Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся си нов монитор

Featured Replies

Искам спешно да си закупя нов монитор, защото старият Самсунг 23 инча за  жалост се повреди. 

Ползвах го повече от 10 години и няма смисъл да го давам за ремонт.

Не играя игри и ще използвам монитора предимно за сърфиране в интернет и работа с графични програми.

Колебая се дали да вдигна размера от 23-24 на 27 инча? Бих дал между 250-300 лева за тази покупка.

Видео картата ми е Nvidia Geforce GT 1030. HDMI изход от компютъра.

Въпросът е откъде е най-добре да си закупя монитор? Технополис, Техномаркет, електронен магазин ...?

Държа на сигурност, гаранция и добра поддръжка! 

Благодаря Ви! 

преди 5 минути, teo-glavata написа:

"и работа с графични програми" е несъвместимо с "между 250-300"

Paint е графична програма. Всеки photo viewer е графична програма. 

Авторът на темата не е уточнил за какво става дума. Но ако няма големи изисквания към качеството на изображението - до 300 лв. може да се намери свестен монитор.

Аз лично, откакто минах на 27", не искам и да си помислям да се върна на по-малък :) . Даже в момента обмислям 32", ама нещо цените не ми харесват :D

преди 21 минути, Res Pect написа:

Въпросът е откъде е най-добре да си закупя монитор? Технополис, Техномаркет, електронен магазин ...?

Държа на сигурност, гаранция и добра поддръжка! 

Сам си отговаряш :) . Най-добре е от магазин, който ти дава поддръжка и сериозна гаранция. Независимо физически или електронен, то напоследък май не остана търговец, който да не продава по интернет. Гледай да е от някоя голяма фирма, която е вносител, или зарежда от вносителите. Защото тогава гаранцията ти важи пред оторизираните от производителя сервизи.

• Автор

Намерих един монитор, който чудесно ще ми свърши работа. Стара изпитана марка 27 инча само за 195 лева си е супер оферта.

Фирмата също е стабилна и от тях съм купувал доста неща и дори ми сглобиха цяла компютърна конфигурация. 

https://www.jarcomputers.com/philips-271v8la00-prod-mnlcphilips271v8la00.html

За цената си заслужава , но е VA матрица.Съвет , търсете с  IPS матрица. Проверете сам какво означава.Аз  залагам само на южнокорейски марки.

• Автор
преди 13 минути, Veni77 написа:

За цената си заслужава , но е VA матрица.Съвет , търсете с  IPS матрица. Проверете сам какво означава.Аз  залагам само на южнокорейски марки.

Точно такива съвети търся, защото не съм спец по технологиите. Някъде бях чел добри думи за VA матрицата преди време, но е ясно че всичко е относително. 

Не е по темата, но в последните дни смарт телевизорът ми Самсунг започна сам да се рестартира и виждам, че отзад доста загрява. От 2019 година модел е и вече явно си е "изпял песента". Там също се чудя дали QLED е най-доброто. Харесваме една южнокорейска марка, но при нея върви ОС Тизен, а аз предпочитам андроид. Така че съм доста раздвоен и по тази тема.  

преди 2 минути, Res Pect написа:

Точно такива съвети търся, защото не съм спец по технологиите. Някъде бях чел добри думи за VA матрицата преди време, но е ясно че всичко е относително. 

Не е по темата, но в последните дни смарт телевизорът ми Самсунг започна сам да се рестартира и виждам, че отзад доста загрява. От 2019 година модел е и вече явно си е "изпял песента". Там също се чудя дали QLED е най-доброто. Харесваме една южнокорейска марка, но при нея върви ОС Тизен, а аз предпочитам андроид. Така че съм доста раздвоен и по тази тема.  

Ще дам мнение за телевизора само'

Погледни моделите на TCL

преди 16 минути, Rudy M. написа:

Монитор Philips, телевизор TCL ... :doh:

Аз ще си мълча. 

Ами ти, прябва да си замълчиш явно, А ако искаш да коментираш телевизия, по добре е да отвориш английските списания и да прочетеш за моделите от истиндки специалисти.

преди 7 часа, Колев 74 написа:

Ами ти, прябва да си замълчиш явно, А ако искаш да коментираш телевизия, по добре е да отвориш английските списания и да прочетеш за моделите от истиндки специалисти.

Колев, аз "истинДки специалисти", дето пишат по списания, не признавам. 

Признавам за специалисти бившите си колеги в магазина, дето знаят от коя измислена китайска марка колко рекламации постъпват при тях. Признавам и очите си - отивам и виждам телевизора какъв образ вади. Мога да различа качествена матрица от боклучава такава, надута софтуерно, за да залъже купувача. 

Пък вие, като вярвате на списанията, купувайте боклуците. Няма лошо, някои хора си вадят заплатите от това :)

ПП. Колев, много си интересен :) . Я виж какво си писал в темата за слушалки:

преди 7 часа, Колев 74 написа:

Виждаш ли, когато - око да види, ръка да пипне и УХО да послуша, как стигаш до правилни решения. А какво пишат лапетийте из интернет, много ,много да не те интересува!

Пък тук изведнъж - не било нужно "око да види, ръка да пипне", а трябвало да четем какво пишели "специалисти"-те по английските списания :D . Уточни се - кое е правилното? 

Този например е с IPS матрица, регулиране на височината и възможност за завъртане на 90 градуса, което може да е удобство за някои графични програми.

С 2К резолюция също можеш да се включиш в бюджета.

Както и всичко с тези филтри.

преди 3 часа, Rudy M. написа:

ПП. Колев, много си интересен :) . Я виж какво си писал в темата за слушалки:

Пък тук изведнъж - не било нужно "око да види, ръка да пипне", а трябвало да четем какво пишели "специалисти"-те по английските списания :D . Уточни се - кое е правилното? 

Нямам нищо за уточнение.

Значи, по твоята логика, че истинските "специалисти" са все още твоите познати от варненския сервиз и никой друг. Освем това, от твоите "специалисти" има много, много по добри във всяко отношение, за да ми обясняваш много неща, за които като те чета, май и не си чувал. Поне напиши сервиза, за да ги препоръчвам и аз, понеже често има и такива въпроси. Има една поговорка, която се оказва, че и нея даже не знаеш: "Ако от всяко дърво можеше да се направи свирка, от моя... щяха да направят кавал" .Моят стаж в тази насока е малко по вече от колкото ти си на години. Явно не си забелязал, че през тази година много рядко пиша каквото и да било по форума, щото много от вас, въобще на са интересни със написаното. И не се чуди с кого да се драчиш, а го давай по скромно - като шофьор, а не сервизен специалист. Написаното от мен, не е с лоши намерения към твоята особа.

То е ясно че с 1030 няма да ползва Блендер и Премиер... 

Ето един добър бюджетен монитор, още един и още един. Съобразени с видео картата. Като асрок има по - меки цветове. Другите два са доста по наситени. И трите не уморяват очите - поне за мен е много важно.

преди 12 часа, Res Pect написа:

Намерих един монитор, който чудесно ще ми свърши работа. Стара изпитана марка 27 инча само за 195 лева си е супер оферта.

Фирмата също е стабилна и от тях съм купувал доста неща и дори ми сглобиха цяла компютърна конфигурация. 

https://www.jarcomputers.com/philips-271v8la00-prod-mnlcphilips271v8la00.html

Модела, който сте посочил е много нестабилен  на масата(бюрото) понеже е направена стойката от много тънка пластмаса. А при този размер едно евентуално несъзнателно блъскане и събаряна на земята е неминуемо счупване на последната(стойката). Ненапразно са посочили че спрямо цена , е много изгоден.

• Автор
преди 11 часа, teo-glavata написа:

Ще дам мнение за телевизора само'

Погледни моделите на TCL

Тази марка ми е непозната и си го признавам. Цените обаче са много добри та чак изненадващо ниски. Ще вметна, че на времето ме възпитаваха с лафове от рода "не съм толкова богат, че да купувам евтини неща" или "скъпото излиза изгодно" и т.н. 

преди 13 минути, Колев 74 написа:

Модела, който сте посочил е много нестабилен  на масата(бюрото) понеже е направена стойката от много тънка пластмаса. А при този размер едно евентуално несъзнателно блъскане и събаряна на земята е неминуемо счупване на последната(стойката). Ненапразно са посочили че спрямо цена , е много изгоден.

Лични впечатления ли имате или само предполагате?

преди 10 минути, Res Pect написа:

Тази марка ми е непозната и си го признавам. Цените обаче са много добри та чак изненадващо ниски. Ще вметна, че на времето ме възпитаваха с лафове от рода "не съм толкова богат, че да купувам евтини неща" или "скъпото излиза изгодно" и т.н. 

Лични впечатления ли имате или само предполагате?

Лични - модела е стар и са ми идвали 2 или 3 такива(не всичките 27 инчови), но стойките им са абсолютно еднакви. И всички са били с механични повреди или управление на настройките от бутоните на лицевия панел.

А ,ако сте се спрял на втора ръка - само две много сериозни фирми ви препоръчвам - 24 или 27 инча - EUZU или NEC - нищо друго. Цените им във София и Пловдив са най добри.

Аз лично с ремонти на телевизори не съм се занимавал ремонтните ми дейности са най вече към компютрите макар че не съм сервиз де.

И ако ми се наложи да си ремонтирам, талавизора със сигурност, ще се справя но както и да е.

Незнам и не си спомням вече дали съм пускал или не тема мисля че пусках тема за toshiba-та ми която си взех миналата година е същия китук го има и един приятел и наскоро ми изрева че са му били умряли няколко пиксела и са се показали петна по екрана и то така от нищото се случило всичко. Аз лично като му видях телевизора без да съм го отварял за диагностициране веднага ми светна и си пролича че е имало яко падане на телевизора по пода и то не веднъж даже и без да питам моя приятел си пролича че телевизора е ял и сериозен шамар.

И казах на моя приятел че на мен не ми се занимава да се разправям с телевизора, му изпратих го при един мой много добър приятел, техник на телевизори един от най добрите в града и тоя ме послуша занесе си телевизора на ремонт,

И днес ми звъни моя приятел телевизионния техник да се чуем и видим да се почерпим но му отказах щото не се чувствам много добре.

Та от дума на дума взе да ми разправя и вика, абе пратил си ми един хахо да му оправям, телевизора идва при мен целия потен едвам приказва, и на няколко пъти за малко щял да му изкърти вратата и ми разправя оправих му телевизорчето не го е изпотил много за ремонта 150лв. Като му е сменил подсветката и матрицата и му е направил подарък нов капак за задния панел от друг модел същия който е донор защото моя приятел като си е изкарвал нервите на телевизора е пострадал и капака.

А и аз това не го забелязах де макар че за огледа само смених 3 чифта цайси и с целия си акъл единия чифт някъде го загубих и непомня къде съм го оставил и забравил. Сестрами и зетми имат някакъв TCL до колкото си спомням е от 2 години и няколко си месеца точния модел не го знам а и не съм се интересувал де но не са ми се оплаквали до сега и още ми го хвалят брат ми и неговата и те от няколко месеца са със някакъв ТCL и те казват че са доволни. Имам няколко познати които и те са с същите дървета и те викат че са доволни е освен от един друг само де и ми изрева че запознал телевизора с чука щото се бил напил и не му станали няколко мача и телевизора се оказал изкупителната жертва.

Аз от моята toshiba за сега съм доволен и не ми е показала и правила признаци на проблеми макар че не е нещо кой знае какво и си е бюджетно дърво но и честно казано дори и да ми направи някакъв проблем вероятноста да се разправям с телевизора е нулева.

По скоро бих го изпратил в контейнера до блока и да отида да си взема друг телевизор, също така ми е направило и впечатлене, за някои проблеми с телевизори и по честото им свързване на проблеми кат софтуерни и тем подобни и се започва след това с плюване на разни марки и че тоя талавизор бил по евтин другия по скъп. Твойто магаре е мъжко а онуй другото магаре е неизвестен пол и по тъпо и сакато.

Ами честно не съм много съгласен защото поне според мен е важно начина на ползване на дадена техника и грижата към нея неотричам че между евтини и скъпи модели няма такива проблемни някои така си излезнали от завода или кофти партида.

Но е хубаво поне като се пускат подобни теми да не се бърза с обвиняването на която и да е марка талавизор и да си хвалим онуй от което сме доволни и че комшията имал еди какво си.

• Автор
преди 34 минути, Колев 74 написа:

Лични - модела е стар и са ми идвали 2 или 3 такива(не всичките 27 инчови), но стойките им са абсолютно еднакви. И всички са били с механични повреди или управление на настройките от бутоните на лицевия панел.

А ,ако сте се спрял на втора ръка - само две много сериозни фирми ви препоръчвам - 24 или 27 инча - EUZU или NEC - нищо друго. Цените им във София и Пловдив са най добри.

Ок. Ще търся нещо с IPS матрица от Технополис. Тука имаше добри предложения. Втора ръка не, защото освен, че съм гнуслив отделно страдам от болест, която изисква почти стерилна обстановка. Минаха годините когато в службата ми излизаха животни от клавиатурата, мишката се плъзгаше в ръката ми от мазнотия, а екрана на монитора беше целия в пръстови отпечатъци и прах. Сега всичко блести от чистота, но честно казано ми липсват онези луди младежки години.  

До 300лв е трудно да се намери хубав монитор.

Да се купува Full HD монитор през 2025, просто няма смисъл.

27 инчовите монитори, които са FULL HD, не бих гледал. Насочи се към 2К, 27 инчов монитор.

Макар и с компромиси (защото бюджета е ограничен 300 лв ) е по добрата покупка.

Монитор AOC Q27B35S3, 27" (68.58 cm) IPS панел, 120Hz, QHD, 1ms, 300 cd/m2, DisplayPort, HDMI

Монитор GIGABYTE GS27QA

преди 3 часа, Res Pect написа:

на времето ме възпитаваха с лафове от рода "не съм толкова богат, че да купувам евтини неща" или "скъпото излиза изгодно"

И това как кореспондира с минималистичния бюджет до 300 лв. .... ?! 

преди 4 часа, Res Pect написа:

Ами и аз бях така, преди 4 години :) "Запознах" се с TCL преди 4 години, като търсех ефтин ТВ за караваната. Търкалям там една 43-ка FHD QLED - ясно ти е при какви условия работи. Никакви ядове за 4 години. В къщи имам 98-ца на TCL (QD-MINI LED QLED) и Sony 43-ка (OLED). Сравнявал съм ги сложени един до друг, с един и същ източник на сигнал. Според мен (естествено, това е субективно), TCL-а "вади" по добра картина - при "default settings".

PS: Не мога да кажа същото за звука от вградените ОТ.

преди 2 часа, teo-glavata написа:

Запознах" се с TCL преди 4 години

и аз имам един такъв от 4 5 години страшно доволен съм картина , цветове от теленор ни го дадоха на изплащане заради един телефон , който взехме преди от тях .Отделно имаме и един 10 годишен 42 инчов самсунг , който също работи стабилно .

• Автор

Какво ви е мнението за монитори с марка Benq? 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.