Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Грозно отношение към уязвимите!!!

Featured Replies

Влязох със закъснение да прочета в онзи форум темата за случващото се в домовете за възрастни............Ами, ядосах се! Страшно много студенокръвни и зли хора има в нашето общество, почитатели на нацистката евгеника! Мястото на такива е в затвора, а не в обществото и да назидават!

Тая персона, с менгелското изказване, защитаваше корупцията:

Цитат

Ватманите и работещите освен разход са и приход. Генерират брутен вътрешен продукт.
Как да ви обясня, че статистически пенсионерите и болните са само разходна част, ако не участват в пазара на труда.

Икономика. Колкото и да звучи гадно.

Всеки, който се изразява за възрастните и хората с увреждания така, като че ли сме стока и тегло, трябва автоматически да бъдат елиминирани. Защотно точно от такива елементи с такова мислене може да се пръкне следващата нацистка партия!

Направо съм погнусена, даже обсъждат евтаназията! Нямат грам уважение към живота!

Е, стигнахме американците, както искаше Тодор Колев. Стигнахме дъното!

Разгледах и сайтовете за домовете за хора с увреждания. В този за Кюстендил разгледах снимките и бях потресена от една снимка, в далечината една жена прилича като мен.С плетена шапка и загърната в шал, личи си, че и е студено и страда. Представих си се в този дом, където нямат целодневно отопление през студените месеци................Няма да издържа, никой нормален човек не би издържал да живее на студено.

За хората с увреждания и възрастните все няма пари, защото много се краде! Ама това никой няма да си го признае!

А, браво, намери се кой да напомни за нацизма  и да им каже на такива самозабравили се, какво точно проповядват. Лошото е, че нацизмът започва да се забравя. А най - лошото от всичко е, че нацистката програма "Т4" масово не е известна и я няма в учебниците по история.

Цитат

Фрау К, Възрастните някога са работили и с данъците си са издържали поколението преди тях. Ако и те разсъждаваха като Вас, не искаха да издържат старите, да им се плащат пенсии, да бъдат обгрижвани и пр., какво щеше да се случи с Вашите баби, прабаби и пр.? Такъв начин на мислене клони към една доктрина, нанесла жестоки вреди на човечеството и целият свят се е изправил срещу нея. Няма да напомням колко милиона хора са загинали, вследствие на идеология, смятаща определени хора само за разход.

:yanim::yanim::yanim:

Точно демократичните и капиталистически общества залитат по нацизма и евгениката.:angry:

И още една арогантна особа:

Цитат

Ама, чакайте сега. Кой трябва да ми гледа родителите?! Аз не искам с моите данъци да се гледат родителите на Пешо, който си е занесъл з...ка на другия край на света. Да се оправя там Пешо. Изобщо не ме интересува.

Думи нямам! Кога, по дяволите, хората се овълчиха толкова много? :angry:

ти се радвай че има такива домове иначе ще те захвърлят под моста  ама тва след 10-20 години ще си казваш де да беше сега когато ги имаше онези домове 

за 2 флии хляб и покрив само ще си мечтаеш 

Как ще я захвърлят ве? Такъв ценен експонат на който да се учат студентите какви болести има.

преди 11 часа, Anneliese написа:

Всеки, който се изразява за възрастните и хората с увреждания така, като че ли сме стока и тегло, трябва автоматически да бъдат елиминирани. :angry:

x-arm-sign-you-failed.gif.3261f18828d28b3f31ef4babea928a89.gif

преди 11 часа, Anneliese написа:

Направо съм погнусена, даже обсъждат евтаназията ! .

евтана̀зия съществително име, женски род (тип 47) редактиране

Значение

ж., само ед. Спец. В медицината — безболезнена смърт, причинявана от лекар на безнадеждно болен по негово желание за спестяване на агонията или мъките.

В Белгия е разрешено да те боцнат с нембутал докторите по твое желание, ама само ако си страдаща и не може да бъдеш излекувана.
Та евтана̀зията е хуманна !
Нищо лошо няма в това да умреш навреме и си спестиш адските мъки причинени от неизлечима болест.

Съветът ми към тебе е да си помислиш хубавко преди да се съгласиш да бъдеш настанена в някакво заведение където щели да те гледат, я стара я по-млада.
Щото там гадовете няма да ти позволят да се отървеш сама от капана на съществуването, когато започнеш да страдаш от яки болки. 
Ония там са длъжни да ти пречат да не успееш да избягаш от капана на съществуването, нищо че страдаш адски. 
Иначе казано, няма да можеш да си тръгнеш оттам по твое желание, все едно си затворничка в твоето тяло и не ти разрешават те да си прекратиш сама мъките. Те нямат право да те боцнат, дори и да им се молиш, щото у България не е разрешена евтана̀зията .

Къщата която сме купили тук е принадлежала на болен от рак на белия дроб. Искал е да го изпишат от болницата и да дойдат да го боцнат вкъщи с нембутал, по негово желание.
Те му дали първо някакъв наркотик, да му подтисне болките сутринта и е бил в някакво еуфорично състояние за няколко часа и са го боцнали и е спрял да страда. 
На същото нещо няма да имаш право в България, щото не е разрешено.

Като ти се прииска да не страдаш повече, ако си живееш сама вкъщи, можеш да се отървеш от мъките без никой да ти пречи. Ама в заведени за стари хора или неспособни сами да се справят, трябвало да ти спасяват живота разбираш ли, нищо че повече не ги издържаш адските болки.
Ако имат милост към теб някои доктори в някоя болница, биха могли да те боцкат с морфин увеличавайки всеки ден дозата, докато стане достатъчна за да спреш да се мъчиш веднъж за винаги. Ама ако са набожни няма да посмеят да го направят, щото било грях и ще те оставят да умреш от непоносимите болки няколко седмици или месеци, както се падне при теб.

Капанът на съществуването е много лоша работа за страдащите от адски болки.
На когото цял живот не му е проумяла празната кратуна, че и той ще умре един ден, лошо му се пише последните месеци.

На брат ми последните месеци при цироза на черния дроб и халюцинации и т.н., не му е стигнал акъла да се самоубие навреме и са му гледали агонията дъщеря му, жена му и родителите му. Най-накрая е повърнал кръв и е умрял. Да се инати човек и не иска да си спести мъките си е пълна глупост, ама всеки си решава сам дали му харесва да страда като куче.

И що се чудиш? 
Едно 95% от хората по света днес са тотал идиоти.

Иначе за въсрастните хора

Един жесток цар измислил закон да бъдат погубени всички стари хора.

— Каква полза от тях — казал той, — нито орат, нито жънат, нито дърва секат. Само ядат хляб и се пречкат вкъщи. По-добре ще живеем без тях.

Запретнали се царските палачи. Всички стари хора минали под нож. Останал само един старец — баща на болярин. Дожаляло му на болярина да вземе главата на стария си баща, затуй го укрил на тайно място и го хранел скришом, без да знае никой.

Жестокият цар имал луд черен кон: ритал, хапел, скачал, хвърлял ездачите. Никой не можел да се приближи до него и да го укроти. В столицата живеела една лукава знахарка. Царят заповядал да я повикат в двореца и почнал да я разпитва как може да укроти лудия кон.

— Как ли? — отговорила знахарката. — Заповядай, господарю, на болярите си да усучат въже от пясък. Вържеш ли коня с въже от пясък, той ще стане кротък като овчица.

Царят се почесал по тила и повикал болярите си.

— Хей, боляри — викнал им той, — слушайте какво ще ви заповядам! Още утре да ми донесете едно въже от пясък. Ако дойдете в двореца без пясъчно въже, главите ви ще взема!

Прибрали се болярите с наведени глави. Никому не идвало на ум как може да се усуче въже от пясък. Между болярите бил и оня, който бил пощадил живота на баща си. Като се прибрал вкъщи умърлушен, старецът го попитал:

— Защо си кахърен, синко?

Боляринът му разправил какво иска царят.

— Туй ли е то всичко? Не бой се. Утре, като идете в двореца и царят рече „Къде е въжето?“ — ти му отговори: „Царю, готови сме да усучем въже от пясък, но не знаем какво трябва да бъде — дебело, тънко, жълто или червено, дай ни по-напред мостра“.

На другия ден, като чул умния отговор, царят преклонил глава и казал:

— Прави сте, трябва да ви дам мостра, но няма откъде да я взема.

И царят пожалил живота на всички.

Същото лято настанала голяма суша. Всичко живо изгоряло — и трева, и плод. Пресъхнали реките и кладенците. Житниците се опразнили. Не останало жито дори за семе. Уплашили се хората да не измрат от глад. Загрижил се и царят. Повикал пак болярите и им заповядал:

— Каквото щете правете и струвайте, но утре, като дойдете, искам да ми кажете откъде ще намерим жито за посев, инак главите ви ще взема.

Тръгнали си болярите сломени — не е лесна работа да се намери жито. Старецът видял, че синът му се връща и този път умърлушен, и попитал какво се е случило.

— Сега, тате — рекъл боляринът, — и ти не можеш ми помогна.

— Защо?

— Защото царят иска семе за посев, а никъде в страната няма жито.

— Не бой се, синко. Утре, когато се явите при царя, ти му кажи да заповяда на селяните да разровят всички мравуняци в царството. В мравуняците има много жито, събрано зрънце по зрънце от мравките.

И наистина, щом селяните излезли по кърищата и разкопали мравуняците — намерили във всеки мравуняк по една торбичка едро зърно. Царят останал много учуден и се обърнал към болярина, дето криел баща си, и го попитал:

— Кажи ми, кой ти даде този мъдър съвет?

— Не смея да кажа, господарю, защото ще ме погубиш.

— Няма косъм да падне от главата ти, кажи!

Тогава боляринът признал, че е укрил баща си и той го научил какво да каже за пясъчното въже и де има скрито жито.

Скоро излязъл нов закон: никой да не закача старите хора, а когато вървят по улиците — всеки да им сторва път.

Ангел Каралийчев

преди 3 минути, Bubbles написа:

Иначе за възрастните хора

... бла бла бла от 

Ангел Каралийчев

Дъртите ако не са умрели навреме, неминуемо ги лови старческо оглупяване или паркинсон или алцхаймер и т.н.

Няма нищо хубаво в това да си се превърнал в подобие на човешко същество, което дори е забравило кой е било. 

капиталистическата система с пенсионерската система   са несъвместими

единствената причина да  се дават пенсии е за да няма соц напрежение

но при демографска криза младите не са  заинтересовани да плащат данъци  и отиват в сивата икономика

от което се вдига инфлацията  щото печатницата за  пенсии не спира 

какво ще стане  утре  като фалира държавата

какво да стане пенсионерите ще си  умрат по панелките   с кешовицата под дюшеците.

преди 45 минути, Bubbles написа:

Ангел Каралийчев

иначе я  знаем тази притча

но е само приказка

хората с деменция няма  с какво да са полезни

а само тежест

• Автор
преди 1 час, Bubbles написа:

И що се чудиш? 
Едно 95% от хората по света днес са тотал идиоти.

Иначе за въсрастните хора

Един жесток цар измислил закон да бъдат погубени всички стари хора.

— Каква полза от тях — казал той, — нито орат, нито жънат, нито дърва секат. Само ядат хляб и се пречкат вкъщи. По-добре ще живеем без тях.

Запретнали се царските палачи. Всички стари хора минали под нож. Останал само един старец — баща на болярин. Дожаляло му на болярина да вземе главата на стария си баща, затуй го укрил на тайно място и го хранел скришом, без да знае никой.

Жестокият цар имал луд черен кон: ритал, хапел, скачал, хвърлял ездачите. Никой не можел да се приближи до него и да го укроти. В столицата живеела една лукава знахарка. Царят заповядал да я повикат в двореца и почнал да я разпитва как може да укроти лудия кон.

— Как ли? — отговорила знахарката. — Заповядай, господарю, на болярите си да усучат въже от пясък. Вържеш ли коня с въже от пясък, той ще стане кротък като овчица.

Царят се почесал по тила и повикал болярите си.

— Хей, боляри — викнал им той, — слушайте какво ще ви заповядам! Още утре да ми донесете едно въже от пясък. Ако дойдете в двореца без пясъчно въже, главите ви ще взема!

Прибрали се болярите с наведени глави. Никому не идвало на ум как може да се усуче въже от пясък. Между болярите бил и оня, който бил пощадил живота на баща си. Като се прибрал вкъщи умърлушен, старецът го попитал:

— Защо си кахърен, синко?

Боляринът му разправил какво иска царят.

— Туй ли е то всичко? Не бой се. Утре, като идете в двореца и царят рече „Къде е въжето?“ — ти му отговори: „Царю, готови сме да усучем въже от пясък, но не знаем какво трябва да бъде — дебело, тънко, жълто или червено, дай ни по-напред мостра“.

На другия ден, като чул умния отговор, царят преклонил глава и казал:

— Прави сте, трябва да ви дам мостра, но няма откъде да я взема.

И царят пожалил живота на всички.

Същото лято настанала голяма суша. Всичко живо изгоряло — и трева, и плод. Пресъхнали реките и кладенците. Житниците се опразнили. Не останало жито дори за семе. Уплашили се хората да не измрат от глад. Загрижил се и царят. Повикал пак болярите и им заповядал:

— Каквото щете правете и струвайте, но утре, като дойдете, искам да ми кажете откъде ще намерим жито за посев, инак главите ви ще взема.

Тръгнали си болярите сломени — не е лесна работа да се намери жито. Старецът видял, че синът му се връща и този път умърлушен, и попитал какво се е случило.

— Сега, тате — рекъл боляринът, — и ти не можеш ми помогна.

— Защо?

— Защото царят иска семе за посев, а никъде в страната няма жито.

— Не бой се, синко. Утре, когато се явите при царя, ти му кажи да заповяда на селяните да разровят всички мравуняци в царството. В мравуняците има много жито, събрано зрънце по зрънце от мравките.

И наистина, щом селяните излезли по кърищата и разкопали мравуняците — намерили във всеки мравуняк по една торбичка едро зърно. Царят останал много учуден и се обърнал към болярина, дето криел баща си, и го попитал:

— Кажи ми, кой ти даде този мъдър съвет?

— Не смея да кажа, господарю, защото ще ме погубиш.

— Няма косъм да падне от главата ти, кажи!

Тогава боляринът признал, че е укрил баща си и той го научил какво да каже за пясъчното въже и де има скрито жито.

Скоро излязъл нов закон: никой да не закача старите хора, а когато вървят по улиците — всеки да им сторва път.

Ангел Каралийчев

Точно тази  приказка сме я учили в първи клас, а сега е махната от учебната програма. После се чудим защо децата не уважават старите хора и се държат хулигански на улицата.

Грозните изказвания за възрастните хора са отвратителни!:angry:

преди 30 минути, Banesc54 написа:

хората с деменция няма  с какво да са полезни

а само тежест

Мноо ми  е интересно утре кат' одрътееш дали ще мислиш така 'ко твойте деца кажат "Бе тоа дрътио за кфо ни е, дай да го фърлиме от терасата да го нема?!".

преди 14 минути, Bubbles написа:

Мноо ми  е интересно утре кат' одрътееш дали ще мислиш така 'ко твойте деца кажат "Бе тоа дрътио за кфо ни е, дай да го фърлиме от терасата да го нема?!".

едва ли ще разбирам

НО

баща ми беше  със  начална фаза   деменция  и се самоуби ....

точно така 

през терасата...

питах го  преди това къде ще ходиш и той ми каза ...

и аз му казах нали вчера ходи

и той ми отговори  е щом съм ходил вчера добре....

и те така....

и след 5 мин стана каквото стана....

преди 7 минути, Banesc54 написа:

едва ли ще разбирам

НО

баща ми беше  със  начална фаза   деменция  и се самоуби ....

точно така 

през терасата...

питах го  преди това къде ще ходиш и той ми каза ...

и аз му казах нали вчера ходи

и той ми отговори  е щом съм ходил вчера добре....

и те така....

и след 5 мин стана каквото стана....

Съжалявам за баща ти и да да имаш болен в къщи е тежка работа без значение дали е млад или стар, но не смятам че това значи че трябва да ги отхвърляме.

преди 4 минути, Bubbles написа:

Съжалявам за баща ти и да да имаш болен в къщи е тежка работа без значение дали е млад или стар, но не смятам че това значи че трябва да ги отхвърляме.

политиката е много либерална поддържане на безцелно същестуваване ....

а тва  с баща ми стана   предполагам  понеже беше партиен секретар комунист по убеждение  и не искаше да е  тежест и имаше его да не си признава че е болен...

• Автор

Оле, ужас!

sad rabbit GIF

преди 53 минути, Anneliese написа:

Точно тази  приказка сме я учили в първи клас, а сега е махната от учебната програма. После се чудим защо децата не уважават старите хора и се държат хулигански на улицата.

Грозните изказвания за възрастните хора са отвратителни!:angry:

какво точно се учи в училище никой не знае 

ако аз управлявам ще уволня всички учители

и ще се учи само математика и български и децата когато се научат   това ще им е началното образование след това ще се  учат  други предмети за основно образование  и след това  директно висше няма смисъл да се губят 4 години от  осми клас до   дванайсти  дето нищо не се  учи а  се затъпява с джуки и  вейпове 

преди 5 часа, Anneliese написа:

Грозните изказвания за възрастните хора са отвратителни!

Я по-добре вземи та си признай на самата себе си, че те е страх от смъртта и тайничко се надяваш някак си да ти се размине.
Няма да ти се размине и ти ще умреш !
Гарантирам ти го.

Президентът Радев каза, че безстрашните умират само веднъж, а страхливите умират всеки ден.

Колкото повече те е страх от смъртта ти, толкова повече си предразположена към психосоматични усложнения в следствие от някоя болест.
Попаднала си в омагьосан кръг. Ти сама си усложняваш положението с прекаления ти страх от болести и евентуална смърт.

Май ти се иска да изкараш до 120 годишна възраст и по 10 човека персонал да се грижат от сутрин до вечер за тебе в някой старчески дом, въпреки че ти нищо не си дала на тази държава. 

Аз пък не искам да влизам в старчески дом и не ми се живее и до 90 години само.
Предпочитам да се самоубия и се отърва от капана на съществуването с достойнство на време, докато ще ми е все още възможно сам да я свърша тази работа.
За какво ми е старчески живот ?
Никой не ме е питал дали съм бил съгласен да се раждам.

Инстинктът за самосъхранение ни е останал още от времето когато сме били неосъзнати примати и ни пречи да престанем да живеем. Та чалъмът е да се досети навреме човек как би могъл да надхитри този гаден инстинкт на самосъхранение, когато дойде времето да се отърве от капана на съществуването.
Е да, ама аз съм свободен и не съм подчинен на ирационални вярвания за божества и дяволчета рогати. Та мога да си правя каквото си искам, без да ме е страх от ад или рай и дрън дрън та пляс попски измишльотини.

• Автор

Е, аз ценя живота и здравето повече от всичко друго. иска ми се да направя страшно много неща и да посетя страшно много места, но нямам тази възможност. И ме е яд. Искам да живея пълноценно и то така, че на Бог да му стане жал и да ми позволи да доживея до 100 години. за да видя колко още ще се промени светът и какви неща човекът може да измисли. Точно сега хич не ми се пише дълъг пост. Но имам много мечти и много желания и няма да е честно те да останат нереализирани!

Е, ако имаше божества що не те излекуват, а ?
Ама няма, поповете лъжат яко !

По българската телевизия 
https://www.wnesstv.com/shows/joga-sas-sana

има една Сана , майка ѝ е българка а баща ѝ е от Сирия. Вземала си е един Константин за съпруг и са си лика прилика по тъпотия.
Та тази Сана и тя си е намерила Гуру да му вярва яко, истински индиец - пари изкарва големи с помощта на такива като нея, повярвали на измишльотини.
Разправя си наскоро историята с Гуруто ѝ по TV1 , с цел реклама на събитията които организират да изкара оня луди парички и от България.

Вземи та ѝ повярвай на нея, поне може пък да ти минат мераците все да си болна от нещо.
Щото те това поповете не дават безплатни курсове по лъже науката Йога, която много им харесва на някои женички падащи си по ирационалните вярвания.

Като ти е толко много кеф да вярваш на измишльотини, що да се ограничаваш само до попските лъжи, повярвай и на Сана, тя е много усмихната и позитивна и яко го командва нейното мъжле. Те такъв ти трябва един като нейния, да те обслужва и да си правите медитации = блага и мързелива работа, седиш си и си почиваш и не мислиш какво пак да те заболи.

Можеш да гледаш WNESS TV и онлайн на живо.

А мъжлето ѝ се казва Константин Драгов , един слабичък безмозъчен такъв, бил учил за инженер в чужбина и там го набарали йогите и му промили и малкото мозък дето го има у празната му глава.
Ето го, гледай го какъв е женчо и как хубаво е повярвал на Гуруто му, дето е на снимка на стената:

Той гуруто му си е индиец де, черничък си е яко, ама кво ти пречи и ти да му вярваш, той оня дето са го разпнали римляните преди повече от 2000 години и той не е бил бял като тебе, пък поповете викат че му били вярвали.

Те ти ново занимание, мързеливо даже, ще ти пречи да те боли това онова, докато зяпаш у екрана на компютъра как дишат и издишат каките като Сана.
И току виж си станала и ти „преподавателка“ по дишане и издишване в старческия дом и ако ти повярват и жените дето трябва да се грижат за вас, направо ще си тяхна „богиня“ и ще ти угаждат чак до 100 годишна възраст, да те глезят баш както ти обичаш.

Келепир има у тая работа, виж я Сана по телевизията я показват даже с нейната Йога, а тебе не те показват като си повярвала на поповете, че техният богчо щял да те обича нещо си там, ако му остане време и се сетил за тебе измежду 7 милиарда други мрънкячи.

Ето виждаш ли какви неща измислят хората и си вярват с кеф даже и забравят да ги боли това онова, за разнообразие докато скучаят като тебе.

на 6.07.2025 г. в 8:11, ined написа:

Как ще я захвърлят ве? Такъв ценен експонат на който да се учат студентите какви болести има.

грубичко но факт. Дори приживе трябва да я изучават на база психясалите неща които пише.

преди 15 часа, Anneliese написа:

Е, аз ценя живота и здравето повече от всичко друго. иска ми се да направя страшно много неща и да посетя страшно много места, но нямам тази възможност. И ме е яд. Искам да живея пълноценно и то така, че на Бог да му стане жал и да ми позволи да доживея до 100 години. за да видя колко още ще се промени светът и какви неща човекът може да измисли. Точно сега хич не ми се пише дълъг пост. Но имам много мечти и много желания и няма да е честно те да останат нереализирани!

Погледни си в ретроспекция какви нацистко шовинистични постове имаш тук, и пак заповядай  да казваш колко цениш живота и здравето ..... 

Що ти викат Поли нацистката ? 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.