Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на климатик

Featured Replies

Колеги,моля за помощ!Предстои ми поставяне на климатик.Стаята е западно изложение,тухла,междинен етаж,хубава дограма,ще се ползва за спалня,в апартамент,20кв.м.,52куб.м.!Климатикът ще се ползва основно за отопление през зимата.Бюджет до 2500 лева с монтаж.

Разрешен от Belefor

• Решение
преди 1 час, svilenangelov написа:

Колеги,моля за помощ!Предстои ми поставяне на климатик.Стаята е западно изложение,тухла,междинен етаж,хубава дограма,ще се ползва за спалня,в апартамент,20кв.м.,52куб.м.!Климатикът ще се ползва основно за отопление през зимата.Бюджет до 2500 лева с монтаж.

Отговора е много лесен - от 12 000 BTU до 14 000 BTU - сега просто направи малко проучване за цени и мнения за такъв размер климатик и си готов!

Редактирано от Belefor (преглед на промените)

преди 37 минути, Belefor написа:

Отговора е много лесен - от 12 000 BTU до 14 000 BTU - сега просто направи малко проучване за цени и мнения за такъв размер климатик и си готов!

Отговорът е лесен. Неграмотник, как не знаеш къде се слага пълния член??? А на мен ни държиш сметка за правописа, хайде моля ти се...

• Автор

Joss,напълно съм съгласен с теб за подовите климатици.Имам 9ка Дайкин подов в детската стая от 2010 година.Безупречна машина,която топли чудесно с много комфортна топлина-и до момента работи без каквито и да е ремонти.За съжаление стаята,която климатизирам сега,е бивш хол-с много големи прозорци, под които няма място за вътрешното тяло.Belefor,благодаря за мнението,объркват ме различните фирми-аз вече проучвам пазара.Предлагат ми Мицубиши 25ца с номинал 3.2 киловата на отопление-щяло да стигне според тях.Обаче и аз,като теб,смятам,че 35ца ще е по-сигурен вариант,защото съм от Русе,а тук понякога става много студено.Ориентирам се към 4 киловата  номинал като се надявам да стигне.Ако имате някакви конкретни предложения за климатик,пишете.

преди 1 час, svilenangelov написа:

За съжаление стаята,която климатизирам сега,е бивш хол-с много големи прозорци, под които няма място за вътрешното тяло.

Не мисля, че това е пречка, защото тялото може да се монтира на съседна с прозорците стена и тръбите да се отведат странично.

Безплатен монтаж на Подов климатик DAIKIN Perfera FVXM35A гр. Варна, м-ст  Траката - TopAir.bg

• Автор

Трябва да е стенен климатик,защото ще има спалня и тя ще пречи на вътрешното подово тяло,а и подовите хубави климатици са ми над бюджета.

• 3 седмици по-късно...
на 11.07.2025 г. в 8:50, svilenangelov написа:

Аз търся за стая около 14-15 кв в която само ще се спи, да е евтин и безшумен.

• Автор

Колеги,мнението ви за Mitsubishi Electric MSZ-AY25VGK/MUZ-AY25VG и Hitachi RAK-VJ25PHAE/RAC-VJ25PHAE, airHome600.Описал съм по-горе при какви условия ще работят.Мицуното е по-тихо,но хитачито е с по-висок номинал.Свикнал съм на фуджицу,а той не е от най-тихите-в нашата сегашна спалня.

преди 7 минути, svilenangelov написа:

Колеги,мнението ви за Mitsubishi Electric MSZ-AY25VGK/MUZ-AY25VG и Hitachi RAK-VJ25PHAE/RAC-VJ25PHAE, airHome600.Описал съм по-горе при какви условия ще работят.Мицуното е по-тихо,но хитачито е с по-висок номинал.

Митсубиши  е  по добре от хитачи. 

Един въпрос.Приключил ли си с избора, защото и друг потребител се включва в твоята тема?

Редактирано от badr (преглед на промените)

• Автор

Там е работата,че не съм избрал все още,и продължавам да проучвам затова питам.

Добро утро! Ще си позволя да Ви дам още варианти върху които да помислите. 

Daikin FTXD25A/RXD25A Comfora Plus

Panasonic KIT-Z25-ZKE Etherea

LG H09S1DА.NS1/H09S1DА.U12 AI Air Deluxe

• Автор

Тук в Русе ме насочват към Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 35 ZS-W.Вече две фирми предлагат 12ки или 35ци за стаята!

преди 3 часа, svilenangelov написа:

Вече две фирми предлагат 12ки или 35ци за стаята!

Което е едно и също. За 20 кв.м. е правилното.

преди 3 часа, Rudy M. написа:

Което е едно и също. За 20 кв.м. е правилното.

Това изобщо не е вярно... Ако помещението беше в селска къща с големи тополбзагуби, ок, заложенете на 12000 BTU. Но, ако сте прочели условията които е посочил svilenangelov, това да забиеш в подобно помещение и то спалня 35ZS-W си е наказание...

преди 7 часа, svilenangelov написа:

Тук в Русе ме насочват към Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 35 ZS-W.Вече две фирми предлагат 12ки или 35ци за стаята!

Защото ще лапнат по голям процент печалба....а Вас и Вашия комфорт, кучетат го яли...

преди 13 минути, Aleksandars написа:

Но, ако сте прочели условията които е посочил svilenangelov, това да забиеш в подобно помещение и то спалня 35ZS-W си е наказание...

Някакви аргументи по въпроса?

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Сагата приключи.Благодаря на всички за помощта.Взех Мицуното хеви 35 ZS-W.Зная,че някои няма да одобрят този избор,но вече е факт.Засега съм доволен.Да видим зимата как ще се справи.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.