Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Моля за мнение, за Раnаѕоnіс ЅС-UХ100Е-К

Featured Replies

Здравейте. Аз съм Бисер Петков, но от телефона не си помня регистрацията и влязох с Гугъл профила на фирмата ми. Питането ми е за тази аудио система, която искам да ползвам за новия телевизор, който купих след вашите съвети тук във форума. Заслужава ли си или нещо друго да търся? Видя ми се на добри пари и за това реших да попитам. Идеята е, когато гледам някой филм от единия от компютрите ми (който не е за работа), да има по-добър звук и съответно бас. Телевизори си има добър звук, но искам нещо, което да е по-добро и по-мощно от него. 

Разрешен от Rudy M.

Дай си максималния бюджет какъв е, защото не намирам цена за въпросната система. За TV обикновено се ползват soundbar, като цените при тях варират доста. Има варианти за безжично свързване, HDMI и оптичен кабел.

За среден клас се водят примерно тези -> https://www.technopolis.bg/bg/Soundbar-sistemi/Soundbar-sistema-SAMSUNG-HW-Q930D/p/11106

Бюджетен вариант -> https://plesio.bg/soundbars-multiroom-c-69977629/samsung-soundbar-hw-b650-p-376015.html?orderSource=1

https://www.technopolis.bg/bg/Soundbar-sistemi/Soundbar-sistema-SONY-HT-S2000/p/10700

Това трябва да е въпросната 'система': Микро система Panasonic SC-UX100E-K - Техмарт

Според описанието, за вход намирам само това:

Цитат
Аналогов аудио вход (AUX) Жак с щифт
да

тоест през звуковата карта на компютъра с един кабел може да я свържеш, други опции не виждам - като HDMI, оптика и така нататък. Както ти е писал @Joss Bomon, по-добре си вземи soundbar, който ще можеш да свържеш през HDMI на телевизора (добре ще е да знаем и той какъв е - марка и модел) или с bluetooth.

• Автор
преди 26 минути, Joss Bomon написа:

Дай си максималния бюджет какъв е...

Е, чак 1000лв. са прекалено много. На половина 500лв. е добре. 

преди 17 минути, Raze написа:

Това трябва да е въпросната 'система': Микро система Panasonic SC-UX100E-K - Техмарт

Според описанието, за вход намирам само това:

тоест през звуковата карта на компютъра с един кабел може да я свържеш, други опции не виждам - като HDMI, оптика и така нататък. Както ти е писал @Joss Bomon, по-добре си вземи soundbar, който ще можеш да свържеш през HDMI на телевизора (добре ще е да знаем и той какъв е - марка и модел) или с bluetooth.

Да, точно с такава свързаност ще бъде от компютъра, а не от телевизора. 

Даже се загледах и в парти колоните, но не знам как са откъм звук.

Идеята е да си е свързана аудио системата с компютъра, а телевизора да е с намален или изключен звук.

Имаш ли въпросната аудио система или смяташ да е закупуваш?

При първото, трябва ти DAC който да преобразува цифровия оптичен изход на ТВ към RCA (аналогов). По този начин може да е използваш.

Неудобното е , че не може да се контролира с едно дистанционно (HDMI CEC).

За контрол на звука, ще трябва да използваш дистанционното/контролите на звука на аудио системата.

По второто, не си заслужава закупуването и. Потърси по-модерно решение със саундбар (HDMI-HDMI) свързване.

П.П. Към всеки един източник на звук с 3.5 мм жак (в частност компютър), е възможно да бъде свързвана въпросната система с помощта на кабел: 3.5 мм жак към 2RCA.

Но, едновременно към ТВ и компютъра не може да се осъществи (със постоянна смяна на кабели) Тъй, като ЅС-UХ100Е-К, няма повече от един аудио вход за звук.

Редакция 2: Щом ще използваш компютъра като източник. Новата система е добре да се "закачи" директно към ТВ. За да се минимизира допълнителното забавяне на звука (ms).

Всеки един саундбар ще има по добър звук от ТВ. Но ако искаш качествен звук и да става и за слушане на музика. Активните тонколони се справят по-добре от тях

Ако държиш на лесното свързване и посредствен звук: разгледай Soundbar Samsung HW-Q600C, 3.1.2, 360W, Bluetooth, Subwoofer Wireless, Dolby Atmos, Titan Black (магазина е примерен)

Активни тонколони с добър звук (става и за музика) Но, свързването става пак през оптиката и неудобни контроли за звука:

Edifier S350DB 2.1

• Решение

Тази система е направена повече да вдига джангър, отколкото да дава качествен звук. Не съм я чувал, но като гледам пластмасата в тонколоните - не ми вдъхва доверие. 

Писал съм в отделна тема - за домашна употреба до 500 лв. най-доброто в момента е Panasonic PMX90. Звукът е един от най-качествените, които могат да се намерят на пазара, и има много възможности за свързване. 

преди 24 минути, PRONET MEDIA написа:

Даже се загледах и в парти колоните, но не знам как са откъм звук.

Ако търсиш "гюрултия", а не приличен звук, това е решението.

• Автор
преди 9 минути, Rudy M. написа:

Тази система е направена повече да вдига джангър, отколкото да дава качествен звук. Не съм я чувал, но като гледам пластмасата в тонколоните - не ми вдъхва доверие. 

Писал съм в отделна тема - за домашна употреба до 500 лв. най-доброто в момента е Panasonic PMX90. Звукът е един от най-качествените, които могат да се намерят на пазара, и има много възможности за свързване. 

Благодаря! Това ми харесва. Очаквах да се включиш, защото винаги даваш много добри предложения. Въпреки, че за телевизора не те послушах и си взех NanoSell вместо предложения от теб.

преди 15 минути, Mr. ?? написа:

...П.П. Към всеки един източник на звук с 3.5 мм жак (в частност компютър), е възможно да бъде свързвана въпросната система с помощта на кабел: 3.5 мм жак към 2RCA.

Точно така мислех да направя свързването. 

преди 11 минути, PRONET MEDIA написа:

Въпреки, че за телевизора не те послушах и си взех NanoSell вместо предложения от теб.

Не си сбъркал :) . Аз не казвам, че NanoCell е по-лош, напротив. Просто аз лично не виждам да има някакво предимство пред аналогичните модели без такава технология. А е по-скъп. 

И като стана дума за телевизори - вчера ходих да гледам на живо някакъв Hisense, че един приятел се чуди дали да си го купува, впечатлен от "невероятната иновативна технология" MiniLED :D . Ами, нищо особено. Личи си евтината матрица, напомпена софтуерно, за да дава картина, привлекателна за нетренираното око. 

преди 15 минути, PRONET MEDIA написа:

Точно така мислех да направя свързването. 

Ако ще свързваш PMX90 към компютър, препоръчвам ти да направиш като мен - да ползваш USB кабел. Връзката става директно цифрова, прескачаш аудио картата на компютъра. Единствено трябва да си свалиш драйвер от сайта на Panasonic. 

Този модел, който си посочил, направо го забрави.В другата тема на Руди е посочил добра машинка , също на Панасоник, от която съм сигурен, че ще останеш доволен. - PMX90.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.