Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Срещите днес

Featured Replies

преди 8 часа, BulgarianYouguart написа:

Ти затуй си сама Солче , щото от егоцентризъм никой не мой те трай , а й вероятно природата не те е дарила с красота.

оффф не ме занимавай с твоите глупости!

Благодаря на Бога - всичко което човек може да пожелае си имам и съм презадоволена, мен не ме мисли!

• Отговори 128
  • Прегледи 7,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Какво стана сега? Нима ти, въпреки цялото си нежелание и неприязън, все пак си се прежалил да поканиш тази пропаднала жена на среща, а тя ти отказа? Но как смее?! - Да пропусне тази златна в

• Тези теми имат някаква връзка със затоплящият се климат... много слънчасали са се събрали.

• Време е да се направи реформа и такива като теб с психични отклонения да се затворят на място, където да не тормозят хората с простотиите си! 

Публикувани изображения

преди 1 час, Коркодила написа:

Не за първи ме кълнеш, имам доста силно био поле и мен клетви не ме ловят.

Кой те кълне, бе льольо? 😁  Факт е, който се занимава с гадаене, ясновидство, контактьорство или се прави на медиум наистина може да си го отнесе, затова разумните хора избягват да се правят на баба Ванга. 😉 А неразумните може да си продължават, НО на свой риск. 😁

https://www.pravoslavieto.com/books/putishta_vodeshti_kum_ada.htm

https://woman.bg/article/2024012311090202229

https://viara.bg/kakvo-kazva-bibliata-za-gadaeneto/

https://www.pravmladeji.org/node/302

https://www.evangelskivestnik.net/news/10790/Не_отваряй_врата_на_дявола_

• Автор
преди 1 час, Solly написа:

оффф не ме занимавай с твоите глупости!

Благодаря на Бога - всичко което човек може да пожелае си имам и съм презадоволена, мен не ме мисли!

No Way Wow GIF

LoL

преди 12 часа, Мери) написа:

Кой те кълне, бе льольо? 😁  Факт е, който се занимава с гадаене, ясновидство, контактьорство или се прави на медиум наистина може да си го отнесе, затова разумните хора избягват да се правят на баба Ванга. 😉 А неразумните може да си продължават, НО на свой риск.

А още по-разумните, т.е. истински умните сме атеисти и на поповете не вярваме.
Няма божества, няма кой да накаже човек който е със психически отклонения на поведението и си е самовнушил , че той бил познавал нещо за бъдещето на други хора.

Та крокодилски спокойно може да си купи кристална топка и да си гледа у нея колкото си иска, няма кой да го накаже. Па и парици може да поизкара ако намира наивни набожни клиентки които да му вярват на предсказанията. Той кво е виновен човека, привидяло му се нещо там у топката и го разправя на клиентката, тя за това ще е дошла сама и доброволно.

Те набожните православни и на йога гуру не би трябвало да ходят, ама си има цял телевизионнен канал на български точно за йога практики. Никой не ги наказва заради това че почват да вярват и на чакри , ха ха ха ...

преди 3 часа, Белгиеца написа:

Та крокодилски спокойно може да си купи кристална топка и да си гледа у нея колкото си иска, няма кой да го накаже. Па и парици може да поизкара ако намира наивни набожни клиентки които да му вярват на предсказанията. Той кво е виновен човека, привидяло му се нещо там у топката и го разправя на клиентката, тя за това ще е дошла сама и доброволно.

Не знам, той си преценява дали да споделя фантасмагориите си с хората или да се занимава с по-смислени неща.  😉

Аз лично не бих се занимавала с окултни пракики, една от които е гадателството, смятам, че непросветените рискуват много, но всеки си решава сам за себе си какви да ги вършее в този живот. 🙄

преди 16 часа, Мери) написа:

Кой те кълне, бе льольо? 😁  Факт е, който се занимава с гадаене, ясновидство, контактьорство или се прави на медиум наистина може да си го отнесе, затова разумните хора избягват да се правят на баба Ванга. 😉 А неразумните може да си продължават, НО на свой риск. 😁

https://www.pravoslavieto.com/books/putishta_vodeshti_kum_ada.htm

https://woman.bg/article/2024012311090202229

https://viara.bg/kakvo-kazva-bibliata-za-gadaeneto/

https://www.pravmladeji.org/node/302

https://www.evangelskivestnik.net/news/10790/Не_отваряй_врата_на_дявола_

Пенке, на такива като теб няма какво да ти се предрича, по простата причина, защото си бита карта.

Снощи заведох фемилито на ресторант в Германия. Хапнахме хубава салатка Цезар и прясна грилована мръвка. Към 12 през ноща се прибрахме. Сега свалям картите на Южна Европа, че след месец заминаваме за Португалия за десетина дена. По път можем да спрем да хапнем в Кан или Монтекарло. А пък ти си пусни вентилатора, сипи от домашната ракийка и се успокояавай, че си много хитра и много ги разбираш нещата.

преди 2 минути, Коркодила написа:

Пенке, на такива като теб няма какво да ти се предрича, по простата причина, защото си бита карта.

Ми що се мориш да предричаш тогава? 🙄 Все на мен те влече да ми гадаеш, айде гледай си там фамилията и спри да се занимаваш с мен, упражнявай си "гадателските способности" на някой друг, примерно на  жена ти - познай да речем колко любовника има, какви са по професия, възраст и т.н.... 😁

преди 2 минути, Коркодила написа:

сипи от домашната ракийка 

Нямаш данни за гадател - ракия не пия, отвращава ме вкуса й, казах ти - не се занимавай с окултизъм - първо нямаш талант за това, второ за бездарниците е опасно. 😉

преди 1 час, Мери) написа:

Аз лично не бих се занимавала с окултни практики, една от които е гадателството, смятам, че непросветените рискуват много, но всеки си решава сам за себе си какви да ги вършее в този живот. 

Кой те излъга че гледането на карти било окултна практика ?

Аз си бях прекръстил ника на Ясновидец преди години и пуснах тука тема да ги уча как се гледа на таро карти. И те вярват ли вярват завалиите. Накрая като си признах чистосърдечно , че съм ги ползвал за опитни зайчета да си правя с тях проучване на наивността им, не му хареса даже на един от модераторите.

Окултните практики са да ти правят магия или да ти развалят магия, да те будалкат че разговарят с умрялата ти баба и т.н.

Това да ти гледа на ръка някоя циганка до някоя софийска болница, като те види че си нещо угрижена , си е част от фолклора, безобидна шегичка целяща да те поуспокои , че всичко ще е наред с операцията на леля ти.

А иначе врачките изкарващи пари си служат точно със същото желание на наивните хора да вярват в чудеса, божества и предсказания. 
Те тези врачките си служат едновременно с молитви към разпнатия евреин, с астрология и таро карти, без да им пука че поповете така не дават. Те клиентките откъде да знаят че попа не дава. 

А ти като много „просветено“ заблудена си умирай от страх да не ти гледа някоя приятелка на кафе за майтап. Че ако разбере попа ще те докладва на патриарха, който ще те натопи на свети Гробар и лошо ти се пише после, няма да ти пусне душата в рая.

Президентът Радев каза, че смелите умират само веднъж, а страхливите като тебе си умират от шубе всеки ден.

Сега свалям картите на Южна Европа, че след месец заминаваме за Португалия за десетина дена. 

От къде ги сваляш и на какво ще ги гледаш, на лаптоп ли ?

преди 46 минути, Белгиеца написа:

От къде ги сваляш и на какво ще ги гледаш, на лаптоп ли ?

преди 1 час, Белгиеца написа:

Януари месец тази година за първи път купих смартфон за мен, заради обществения натиск, представи си.

Ти сега, като си имаш вече смартфон, можеш да му инсталираш някой навигационен софтуер. Да му сложиш карти, и с него да си водиш Дачията из цяла Европа. Има хубави безплатни, най-добрата е Waze според мен. Предупреждава те и за полицаи по пътя пред теб ;) . Само ще ти смуче малко от интернета. Google Drive съща става. 

И ако се притесняваш, че чрез GPS-а ще те следят - споко. Имаш ли смартфон, следят те през клетките на оператора, дори и да си изключил локацията. 

Кой те излъга че гледането на карти било окултна практика ?

https://www.gotquestions.org/Bulgarian/Bulgarian-occult.html

Аз си бях прекръстил ника на Ясновидец преди години и пуснах тука тема да ги уча как се гледа на таро карти. И те вярват ли вярват завалиите. Накрая като си признах чистосърдечно , че съм ги ползвал за опитни зайчета да си правя с тях проучване на наивността им, не му хареса даже на един от модераторите.

Естествено, че на никой не му харесва да го лъготят. Лъжльовците, независимо дали са на мода или не са, никога не са приятни на онези, които са засегнати лично от поведението им. 

А ти като много „просветено“ заблудена си умирай от страх да не ти гледа някоя приятелка на кафе за майтап.

Гледали са ми приятелки и на кафе, и на карти, а също така и истинска ясновидка ми е гледала. Казвам истинска, защото позна абсолютно всичко, в това число и нещо, за което никой друг не знаеше, освен аз самата,  и на практика нямаше откъде да има сведения за него. Беше приятелка на колежка на майка ми и ни беше дошла на гости веднъж. Надявам се да е жива и здрава жената, тя определено показа, че има ясновидски  талант. От неистинските ясновидци - онези, които се заблуждават, че познават, са много по-симпатични от онези, които знаят, че нищо не знаят, но лъготят ей тъй да се намират на приказка или с цел финансово облагодетелстване. Не е за съжаление наивният човек, той рано или късно ще се научи, че не всички хора са толкова чистосърдечни, колкото него, за съжаление е лъжецът, който в един момент ще стигне дотам, че дори и на себе си няма да вярва. 

Президентът Радев каза, че смелите умират само веднъж, а страхливите като тебе си умират от шубе всеки ден.

Президентът Радев няма какво да ми го даваш за пример, той не е авторитет в моите очи, никога не съм гласувала за него и няма и да гласувам. 

преди 3 часа, Rudy M. написа:

Ти сега, като си имаш вече смартфон, можеш да му инсталираш някой навигационен софтуер. Да му сложиш карти, и с него да си водиш Дачията из цяла Европа. Има хубави безплатни, най-добрата е Waze според мен. Предупреждава те и за полицаи по пътя пред теб ;) . Само ще ти смуче малко от интернета. Google Drive съща става. 

И ако се притесняваш, че чрез GPS-а ще те следят - споко. Имаш ли смартфон, следят те през клетките на оператора, дори и да си изключил локацията. 

Локацията съм я изключил да.
А на моята възраст да гледам в миниатюрния екран на смартфона по време на движение е просто невъзможно. Очилата за далечно виждане ( = повече от 5 метра ) не стават за виждане отблизо. Като е спряла колата мога да гледам на 14 инчовия лаптоп ( имаме и 15 инчов ако е зор ) просто в гугъл мапс, що трябва някакви други карти и софтуери, кво правят повече ?

Лаптоп или телефон - изборът е твой. Предимството на телефона е, че има вграден GPS. Показва къде точно се намираш, и може да те води по маршрута. За екстрата да те предупреждава за полицаи, задръствания, препятствия по пътя и др. ти казах. Можеш да търсиш обекти с гласово набиране например. Може да ти записва откъде си минал - аз например бях пътувал по нов участък от магистрала "Хемус" точно след като го пуснаха, и още го нямаше на картите, даже и в Гугъл. Импортнах си изминалия път в Google Earth, и видях откъде съм минал :) .

преди 37 минути, Мери) написа:

https://www.gotquestions.org/Bulgarian/Bulgarian-occult.html

Гледали са ми приятелки и на кафе, и на карти, а също така и истинска ясновидка ми е гледала. Казвам истинска, защото позна абсолютно всичко, в това число и нещо, за което никой друг не знаеше, освен аз самата,  и на практика нямаше откъде да има сведения за него. Беше приятелка на колежка на майка ми и ни беше дошла на гости веднъж. 

Абе карам аз през далечната 1988г. пролетта една студентка по психология от СУ в Костинброд, да изучаваме заедно леля Станка циганката, дето много познавала на карти за белот по онова време.
Ама леля Станка като ни е скивала от прозореца на втория етаж, че сме младички и пратила щерката си тя да ни обслужи, да ни прибере 5 лв де.
И оная младата като я почна студентката да я будалка, магия били направили на майка ѝ и ако не се развали, щяла да умре от проблеми със сърцето. Та трябвало и 10 лв за разваляне на магията разбираш ли. Аз обаче ѝ казах че пак ще дойдем когато леля Станка си е вкъщи, щото нали като е сериозна работата, по-добре тя да развали магията. После в колата ѝ се карам на студентката по психология , че ѝ вярва на младата циганка която вероятно не е изкарала и 11 клас. Пък студентката като тебе, вярва ли вярва, била познала че майка ѝ си имала проблеми със сърцето. За твое сведение 2010г. майката на студентката все още не беше умряла, нищо че младата циганка не е развалила магията.

преди 4 часа, Белгиеца написа:

къде ги сваляш и на какво ще ги гледаш, на лаптоп ли ?

Sigyc. Най-доброто на пазара. Бачка и без интернет. Ама сега гледаме и едни оферти за Тенерифе, май ще е по-готино от Португалия. И ще се ходи със самолета. Лапето се научи да гледа детски по път и ще глътне целия интернет. Бабаитче ще излезе. Удря с юмрук, като не му се даде каквото иска.

преди 11 минути, Rudy M. написа:

Лаптоп или телефон - изборът е твой. Предимството на телефона е, че ...

че ми лази яко по нервите тоя боклук.
Ще трябва и него да го разучавам, само реклами пуска мамака му китайска пффф ...

преди 57 минути, Белгиеца написа:

че ми лази яко по нервите тоя боклук.
Ще трябва и него да го разучавам, само реклами пуска мамака му китайска пффф ...

Като си взел ефтин андроид така е. Аз от 2018г. съм на ябълка и нямам никакви реклами.

Като си взел ефтин андроид така е. 

Аз знам да чета на английски бе, ще му намеря цаката как да го скопя да не изкарва реклами, ама малко ме мързи, щото почти не го ползвам.

Ама леля Станка като ни е скивала от прозореца на втория етаж, че сме младички и пратила щерката си тя да ни обслужи, да ни прибере 5 лв де.
И оная младата като я почна студентката да я будалка, магия били направили на майка ѝ и ако не се развали, щяла да умре от проблеми със сърцето. Та трябвало и 10 лв за разваляне на магията 

Тази жена, за която писах по-горе, не ни взе никакви пари и абсолютно всичко позна, включително и нещо, което нямаше откъде да го знае. Нещо повече, можеше да излъже, че майка ми ще оздравее,  за да ми се хареса и да потвърди, че нещата ще бъдат такива, каквито аз ги искам, но не го направи, насаме ми каза  какво точно ще се случи  и така и стана.  Каза ми също без да съм я питала, че вижда едно момченце да се върти около мен - синът ми  преди още  да бях се запознала с баща му и преди да имах каквито и да било планове за него и това стана и т.н. и т.н. За мен това е достатъчно доказателство, че ясновидството съществува.

• Автор
преди 9 минути, Мери) написа:

Тази жена, за която писах по-горе, не ни взе никакви пари и абсолютно всичко позна, включително и нещо, което нямаше откъде да го знае.За мен това е достатъчно доказателство, че ясновидството съществува.

НАЗАД САТАНАТА ! 

преди 11 часа, Мери) написа:

За мен това е достатъчно доказателство, че ясновидството съществува.

Митове и легенди колкото искаш.
На мене лично професорът по психология Леви от СУ ми е съобщавал за резултатите на изследването на БАН с научни методи на Ванга , тя тогава беше още жива.
Та бабето не е познавала повече от случайно налучкване представи си.
Тя е била просто една неука набожна жена с налудничави идеи и болни възприятия на реалността.
А комунягите са я използвали за да плашат хамериканците, че уж щяла да им казва важни работи предварително. Да блъфират като на покер в надлъгването.

А аз като бях 10-ти клас изчезнах 15 дена да ме няма, за наказание на родителите ми, който си обичаха повече по-дъртият ми брат, щото е пияница.
И те искат открит лист от кварталния милиционер и право при кьоравата бабичка у Петрич.
Ей, леле ама баща ми останал много впечатлен че била „познала“ че съм имал банкноти по 2 лева у мене, ц ц ц ...
Ама забравила лудата да им каже причината поради която съм избягал цели 15 дена, случва се бе, кво сега важното е да налучка че дете може да има и по 2 лв, нали така.

А ти си вярвай, няма лошо и в лъже науката хомеопатия си вярвай ако ти върши работа, не ми пречи.

преди 23 часа, Белгиеца написа:

Митове и легенди колкото искаш.
На мене лично професорът по психология Леви от СУ ми е съобщавал за резултатите на изследването на БАН с научни методи на Ванга , тя тогава беше още жива.

Не познавам Ванга, никога не съм ходила при нея и не мога да кажа от личен опит, че знам, че е била ясновидка, също така не познавам професорът Леви и не съм запозната какви точно изследвания са й били провеждани, така, че и неговата гледна точка не мога да оценя доколко е обективна и доколко не. Това, че е професор и че някакви си изследвания били провеждани в БАН не са ми достатъчни, за да преценя, доколко това, което твърдиш, че този професор твърдял, е обективно. Но ти си вярвай, ако ти върши работа, на мен това не ми пречи. 

Та бабето не е познавала повече от случайно налучкване представи си.
Тя е била просто една неука набожна жена с налудничави идеи и болни възприятия на реалността.

Минавало ли ти е през ум, че точно възприятията на атеистите е възможно да са налудничави и необективни? 🙄

Защо си толкова сигурен, че ето ти в позицията на осведомяващ се от научни източници, си човекът, който е в състояние обективно да определя кой какви възприятия има? 

Ами, ако се окаже, че хората, които определяш кто "налудничави" са много по-неналудничави от теб? Защото реално погледнато никой не може да каже дали човешката душа след смъртта изчезва или продължава да съществува в някакъв вид и има ли духовен свят или напротив. Да се твърди с убеденост, че няма е също толкова налудничаво, колкото да се твърди, че има - т.е. и в двата случая хората твърдят неща, които няма как да ги докажат обективно. 

А ти си вярвай, няма лошо и в лъже науката хомеопатия си вярвай ако ти върши работа, не ми пречи.

Не вярвам в хомеопатията, опитвах се да лекувам сина ми, когато беше малък и му лепеха вируси в детската градина,  от ангини с хомеопатия, не се получи и в крайна сметка пак до конвенционалните антибиотици опряхме. Това си е лично мое мнение, не ми го е казало некво научно светило, от личен опит съм стигнала до тези си изводи. 😉

преди 4 минути, Мери) написа:

Но ти си вярвай, ако ти върши работа, на мен това не ми пречи. 

Много ти благодаря, че така великодушно ми разрешаваш да си вярвам в това онова.
Аз щото се бях притеснил да не вземеш да ми забраниш да съм атеист, понеже ми е много важно да си остана ненабожен.

А ти знаеш ли че има психиатрия за изучаване, може и любителски от Интернет.
Та като ги изучиш всичките психични отклонения от нормалността и почва да ти просветва как са създадени религиите преди хиляди години.

Можеш да ги питаш на български тъпите ненадеждни търсачки като chatgpt и deepseek и разни други. Те много лъжат и заблуждават, обаче на базата на техните лъжи, ако имаш време може и да достигнеш до оригиналната информация, която някой някъде е писал на някой език.
Някой път излезе нещо вярно на руски, друг път на френски намериш нещо което върши работа и така. За съжаление на нашият роден език има доста по-малко верни писаници по психиатрия, обикновено е едно яко преписване от английски, като папагали повтарят едни и същи заблуди.

За да разбереш как те будалкат другите хора ( например врачки ), трябва първо да си изучиш самата ти как може да манипулираш разни наивни човечки. 
Днеска ще ходим у банката със синчето, там някоя лелка ще се опитва да ни заблуждава яко.
Нашата задачка е да не ѝ се даваме да ни надхитри. Трудна работа е общо взето, ама нямаме друг избор.

преди 42 минути, Белгиеца написа:

А ти знаеш ли че има психиатрия за изучаване, може и любителски от Интернет.
Та като ги изучиш всичките психични отклонения от нормалността и почва да ти просветва как са създадени религиите преди хиляди години.

А като опознаеш този или онзи психиатър, психолог  и т.н. светила на тези науки, стигаш до извода, че нормалността е едно мноооого относително понятие и всеки може да си я интерпретира как си иска и да я дърпа към себе си колкото си иска, но какво е нормалност, кой може да каже, кой  може да каже... За съжаление човек познава много повече външния свят, отколкото вътрешния си, повече внимание  се отделя  на външното, на него се посвещават проучвания, експерименти и т.н.,  а вътрешното е много по-важно, но него предпочитаме да го игнорираме, отричаме, осмиваме, отхвърляме ... и имаме право на това, но си носим последствията. 

преди 42 минути, Белгиеца написа:

За да разбереш как те будалкат другите хора ( например врачки ), трябва първо да си изучиш самата ти как може да манипулираш разни наивни човечки. 
Днеска ще ходим у банката със синчето, там някоя лелка ще се опитва да ни заблуждава яко.
Нашата задачка е да не ѝ се даваме да ни надхитри. Трудна работа е общо взето, ама нямаме друг избор.

Нямам желание да манипулирам, нито пък да съм по-ненаивна от някой друг. Ако ми се налага да се разправям с манипулатори като твоята лелка, разчитам на интуицията си и действам така, както ми подскаже тя, пък каквото стане, това. Успех!  🙂

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.