Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програма за миксиране/редактиране на песни

Featured Replies

Зздравейте

търся някоя програма, с която да мога да преработвам музикални парчета - например харесва ми някой инструментал и да го удължа 3 пъти или да го повторя. Надявам се ме разбирате. Има ли такава? Ако е безплатна още по-добре

преди 10 часа, The_Nomad написа:

Зздравейте

търся някоя програма, с която да мога да преработвам музикални парчета - например харесва ми някой инструментал и да го удължа 3 пъти или да го повторя. Надявам се ме разбирате. Има ли такава? Ако е безплатна още по-добре

Adobe Audition 3.0.1 беше безплатен, когато им изгоря сървъра за активация и снесоха всичките си продукти без нужда от активиране, без абонамент, само със сериен номер. Търси от тракера.

То Audition-a реално е купен и ребрандиран Cool Edit Pro. Още помня версия 2.1. Много добър софтуер. Още си го пазя инсталационен, но на 10 май не съм ги качвал за теста. Но на 8.1 работеше.

търся някоя програма, с която да мога да преработвам музикални парчета - например харесва ми някой инструментал и да го удължа 3 пъти или да го повторя

Това с Adobe Audition не видях как може да стане, да се повтори 3 пъти ще стане, но да се удължи ... не

преди 35 минути, Т.Христов написа:

търся някоя програма, с която да мога да преработвам музикални парчета - например харесва ми някой инструментал и да го удължа 3 пъти или да го повторя

Това с Adobe Audition не видях как може да стане, да се повтори 3 пъти ще стане, но да се удължи ... не

Е сигурно е искал да каже като го копира 3 пъти да го удължи - нещо като loop mix. Това става дори с Audacity. Иначе това, което си намекнал вече е композиране и там трябват и знания, не само софтуер. Иначе FL Studio и подобните.

Прав е B-Boy такова нещо имах предвид. Но пък може и да пробвам любителско композиране в бъдеще, ако ми се отдава, знае ли човек. Да ви попитам правилно ли ми се струва, че парчетата на Енигма са предимно с електронни инструменти, а не реални?

преди 5 минути, The_Nomad написа:

Прав е B-Boy такова нещо имах предвид. Но пък може и да пробвам любителско композиране в бъдеще, ако ми се отдава, знае ли човек. Да ви попитам правилно ли ми се струва, че парчетата на Енигма са предимно с електронни инструменти, а не реални?

Ами те, електронните инструменти също са реални, а не виртуални.

За композиране на музика се използват т.нар DAW  (Digital Audio workstation), софтуер.

Audacity-e аудио е основно аудио редактор.

От безплатните DAW, може да пробваш LMMS. Той е алтернативата на FL studio.
На всеки един добър DAW ,могат да се добавят VST плъгини (виртуални инструменти).

За миксиране/лупване (повтаряне)  с виртуални DJ плеъри програмите са други.. Eдна от най добрите безплатни е Mixx.

на 1.07.2025 г. в 15:42, B-boy/StyLe/ написа:

То Audition-a реално е купен и ребрандиран Cool Edit Pro. Още помня версия 2.1. Много добър софтуер. Още си го пазя инсталационен, но на 10 май не съм ги качвал за теста. Но на 8.1 работеше.

Това нещо Cool Edit Pro 2.1 бачкаше на десятката и даже репак щеше да има. Но щеше да бъде за спорта и eдинствено заради старите носталгии и спомени. Защото все пак имаш същото в по-висок клас под името Audition. Кой да се занимава с архаичен софтуер...?

преди 13 минути, Клонинга написа:

Това нещо Cool Edit Pro 2.1 бачкаше на десятката и даже репак щеше да има. Но щеше да бъде за спорта и eдинствено заради старите носталгии и спомени. Защото все пак имаш същото в по-висок клас под името Audition. Кой да се занимава с архаичен софтуер...?

Аз не съм казал някой да го ползва вместо Audition-a. Аз казах откъде е тръгнал самия Audition. Просто ребрандиран продукт и след това надграждан.

Иначе е архаичен, да. Но тук има 2 уточнения. Както ти каза освен носталгията:

1. Опростен дизайн (и пак поддръжка на плъгини) без допълнителен bloatware.

2. Занижени изисквания, които го правят подходящ за по-стари системи. Не, че първите версии на Audition-a не са подходящи за стари системи сигурно.

Аз лично си го пазя заради спомените и затова, че ми беше може би един от първите едитори, които съм ползвал професионално. Но това не значи, че бих го инсталирал в момента.

преди 2 часа, Mr. ?? написа:

Audacity-e аудио е основно аудио редактор.

От безплатните DAW, може да пробваш LMMS. Той е алтернативата на FL studio.

Ако това е към мен, аз съм споменал, че Audacity е само едитор и че с него може да направи единствено loop mix, което, както се оказа и е целта на автора на темата. И съм споменал, че за композиране вече има FL Studio и подобните.

За удължаване пробвай с Ableton (по user-friendly от колкото FL Studio). Теглиш, инсталираш, import-ваш файла удължаваш колкото искаш и го export-ваш в какъвто формат искаш (mp3, flac, wave, aiff, etc)

Пичовез стана тя каквато стана. Благодаря на всички за съветите и особено на B-Boy, който ме открехна на FL studio. Свалих го и толкова се зарибих, че резултата е виден по-долу с новите ми придобивки. Освен тях свалих и куп книги и курсове. Не знам дали Ableton нямаше да ми е по-лесен, но FL studio прочетох, че е по-гъвкав откъм плъгини. Та имам си ново хоби 🙃

Arturia.thumb.jpg.7057ac4d1abbde660c62a38e3dacecce.jpg  PeshoKitarata.thumb.JPG.af232b0b674663eabe9450966f15756f.JPG

Между другото и Ableton не е лоша наистина. Спомних си, че навремето си запазих един клип за пресъздаването на Freestyler и се оказа точно с нея, а не с FL Studio.

Обикновено при Ableton не са нужни допълните плъгини. Вградените са си достатъчно добри. Ползвал съм и двете, но по си предпочитам Ableton вече години подред си я ползвам :D

Успех с проектите и няма да е лошо след време да пуснеш един демо проект

на 9.07.2025 г. в 19:11, АнонименАлкохолик написа:

Обикновено при Ableton не са нужни допълните плъгини. Вградените са си достатъчно добри. Ползвал съм и двете, но по си предпочитам Ableton вече години подред си я ползвам :D

Успех с проектите и няма да е лошо след време да пуснеш един демо проект

Ооо дотогава има много време. Тепърва уча основи на музиката, после трябва да науча инструмент и чак тогава, евентуално, ако ме бива 😁

на 9.07.2025 г. в 11:47, B-boy/StyLe/ написа:

Между другото и Ableton не е лоша наистина. Спомних си, че навремето си запазих един клип за пресъздаването на Freestyler и се оказа точно с нея, а не с FL Studio.

Това, което ме дразни в FL studio e, че не изскачат pop-up с имената на иконите, като посоча с мишката. За начинаещ е доста дразнещо

Мерси ще си го сваля да си го имам 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.