Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

В коя държава бихте искали да живеете в следващия си живот?

Featured Replies

Ако съществува прераждане и можехте да избирате, в коя държава бихте избрали да живеете в следващия си живот? Какви бихте искали да бъдете като професия? А като външен вид?

Аз, ако можех да избирам, пак бих живяла тук, в България. Страната е много красива, има прекрасна природа и богата история, както и интересна култура. Пак бих избрала и Берковица, защото градът е много хубав, макар и вече западащ.:(

Харесвам страшно много континента Европа, европейската култура и история. Ако трябва да избирам друга държава в Европа.......не знам, от Източна Европа бих избрала само Русия и може би Гърция и Сърбия. Тези държави ми се струват най - цивилизовани, най- образовани и там няма омраза и разделение в обществото.  От държавите в Западна Европа бих избрала Франция, Великобритания и Нидерландия, там Амстердам естествено. Тези три държави са дали страшно много за развитието на образованието, науката и технологиите.Имат и красива природа, това са и най - борбените народи, най - цивилизованите. Германия може и да има красива природа, но историята с нацизма и лъжите им колко са миролюбиви германците..............мне, не е моето място. Въпреки, че имат лесна граматика принципно - както се пише, така и се чете, както е при нас. Но просто са много лицемерни, а аз лицемерието не го понасям грам.

Северна Европа хич не ми харесва, климатът там е ужас, а и хората са си странни. Но, ако трябва да избирам измежду някоя държава от Скандинавието......... не знам, може би Швеция, заради "Пипи Дългото чорапче".

Азиатските държави хич не ме влекат и не са ми интересни, освен това са и бедни, а и често има природни бедствия там, от там тръгват и много болести. И все пак, ако трябва да избирам - Китай или Северна Корея. Струват ми се най - цивилизовани. В Индия хора и животни живеят заедно, там е ужасно мръсно. А пък Япония има доста странна култура, не е моето нещо. Японците са прекалено горди, много ги избива на чест и лесно взимат решение да се самоубият. А и работят много, това просто не са хора, там май не се държи на семейството.

Африка пък въобще не е моето нещо - там няма кой знае каква природа, хората там са мноооого бедни, там няма такива елементарни неща за живот като водоснабдяване и канализация, електричество, нормални истински къщи и апартаменти, хората там нямат високи хигиенни навици, нямат истински училища и не навсякъде има културни центрове. Там даже нямат култура на четене, то не е на почит там. Много от хората там се занимават с престъпност, а пък да не  говорим и какви опасни болести имат там, срещу които няма лечение - СПИН, малария, и още много. Там нямат истински болници и истинско здравеопазване. А и в Африка е пълно с опасни животни. Все пак, ако трябва да избирам държава в Африка - знам ли, може би Египет.

Северна Америка ми се струва опасно място за живеене, предвид супервулканът Йелоустоун. САЩ е страна с ужасна история, там много ги избива на война. Знам ли, може би Канада, макар че там е много студено.

Южна Америка не я харесвам заради опасните животни там - там има анаконди и един куп опасни змии и паяци. Но, ако трябва да избирам, знам ли, може би Аржентина или Чили.

Австралия най - не ми харесва, откакто научих че там живеят едни огромни многокраки. Не е моето място там. Австралия ми се струва кошмар, който не бих пожелала и на най - големия си враг.

Визуално бих искала да съм си същата, само не с тази ужасна болест. Да имам възможност да се занимавам с пеене и танци, да чета и да имам голяма библиотека. Е, най - тъжното е, че няма да имам цяла почти колекция от самото начало на списание като "Мики Маус" и героите на "Дисни". И да имам шанса за лично щастие, за красива романтична история, която започва от училище.

Аз бих избрал Луната! :) 

преди 1 минута, Banesc написа:

някъде да  чакам банана да ми падне на главата 

да има чиста вода

и да няма топлофикация

Продавай всичко и се мести в Африка! :) За водата, хм .... гледай да е в подножието на:

kili1.JPG_1613036222_10.jpg

преди 3 часа, Anneliese написа:

Ако съществува прераждане и можехте да избирате, в коя държава бихте избрали да живеете в следващия си живот? Какви бихте искали да бъдете като професия? А като външен вид?

А след колко години ще е това прераждане? Защото светът може да е съвсем друг и след няколко десетилетия. Хората от друга страна едва ли ще са мръднали в развитието си, независимо от техническия прогрес.

Ако се допуснат няколко столетия между преражданията, няма никакъв начин да се предположи кои нации ще са в упадък и кои във възход 

тема в която копейките да кажат Русия :lol6:

ама пак няма да кажат

преди 14 минути, buldak написа:

тема в която копейките да кажат Русия :lol6:

ама пак няма да кажат

Няма значение какво казват или пишат копейките, те са патологични лъжци, борели се за лева ама събират долари и евро.

преди 11 часа, Anneliese написа:

Ако съществува прераждане и можехте да избирате, в коя държава бихте избрали да живеете в следващия си живот?

Предвид политическата ситуация в света, не съм сигурна, че ще искам да се прераждам отново. 🙄

преди 11 часа, Anneliese написа:

от Източна Европа бих избрала само Русия

Ако се преродиш като мъж, ще ти се наложи като навършиш определената възраст да влезеш в казармата, ако има война, при призоваване, нямаш опцията да откажеш. Ако си жена, като родиш дете момче, може да го привикат в  армията и да се чудиш жив ли е или напротив. 

https://www.actualno.com/europe/ne-e-shega-podariha-mesomelachki-na-majkite-na-zaginali-ruski-vojnici-snimki-news_2407407.html

https://www.dw.com/bg/майката-на-руски-войник-загинал-в-украйна-там-е-касапница/a-61280023

https://www.dw.com/bg/ne-im-varvam-majki-na-zaginali-mladi-ruski-moraci-ot-moskva/a-68295784

В концепцията на християнството не се разглежда прераждането като възможност. Там след смъртта отиваш или в Рая или в Ада според заслугите, но не и да се преродиш обратно на Земята. И не знам религия дето да разглежда прераждането като концерт по желание. А и дори и да се преродиш като човек, а не като някое животно и в Русия, Русия страна балшая - ще е в някоя забутана автономна област дето името ѝ досега не си го чувала.

все или на запад или на изток я тегли

прераждането е източна философия както каза, не християнска 

бе сбъркана работа 🤔

Аз искам на Марс. Много ми харесва марсианската природа...

България, каквито и проблеми да има там, това си е моята родина и ако ще се прераждам искам пак да е там, ако все пак големия шеф реши да ме прати другаде бих предпочел Япония.

Германия или Япония :)  Технически нации баш за мен

• Автор
преди 1 час, petie1 написа:

Германия или Япония :)  Технически нации баш за мен

И много националистически и с крайни възгледи. Човек, ако търси прогрес и развитие, трябва да избягва точно такива държави. Поне аз така мисля.

преди 10 минути, Anneliese написа:

И много националистически и с крайни възгледи. Човек, ако търси прогрес и развитие, трябва да избягва точно такива държави. Поне аз така мисля.

То теб ако те слушаме още ще ходим с препаски и ще мааме с пръчките ай мерси :)

• Автор

Ако беше гледал документални филми, щеше да знаеш, че например прочутото японско "икономическо чудо" е било с финансовата и материална помощ на САЩ.  Другото нещо е, че японците изповядват религия, която ги учи да са прекалено честолюбиви и, когато нещо сгафят, се самоубиват. Цялата им история и култура са абсолютно странни и нямат нищо общо с цивилизацията. Идеите за камикадзето, харакирито и подобни са ми меко казано странни. Освен това Япония много дълго време доброволно се е била затворила за света. Също така японците не са и особено умни. Силно земетръсна страна са, а са я нашарили цялата с атомни централи. От толкова акъл си докараха  трагедията във Фукушима, и, естествено, нали са съюзници на САЩ - японският атом е добър, не е опасен, никоя страна не повдигна обвинение на Япония за радиоактивното замърсяване. В Япония също си имат мафия, там също има проституция, наркотици и подобни пропадналости. Да не говорим японците какви зверства са извършвали срещу китайците през ВСВ. Даже още си държат монархията - много напредничаво, няма що! Дори не вярвам, че са чак толкова работливи, по - скоро си мисля, че това е пропаганда. Пък и японците нещо са се чалнали да искат да живеят в абсолютно технологичен свят и те самите нищо да не правят.

Единствените японски неща, които харесвам са тамагочито, макар че никога не съм имала такова, и героинята Хелоу Кити. Харесвам и гледките с черешовите дървета.

Япония никога не бих я посетила, защото е силно земетръсна държава, а аз имам страх от земетресения, също така имам страх и от вулкани, а там има много. Също така има предсказание, че Япония ще потъне.

преди 1 час, Anneliese написа:

Ако беше гледал документални филми, щеше да знаеш, че например прочутото японско "икономическо чудо" е било с финансовата и материална помощ на САЩ.  Другото нещо е, че японците изповядват религия, която ги учи да са прекалено честолюбиви и, когато нещо сгафят, се самоубиват. Цялата им история и култура са абсолютно странни и нямат нищо общо с цивилизацията. Идеите за камикадзето, харакирито и подобни са ми меко казано странни. Освен това Япония много дълго време доброволно се е била затворила за света. Също така японците не са и особено умни. Силно земетръсна страна са, а са я нашарили цялата с атомни централи. От толкова акъл си докараха  трагедията във Фукушима, и, естествено, нали са съюзници на САЩ - японският атом е добър, не е опасен, никоя страна не повдигна обвинение на Япония за радиоактивното замърсяване. В Япония също си имат мафия, там също има проституция, наркотици и подобни пропадналости. Да не говорим японците какви зверства са извършвали срещу китайците през ВСВ. Даже още си държат монархията - много напредничаво, няма що! Дори не вярвам, че са чак толкова работливи, по - скоро си мисля, че това е пропаганда. Пък и японците нещо са се чалнали да искат да живеят в абсолютно технологичен свят и те самите нищо да не правят.

Единствените японски неща, които харесвам са тамагочито, макар че никога не съм имала такова, и героинята Хелоу Кити. Харесвам и гледките с черешовите дървета.

Япония никога не бих я посетила, защото е силно земетръсна държава, а аз имам страх от земетресения, също така имам страх и от вулкани, а там има много. Също така има предсказание, че Япония ще потъне.

Япония е друг свят бре драга.

• Автор

Да, но не значи, че е по - добър!

преди 1 час, Anneliese написа:

Ей уникална комичка си честно... Китай също е пример за страна подпомогната от САЩ ама виж ги днес къде са (то всъщност не е помощ ама това е друга тема нямаща общо със смешките дет ги праскаш):)
Продължавай с шаржовете..... 

преди 7 минути, Bubbles написа:

Япония е друг свят бре драга.

Е, така е... Например Бушидо е добра идея която може да свърши добра работа и у нас.....

А беркоовската Шехеризада пак се прояви кат наци хихи

• Автор
преди 12 минути, petie1 написа:

Ей уникална комичка си честно... Китай също е пример за страна подпомогната от САЩ ама виж ги днес къде са (то всъщност не е помощ ама това е друга тема нямаща общо със смешките дет ги праскаш):)
Продължавай с шаржовете..... 

Да, ама китайците нямат в културата си самоубийство. Също така са премахнали монархията. Не на последно място китайците не са расисти, за разлика от японците. И също така са умни.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.