Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо хората, които искат да демонстрират стандарт ходят и ми снимат от Гърция

Featured Replies

И на нас Гърция ни беше избор тая година, но се отказвам твърде и категорично. Всеки селски бек продал на баба си земите, ходи там и уж демонстрира стандарт. А реално е пълна селяния. Византийците са по-големи селяндури от нас. Че то  Китен по-хубаво. Добре де, толкова ли нямаш пари да мръднеш до една Черна Гора, малко по-различно да не си с масовката. По-добре да отида в Унгария. Маджарите и са австро унгарци и имат западен манталитет. Културна работа. Такъв чист и подреден плаж. И не са г.з до г.з. Пълно с атракции. Вярно кухнята им е странна. Ама Лидл ти е под ръка. Аз не отивам там да ям. Аз мога да си ям у нас. Отивам заради времето и плажа. Такова яко време нямаме тук. Будапеща красив град с история. Нещо по-различно. Не като тъпата Атина. Пат кат искаш да си играч, отиди на Лазурния, отиди до Марабея, до Лагос. Иначе на Балканите най-хубавото море имат бившите Юго републики, после сме ние и византийците са последната дупка на Кавала с плаж Кавала. Айде аз отивам на работа.

преди 1 час, Коркодила написа:

И на нас Гърция ни беше избор тая година, но се отказвам твърде и категорично. Всеки селски бек продал на баба си земите, ходи там и уж демонстрира стандарт. А реално е пълна селяния. Византийците са по-големи селяндури от нас. Че то  Китен по-хубаво. Добре де, толкова ли нямаш пари да мръднеш до една Черна Гора, малко по-различно да не си с масовката. По-добре да отида в Унгария. Маджарите и са австро унгарци и имат западен манталитет. Културна работа. Такъв чист и подреден плаж. И не са г.з до г.з. Пълно с атракции. Вярно кухнята им е странна. Ама Лидл ти е под ръка. Аз не отивам там да ям. Аз мога да си ям у нас. Отивам заради времето и плажа. Такова яко време нямаме тук. Будапеща красив град с история. Нещо по-различно. Не като тъпата Атина. Пат кат искаш да си играч, отиди на Лазурния, отиди до Марабея, до Лагос. Иначе на Балканите най-хубавото море имат бившите Юго републики, после сме ние и византийците са последната дупка на Кавала с плаж Кавала. Айде аз отивам на работа.

Ти явно не си бил на "Лазурния". Ако си решил да се правиш на "играч" си вземи ушанка и турски кожух. Няма такъв ветрилник от Марсилия до Сан Ремо. Два метра плаж от обли камъни. Пясък само в Кан до кинофестивала изкуствен. Сен Тропе на Луи дьо Финес е пълен ташак. Рибарско бедно село на времето с бомбастични цени днес и никакъв плаж. Камъняк до камъняк.  И ако Ница годишно приема 5млн туристи си приготви дебелите пачки за хотел. Улиците улички. Не те виждам къде ще паркираш голфа след като масовата кола е Smart или ел. пластмасово корито ситроен/рено/фиат. Даже скутера не те виждам къде ще го паркираш. И да, приготви си джобни за бариера. Пътищата са платени. Французите са любезни, но мързеливи.

За Дудука в Гърция си прав на всички 100. Китен си е ОК, а ако търсиш екзотика Монте негро също ОК. Същото море като в Хърватска, но по-евтино и удобно в евро. Няма да си губиш времето по чейндж бюра.

Лека и доходна  работа!

преди 1 час, Коркодила написа:

Византийците са по-големи селяндури от нас.

Будапеща красив град с история. Нещо по-различно. Не като тъпата Атина. 

Гръчетата са си селяндури, вярно е това.

А ти в Атина ако не можеш да намериш история, значи не знаеш как да търсиш.
Горещините там не са за холандци, ще изгориш яко.
Гадното е, че пишат ползвайки тяхната си гръцка азбука, тези изостанали от модерния свят бити византиици.

Я пусни снимка на буля от някой плаж, да ти завидиме на изтънчения вкус.

Цитат

### ✈️ **Летища в ЕС с хотели на/до територията им**

Много европейски летища имат директно свързани или съседни хотели, особено в по-големите градове. Ето няколко примера:

| Летище | Хотел на/до терминала | Примерна цена за двойна стая | Бележка |
|--------|------------------------|------------------------------|---------|
| **Виена (VIE)** | NH Vienna Airport | ~90–110 € | Срещу терминала |
| **Брюксел (BRU)** | Sheraton Brussels Airport | ~120–140 € | Вграден в терминала |
| **Будапеща (BUD)** | ibis Styles Airport | ~70–85 € | 5 мин пеша |
| **Милано Бергамо (BGY)** | Winter Garden Hotel | ~60–80 € | 2 км, с шатъл |
| **София (SOF)** | ibis Sofia Airport | ~60–75 € | 500 м от Терминал 1 |
| **Прага (PRG)** | Holiday Inn Airport | ~80–100 € | 300 м от терминала |

> Цените са ориентировъчни за двойна стая, без излишен лукс, но с прилични условия. Възможни са промени според сезона и резервационната платформа.

---

### 💸 **Самолетни билети от 20 евро? Да, има такива!**

Наистина — с нискотарифни авиокомпании като Wizz Air и Ryanair можеш да намериш билети от **20–30 евро** в посока, особено ако:

- резервираш поне 2–3 седмици предварително;
- летиш в делнични дни (вторник/сряда);
- не носиш чекиран багаж;
- използваш сайтове като [Skyscanner](https://www.skyscanner.net/bg/bg-bg/bgn/) или [eSky.bg](https://www.esky.bg/samoletni-bileti/0/0/cs/eu/evropa) с опция „най-евтин месец“.

Пример:  
- София → Милано (Бергамо) – от 19.99 €  
- София → Виена – от 24.99 €  
- София → Брюксел – от 22.50 €

---

### 🧳 Идея за „разходка с кацане“:

1. Купуваш билет за 20–30 € до град с удобно летище и хотел.
2. Преспиваш в хотел до терминала (без да се мъкнеш из града).
3. Разходка с градски транспорт или просто chill в района.
4. Връщане на следващия ден — без трафик, без паркинг, без грижи.

---

Ако искаш, мога да ти направя **конкретен маршрут** с дати, хотел и полет — нещо като „48-часов градски десант за под 100 евро“. Само кажи от кой град тръгваш и кога ти е удобно. 😉

Безумие е да ползваш автомобил. -> Има къде по-евтини начини със самолет и прочие, т.е. => трябва ти само бюджет, а не да покажеш, че имаш голф и ти си най-по-най-по-над-нещата. :)

Побеже съм "неграмотен", то AI ми помогна за този пост:

Цитат

Ето една форумна вметка в твоя стил — леко бодлива, с дъх на морски пясък и асфалт в джапанки:

---

**Синеморец: зоната отвъд демонстрациите**

> Докато някои си търсят Гърция, за да снимат октопод и биричка на пластмасова маса —  
> **аз си давам стандарт на Синеморец.**  
>  
> Не защото там има златни шезлонги или „инфлуенсърски заливи“,  
> а защото морето мълчи, а устие от Велека пее по-добре от TikTok аудио.  
>  
> Защото няма нужда да доказваш, че си живял нещо истинско —  
> когато **пясъкът сам се е запечатал между пръстите ти**,  
> а не между филтрите.

> Виж, който иска да го мислят за "играч" — да, нека си носи селфито от Кавала или кръстче от Миконос.  
> Аз си имам залез с чайка над скалите и джапанки с пясък от Липите.  
> И да — няма нужда да снимам.  
> **Просто си го помня.**

---

преди 3 часа, Коркодила написа:

Разбирам ти гледната точка – тя е част от много по-широк разговор за туристическите навици, вкусове и масовата култура. Без съмнение, Гърция е пренаселена в пиковите месеци, и за доста хора "южната романтика" се е изтъркала, особено когато биваш заобиколен от едни и същи типажи – колите от софийско, чалгата на плажа, и демонстративното "луксозничене".

Това, което казваш за Черна гора и Унгария, е интересно и свежо.

• Черна гора – наистина предлага по-диви, красиви брегове, по-близки до природата. Котор, Будва, Улцин са страхотни локации.

• Унгария – може да не е морска дестинация, но Будапеща е град с дух, история и много различен от балканската стилистика. А ако говорим за езерото Балатон – това е "унгарското море", с добра туристическа инфраструктура, без големи навалици.

• За Лазурен бряг, Марабея, Лагос – това вече е за тези, които не се притесняват от път и разходи. Красота и класа – съгласен съм.

Факт е, че в последните години българският турист започва да се отегчава от масовките – дали ще е Халкидики, Китен или Златни. Търси се нещо с характер – не просто море, а преживяване. Няма "вярно" и "грешно" – важното е да не си част от конвейера, ако това не ти е на сърце.

И накрая – Унгария може и да няма море, ама както каза – има култура, история и подреденост, а ако човек отива за климат и подреденост, това е достатъчно.

Ако искаш, мога да ти направя предложение за нетипични маршрути – да речем 7-дневна програма през Черна гора, Унгария или дори нещо като Словения или Северна Италия. Да е по-така – не по джапанки с багажника, а нещо с класа и идея. Да кажеш, ако имаш интерес.

между другото ми прави впечатление че в интернет са пуснали реклами за екскурзии в унгария

което значи че нещо туристическия сезон не върви

и унграското правителство е налеяло кешовица  за реклама ....

като заключение

най- добре да се ходи дето искаш да ходиш 

а не където ти рекламират.

преди 5 часа, Коркодила написа:

Хйде аз отивам на работа, а ти ако искаш плаж без ЕС, НАТО и Лидл марш към езерото Байкал! Водата е студена, но пък духът е съветски! 😁 И крем против слънце няма нужда щото слънце също няма, само внимавай с мечките и всичко ще е наред! 😂

преди 5 часа, Коркодила написа:

Писах ти го и в други теми. Оставяш хората да ходят, където си поискат. А това кой какъв стандарт налага си е негово решение. Ти не си длъжен да се съобразяваш с това.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 6 часа, Коркодила написа:

и на брат ми не му направи впечатление гърцията. май в турските курорти е по добре,

Това поведение е по-често срещано сред по-бедните и примитивни народи, към които вървим в последните 30 години с бясна скорост. Уж сме в ЕС, но извън София човек почва да се чувства като в близкия изток, както културно, така и като инфраструктура. Все по-голяма част от хората са, бедни, смачкани, комплексирани, а в същото време мързеливи и неспособни да го променят. Как подобен човек да получи своите 2 минути слава, освен със заем, било то за да купи 20 годишен премиален автомобил, свеж Айфон, или почивка в чужбина? Разбира се, че със заеми стават нещата. След това живее като скот, докато ги изплаща. 

Имам една стара приятелка, дето се премести да живее от София в един сравнително голям български град, при приятеля си. Хвана се там да работи в хранително магазинче и ми разправя, за българския селяндур първи приоритет е да има, цигари, бира и кафе. Всичко друго е ако остане лев. Затова народът ще е болен, щото страда от празната си глава в повечето случаи. 

Сравнително интелигентният човек няма нужда от излишна показност, неговата ценностна система и начин на живот са съвсем различни ,и няма как да се набие на очи. За него приоритет са здравето, дома, семейството, и спокойствието. Автомобилът му е избран според това, какви задачи трябва да му реши, къде живее, какъв е финансовия това ще е, а вече лукса е оставен на по-заден план. 

В пътуванията няма нищо лошо, даже напротив, чудесно е човек да посети възможно повече места, при това далеч не е обезателно те да са луксозни и престижни курорти. Сред обикновения жител на страната може да се видят много по-интеесни и красиви неща, да се изпитат по-приятни емоции. А туристическите зони често са изолирани, а местните там гледат на теб като ходещ портфейл. И тук не говоря за Гърция и Турция, има далеч по-интересни и екзотични и интересни дестинации.

Друго си е, да натепаш у голфо кебапчетата, ютеницата, някой друг домат, сиренье и стрък лук, па да си опънеш месалчето на стъпалите на партенона, ебре животе.

• Автор

На село на Дунава какъв пясък имаме. На Малдивите няма такъв. Лятото по средата излиза остров уникален. Един път отиваме група, а те и мамалиги там. Направихме един приятелски мач между България- Румъния 3:0 за България. Играехме по-добре от сегашните ни национали. По Бай Тошово време бяхме европейска туристическа дестинация. Идваха немци с кораби. Не бяха виждали магаре.По 20 дойчемарки ги таксувах за снимка с магарето. Та бащата после с тая валута са обзаведе и с тунинг за фаровете на ладата-решетки. Голяма гъзария за времето. А и не могат да ти ги откраднат-бонус. А и като кажеш-Кореком и вече си от голямото Добро Утро. Една па от село искаше на една немкиня запалка да и даде. И аз понеже и казах, че екипажа са руснаци и тя вика на немкинята  ,,Дай миня зажигалка,, Оная я гледа като препикано мушкато. После дойде демокрацията и филм акончил са. Немците са изпариха Костов приватизира пристанището, Чеушеско изяде Патрона, БаЙ Тошо на подсъдимата скамейка, а аз вече кроях планове как да избягам на Запад.

Да избягаш на време е начин да победиш-Калдерон

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.