Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво да правим при ядрена война?

Featured Replies

Знам, че темата не е за тук, но точно този раздел е най - четеният. Не мога да намеря старата тема, затова правя нова.

Нека тук да пишем и постваме информация за това, какво да правим при война, особено ядрена.

Започвам със списък на бомбоубежищата в България:

https://oceliavane.com/skz/

И с това:

10-2.jpg

• Автор

Кой ще си хаби бомбата за нас? 

То май не си заслужава....

• Автор

За радиация чували ли сте, или се правите на луди?:angry:

преди 1 час, Anneliese написа:

Знам, че темата не е за тук, но точно този раздел е най - четеният. Не мога да намеря старата тема, затова правя нова.

Нека тук да пишем и постваме информация за това, какво да правим при война, особено ядрена.

Започвам със списък на бомбоубежищата в България:

https://oceliavane.com/skz/

И с това:

10-2.jpg

Нищо не можеш да направиш. Заминаваш си. Почне ли ядрена война няма да остане даже и бактерия. Та се моли да не става.

Ако конкретизираме - при ядрен взрив, не за пръв път тук...

Слагаш противогаза (ако не е с маркуч, няма смисъл. Идеята е да придържа главата към основното боди, ако се наложи), увиваш се в бял (бял, за да отблъсква слънчевата и добавената от взрива радиация) чершаф (това @ined вече го спомена) и държейки автомата с изпънати (изпънати, за да не ти капе по краката) напред ръце, поемваш бавно (бавно, за да не предизвикваш паника) към отредения (за целта) специализиран парк.

Са, имаше нявга една касета "на Шкумбата - Изпит по ГО", в която зевзекът беше събрал почти целия казармено-ядрен фолклор. Който иска може да си я намери в тубата. На мен са некак ми тъпее. Като цяло. Но част от съветите (изпитни въпроси и отговори в касетата) - за автомата и чаршафа си ги спомням още от моята служба (преди да ги събере Шкумбата през 80-те) и точно на тях още им се кефя (особено се забавлявахме за/на "автомата"). + "бавно"-то (което сигурно също е съществувало, но не го помня оттогава).

преди 1 час, Anneliese написа:

За радиация чували ли сте,..:angry:

Не. Я раздуй!

Ако чуеш силна експлозия и видиш голям облак гъст дим под формата на гъба, най-добре незабавно да легнеш на земята, като главата ти сочи към дима.

• Автор

Интересното е, че тия глупости, дето ги разправяте, че са ги казвали по соца, не ги пишат тук. Нашите имаха тази книга и съм я чела от чист интерес, но беше отдавна и вече не помня какво пишеше там. Но не и тези глупости за чаршафите и оръжията. Помня обаче, че пишеше нещо за това, какъв тип укрития са най - надеждни, от какъв материал. Но просто съм го забравила.

3072533.jpg

преди 4 минути, lebel написа:

А ти какво искаше да кажеш?

преди 17 минути, Anneliese написа:

...

А ти какво искаше да кажеш?

Нищо. Честен кръст. Още се чудя как успях да пратя празен пост. Подозирам, че ако поискам да го направя, няма да мога.

преди 9 минути, Anneliese написа:

Интересното е, че тия глупости, дето ги разправяте, че са ги казвали по соца, не ги пишат тук. Нашите имаха тази книга и съм я чела от чист интерес, но беше отдавна и вече не помня какво пишеше там. Но не и тези глупости за чаршафите и оръжията. Помня обаче, че пишеше нещо за това, какъв тип укрития са най - надеждни, от какъв материал. Но просто съм го забравила.

3072533.jpg

...

По-интересното в случая е ти как си оцеляла досега. Изглежда има нещо вярно в това, че Господ пази... разни специфични контингенти. 

преди 18 минути, nusho73 написа:

Кашляйте докато можете:

[ Scotch ] - Disco Band. ( HQ )

или...

за по-патриотично настроените

едит:

Трио "Спешен случай"

Кирил Ампов (баща на Графа)
spacer.png  Антоанета Ампова (майка на Графа, светла и памет, 2016)
spacer.png  Донко Аврамов (светла му памет, 2020)

Пъхаме се в силюзите и спазваме Пакта :D

• Автор

Вижте какво намерих още:

661.jpg

преди 1 час, nusho73 написа:

Пийте яжте и си носете новите дрехи,един път се живее.

Радиацията е измислица, Имам умрели познати умрели от Ковид, от Грип, блъснати от кола , удавили се и т.н. нито един умрял от радиация.

преди 2 часа, Greta Simmer написа:

Ако чуеш силна експлозия и видиш голям облак гъст дим под формата на гъба, най-добре незабавно да легнеш на земята, като главата ти сочи към дима.

Аха!

sand-worm.webp

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.