Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Внимавайте на морето - има отровна риба Фугу!!!

Featured Replies

преди 2 минути, teo-glavata написа:

Пак не си си пила хапчетата. За какво тормозиш докторите да ти ги изписват?

Панирани коремчета от акула - уникално мезе за бирата :beer:

ААА не така ще се бием! ;) Бира с мезе става дебела работата! 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Отговори 51
  • Прегледи 3,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сигурно пак я е изпуснал някой от Шумен...

• Емил Костов
    Емил Костов

Има берковска фугу. Ти сега като не си запознат не се обаждай! 

• АСПЕКТ
    АСПЕКТ

То направо станало джунгла България. Пантери, пуми, лъвове, папагали.. риби фугу. Алигатори сигурно има.

Публикувани изображения

• Автор
преди 5 минути, olo.bg написа:

по принцип в България някога е имало лъвове... ама някога. Алигатор ако не си забравил, някой в София гледаше в няква локва до блока си, виж разтършувай се за статията, даже и по новините го даваха тоя ненормалник.

И, слава на Бога, сега това агресивно нещо, галено наречено Кроки, е в зоопарка.

Аз и маймуни не искам да имаме за домашни любимци в България. Могат да ти обърнат дома с краката нагоре за части от секундата.

Дано хванат пантерата, защото ще ходим пак на Варна. Не ми трябва стрес със пантера. В морето няма да влизам.

Обаче много хора в България имат опасни змии в терариуми, дано някой не реши да си пусне боята на морето.

Горките ни полицаи, ще трябва да се преквалифицират на зоо полиция. Покрай тия животни на престъпниците ще им дойдат "велики" идеи. Весело лято ще е, определено.

Търсачите на силни усещания пълнят фугуто с хелий.

преди 5 минути, Anneliese написа:

Кой знае дали пък някой богаташ и любител на екзотични и опасни риби, не си е изпуснал аквариума в морето. Нали сега покрай пантерата тръгнаха проверки за всякакви диви животни. Някой може да е решил да се отърве от фугу - то, с надеждата никой да не го забележи. Може и  да не е българин паралията любител на екзотичното. Може и румънци да са.

...

Евреи са.

• Автор
преди 6 минути, asp1re написа:

Не бива да забравяме, че ние сме народ който при среща с Черна пантера се провиква с фразата "Мяу Бе".

При срещата с тази риба най-много час по скоро да бъде уловена, изпечена на скара и консумирана с поддръжаващи нотки на много ледено узо.

То това ще му е последната вечеря на този!

Мика Стоичкова се беше похвалила преди години, че я е яла тази гадост.:tease2:

преди 3 минути, Anneliese написа:

То това ще му е последната вечеря на този!

Мика Стоичкова се беше похвалила преди години, че я е яла тази гадост.:tease2:

Истински звезди са скрити от камерите, това е за заблуда на населението. Тия дето ги показват на екрана. 

• Автор

Ето какво имам предвид под опасни растения!

https://bg.wikipedia.org/wiki/Хищни_растения

И въобще не са майтап.

преди 5 минути, Anneliese написа:

Кой знае дали пък някой богаташ и любител на екзотични и опасни риби, не си е изпуснал аквариума в морето. Нали сега покрай пантерата тръгнаха проверки за всякакви диви животни. Някой може да е решил да се отърве от фугу - то, с надеждата никой да не го забележи. Може и  да не е българин паралията любител на екзотичното. Може и румънци да са.

Откакто станаха достъпни места като Малдивите и Дубай, всичко живо пощуря по екзотични плодове, храна, животни................ Аз не разбирам за какво по дяволите у нас има такива неща като ананас, авокадо, манго и тем подобни, като това не са наши местни храни. От напитките е въпрос на време и да внесат аржентинският чай мате, само дето той се води алкохолна напитка.

Направо викам, да си направим едни екзотични африкански и индийски квартали, и ето ви сафари.

А, като започнат да внасят и агресивни растения, хич не ми се мисли.

Половинта растения   дет ги садим и хрупаме тук не са местни  бре проф Димитлер:D

преди 30 минути, Anneliese написа:

Дано хванат пантерата, защото ще ходим пак на Варна. Не ми трябва стрес със пантера.

Тя /пантерата/, като те види и ще избяга във Влашко

преди 1 час, Емил Костов написа:

ААА не така ще се бием! ;) Бира с мезе става дебела работата! 

https://fakti.bg/life/597719-recepta-za-vechera-panirani-koremcheta-ot-akula

И специално за @Anneliese

https://ribarnik.com/blog/opasni-i-nevkusni-ribi-obitavashti-cherno-more

преди 2 минути, teo-glavata написа:

Усещам че ще ме черпиш каса бира! 

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Усещам че ще ме черпиш каса бира! 

В събота ще влизам с лодката - ако има слука....защо не :) 

преди 5 минути, ined написа:

Била много вкусна рибката

Бе тя сигурно е вкусна, ама до колкото знам, не са много готвачите, които имат право да я транжират и приготвят.....

• Автор
преди 1 час, Anneliese написа:

Дрън дрън в стил проф Димитлер от БрИНСПФ :)

В края на статията е казано всичко           

преди 2 часа, teo-glavata написа:

В събота ще влизам с лодката - ако има слука....защо не :) 

Бе тя сигурно е вкусна, ама до колкото знам, не са много готвачите, които имат право да я транжират и приготвят.....

Пожелавам ти да хванеш доста риба. Иначе за бира и мезе, когато пожелаете сър! :)

преди 2 часа, Anneliese написа:

Основната опасност, свързана с рибата балон, не е в директния контакт с нея, а в консумацията є.

преди 7 часа, plmen88 написа:

Сигурно пак я е изпуснал някой от Шумен...

по скоро е диверсия на путин

преди 3 часа, ined написа:

Била много вкусна рибката

може и да не е отровна като гледам готвача как бара всичко  с ръце и сурова риба  няма да се очудя ако е обикновено хранително отравяне .

• Автор

Сега пък темата ще стане на рибарник!

Не бъркам, фугу си се пише!

Безмълвна съм пред глупостта човешка!

Цитат

Рибата Фугу е деликатес убиец !

Изключително рядката и скъпа риба Фугу е легенда в японската кухня. Сервира се с отвара приготвена от перките й. Много хора не могат да се въздържат от изкушението за това изживяване и я опитват. Отровата е разпределена неравномерно в хрилете, стомаха, опашката и перките и на всеки оказва различно въздействие. В общия случай има наркотичен ефект, при което се вдървяват краката, ръцете и челюстите и само очите остават в движение. Това което привлича любителите на този деликатес е именно смъртното усещане. Рибата се консумира сурова, а готвачът, който може да я приготвя има специална диплома за това. Преди да я поднесе готвачът задава редица въпроси свързани със здравословното състояние на клиента, но така или иначе казват, че ако някой почине то готвача е длъжен да си направи харакири. Цената на това изживяване е между 100 до 500 за порция. Японската пословица за този специалитет гласи "Който е опитвал тази риба е глупак, но които не е - също."

Страхотна реклама, няма що!:vomit:

преди 10 минути, Anneliese написа:

Не бъркам, фугу си се пише!

Безмълвна съм пред глупостта човешка!

Страхотна реклама, няма що!:vomit:

Да я сервират на Боко, Шиши и Тошко.

преди 23 минути, Anneliese написа:

Писала си за риба да не очакваш да стане на маймунарник? Наистина си уникална комичка :)

преди 53 минути, Муца написа:

Да я сервират на Боко, Шиши и Тошко.

Обещавам първата приготвена от мене Фугу да я пратя в Берковица на каката да си хапне и тя нещо луксозно.

преди 18 минути, ined написа:

Обещавам първата приготвена от мене Фугу да я пратя в Берковица на каката да си хапне и тя нещо луксозно.

Ти ще умреш, докато я приготвяш бре. Този отрова ти остава по ръцете, ножовете , всичко.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.