Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Аудиосистеми за дома (Panasonic PMX90 и други)

Featured Replies

преди 6 минути, Коркодила написа:

Оо редник Колев. Хубаво е, че си намерил време измежду домакинските задължения пране, чистене и готвене да драснеш два реда. Ей за това ти говоря. https://www.thomann.nl/jbl_lsr_305p_mkii.htm?gad_source=1&gbraid=0AAAAADuDMCXLD4n11fH0XwlPQCgJr7pEo&gclid=Cj0KCQjwnui_BhDlARIsAEo9GusTHz1VtQPjhe8LgbY3Uw4LVdsLTSakRiLd9Ck7bbphz8zM8GjBw1waAhfAEALw_wcB

Иначе тоя саир сандък на Панасоник го имам в кухнята. Ама там целта е колкото да има нещо.

Един "познат" с тези монитори прави hard schranz techno, а другия с Adam Audio dark techno

За по-професионалните продуценти имат монитори за 25-40 хиляди лева+ която само едната започва от 10 хиляди и нагоре, но там играе роля и изолацията в стаята. (но не си заслужава тази инвестиция, ако не си изкарваш парите с това)

На Колев не знам каква му е идеята за "студио монитори" нека да покаже и той.

преди 29 минути, Коркодила написа:

Оо редник Колев. Хубаво е, че си намерил време измежду домакинските задължения пране, чистене и готвене да драснеш два реда. Ей за това ти говоря. https://www.thomann.nl/jbl_lsr_305p_mkii.htm?gad_source=1&gbraid=0AAAAADuDMCXLD4n11fH0XwlPQCgJr7pEo&gclid=Cj0KCQjwnui_BhDlARIsAEo9GusTHz1VtQPjhe8LgbY3Uw4LVdsLTSakRiLd9Ck7bbphz8zM8GjBw1waAhfAEALw_wcB

Извинявам се ,че се намесвам в спорът ви ,но тези тонколони са идея по качествени от саунбар ,иначе наистина има качествени мониторни тонколони но най малкото в такива не биха вложили ClassD крайно стъпало.

преди 1 час, АнонименАлкохолик написа:

Един "познат" с тези монитори прави hard schranz techno, а другия с Adam Audio dark techno

За по-професионалните продуценти имат монитори за 25-40 хиляди лева+ която само едната започва от 10 хиляди и нагоре, но там играе роля и изолацията в стаята. (но не си заслужава тази инвестиция, ако не си изкарваш парите с това)

На Колев не знам каква му е идеята за "студио монитори" нека да покаже и той.

На редник Колев, не му хващай много декиш, понеже неговите познания са протестират до усилвател Респром и радио Веф. От западна апаратура разбира колкото дядо ми от китара. Беше ми препоръчал на времето Adam студийни монитори, звукът им беше като на саундбар и веднага ги препродадох.

преди 47 минути, AAUUXX написа:

Извинявам се ,че се намесвам в спорът ви ,но тези тонколони са идея по качествени от саунбар ,иначе наистина има качествени мониторни тонколони но най малкото в такива не биха вложили ClassD крайно стъпало.

Ние говориме до 250 евро цена, колкото струва на Руди саир сандъка.

преди 57 минути, Коркодила написа:

За 250 евро не може да бъде купена качествена аудио система още по малко качествени мониторни тонколони, качеството е според цената.

преди 57 минути, Коркодила написа:

На редник Колев, не му хващай много декиш, понеже неговите познания са протестират до усилвател Респром и радио Веф. От западна апаратура разбира колкото дядо ми от китара. Беше ми препоръчал на времето Adam студийни монитори, звукът им беше като на саундбар и веднага ги препродадох.

Грешиш с това ,познанията на Колев са големи в аудио техниката и не само ,като да си призная аз такива капацитети не познавам много като него именно за това винаги съм се вслушвал в негово мнение по отношение на аудио техниката тъй като има какво да се научи от него.

• Автор
преди 1 час, Коркодила написа:

За 288 евро (цената на модела в България) предлагаш само колони. Не съм ги чувал, може и да дават по-добър звук, въпреки, че в нета има противоречиви мнения за тях. Няма да споря. Обаче в сравнение с микросистемата на Panasonic от тази тема са абсолютно орязани откъм функционалност. Имат само един аудиовход, и толкоз. На практика са безполезни без друго устройство, което да ги управлява. Усилването е с механичен потенциометър, отделно за всяко от телата, не можеш да ползваш дистанционно, даже на всяко трябва да подадеш отделно захранване! Ужасно непрактично. 

А това, че PMX90 свирел като ВЕФ, е такава колосална простотия, че просто не виждам смисъл да пиша по въпроса. 

преди 1 час, Rudy M. написа:

За 288 евро (цената на модела в България) предлагаш само колони. Не съм ги чувал, може и да дават по-добър звук, въпреки, че в нета има противоречиви мнения за тях. Няма да споря. Обаче в сравнение с микросистемата на Panasonic от тази тема са абсолютно орязани откъм функционалност. Имат само един аудиовход, и толкоз. На практика са безполезни без друго устройство, което да ги управлява. Усилването е с механичен потенциометър, отделно за всяко от телата, не можеш да ползваш дистанционно, даже на всяко трябва да подадеш отделно захранване! Ужасно непрактично. 

А това, че PMX90 свирел като ВЕФ, е такава колосална простотия, че просто не виждам смисъл да пиша по въпроса. 

JBL е символ за качество в момента. А Panasonic се спряга във време ,,бешело свършено,, 

А когато се търси добър звук, не се търси функционалност това не ти е пералня. Иначе студийните монитори можеш да ги вържиш към пецето и като искаш и флашка да си пуснеш на тях.

П.С. В Холандия има само добри ревюта за този модел монитори.

преди 4 часа, Коркодила написа:

Беше ми препоръчал на времето Adam студийни монитори, звукът им беше като на саундбар и веднага ги препродадох.

Тука грешиш.

Или по-точно е до ухо.

На бг рап и твърдо техно чуваш всеки един детайл и то ясно. А там семплите са ужасно много (в някой случай)

За бас да не споменавам- няма такъв, но и логично защо.

преди 3 часа, AAUUXX написа:

За 250 евро не може да бъде купена качествена аудио система още по малко качествени мониторни тонколони, качеството е според цената.

Грешиш с това ,познанията на Колев са големи в аудио техниката и не само ,като да си призная аз такива капацитети не познавам много като него именно за това винаги съм се вслушвал в негово мнение по отношение на аудио техниката тъй като има какво да се научи от него.

Може да бъде закупена.

T7V - 170-200 евро /бройка монитор

Rokit 7 - 210-350 евро /бройка монитор

HS8 - 270-300 eвро /бройка монитор

Тези са най-използваните монитори в студиа

преди 2 часа, АнонименАлкохолик написа:

За бас да не споменавам- няма такъв, но и логично защо.

Бас нямат никакъв и за мен това ги прави куци.

• Автор

Пичове, пишете глупости. Ама няма проблем :) , аз затова съм пуснал темата - да обясня на обикновените хора, които искат да си слушат музика у дома, че писания като вашите са глупости. 

Първо, тръгнали сте да обяснявате, че студийните монитори давали "добър звук". Това верно ли го мислите?... Звукът не се прави само от озвучителните тела, а от всички компоненти на аудио системата! И в пълна сила важи правилото, че качеството на крайния продукт е качеството на най-слабия от компонентите на тази система. Тоест - първо трябва да имате качествен звук! Ако си пускате клипчета от Тубата или mp3-ки, рипнати на 128kHz, ще имате качество, ама друг път, независимо какви колони имате. Оттам нататък този звук трябва да е записан на качествен носител, без загуби. Трябва да има устройство, което да го възпроизведе качествено, и да го подаде без загуби на колоните. А реална домашна обстановка това много рядко се случва. Защото иска допълнителен хардуер - грамофон или CD плеър висок клас, DAC, предусилвател, компютър с читава аудио карта, и др. подобни. Без такива неща "добър звук" няма.

Второ - безсмислено и невярно изказване е, че "когато се търси добър звук, не се търси функционалност". За музикална система за домашно ползване функционалността е изключително важна. Необходима е на хората, които търсят аудио система. Те не искат "перфектния звук на всяка цена". Те искат например да си усилят звука от телевизора, за да си гледат любимите предавания. Как предложените от вас студийни монитори могат да се свържат с телевизор? Директно - никак. Трябва допълнително устройство. Хората искат клиповете от Тубата с по-силен звук. Как могат да ги свържат с компютър? Трябва да правят някакъв странен кабел от стерео 3.5 жак към два 6.3, или с преходници, които са потенциален източник на дефекти в сигнала. Ако ми се прииска да слушам радио по студийните монитори, как мога да го направя? Никак. Ако искам да си слушам старата колекция от CD-та, може ли? Тцъ :) . Ако съм инат, купя си CD плеър, мога ли да подам цифров сигнал към колоните? Нъцки, пак правене на кабели :)

И какво се получава в крайна сметка, ако човек ви чете глупостите, и им вярва? Дава повече пари, не получава по-добър звук, и не може да ползва това, което е купил, за това, от което има нужда. Ай мерси :)

Студийните монитори се свързват лесно с телевизора точно с тия кабели дето ти наричаш ,,камбанки,, аз наричам ,,стерео,,  Единствено студийните монитори не са подходящи, ако ще се гледат повече филми и тв и звукът ще се изкарва през тях. Ама ти си го купил тоя джангър за музика. А истинските любители на качествен звук ползват оригинални компактдисков през добър клас cd player

• Автор
преди 8 минути, Коркодила написа:

Студийните монитори се свързват лесно с телевизора точно с тия кабели дето ти наричаш ,,камбанки,, аз наричам ,,стерео,,  

Явно нямаш идея съвременните телевизори какви изходи за звук имат. Ще ти подскажа - "камбанките" и жаковете за слушалки са в историята. Възможностите са оптичен изход, или през HDMI. И двата сигнала са цифрови, и не могат да бъдат директно подадени към споменатите от теб студийни монитори. 

преди 11 минути, Коркодила написа:

А истинските любители на качествен звук ползват оригинални компактдисков през добър клас cd player

Това е вярно. Само че истинските любители на качествения звук не ползват студийни озвучителни тела с вградени усилватели, с високо ниво на фоновия шум. Те пускат сигнала от "добрия клас CD плеър" през също толкова добър клас самостоятелен усилвател. По-вманиачените даже използват двукомпонентен - предусилвател и крайно стъпало, може и допълнителен еквалайзер. И накрая се слагат качествени Hi-Fi озвучителни тела, съобразено по параметри с останалите компоненти. Като цялата система струва 4-, а може и 5-цифрена сума. 

А з между другото си пазя колекцията от любима музика на фабрични CD-та, и от време на време си пускам по някой диск, ей така, да се накефя на хубав звук :) . И за домашно ползване Panasonic-ът от тази тема се справя прекрасно. 

преди 9 минути, Rudy M. написа:

Явно нямаш идея съвременните телевизори какви изходи за звук имат. Ще ти подскажа - "камбанките" и жаковете за слушалки са в историята. Възможностите са оптичен изход, или през HDMI. И двата сигнала са цифрови, и не могат да бъдат директно подадени към споменатите от теб студийни монитори. 

Дрън та пляс. Телевизора ми е модел на 5 години и си има и за слушалки и за  ,,камбанки,, (стерео кабели) 

IMG_1113.jpeg

IMG_1114.jpeg

• Автор

Стар ти е телевизорът :) . Моят няма две години, и има само Optical Out и HDMI. И като чета темите в Калдата, много хора се оплакват, че нямат изходи за аналогов звук, и няма как да свържат външни озвучителни тела.

Пък и дори така да е, мислиш ли, че като изкараш сигнал от телевизор през изхода за слушалки, и ги подадеш на студийни монитори, ще имаш "добър звук"? :)

Никъде не съм казал, че ще вадя звук през слушалките. Но дори и да няма стерео изход телевизора има си адаптери, които може да преобразуват звукът от HDMI на стерео или от оптика на стерео.

@Коркодила Не разбирам защо продължаваш да спориш с хора, които са гурута на тема аудио. @Rudy M. ти обяснява, че колкото повече устройства има свързани, толкова повече проблеми може да се създадат и да развалят звука, а ти пак продължаваш. Просто чети и се наслаждавай на това, което пишат.

преди 14 минути, Коркодила написа:

,,Гурута,,  тя мойта маратонка има повече акъл от тях.

Човек, това е крайно неуважително. Наистина не те разбирам.

Да.

Студийните монитори произвеждат добър звук нали са затова?

Продуцентите с 5.1 ли искаш да правят музика?

Всеки един музикален продуцент ползва студиен монитор.

За домашни условия си има друга аудио техника.

Няма за какво повече да си губя времето тука, затова че в студио не трябва да се ползват по предназначение тези монитори и нямат никакъв грам детайлен звук

преди 2 минути, АнонименАлкохолик написа:

Да.

Продуцентите с 5.1 ли искаш да правят музика?

Всеки един музикален продуцент ползва студиен монитор.

За домашни условия си има друга аудио техника.

Аз признавам само студийните монитори за слушане на музика, дори и в домашни условия. Минаха няколко чифта през нас. Мисля пак да си взимам. CD player Yamaha+ Yamaha или JBL студийни монитори.

• Автор
преди 3 часа, plmen88 написа:

@Коркодила Не разбирам защо продължаваш да спориш с хора, които са гурута на тема аудио. @Rudy M. ти обяснява, че колкото повече устройства има свързани, толкова повече проблеми може да се създадат и да развалят звука, а ти пак продължаваш. Просто чети и се наслаждавай на това, което пишат.

Няма лошо, нека си кажат мненията. Нали в спора се ражда истината?... :)

Впрочем, аз не съм никакъв гуру. Преди много години ми беше интересен този вид техника, сега просто си слушам любимите парчета в домашни условия. Но реших да споделя някои мои наблюдения, евентуално да бъда полезен на някой, който се чуди каква "свирка" за дома да си вземе. 

преди 2 часа, Коркодила написа:

Аз признавам само студийните монитори за слушане на музика, дори и в домашни условия. Минаха няколко чифта през нас. Мисля пак да си взимам. CD player Yamaha+ Yamaha или JBL студийни монитори.

Ми няма лошо бе, човек :) , признавай каквото си искаш. Ти и за кола признаваш само Голфа, нали? :D Ама някой трябва да каже на хората, че има и други варианти. 

преди 2 часа, АнонименАлкохолик написа:

На мен ми се иска - някой ден, като си купиш хубавите и скъпи монитори, за които имаш намерение да си купиш, да споделиш в Калдата какви си избрал, и дали си доволен от тях. Може пък някой друг да вземе пример от теб, и да си купи същите. 

А, само нещо да добавя ...

на 12.04.2025 г. в 14:31, Коркодила написа:

JBL е символ за качество в момента. А Panasonic се спряга във време ,,бешело свършено,, 

По-скоро е точно обратното. JBL по принцип е американска компания, само че производството е изнесено и в Китай, Мексико и Унгария. Докато Panasonic още от 80-те имат производство в Малайзия, което е еталон за качество, и си го поддържат. На моята уредба си пише "made in Malaysia". Твоите JBL къде са правени? :)

преди 3 часа, Rudy M. написа:

На мен ми се иска - някой ден, като си купиш хубавите и скъпи монитори, за които имаш намерение да си купиш, да споделиш в Калдата какви си избрал, и дали си доволен от тях. Може пък някой друг да вземе пример от теб, и да си купи същите.

Другия месец ще пиша отново в темата за студийните монитори като се прибера в българия ще ги поръчам и ще кажа мнение.

А и вече бях споменал в темата ми кои са: Adam Audio A7V с нов аудио интерфейс Scarlett 2i2 4th

:)

• 9 месеца по-късно...

Системата има много чисто звучене, но е високи и ниски, среда няма и все едно вокалите отиват подяволите.

Определено не е за всеки тип музика и обстановка,например рок и метал не звучат добре. На млади хора търсещи дълбок бас и чист звук ще им хареса, защото доста дупчи и съдава по-клубно звучене в домашна обстановка.

Едно от най-важните предназначение на този  ''Panasonic'' е слушането на музика от източници с високо качество, а именно диск и флашка с оригинални записи. Именно тогава системата дава този Hi-Res кристален звук и ясни тонове, които са много приятни за слушане.

Бих казал, че добрият избор на система се базира на това, за какво ще я използваш и какъв бюджет имаш.  Ако ще е за офис, тази не е от най-подходящите, по скоро за домашна употреба, защото колкото и да и намаляваш басите продължава да се усеща онова думкане, което в офис обстановка би имало неприятен и натрапчив ефект. 

И аз както колегата по-горе, я ползвам в помещение с размер от около 12кв.м. и наистина не вдигам повече от 20, едната от причините е, че е доста мощна за размерите си, а другата обослява първата, просто качеството на звука е много приятно и насищащо сетивата и  създава усещане, сякаш си я усилил много, а реално не си. 

Но пък и вкусовете и вижданията на всеки са различни.

Аз съм доволен и оправдава очакванията ми, за тези пари не може да се очаква професионална техника !

• 5 седмици по-късно...

Ща святна, че аудио отдела на Панасоник е Техникс. На времето едно заведение не искаше да си плаща застраховката и го изнесохме цялото. Мен ми хареса музиката, което беше Техникс и си я задържах. Още е в нас. Кат пусна и концерт. Иначе това дето си го показал е шит потреба капалъ чаршия.

на 19.02.2026 г. в 12:31, ЛенаПрекрасная написа:

Мен ми хареса музиката, което беше Техникс и си я задържах. Още е в нас. Кат пусна и концерт. Иначе това дето си го показал е шит потреба капалъ чаршия.

Дай модели на компонентите дето са толкова добри, че аз не се сещам нещо на Техникс дето да те грабне със звук и качество. Може би един два модела грамофони.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.