7 минути, nickolaycho написа:

Това е процесора!

Теглиш от тук, слагаш една флашка и я форматираш FAT32, теглиш Rufus  зареждаш ISO, оставяш всичко по подразбиране. Изчакваш да се качи. Поставяш/оставаш я в лаптопа и рестартираш. При логото натискаш F12 - излиза ти списък с устройства, избираш флашката и си ти.

преди 7 минути, Raze написа:

И това как го измисли и защо?

Защото ще отваря калдата 12 минути.

пп Има вероятност да няма браузер. Ако нямаш друг компютър, изтегли си някой и след качване на исото с Руфус, си прехвърли .exe файла на браузера на флашката - след инсталацията на Уиндоус си пусни и инсталацията на браузера.

Ако направата на стартираща USB памет Ви е сложната и досадна работа - цялостна инсталация на OS, настройки и програми, защото вие не работите с OS само - е много повече работа и време и знания.

Преди да започна с грижата за software - добре е да се види hardware - параметри - налична RAM, ако е само 4GB - да се гони поне 8, HDD - ако е механичен - първо здравето му и заетия му капацитет - според зависи за какво се е ползвал сега и за какво ще се ползва в бъдеще - може да се прецени общия обем и обема на дяловете, след това би било удачно да се замени с SSD, а механичния да се извади в кутийка за архив. Добре е да се видят температурите също, да се прегледа радиатор и т.н.

И наистина най-важното - предназначение на лаптоп - от там правилен избор на software > правилен избор на OS.

Между другото W 8.1 все още си работи и може да свърши работа, ама когато не е омазан.

• Решение

Сега погледнах

Цитат

Операционните системи Windows 10, Windows 8.1, Windows 8 имат вграден инструмент за монтиране на изображения на диск във виртуално устройство. Следователно няма смисъл да инсталирате софтуер на трети страни на вашия компютър, тъй като компютърът има системен инструмент.

Как да отворите файл в ISO формат - 5 начина (Съвети) | Съвети за инсталиране, конфигуриране и работа с Microsoft Windows. (telusuri.info)

Значи = нямаш грижи! :) 

преди 44 минути, Докладчик написа:

Теглиш от тук, слагаш една флашка и я форматираш FAT32, теглиш Rufus  зареждаш ISO, оставяш всичко по подразбиране. Изчакваш да се качи. Поставяш/оставаш я в лаптопа и рестартираш. При логото натискаш F12 - излиза ти списък с устройства, избираш флашката и си ти.

Защото ще отваря калдата 12 минути.

пп Има вероятност да няма браузер. Ако нямаш друг компютър, изтегли си някой и след качване на исото с Руфус, си прехвърли .exe файла на браузера на флашката - след инсталацията на Уиндоус си пусни и инсталацията на браузера.

Процесора ще е най-малкия проблем, ако няма SSD и е само с 4 GB RAM, както го намирам. Иначе с тази Lite версия най-много да има проблеми и да не му тръгнат доста неща. Нормална windows 10 версия си работи нормално.

преди 5 часа, nickolaycho написа:

Диска е SSD, РАМ 8 ГБ!

Може направо от iso файла, който се монтира като виртуален C/DVD диск и от папка sources се стартира setupprep.exe.

преди 7 часа, nickolaycho написа:

Аз трябваше да инсталирам Win 10 версия 1909 от флашка, щото иначе не тръгваха драйверите за принтера канон ( стария модел), после след като работеше принтера нормално, чак тогава му слагах 22Н2 директно ИЗО файла свален на компютъра и т.н.

Ама Win 10 се ползва само за принтера, иначе компа "лети" под Xubuntu.

• Автор
преди 6 часа, plamen_petrov_80 написа:

Ако направата на стартираща USB памет Ви е сложната и досадна работа - цялостна инсталация на OS, настройки и програми, защото вие не работите с OS само - е много повече работа и време и знания.

Преди да започна с грижата за software - добре е да се види hardware - параметри - налична RAM, ако е само 4GB - да се гони поне 8, HDD - ако е механичен - първо здравето му и заетия му капацитет - според зависи за какво се е ползвал сега и за какво ще се ползва в бъдеще - може да се прецени общия обем и обема на дяловете, след това би било удачно да се замени с SSD, а механичния да се извади в кутийка за архив. Добре е да се видят температурите също, да се прегледа радиатор и т.н.

И наистина най-важното - предназначение на лаптоп - от там правилен избор на software > правилен избор на OS.

Между другото W 8.1 все още си работи и може да свърши работа, ама когато не е омазан.

За УИН 8.1 съм съгласен - на десктопа съм с него вече 10 години и лети! Но този лаптоп ми го подариха с изгорял вентилатор/смених го!/ , диска е за брак/ще сложа друг/, просто искам да го възстановя, да е нормален... Аз си имам ЛЕНОВО G50-30 с десятка и си го ползвам с кеф, а кеф цена няма!

@nickolaychoПриготви си 1 стек шуемнско кутия ама червената де и ти пращам win10 и win11 ако искаш на две карти с памет.

А ако нямаш четец ще ти пратя и един и си свиркаш.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.